Euro Truck Simulator 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Euro Truck Simulator 2 Nedir?

Euro Truck Simulator 2 oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen bir araç simülasyon oyunudur. Euro Truck Simulator serisinin dördüncü oyunu olarak bilinir. Daha öncesinde Euro Truck Simulator oyunu 2008 yılında, UK Truck Simulator oyunu 2010 yılında ve German Truck Simulator oyunu 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Euro Truck Simulator serisinin birinci oyunu 29 Ağustos 2008 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Euro Truck Simulator 2 oyunu birinci oyuna oldukça benzerdir. Oyunun içerisinde Avrupa’da kargo teslim eden tırlar sürülmektedir. Oyunun ilerlemesiyle birlikte oyuncular daha fazla kamyon satın alabilirler. Ayrıca depo ve çalışacak sürücü de alınabilir.

Euro Truck Simulator 2 oyunu genel olarak hiç bitmeyen bir tarza sahip. Başlangıçta kendi web sitesi üzerinden satın alınıp indirilebilen bir oyundu. Daha sonra Euro Truck Simulator oyunu Steam platformuna eklendi. İlerleyen zamanlarda oyunun DLC genişletme paketleri ortaya çıkmaya başladı. 2013 yılında ortaya çıkmaya başlayan bu DLC paketlerden toplamda 7 adet piyasaya sürülmüştür. Heart of Russia DLC pakedi henüz piyasaya çıkmamıştır. Oyun eleştirmenleri, oyunu genel olarak olumlu yorumladı. Euro Truck Simulator oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 79 puan almayı başarmıştır. Grafikler eleştiriler doğrultusunda genel olarak övüldü. Gamer Tim Stone haritanın büyüklüğünü ve manzara çeşitliliğini oldukça beğendiğini söyledi. Euro Truck Simulator oyunu The Sim of the Year ödülünü 2012 yılında kazanmıştır. Daha sonra Steam platformundan 2 adet ödülü de 2016 yılında almıştır.

Yolların kralı olduğunu gösterme vakti gelmedi mi? Hemen şimdi Euro Truck Simulator 2 Satın Al ve herkese kim olduğunu göster!

Euro Truck Simulator 2 Yapımcısı Kimdir?

Euro Truck Simulator oyununun yapımcısı SCS Software şirketidir. Bu şirket 1997 yılında Pavel Sebor tarafından Çekya’nın başkenti olan Prag’da kurulmuştur. Bütün dünya çapında hizmetini sürdüren bir şirkettir. Microsoft Windows, MacOS ve Linux gibi farklı platformlar için oyun yapımcılığı yapan bir şirkettir. Şirketin geliri 556,889,000 Çek Koruna’sı olarak bilinmektedir. 2019 yılı itibari ile şirkette çalışan insan sayısının 200’e ulaştığı söylenmiştir. SCS Software şirketinin çıkartmış olduğu diğer bir oyun serisinin ismi 18 Wheels of Steel’dir.

Euro Truck Simulator 2 Oyun İçi Görsel

Euro Truck Simulator 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Mart 2013 civarlarında Euro Truck Simulator 2 oyununun Windows sürümünden daha iyi olan bir Mac sürümü geliştirildiği söylendi. Yaklaşık olarak bir ay sonrasında ise oyunun Linux versiyonu Steam platformunda yayınlandı. Euro Truck Simulator oyununun Microsoft Windows versiyonu 19 Ekim 2012 tarihinde, Linux versiyonunun 16 Nisan 2013 tarihinde ve macOS versiyonunun 29 Ocak 2015 tarihinde piyasaya çıkarıldığı bilinmektedir.

Euro Truck Simulator 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Euro Truck Simulator 2 oyunu kamyonlar ile birlikte uluslararası taşımacılık yapılan bir oyundur. Bu oyun içerisinde herhangi bir vahşet veya kan bulunmaz. Genel olarak çocukların gelişimi konusunda katkı sağlar. Yine de Euro Truck Simulator 2 oyununa getirilen belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Bu oyun 12 yaş ve üzeri oyuncular için yapılmıştır.

Euro Truck Simulator 2 Nasıl İndirilir?

Euro Truck Simulator 2 oyununu indirmek oldukça kolaydır. Bu oyunu indirebilmek için Steam hesabına sahip olunması gerekir. Aşağıdaki yönergeleri takip ederek Euro Truck Simulator 2 oyunu indirilebilir.

