RollerCoaster Tycoon 3 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
RollerCoaster Tycoon 3 Nedir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyunu tek oyunculu olarak oynanabilen bir park inşa simülasyonu oyunudur ve oyunun yapımcısı Frontier Developments şirketidir. RollerCoaster Tycoon 3 oyunu Microsoft Windows, Mac OS, İos ve Nintendo Switch ile oynanabilen oyun, RollerCoaster Tycoon serisinin üçüncü oyunu olarak bilinir. Oyuncular oyun içerisinde eğlence parklarını yönetmek ile sorumlu tutulurlar. Farklı gezinti alanları inşa edebilir veya bunları yıkabilirler ve ziyaretçileri daha fazla mutlu edebilmek için fiyatları kontrol edebilirler. Oyun içerisinde bulunan kariyer modunda, oyuncuların önceden belirlenmiş olan senaryoyu ve görevleri tamamlaması gerekmektedir.

Oyuna yeni eklenen sanal alan modunda ise, oyuncuların kendilerine özel eğlence parkları inşa edebilmeleri için sınırsız süreleri ve paraları olur. Bu seride ayrıca oyuncuların her açıdan gözlem yapabileceği ve tamamen üç boyutlu olan tasarlama yeteneği de bulunur daha sonra seriye 2016 yılında Atari şirketi serinin dördüncü oyunu olan RollerCoaster Tycoon World ile devam etmiştir. Fakat bu oyun serinin diğer oyunlarına nazaran başarı gösteremedi.

Kendi parkınızı oluşturmak ve müşterilerinize eğlencenin en güzel günlerini yaşatmak için hemen RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition Satın Al!

Frontier Developments oyunlarını görmek ve satın almak için Frontier Developments Oyunları kategorisini ziyaret edebilirsiniz! 

god-of-war-figurine

RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition

₺ 341,27

RollerCoaster Tycoon 3 Yapımcısı Kimdir?

Frontier Development şirketi 28 Ocak 1994 yılında David Braben tarafından kurulmuş bir oyun şirketidir. Merkezi Cambridge Science Park olarak bilinir, şirketin önemli ismi olarak David Gammon örnek gösterilebilir. Frontier şirketi pek çok platform üzerinde çalışmalar yapmış ve şirketin 31 Ağustos 2021 itibarı ile 680’den fazla çalışanının olduğu biliniyor. Frontier, RollerCoaster Tycoon 3 oyununun yanı sıra Elite, LostWinds, Planet Coaster, Jurassic World Evolution ve Planet Zoo gibi başarılı çalışmaları da piyasaya sürmüştür.

RollerCoaster Tycoon 3 Oyun İçi Görsel

RollerCoaster Tycoon 3 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

RollerCoaster Tycoon 3 oyunu eleştirmenler tarafından oldukça başarılı olarak yorulanan oyun, oyuncu kitlelerinin derecelerine önem verdiği Metacritic’ten 100 üzerinden 84 puan almayı başarmıştır. Computer Gaming World’ün editörleri RollerCoaster Tycoon 3 oyununu 2004 yılında Yılın En İyi Strateji Oyunu ödülüne aday olarak göstermiştir. Fakat The Sims 2 oyunu büyük başarısı ile bu ödülü kazanmayı başarmıştır. RollerCoaster Tycoon 3 oyunu 2 Kasım 2004 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

RollerCoaster Tycoon 3 Ücretli Midir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyunu eTail platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun eTail platformu üzerindeki güncel fiyatı 32,00 TL’dir. Oyunun Steam platformunda bulunan herhangi bir ek paketi yoktur.

RollerCoaster Tycoon 3 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

RollerCoaster Tycoon 3 oyunu oldukça masum bir oyun olarak tanımlanabilir. Oyun içerisinde kan ve vahşet bulunmamakla birlikte tamamen eğlence amaçlı olarak tasarlanmış bir oyundur. Tycoon 3 oyununu 9 yaş ve üzeri kişiler rahatlıkla oynayabilirler.

