Dying Light Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Dying Light Nedir?

Dying Light tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen bir hayatta kalma korku oyunudur. Aynı zamanda aksiyon-macera türüne de girer. Bu oyunun yapımcısı Techland şirketi ve yayınlayıcısı Warner Bros. Interactive Entertainment şirketidir.

Dying Light oyunu Chrome Engine 6 oyun motoru ile çalışır. Bu oyun Linux, Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One ve macOS platformları için uygundur. Oyun zombilerin gündüzleri yavaş ve beceriksiz olduğu, fakat geceleri son derece agresif hale büründüğü bir gece-gündüz döngüsüne sahiptir.

Oyun parkur mekanikleriyle zenginleştirilmiş, yakın dönüş ve shooter tabanlı bir tarzdadır. Oyunda tek oyunculu mod dışında asimetrik çok oyunculu mod ve co-op mod bulunur. Dying Light piyasaya çıktığı sırada eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Oyun zorluk, teknik ve hikaye gibi bazı konularda olumsuz yorumlara sahip olmasına rağmen gece-gündüz döngüsü, grafikler ve savaş konularında ise oldukça olumlu yorumlara sahip.

Ocak 2015 zamanlarında en çok satanlar arasındaydı. 2019 yılının sonlarına doğru Dying Light oyunu 17 milyondan fazla oyuncu toplayan ticari bir yapıya dönüştü. Oyunun piyasaya çıkmasından sonraki ilk haftada yaklaşık olarak 1,2 milyon oyuncu bu oyunu oynadı. Bu sırada Grand Theft Auto V ve Call Of Duty: Advanced Warfare gibi popüler oyunları arkasında bıraktı. Mayıs 2015'e kadar ise bu oyunu yaklaşık 4,5 milyon kişinin oynadığı bilinmektedir.

Dying Light Yapımcısı Kimdir?

Dying Light oyununun yapımcısı Techland şirketidir. Bu şirket video oyunları üzerine kurulmuş özel bir şikettir ve merkezi Polonya’da Ostrów Wielkopolski'de bulunmaktadır. 2021 Nisan zamanları ile bu şirkette çalışan kişi sayısının 400’den fazla olduğu bilinmektedir. Bu şirketin CEO’sunun ismi Pawel Marchewka’dır. Adrian Ciszewski ismi ise yaratıcı yönetmen olarak görev yapar. Şirket 1991 yılında kurulmuştur ve başlangıçta farklı programlar üzerinde yoğunlaşmıştır. 1993 zamanlarında ise Techland şirketi kendi yazılımlarını üretmeye başlamıştır.

Bilgisayar yazılımı dağıtıcısı görevi yapan bu şirket 1995 yılında ilk oyunu olan Prawo Krwi’yi ortaya çıkardı. 2003 yılında ise bilimkurgu üzerine yaratılmış olan birinci şahıs nişancı oyunu Chrome’u insanlara tanıttı.

Chrome: Specforce oyunu ise 2005 yılında oyunculara sunuldu. Techland şirketinin dünyada ismini duyurmuş olduğu diğer bir oyun ise açık dünya hayatta kalma oyunu olan Dead Island’dır.

Dying Light Amacı Ne?

Harran isimli hayali bir şehirde geçen Dying Light’ta amacımız ana karakterimiz olan Kyle Craine ile salgına tedavi olabilecek bir yöntem bulmak. GRE isimli bir kuruluşun ajanı olan Kyle, Harran’da hem zombilerden hem de örgütleren kaçarken bir yandan da tedavinin peşinde koşturuyor. 

Dying Light Hangi Oyun Motorunu Kullanıyor?

Dying Light, Techland tarafından geliştirilen ve Mac OS X, Linux, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 ve Windows platformlarını destekleyen Chrome Engine motorunu kullanıyor. Motorun programlanma dili ise C++ olarak belirtilmiş.

Dying Light Ne Kadar Sürer?

Dying Light oyununu %100 olarak bitirmek için tamı tamına 57 saatlik bir süre ayırmanız gerekiyor. Lakin sadece ana görevleri oynar, yan görevlere hiç bulaşmazsanız yukarıda yazılan sürenin %17’si gibi kısa bir sürede oyunu bitirebilirsiniz.

Dying Light Kaç GB?

Aşağıda tam sistem gereksinimlerini de görebileceğiniz oyunun depolama ihtiyacı üretici tarafından 40 G olarak belirtilmiş.

Dying Light Definitive Edition Farkı Ne?