  • eTail platformundaki arama kısmına ‘’Euro Truck Simulator 2" yazılır.
  • Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır.
  • Satın alınan oyunun dijital oyun kodu steam uygulamasındaki kütüphane kısmına girilir.
  • Kütüphane kısmından eklenen Euro Truck Simulator 2 oyunu bulunur ve daha sonra buradaki ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır.
  • Böylece oyun bilgisayara otomatik olarak indirilir ve kurulur.

Euro Truck Simulator 2 Oyun İçi Görsel

Euro Truck Simulator 2 İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Euro Truck Simulator 2 oyununu oynayabilmek için gereken minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7/8

İşlemci: Dual core CPU 2.4 GHz

Bellek: 2 GB RAM

Ekran Kartı: 256 MB’dan fazla grafik kartı GeForce 7600 GT-class veya daha üst seviye olmalı

Boş Alan: 4 GB HDD kullanılabilir alan

DirectX: 10

Ses: Direct-X uyumlu ses kartı

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8

İşlemci: Dual core CPU 3.0 GHz

Bellek: 4 GB RAM

Ekran kartı: 1024 MB Bellek GeForce GTS 450-class veya daha üst seviye ekran kartı olmalıdır

Boş Alan: 10 GB HDD kullanılabilir alan

DirectX: 10

Ses: Direct-X uyumlu ses kartı

Euro Truck Simulator 2 Nasıl Oynanır?

Euro Truck Simulator 2 oyununun oynanışı tamamen açık bir dünya üzerine kurulmuştur. Oyuncular yakıt, bakım ve gerekli ücretlere ayak uydurabilmek için araçlarla taşımacılık yaparlar. Oyun içerisinde kamyonlar ile birlikte herhangi bir yere gitmek mümkündür. Oyuncular başlangıçta haritada belirlenmiş olan şehirlerden birini seçerler ve bu seçilen şehir onların karargahları olur. İlk başta yapılan görevler daha çok hızlı işler olarak bilinir. Bu işler sırasında ortaya çıkan yakın ve yol ücretlerini teslimat şirketi karşılar.

Oyuncu daha fazla para kazanarak kendine farklı kamyonlar satın alabilir. Ayrıca Euro Truck Simulator 2 oyunu içerisinde ev garajı satın almak da mümkündür. Oyuncular tamamladıkları her teslimat sonrasında tecrübe puanı kazanırlar. Seviye atlandıkça da beceri puanları kazanılır ve bu beceri puanları ile farklı yetenekler geliştirilebilir. Böylece oyuncular zamanla daha iyi ücretler kazanmaya başlar. Yedi tane farklı harita DLC’si ile farklı ülkeler içerisinde kamyon şoförlüğü yapmak mümkün olur. Oyunun ilerlemesi ile birlikte kamyon ile taşıma yapan bir şirket kurmak mümkündür.

Euro Truck Simulator 2 Oyun İçi Görsel

Euro Truck Simulator 2 Oyununun Konusu Nedir?

Euro Truck Simulator 2 oyununun konusu kamyon şoförlerinin bir simülasyonunu yaratmak üzerine kurulmuştur. Bu simülasyon içerisindeki olaylar oldukça gerçeğe yakın şekilde tasarlanmıştır. Oyunun hissiyatı da oldukça gerçektir. Euro Truck Simulator 2 oyununun konusu başlangıçta kiralık olarak çalışan oyuncuların kendi taşıma şirketlerini kurmasıdır.

Euro Truck Simulator 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Euro Truck Simulator 2 oyunu bir araç simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Farming Simulator
  • Scania Truck Driving Simulator
  • SnowRunner
  • Euro Truck Driver
  • City Car Driving
  • My Summer Car
  • American Truck Simulator
  • Car Mechanic Simulator

 

RollerCoaster Tycoon 3 Nedir?
RollerCoaster Tycoon 3 oyunu tek oyunculu olarak oynanabilen bir park inşa simülasyonu oyunudur....
No Man’s Sky Nedir?
No Man's Sky Nedir? No Man's Sky tek kişilik bir aksiyon ve macera video oyunu, açık dünya oyunu olarak geçer ve uzay gemisi tasarlamanıza olanak sağl...