Scorn Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Scorn Nedir?

Scorn, hayatta kalma konusuna sahip, aksiyon dolu ve etkili video oyunlardan biridir. Yakın zamanda piyasaya sürülecek olan bu oyun, henüz çıkmadan bile çok sayıda oyuncunun merak ettiği oyunlar arasında yer almaktadır. Başarılı bir hikayeye sahip olan bu oyunda konu genel olarak hayatta kalma üzerinedir. Oyuncuların Scorn oyununda öncelikli amaçları ölmemek ve hayatta kalmaktır.

Bu amaç doğrultusunda geniş bir hikayeye, senaryoya ve çok sayıda aksiyona sahip olan bu oyunda oyuncular korku dolu anlar yaşayabilir. Oyunun hikayesi görsel sanatçılar olan Giger ve Zdzislaw Beksinski eserlerinden esinlenerek oluşturulmuştur. Bu sebeple Scorn oyununda hem aksiyon hem de korku dolu anlar yaşamanız mümkündür. Oyunun tanıtım videolarında da anlaşılacağı üzere hem grafik kalitesi yüksek hem de başarılı bir senaryoya sahip olan bir oyun bizleri bekliyor.

Scorn tek oyunculu bir şekilde oynanabilen bir oyundur. Oyunun çok oyunculu modları bulunmamaktadır. Ayrıca Scorn macera, nişancı, korku ve hayatta kalma kategorilerinde yer almakta olan bir oyundur. Aynı zamanda oyunu hikayesi gereği bulmaca oyunları kategorisine de dahil edebilmek mümkündür. Yakın zamanda çıkacak olan Scorn oyununun, ne kadar başarılı olup olmayacağı oyuncular tarafından fazlasıyla merak ediliyor.

Scorn Oynanış

Scorn Yapımcısı Kimdir?

Scorn yapımcısı, Sırp geliştiricisi Ebb Software şirketidir. Adını daha önceden birçok oyunla duyurmayı başarmış olan şirket, Scorn oyunuyla daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. M4 Tank Brigade, Fantasy Grounds gibi oyunlarla daha önce mağazalarda yerini almış olan şirketin bu oyunla birlikte satış rakamlarını da yukarıya çıkarması bekleniyor. Scorn oyunun yapımcısı Ebb Software şirketi 2017 yılında kurulmuş yeni bir şirkettir.

Scorn Ne Zaman Çıkıyor? Ne Zaman Yayınlanacak?

Scorn oyunu hakkında yapılan tanıtım videolarının ardından oyunun çok yakın zamanda piyasaya sürüleceği Ebb Software tarafından duyurulmuştu. Oyuncular için fazlasıyla merak uyandıran Scorn oyunun ilk piyasaya sürülme tarihi de açıklandı. Scorn 21 Ekim 2022 tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunun hem PC hem de XBOX Series versiyonları aynı gün içerisinde yayınlanacak. Oyunu Windows işletim sistemine sahip PC’lerde ve XBOX konsollarında oynamak mümkün. Oyuna henüz satışa çıkmadan önce sahip olmak isteyen oyuncular ise şimdiden ön sipariş oluşturabiliyorlar.

Scorn Ücretli Mi? Scorn Fiyatı Ne Kadar?

Scorn oyununu bilgisayarlarında veya konsollarında oynamak isteyen oyuncuların, öncelik olarak belirli bir miktar ücret ödemeleri ve oyunu satın almaları gerekiyor. Oyunun herhangi bir ücretsiz versiyonu bulunmuyor. Bu sebeple öncelik olarak oyunu satın almak şart. Oyunun henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen fiyatı daha öncesinden belirlendi.

Scorn fiyatlarınız öğrenmek için PC Oyunları bölümümüzdeki Kepler Interactive kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Scorn Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun?

Scorn oyunu hem aksiyon hem de korku dolu bir oyun. Bu sebeple oyun sırasında pek çok ürpertici veya olumsuz etkileyici anlarla karşılaşabilmek mümkün. Bundan dolayı oyunun her yaşa uygun olmadığı içerik üreticileri tarafından belirtiliyor. Ayrıca oyunda çıplaklık, cinsel içerik, şiddet, kan ve genel yetişkin içerikler yer alıyor. Bu nedenle belirli bir yaşın altındaki oyuncuların oyunu oynarken dikkat etmeleri veya oyunu sadece yetişkinlerin oynaması öneriliyor. Ancak bu durum ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor.

Oyunda seslendirme olarak hangi dillerin olacağı henüz açıklanmadı. Ancak menü ve arayüzde Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca dil seçenekleri bulunacak. Ayrıca oyunun diğer 28 dilde de arayüz desteğine sahip olması da muhtemel. Altyazı için de herhangi bir dil desteği bulunmayacak.

Scorn Oynanış

Scorn Nasıl İndirilir?

