Son 10 Yılın En İyi 10 Oyunu - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Son 10 Yılın En İyi 10 Oyunu

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her gün farklı türde bir oyun ortaya çıkmaya başlamıştır. Fakat bazı oyunlar insanlar tarafından oldukça fazla sevilmiştir ve böylece dünya sıralamalarında en üst sıralarda yer almayı başarabilmişlerdir. Türleri ve oynanış biçimleri birbirinden tamamen farklı olan bu oyunlar dünya çapında başarısını kanıtlamış oyunlardır. Geçtiğimiz son 10 yılın en iyi 10 oyunu olarak tanımlanabilecek oyun isimleri aşağıda sırasız bir şekilde listelenmiştir.

  • Zelda: Breath of the Wild (2017)
  • Dark Souls (2011)
  • Minecraft (2011)
  • Portal 2 (2011)
  • Red Dead Redemption 2 (2018)
  • Skyrim (2011)
  • The Witcher 3 (2015)
  • Fortnite (2017)
  • Valorant (2020)
  • PUBG: PlayerUnknown’s Battlegrounds (2016)

Son 10 Yılın En İyi 10 Oyunu listesi burada ama Son Yılların En Uygun Fiyatlarını Gördün mü? Şimdi PC Oyunları Satın Al ve uygun fiyatlarla tanış!

Zelda: Breath of the Wild

Zelda: Breath of the Wild (2017)

Zelda: Breath of the Wild oyununun yapımcı şirketinin ismi Nintendo EDP’dir. Oyun The Legend of Zelda serisinin bir parçasıdır. Zelda oyunu Nintendo Switch ve Wii U platformları için uygun bir oyundur. Bu oyunun piyasaya çıkış tarihi 3 Mart 2017’dir ve oyunun türü aksiyon-macera olarak bilinir. Tek kişilik olarak oynanabilen Zelda, oyuncuların sanal dünyada özgür bir biçimde keşif yapabilmelerine olanak sağlar. Görevler, bulmaca çözme ve ekimpan toplama gibi eylemler üzerine kurulmuştur. Bazı önemli oyun ödülleri kazanmış olan Zelda, tüm zamanların en büyük video oyunlarından biri olarak gösterildi. 2021 yılına gelinmesiyle birlikte oyunun yaklaşık olarak 26 milyondan fazla kopyasının satıldığı bilinir.

Dark Souls 3

Dark Souls III (2016)

Dark Souls III oyununun yapımcı şirketinin ismi FromSoftware’dir. Bu oyun Souls serisinin bir devamı niteliğindedir. Dark Souls III’ün uygun olduğu platformlar Playstation 4, Xbox One ve Microsoft Windows’tur. Playstation 4 ve Xbox One için piyasaya çıkış tarihi 24 Mart 2016, Microsoft Windows için piyasaya çıkış tarihi 12 Nisan 2016’dır. Dark Souls III oyununun türü aksiyon rol yapma olarak tanımlanabilir. Oyun tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Oyuncular düşmanlar ile savaşabilmek için çeşitli silahlara, zırhlara ve büyülere sahip olurlar. Oyuncular genel olarak oyunun hikayesi üzerinde ilerlenir. Dark Souls III oyunu dünyaya kendini kanıtlamış bir oyundur. Piyasaya çıkmasının ilk iki ayında üç milyondan fazla kopya satarak en hızlı satış yapan oyunlardan biri oldu. 2020 yılına kadar toplam 10 milyonun üzerinde kopya satıldı.

Minecraft

Minecraft (2011)

Minecraft oyununun yapımcı şirketinin ismi Mojang Studios’tur. Bu oyun Windows, macOS ve Linux platformları için uygundur. Minecraft’ın türü sandbox ve hayatta kalmadır. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Minecraft’ın piyasya çıkış tarihi 18 Kasım 2011’dir. Oyunun bütün yapısı bloklar üzerine kurulmuştur. Oyuncular başlangıçta herhangi bir eşyaya sahip olmazlar ve etraftaki blokları kırarak yeni malzemeler yaratabilirler. Minecraft dünyasında özgürce keşif yapılabilir ve dünya sınırsızdır. Barınma ve yemek gibi temel ihtiyaçları karşılayarak hayatta kalmak amaçlanmıştır. Minecraft oldukça fazla ödül kazanmayı başarmış bir oyundur ve dünya çapında tanınır. Mojang şirketi 2020 yılı itibarı ile oyunun 200 milyondan fazla kopyasının satıldığını duyurdu. Nisan 2021 zamanları itibariyle aylık aktif oyuncu sayısı 140 milyonun üzerine çıkmıştır.

