Red Dead Redemption 2 Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Red Dead Redemption 2 Nedir?

Red Dead Redemption 2, Rockstar Games’in geliştirdiği ve 5 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan bir açık dünya ve macera oyunudur.

Vahşi batı temasını oldukça başarılı bir şekilde işleyen, buna ek olarak muazzam derecede etkileyici ve zengin bir hikâyeye sahip olan oyun, 1899’da ve Amerika’da geçiyor. Federal ajanların peşinde olduğu çete üyeleri kaçmak ve hayatlarını kurtarmak için çabalarken, çete içerisinde yaşanan iç çatışmalar nedeniyle hikâye çok daha derin bir hal alıyor.

Oyuncular oyun içerisinde, ödül avcısı, tüccar, koleksiyoncu ve içki kaçakçısı rollerine bürünebiliyor, kendi işlerini kurabiliyor, define arayabiliyor veya kaçak içki üretebiliyor.

Oldukça gelişmiş ve üst düzey grafikleri ile ayrıca dikkat çeken Red Dead Redemption 2, yayınlandığı günden itibaren oyuncuların ilgisini hiç kaybetmemeyi başardı.

Eğer Red Dead Redemption 2 oynayıp beğendiyseniz en çok satan oyunlar kategorimize bir göz atabilir ve yeni maceralara yelken açabilirsiniz!

Red Dead Redemption 2 Yapımcısı Kimdir?

Red Dead Redemption 2’nin yapımcısı, Max Payne ve Grand Theft Auto gibi dünyaca ünlü ve oldukça sevilen oyunların yapımcısı olan Rockstar Games’dir.

Rockstar Games ise, Bioshock, Borderlands, Civilization, NBA 2K gibi yine dünya çapında popüler ve milyonlarca satan oyunların sahibi olan Take-Two Interactive (2K) şirketine bağlıdır.

Ayrıca bilinmelidir ki; Rockstar Games, Rockstar NYC olarak da anılmaktadır ve Max Payne ile GTA serisi haricinde State of Emergency, Midnight Club, Manhunt, Bully ve L.A. Noire gibi oyunlara da imza atmıştır.

RDR 2, Rockstar Games’in en popüler oyunlarından biri olarak sayılmaktadır.

Red Dead Redemption 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Red Dead serisinin devam oyunu olan Red Dead Redemption 2, her bir platform için ayrı tarihlerde oyunculara sunulmuştur. Oyun, ilk olarak PlayStation 4 ve Xbox One cihazları için çıkış yapmıştır. Her iki konsol için çıkış tarihi 26 Ekim 2018 olan oyun, 5 Kasım 2019’da Microsoft Windows ve son olarak 19 Kasım 2019’da Stadia için yayınlanmıştır. Sürekli olan yeni yamalar ile güncellenen Red Dead Redemption 2, çıktığı günden bu yana oyuncuların her talebini dikkate almış, bu sayede oyuncuların oyun keyfini artırmayı başarmıştır.

Rdr-2-Oyun-Gorseli

Red Dead Redemption 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Red Dead Redemption 2, çıktığı günden itibaren oyuncular tarafından oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştır. Bu ilgi, günümüze kadar hiç azaltmadan devam etmektedir.

Sadece Steam üzerinden PC platformu için yaklaşık 4 milyon adet satılan Red Dead Redemption 2, Steam platformunda aylık olarak yaklaşık 1 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanmaktadır.

Diğer platformların da resmi olmayan rakamları dikkate alınırsa, Red Dead Redemption 2’nin aylık oyuncu sayısının 2 milyon ile 3 milyon arasında olduğu düşünülmektedir.

Red Dead Redemption 2, son yılların en çok oynanan oyunlarından biridir.

Red Dead Redemption 2 Ücretli Midir?

Red Dead Redemption 2, PC, Xbox ve Playstation platformları için farklı fiyatlandırmalara sahiptir. Steam’de Red Dead Redemption 2’nin fiyatı 299 TL iken, Ultimate Edition 449 TL’dir.

Xbox’da Red Dead Redemption 2’nin fiyatı 469 TL iken, Ultimate Edition 669 TL’dir.

Playstation’da Red Dead Redemption 2’nin fiyatı 469 TL iken, Ultimate Edition 669 TL’dir.

Red Dead Redemption 2 Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Red Dead Redemption 2, takas edilebilen ya da para karşılığında satılabilen öğelere sahip değildir.

Red Dead Redemption 2’yi oynarken oyun içerisinde kullanmak için çeşitli yollar bulunsa da gerçek bir kazanç elde etmek için herhangi bir yöntem bulunmamaktadır.

Kısacası, Red Dead Redemption 2’yi oynayarak para kazanmak mümkün değildir.