Scorn oyununu bilgisayarınızda oynamak istiyorsanız öncelik olarak oyunu satın almalı ve bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde oyunu oynayabilmeniz mümkün değil. Scorn oyununu PC’ye indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak eTail'i açın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından arama kısmına gelerek ‘’Scorn’’ yazın ve aratın.
  • Sonrasında çıkan sonuçlarda oyunu bulun ve tıklayın.
  • Oyunu sepetinize ekleyin ve ödeme işlemlerini tamamlayarak satın alın.
  • Ardından Steam uygulamasını açın ve kütüphane sekmesine tıklayın.
  • Kütüphanenize giriş yaptığınızda eTail'den aldığınız keyi etkinleştirin, daha sonra oyunu bulun ve indirin.

Yukarıdaki adımları takip ederek Scorn oyununu kolaylıkla indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunu XBOX cihazınıza indirmek için de öncelik olarak mağazadan satın almanız gerekmektedir. Satın alınan oyunu daha sonrasında yükle seçeneğine tıklayarak konsolunuza indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Scorn Sistem Gereksinimleri Nedir?

Scorn oyununu bilgisayarınızda donma veya kasma gibi problemler olmadan oynayabilmeniz için bilgisayarınızın belirli sistem özelliklerine sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde oyun sırasında çeşitli problemler ile karşılaşabilmeniz mümkün. Scorn sistem gereksinimleri minimum ve önerilen olarak birbirinden ayrılıyor. Scorn minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir;

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: QuadCore AMD Ryzen 3 3300X veya Intel Core i5-8400
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (3 GB)
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Scorn önerilen sistem gereksinimleri ise şu şekilde;

  • İşletim Sistemi: Windows 10 veya 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 veya Intel Core i7-8700
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB)
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Yukarıdaki özelliklere sahip bilgisayarlarda Scorn oyununu herhangi bir problem olmadan kolaylıkla oynayabilirsiniz.

Scorn Oynanış

Scorn Konusu Nedir?

Scorn oyunu konu olarak oldukça etkileyicidir. Bunun sebebi hem sağlam bir hikayeye sahip olması hem de hikaye oluşturulurken etkilenilmiş olan görsel eserlerdir. Oyun aksiyon, macera, korku ve hayatta kalma kategorilerinde yer alıyor. Bu sebeple hem etkileyici hem de korkutucu bir atmosfere sahip olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Oyunda kasvetli ve kabuslardan çıkmış bir atmosfer yer almaktadır. Oyunda genel olarak çok sayıda mekan yer alıyor. Her mekanın bir bulmacası ve ayrı bir hikayesi var. Tüyler ürpertici ve korku dolu düşmanların olduğu oyunda asıl amacımız hayatta kalmak ve yeni mekanlara ulaşmak. Oyun genel olarak tüyler ürpertici bir dünyada geçiyor ve farklı bölgeleri birbirine kolaylıkla bağlayabilmenize olanak sağlıyor.

Oyunda birbirinden bağımsız ancak bir o kadar da birbirine benzeyen gölge adı verilen labirentler bulunuyor. Açık dünya oyunu olan bu oyunda her yeri keşfetmeli ve durmandan hareket etmelisiniz. Scorn oyununun hikayesi, oyun içerisinde sizlere anlatılıyor.

Scorn Oyunu Nasıl Oynanır?

Scorn oyunu, oynanış açısından çok kolay bir oyun değildir. Bunun sebebi oyunda çok sayıda tüyler ürpertici detayın bulunması ve oyuncuların bu noktada kendilerini çeşitli bir aksiyon içerisinde hissetmesi. Ancak mekanik açısından oyunun fazlasıyla başarılı olması bekleniyor.

Oyunda yapmanız gereken her yeri keşfetmek. Gölge adı verilen labirentlerde hayatta kalmanız ve dışarı çıkabilmeniz için çok sayıda bulmaca bulunuyor. Oyunda her an gözünüzü açmayı ve sizleri öldürmeye çalışan canavarlara karşı gelmeyi unutmayın. Scorn oyununda genel amacınız hayatta kalmak. Bunun için her bir gölgeyi çözmelisiniz. Bununla birlikte karakterlerin vücut farkındalığına erişmeyi de unutmayın. Oyun size bunu tam anlamıyla sunuyor. Ellerini ve vücudunu tamamen kullanarak oyundaki makineleri kullanabilir ve aletleri tercih edebilirsin.

Scorn oyununda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise envanter ve cephane yönetimi. Oyunda envanterlerinizi ve cephanenizi ne kadar doğru zamanlarda kullanırsanız hayatta kalma şansınız da bir o kadar yüksek. Oyunda hayatta kalmak ve ilerlemek için farklı oyun tarzları kullanmayı unutmamak gerekiyor.

Çocuklar İçin Eğitici Oyunlar - Bilgisayar Oyunları (2023)
Sizler için hazırladığımız bu yazımızda çocukların oynarken hem zevk alabileceği hem de kendini farklı yönlerde geliştirebileceği bazı oyunlar tanıtıl...
Midnight Fight Express Nedir?
Midnight Fight Express, yakın tarihte yayınlanan ve kısa süre içerisinde adından oldukça söz ettirmeyi başaran bir dövüş oyunudur....