Portal

Portal 2 (2011)

Portal 2 oyununun yapımcı şirketinin ismi Valve’dir. Oyun Portal serisinin bir devamı niteliğini taşır. Portal 2’nin uygun olduğu platformlar Windows, Mac OS X, Linux, Playstation 3 ve Xbox 360’dır. Oyunun piyasaya sürülüş tarihi 18 Nisan 2011’dir ve türü puzzle-platform olarak bilinir. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Oyuncular, oyun içerisinde ilerleyebilmek için farklı parkurları portal silahı yardımıyla geçmeye çalışır. Portal silahı ile iki adet portal oluşturulur ve bu şekilde bir noktadan diğerine ışınlanmak mümkündür. Oyun belirli bir hikaye etrafında ilerler. Portal 2 oyunu dünya çapında oldukça popülerdir ve oyunun 20 milyondan fazla kopyası satılmıştır.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 (2018)

Red Dead Redemption 2 oyunun yapımcı şirketinin ismi Rockstar Studios’tur. Bu oyun Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows ve Stadia platformları için uygundur. Red Dead Redemption 2 oyunu RAGE oyun motoru ile çalışır, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Oyunun türü aksiyon-macera olarak bilinir. Piyasaya çıkış tarihi Playstation 4 ve Xbox One platformları için 26 Ekim 2018, Microsoft Windows için 5 Kasım 2019’dur. 19. yüzyılın sonlarında geçen bu oyun kovboyları konu almaktadır. Dünya çapında oldukça tanınmış bir oyundur ve 2021 yılı itibariyle 60 milyondan fazla kopyası satılmıştır.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim (2011)

Skyrim oyununun yapımcı şirketinin ismi Bethesda Game Studios’dur. The Elder Scrolls serisinin bir devamı niteliğindedir. Bu oyun Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için uygundur, piyasaya çıkış tarihi 11 Kasım 2011’dir. Skyrim oyunu Creation Engine ve Havok Physics oyun motorları ile çalışır. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen ve türü serbest dünya aksiyon RPG olarak bilinen bir oyundur. Oyunun hikayesi eski çağlarda geçer. Çeşitli görevler ile hikaye üzerinde ilerlemeye çalışılır. Dünyaya adını duyurmuş olan Skyrim oyununun 2021 yılı itibariyle 30 milyondan fazla kopyası satılmıştır.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 (2015)

The Witcher 3 oyununun yapımcı şirketinin adı CD Projekt Red’dir. The Witcher serisinin devamı olan bu oyun REDengine 3 oyun motoru ile çalışır. The Witcher 3 oyunu Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve Playstation 5 platformları için uygundur. Oyunun çıkış tarihi 19 Mayıs 2015’tir. Tek oyunculu olarak oynanan bir hikaye oyunudur ve eski çağlarda geçer. Türü aksiyon rol yapma olarak bilinir. 2021 yılı itibarı ile dünyaya ismini duyuran The Witcher 3’ün 30 milyondan fazla kopyası satılmıştır.

Fortnite

Fortnite (2017)

Fortnite oyununun yapımcı şirketinin ismi Epic Games’dir. Oyun Windows, macOS, Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Seris X/S, iOS ve Android platformları için uygundur. Fortnite’ın piyasaya çıkış tarihi 25 Temmuz 2017’dir. Türü battleground olan bu oyun dünyayı kasıp kavurmayı başarmıştır. Yüz oyuncunun aynı anda oynadığı bu oyundaki amaç diğer oyuncularla savaşıp en sona kalan kişi olmaktır. 2021 yılı itibarı ile yıllık oyuncu sayısı 350 milyonlara ulaşmıştır.

Valorant

Valorant (2020)

Valorant oyunu son zamanların en popüler oyunudur. Riot Games tarafından geliştirilen bu oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Valorant sadece Microsoft Windows platformu için uygundur. Oyunun piyasaya çıkış tarihi 2 Haziran 2020’dir. Çok oyunculu olarak oynanan Valorant’ın türü birinci şahıs tetikçidir. 2021 itibariyle aylık ortalama oyuncu sayısı 13 milyonun üzerindedir.

PUBG

PUBG (2016)

PUBG oyununun yapımcı şirketinin ismi PUBG Corporation’dır. Bu oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır ve Microsoft Windows, Android, iOS, Xbox One, Playstation 4, Stadia platformları için uygundur. PUBG’nin türü battle royaledir, bu nedenle çok oyunculu olarak oynanır. Yüz tane oyuncu savaşır ve en sona kalmaya çalışır. PUBG’nin piyasaya çıkış tarihi 20 Aralık 2017’dir. 2022 itibariyle aylık ortalama oyuncu sayısı 520 milyondan fazladır. Dünyaya kendini kanıtlamış bir oyundur.

Karantinada Oynanacak En İyi 10 Oyun
Karantinada oynanacak en iyi 10 oyun. Bu sürecin sizin için daha hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Karantinada oynanacak en iyi 10 oyunu yazımızda...
Ejder Ateşi Operatör Kaç Vp?
Valorant'ta en çok tercih edilen Valorant Dragon Fire Operatörü ve fiyatları hakkında sizler için hazırladığımız detaylı rehber....