Rdr-2-Oyun-Gorseli-2

Red Dead Redemption 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Red Dead Redemption 2, içerisinde oldukça ağır bir dil, yoğun şiddet ve bolca kumar öğeleri barındırmaktadır. Bu nedenle Red Dead Redemption 2, PEGI 18 olarak derecelendirilmiştir.

Bu da demek oluyor ki, Red Dead Redemption 2’yi 18 yaş ve üzerinde olan oyuncular oynayabilir iken, 18 yaşın altındaki oyuncular için olumsuz öğeler içerdiğinden uygun değildir.

Red Dead Redemption 2 Nasıl İndirilir?

Red Dead Redemption 2’yi indirmek için öncelikle oyunu sahip olduğunuz platforma uygun olarak satın almanız gerekmektedir.

Örneğin, eğer bir PC cihazınız varsa, Steam üzerinden bir satın alma gerçekleştirmelisiniz. Oyunu Steam üzerinden satın aldıktan sonra Steam uygulamasını bilgisayarınıza yüklemeli ve ardından hesap bilgilerinizi girmelisiniz. Sonrasında kütüphaneye erişebilir ve Red Dead Redemption 2’yi indirebilirsiniz.

Xbox ve Playstation konsolları için ise yapılması gereken şey, konsolların mağazalarından oyunu satın almaktır. Sonrasında indirme işlemi otomatik olarak başlatılacaktır. Eğer indirme işlemi otomatik olarak başlatılmazsa, konsolunuz aracılığıyla oyun kütüphanenize erişebilir ve oyunu indirebilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Red Dead Redemption 2’yi Windows işletim sistemine sahip bir PC’de oynamak için gereken sistem özelliklerini öğrenmek isterseniz, sizin için hazırlamış olduğumuz Red Dead Redemption 2 Sistem Özellikleri yazısına göz atabilirsiniz. 

Rdr-2-Oyun-Gorseli-3

Red Dead Redemption 2 Telefonda Oynanır Mı?

Red Dead Redemption 2’in şu an için mobil cihazlara uygun olan bir versiyonu bulunmamaktadır. Fakat Play Store ile App Store’da RDR2: Companion isimli bir uygulama yer almaktadır. Her ne kadar oyun ile aynı ismi taşısa da bu uygulama, oyunu konsolda oynayan oyuncular için bir yardımcı niteliğindedir. Bu uygulama sayesinde oyunun haritasına, hikayedeki ilerlemelerine erişebilen oyuncular, aynı zamanda oyun hakkındaki rehberlere de ulaşabiliyorlar.

Resmi olarak ya da farklı şekillerde Read Dead Redemption 2 oyununu telefonda oynamak mümkün değildir.

Red Dead Redemption 2 Nasıl Oynanır?

RDR 2, bir RPG oyunudur. Açık Dünya olarak tasarlanan bir oyun olduğu için, hâli hazırdaki görevlerin dışında hareket ederek haritanın herhangi bir yerine gidebilirsiniz.

Buna rağmen, her RPG ve Açık Dünya oyununda olduğu gibi oyunu sürdürebilmek ve sonunda bitirebilmek için hikâyenin yönlendirmelerini takip etmek zorundasınız.

Oyuna başladığınız andan itibaren, oyun sizi oradan oraya yönlendirecek ve görevler yaptıracak. Bu görevleri yaparken, haritanın neredeyse tamamını ziyaret edecek ve oyundaki tüm aksiyonları alabileceksiniz.

Oyunu tam anlamıyla öğrenebilmek ve karakteri daha kolay kontrol edebilmek için, görev yönlendirmelerini takip edebilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 Oyununun Konusu Nedir?

Red Dead Redemption 2, Artur Morgan ve Van der Linde çetesinin kaçışını konu alıyor.

Federal ajanların ve ödül avcılarının peşlerinde olduğu bu çete üyeleri, hayatlarını devam ettirebilmek için birçok farklı yol denemekten çekinmiyor. Soygun yapıyor, etrafı yağmalıyor ve gerekirse dövüşüyor. Oyuncular farklı rollere bürünerek, farklı görevler üstleniyor ve vahşi topraklarda hayatta kalabilmek için kendi kaderlerini çiziyorlar.

Oldukça uzun ve soluksuz bir şekilde takip edilecek bir hikâyeye sahip olan Red Dead Redemption 2, sahip olduğu üst düzey grafikler ve oldukça keyif veren oynanış ile birleşiyor; böylelikle ortaya tam bir şaheser çıkıyor.

HITMAN III Nedir?
HITMAN III, IO Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan üçüncü şahıs bir aksiyon oyunudur. ...
Dying Light Nedir?
Dying Light oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen bir hayatta kalma/korku oyunudur. ...