RollerCoaster Tycoon 3 Oyun İçi Görsel

RollerCoaster Tycoon 3 Nasıl İndirilir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyununu indirmek oldukça kolaydır. Bu oyunu indirebilmek için Steam hesabına sahip olunması gerekir. Aşağıdaki yönergeleri takip ederek RollerCoaster Tycoon 3 oyunu indirilebilir.

  • eTail platformundaki arama kısmına ‘’RollerCoaster Tycoon 3" yazılır.
  • Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır.
  • Satın alınan oyunun dijital oyun kodu steam uygulamasındaki kütüphane kısmına girilir.
  • Kütüphane kısmından eklenen RollerCoaster Tycoon 3 oyunu bulunur ve daha sonra buradaki ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır.
  • Böylece oyun bilgisayara otomatik olarak indirilir ve kurulur.

RollerCoaster Tycoon 3 İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 98 / Windows ME / Windows 2000 / Windows XP

İşlemci: Intel Pentium III / Athlon XP @ 733 MHz

Bellek: 128 MB (XP için 256 MB)

Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 600 MB olarak belirtiliyor.

Ekran kartı: ATI Radeon veya GeForce 2 ya da diğer 32 MB bellekli kartlar

DirectX: Dx 9

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows XP

İşlemci: Intel Pentium 4 / Athlon XP @ 1.3 GHz

Bellek: 256 MB (XP için 384 MB)

Gerekli boş disk alanı: Oyunun kurulabilmesi için gerekli görülen boş alan 600 MB olarak belirtiliyor.

Ekran kartı: ATI Radeon 64 MB SDR veya GeForce 2 Pro veya 64 MB bellekli kartlar

DirectX: Dx 9

RollerCoaster Tycoon 3 Oyun İçi Görsel

RollerCoaster Tycoon 3 Nasıl Oynanır?

Serinin önceki oyunlarına benzer bir yapıda olan RollerCoaster Tycoon 3 oynanış biçimi diğer oyunlara oldukça yakındır. Oyuncular bir eğlence parkı yaratma yolunda bütün detayları yönetebilirler. Farklı dükkanlar ve tesisler inşa edilerek eğlence parkının finansmanı daha rahat bir şekilde kontrol edilebilir ve kendi parkınızı geliştirecek finansı sağlayabilirsiniz. ‘’Peeps’’ olarak isimlendirilen eğlence parkı misafirlerini mutlu etmek oyun içerisinde büyük bir önem taşır. Kariyer modu içerisinde, daha önceden belirlenmiş görevlerin yerine getirilmesi gerekir, her görevin çırak, girişimci ve iş adamı olarak adlandırılan farklı seviyeleri bulunur. Bu seviyelere göre yapılması gerekenler ve para miktarı farklılık gösterir. Diğer oyun modunun ismi ise Sandbox’tur. Bu oyun modu içerisinde, oyunculara büyük boş bir arazi ve sınırsız para verilir. Oyuncular bir eğlence parkı inşa etmek için sonsuz süreye sahip olurlar. Bu modda herhangi bir görev veya şart bulunmaz. Oyuncuların yaratmak istediği eğlence parkları tamamen kendi yaratıcılığına göre şekillenir.

RollerCoaster Tycoon 3 Oyununun Konusu Nedir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyununun konusu bir eğlence parkı yaratmaktır. Bu eğlence parkına daha fazla müşteri çekmek ve para kazanmak oyunun temel konusudur. Kazanılan paralar ile birlikte daha farklı eğlence parkları inşa edilebilir. Tamamen eğlence üzerine kurulmuş bir yapı vardır. RollerCoaster Tycoon 3 oyunu vakit geçirerek aynı zamanda eğlenmek isteyenlere tavsiye edilebilecek bir oyundur.

RollerCoaster Tycoon 3 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

RollerCoaster Tycoon 3 oyunu inşa ve simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Planet Coaster
  • Theme Park
  • Thrillville
  • Mashinky
  • Simcoaster

 

Struggling Nedir?
Struggling yapışkan ve iğrenç yaratıkların arasında hayatta kalmaya çalışan bir ucubenin macera ve bulmaca dolu hikayesini anlatan bir oyundur....
Euro Truck Simulator 2 Nedir?
Euro Truck Simulator 2 oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen bir araç simülasyon oyunudur. ...