Dying Light Definitive Edition’un ana oyundan farkı dört ana DLC ve 22 adet ek paketin içerisine dahil edilmesi. Yani bu paketi satın alarak geliştiricinin günümüze kadar yayınladığı tüm ek içeriğe tek seferde sahip olabilirsiniz.

Dying Light Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Dying Light oyunu ilk kez Mayıs 2013'de duyuruldu. Piyasaya sürmesi planlanan tarih ise 2014'dü. Fakat oyuna farklı yenilikler getirme ve parkur olayını değiştirme istekleri nedeniyle oyunun çıkış tarihini Şubat 2015 yılına ertelediler. 27 Ocak 2015 tarihinde sadece Windows'a çıkarılan oyun 15 Aralık 2016 tarihinde MacOS işletim sistemleri içinde çıkartıldı.

Dying Light oyununa getirilen son güncelleme 18 Ağustos 2021 tarihinde yapılmıştır ve bu güncelleme ile yeni astronot paketi oyuna geldi. Bu astronot paketinin içerisinde lazer tüfeği, donduran tabanca, pala, kıyafet ve arazi aracı görünümü bulunuyor. Oyun güncel olarak da oyuncular tarafından fazlaca oynandığı için sıklıkla yeni güncellemeler yapılmaktadır.

Dying Light 2021 Yılı nda Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Dying Light oyunu piyasaya çıktığı andan itibaren ismini bütün dünyaya duyurmuş bir oyundur. Bu oyun Steam verilerine göre 2015 Mart ayında ortalama oyuncu sayısı 5,733.5’tir. Daha sonra 2017 Mart ayında ortalama oyuncu sayısı 1,717.1’lere kadar düşmüştür. 2021 Mart zamanlarında ise Dying Light oyununun ortalama oyuncu sayısı 9,823.9’dur. 2021 Haziran itibarı ile bu ortalama oyuncu sayısı 6,422.2 olarak bilinir.

Dying Light

Dying Light Karakterleri Nelerdir?

Dying Light oyununda birbirinden farklı özelliklere sahip çok fazla karakter vardır. Bu karakterlerden bazıları aşağıda liste halinde açıklanmıştır.

Kyle Crane: Önemli beden eğitimine ve yeteneklere sahip olan bir GRE ajanıdır. Kaçınma, savaşma ve sızma konularında bu karakter zorlu bir karakterdir.

Jade: Zombilere karşı oldukça güçlendirilmiş yüksek bir konut binasında yaşar. Kuledeki herkesin su, yiyecek ve ilaçlarla iyi bir şekilde beslenmesini sağlayan koşuculardan biridir.

Rahim: Rahim karakteri de kulede yaşıyor. Hızlı ve istekli bir yapısı vardır. Antrenmanlarda oldukça serbest çalışan biridir. Rahim, Jade’in küçük kardeşidir.

Lena: Lena kulede tıp eğitimi alan belirli kişilerden biridir. Yaralanma, enfeksiyon ve ölüm gibi olaylarda bilgisi oldukça fazladır. Etraftaki olaylar ne kadar karmaşık olursa olsun yardım etmekten asla vazgeçmez.

Brecken: Brecken karakteri kulenin güçlerinden sorumlu kişidir. Hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak oldukça güvenilir biridir. Ortaya çıkan bütün kötülüklerle başa çıkmaya çalışır.

Doctor Zere: Salgına neden olan virüsü tespit etme potansiyeline sahip olan sınırlı kişilerden biridir. Laboratuvarı ve malzemeleri kısıtlı ve diğer bilim insanları ile olan iletişimi de oldukça kısıtlıdır. Karantinaya alınan bölgedeki diğer doktor ile birlikte yeni şeyler bulmaya çalışırlar.

Spike: Spike koşucularla birlikte çalışır. Doctor Zere’nin yakınındaki karavanda sıklıkla bulunur. Tuzaklar hakkında bilgisi oldukça fazladır.

Rais: Rais karantinaya alınmış olan bölgede kendi küçük ordusunu yaratmıştır. Yiyecekler, silahlar ve ilaçlar gibi hayatta kalmayı sağlayacak materyaller için ne gerekiyorsa yapabilirler.

Tahir: Tahir ise Rais’in bir adamıdır. Bir haydut olması ile birlikte aynı zamanda katil olarak da bilinir. Bu adamın yanında dolaşmak oldukça tehlikelidir.

Troy: Eski şehirde yaşayan bir kurtarandır. Bu bölgenin tamamen dağılıp elden gitmemesi için elinden gelen her şeyi yapan cesur bir kadındır.

