Rise of Industry oyunu ile ilgili bütün merak ettiklerinizi sizler için hazırladık. Bu yazı sayesinde Rise of Industry oyunu hakkında her şeyi bilecek...
Devamını okuRise of Industry Başlangıç Rehberi
Rise of Industry Başlangıç Rehberi
Rise of Industry oyununda bir iş kralını simüle ederek oyuna başlıyoruz. Oyunda asıl amaç farklı sektörlerde ve iş pazarlarında yer alan şirketi çeşitli ticari hamlelerle büyütmek. Daha çok şehir kurma oyunlarına benzeyen Rise of Industry oyununda birçok farklı nokta var ve bunlardan biri sahip olduğumuz şirketleri ekonomik anlamda ayakta tutabilecek ve büyütebilecek doğru stratejiyi izlemek.
İlk izlenimlerinde oyunculardan ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan Rise of Industry oyununda en önemli nokta doğru ekonomik stratejiyi belirlemek. Bunun için de oyunda yer alan iş alanlarını ve pazarları doğru bir şekilde incelemek gerekiyor.
Parlak ve net renklere sahip olan, güzel ancak bilgisayarınızı zorlamayan grafikleri bulunan ve oldukça kolay bir şekilde oynanan bu oyuna fazlasıyla zaman harcayabilmeniz mümkün. Siz de şehir ve ülke kurma gibi strateji oyunlarını seviyorsanız uzun süre eğlenebileceğiniz Rise of Industry oyununu tercih edebilirsiniz.
Rise of Industry Nasıl Bir Oyun?
Rise of Industry oyununu simülasyon ve strateji oyunları kategorisinde görebilmek mümkün. Ayrıca oyun aynı zamanda oldukça eğlenceli. Zaten oyunu açtığınızda güzel bir ara yüz ve sizi kendine çekecek sevimli grafiklerle karşılaşıyorsunuz.
Oyunu W-A-S-D tuşları ve bir Mouse eşliğinde oynayabilmeniz mümkün. Yani ekstra bir aksesuara ihtiyaç duymadan kolaylıkla Rise of Industry oyununu oynayabilirsiniz. Oyunun menüsü, ara yüzü ve oynanışı fazlasıyla basit olduğu için her şeyi kolaylıkla anlayabiliyor ve hemen oynamaya başlayabiliyorsunuz. Oyunda genellikle eğlendirici ve öğretici bir hava sahip. Özellikle girdiğiniz pazarlarda ve ticari hamlelerde zorlanacak olmanız simülasyonu daha da gerçekçi kılıyor. Genel olarak basit gibi görünen bu oyunda hamleler yapmaya başladıkça işler biraz karışıyor. Oyunda öncelik olarak ne iş yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor.
Oyunda genel olarak belirli miktarlarda ürün satın alabilecek kapasiteye sahip 4 adet mağaza bulunuyor. Siz de bu mağazaların taleplerine karşılık veriyorsunuz. İsterseniz bu noktada madencilikle uğraşabilir isterseniz de süt ürünlerini üretebilirsiniz. Bu aşamada tercih tamamen size bırakılıyor. Ancak daha sonrasında farklı kasabalara yönelebilir, yeni iş alanları oluşturabilirsiniz.
Rise of Industry Nasıl Oynanır?
Rise of Industry oyunu başlangıçta basit bir oyun gibi görünse de simülasyon ilerledikçe karışık bir hale gelen bir oyun. Bu anlamda sadece ürün üretmek yeterli olmuyor. Örneğin kasabadaki işletmelerin taleplerini karşılamak amacıyla madencilik veya süt ürünleri üreticiliği yapabilirsiniz. Ancak sadece üretmekle sınırlı değil.
Üretilen ürünleri, talep miktarı doğrultusunda üretmek. Arza uygun hareket etmek ve doğru fiyatı vermek. Satış işlemleri tamamlandıktan sonra trenler, araçlar ve benzer yollarla ürünleri teslim etmek de gerekiyor. Yani oyun fazlasıyla detaylara iniyor ve bu da işinizi zorlaştırarak daha eğlenceli bir hale gelmesine yardımcı oluyor.
İş hayatı, ekonomi ve sektörlerle alakalı her bir detayın yer aldığı bu oyunda önemli olan doğru pazara girebilmek, doğru miktarda ürün üretmek ve şirketin büyümesini sağlamak. Büyüdükçe daha fazla kazanıyor, yeni üretim alanları açabiliyor ve daha fazla müşteriye ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca oyun sonsuz bir ticaret ağına sahip. Yani oyunda her sektör bulunuyor. Dilerseniz madencilik yapabilir, dilerseniz süt ürünü üretebilir, dilerseniz portakal yetiştirip satabilir dilerseniz de demir yolu kurup işletebilirsiniz.
Farklı sektörlerin yer aldığı oyunda öncelik olarak hangi iş alanına girmek istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde oyunda, şirketinizi iflas ettirebilir veya büyümek yerine küçülmeye gidebilirsiniz. Her strateji oyununda olduğu gibi Rise of Industry oyununda da doğru stratejiyi geliştirmeye odaklanın.
Rise of Industry oyununa başlarken bilmeniz gereken şeyleri kısaca şöyle özetleyebiliriz;
- Size hem uzak hem de yakın yerlerin ihtiyacı olan malzemeleri üretmeye çalışın.
- Mümkünse tek bir kategoride üretim yapın. (İnşaat - Gıda - Temizlik vb.)
- Daima lojistik maliyetlerine göz atın. Kasabadan uygun fiyata mal alabilirsiniz ya da kendiniz üretebilirsiniz. Ancak kasabadaki ürünün lojistiği pahalı ise ve üretim yaparken zorlanırsanız şehirlerden alabilirsiniz. Her ne kadar şehirden gelen mallar pahalı gibi görünse de zor zamanda kurtarıcınız olacaktır.
- Ürettiğiniz ham maddeler (Kum - Su - Ağaç vb.) size fazla geliyorsa ve üretim alanınızda kaldıysa şehre yarı fiyatına ya da dörtte bir fiyatına satabilirsiniz. (Yine lojistiğe dikkat etmekte fayda var!)
- Baştan beri söylediğimiz lojistiğe önem verin. Malları kamyonlarla değil mümkünse trenlerle taşıyın.
- En önemlisi ise kasabadaki "dükkanlara" ihtiyaç mallarını satarak onları geliştirin. Sizin sayenizde gelişen dükkanlar, size daha fazla iş ve ürün imkanı sağlayacaktır.
Prev Post
Next Post
Bein Connect, dijital içerik izleme platformlarından biridir. Dünya genelinde ve Türkiye’de hizmet vermekte olan bu platform, Türkiye Süper Ligi ve dü...
Devamını oku