Secret Government İnceleme - Oyun Haberleri - eTail Blog
Secret Government İnceleme

Secret government, 1C Publishing tarafından geliştirilen bir büyük strateji oyunudur. Devletler üstü bir gruplaşmayı yönetmeye çalıştığımız oyunda işin aslına bakacak olursak büyük masalarda oturmaya hatta masanın ta kendisi olmaya çalışıyoruz diyebiliriz, oyunun ana amacı devletlerin bütün kollarına sızıp güçlü insanları etkimiz altına almak ve diğer gruplanmaların güçlenmesini önlemek. Tabii bu sırada bir yandan da halkın ayaklanmasını önlemek ve gizliliğimizi korumak gerekiyor.

Oynanış

Oyun diğer büyük strateji oyunları ile benzer özellikler taşımakta. Büyük bir dünya haritası üzerinde oynadığımız oyunun temel mekaniği kardeşlik üzerine kurulu. Başlangıçta bir adet kardeş bulunan oyunda zaman içerisinde gelişerek bir yüce divan oluşturuyor ve bir ülkeden diğer bir ülkeye sıçramaya çalışıyoruz. Devlet kollarını etkimiz altına almak için ise 3 adet seçeneğimiz bulunuyor, bunlar ise şu şekilde:

  1. Nüfuz
  2. Para
  3. Kaba Kuvvet

Bu üçünden bir tanesine başvurarak devletin belirli büyük isimlerini etkimiz altına alabiliyor ve kardeşliğe katabiliyoruz. Belirli değişkenler yüzünden bu üçünün de başarısız olma ihtimali mevcut, örneğin başkan yardımcısının bağlılığı yüksek ise kardeşliğe katılmayı reddedebiliyor. Bütün bunların yanında ise divanda bulunan kardeşlerin belirli özellikleri bulunmakta. Mesela karizması yüksek olan bir karakter diğer bir karakteri etkisi altına alırken başarılı olma ihtimali daha yüksek.

Tıpkı lider özellikleri gibi, kardeşleriniz de zaman içinde özellikler geliştirebilir ve seviye atlayabilir. Hiç bir ülke ya da düşman kardeşliği tarafından görülmemiş hayalet bir kardeşiniz de olabilir, askeri özelliği daha ağır basan bir kardeşiniz olabilir ayrıca bir diplomat zaman içerisinde size asla ihanet etmeyecek sadık bir kardeşiniz de olabilir.

İçinde bulunduğunuz her küçük hareket, ülkelerde kardeşlerinizin istikbali açısından tehlike yaratır ve bu küçük eylemleri gerçekleştiren kardeşlerin gizliliğini tehlikeye sokar. Uzun bir görevde olan kardeşin bilinirliği artacak ve gizliliği ise azalacaktır. Her ajan, belirli eylemler için daha iyi/daha kötü olmaklar beraber, bu ikisi arasında rahat bir denge bulmak, ilerlemeyi yönetmek de oyuncuya bağlı kalmakta.

Grafikler

Oyun bahsettiğimiz üzere büyük bir dünya haritası üzerine kurulu. Grafiklerin tatmin edici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, lakin arayüz tasarımları için aynısını söyleyemeyeceğim. Bu kadar güzel bir atmosfere sahip olan oyunun daha iyi arayüz tasarımlarına sahip olmasını isterdim.

Öne çıkan yanlar

Fikir gerçekten harika ve umut vaat eden cinsten. Diğer büyük strateji oyunlarından çok şey almış ama bu bir sorun teşkil etmiyor. Tekerleği yeniden icat etmesine zaten gerek yok. Oynaması basit ama ustalaşması zor bir oyun olmakla beraber oyunu taze ve eğlenceli kılan özelliği oyunu manipüle etmenin ve kontrol etmenin birçok yolu olması ve bu yolların tamamen oyuncuya bağlı bir şekilde değiştirilebilir olması.

Oyunda geliştirilmesi gereken birçok şey bulunuyor, lakin bunlar göz ardı edilebilir şeyler. Oyun büyük bir potansiyele sahip ve bunu tam anlamıyla kullanmamakta. Her ne kadar bir Paradox oyunu beklentisiyle girmemiş olsam da şaşırtıcı derecede tatmin edici bir deneyimle karşı karşıya kaldım, firmanın devam oyunlarında bu tarz sorunları çözüp daha iyi bir oyuncu deneyimi ile karşımıza çıkacağından hiç şüphem yok.

En Popüler Ücretsiz Oyunlar
League of Legends, Riot Games tarafından geliştirilen çevrimiçi çok oyunculu bir savaş arenası oyunudur (MOBA). 2011 yılında piyasaya sürülen oyun kıs...
En yeni PC Oyunlarını Steam Yaz İndirimlerinde Steam Cüzdan Kodu ile Satın Al
Steam’de ücretli bir oyunu satın almak için birçok yola başvurabilirsiniz. Örneğin https://etail.com.tr/ sitesinden güvenli bir şekilde doğrudan oyunu...