Doctor Camden: Doktor Zere’nin Sektör Sıfır bölgesindeki arkadaşıdır. Fakat salgının tedavisi için yeterli kaynağa sahip olan bir kliniğe ihtiyacı var.

Dying Light Ücretli Midir?

Dying Light oyunu Steam platformu üzerinde oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 59,00 TL’dir.

Dying Light Steam CD Key’lerini interner üzerindeki farklı sitelerden satın almak mümkündür. Bu oyunun CD Key’leri bazı sitelerde indirimli olabilir ve bu sayede daha ucuza satın alınabilir. Satın alınan güvenilir keyler sorunsuz olarak Steam platformuna eklenebilir.

Dying Light Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Dying Light her ne kadar tek oyunculu ve çok oyunculu oynanabilse de şuanda bu oyundan gerçek para kazanmak mümkün değildir.

Dying Light Hangi  Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Dying Light oyunu için bazı ebeveynler 12-13 yaş ve üzeri kişilerin bu oyunu oynayabileceğini söylemektedir. Fakat çoğu kişi için Dying Light oyunu 18 yaş ve üzeri bireyler için uygundur. Bu oyun içerisinde olan savaş ve kan olayları küçük yaştaki insanları ciddi şekilde etkileyebilir. Ayrıca oyunda bulunan zombiler küçük yaştaki kişilerin korkmalarına sebebiyet verebilir.

Dying Light

Dying Light Nasıl  İndirilir?

Dying Light oyununu indirmek gerçekten oldukça basittir. Steam uygulamasından hesaba giriş yapılır ve daha sonra ‘’Mağaza’’ kısmına tıklanır. Burada bulunan arama bölümüne ‘’Dying Light’’ yazılır ve daha sonra açılan pencereden oyun satın alınır. Oyun satın alındıktan sonra sol üst kısımda bulunan ‘’Kütüphane’’ bölümünde belirir. Kütüphane kısmında oyunu bulduktan sonra üzerine tıklanır ve ‘’YÜKLE’’ seçeneğine basılır. İndirme işlemi bittikten sonra Dying Light oyunu bilgisayara yüklenmiş olur.

Dying Light Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 7/8/8.1 64 bit
  • İşlemci: İntel i5 – 2500 3.3 GHz veya AMD FX – 8320 3.5 GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 670 veya AMD Radeon HD 7870
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama Alanı: 40 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Win 7/8/8.1 64 bit
  • İşlemci: İntel i5 – 4670K 3.4 GHz veya AMD FX – 8350 4.0 GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 veya AMD Radeon R9 290
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Depolama Alanı: 40 GB

Dying Light Telefonda Oynanır Mı?

Dying Light oyunu henüz telefonlarda oynanabilen bir oyun değildir. Bu oyun sadece bilgisayarlar için uygundur.

Dying Light Nasıl Oynanır?

Dying Light oyununda oyuncular dünyada serbestçe gezinebilir ve eşyalar toplayabilirler. Zombiler ile savaşılarak hayatta kalmaya çalışılan bir oyundur. W, A, S ve D tuşları ile hareket edilir ve fare ile silahlar kullanılır. Etrafta bulunan binalar keşfedilip araştırılarak farklı materyaller bulunabilir.

Oyun içerisinde farklı görevler vardır ve bu görevler tamamlanarak oyun içerisinde ilerlenir. Zombiler ile gündüz savaşmak gece savaşmaktan daha kolaydır. Bu nedenle farklı taktiksel planlamalar yapılır.

Dying Light

Dying Light Oyununun Konusu Nedir?

Harran kentinde ortaya çıkan gizemli virüs salgını nüfusun büyük bir çoğunluğunu agresif zombi benzeri yaratıklara dönüştürmüştür. Kentin bazı bölgeleri bu nedenle karantina altına alınmıştır. GRE adı verilen ekip mahsur kalanlara yardım etmeye çalışmaktadır. Oyuncular Rais ismi verilen bir düşmanı bulabilmek için Kyle Crane karakterinin rolünü üstlenir.

Dying Light Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Dying Light açık dünya hayatta kalma oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halindedir.

  • Dying Light:2
  • Dead Island
  • Dead by Daylight
  • Days Gone
  • Left 4 Dead
  • Dayz
  • The Forest
Red Dead Redemption 2 Nedir? (2023)
Red Dead Redemption 2, Rockstar Games’in geliştirdiği ve 5 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan bir açık dünya ve macera oyunudur....
Days Gone Nedir?
Days Gone oyunu aksiyon- macera türünde bir hayatta kalma oyunudur ve aynı zamanda bir korku oyunu olarak da bilinir. ...