Little Nightmares Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Little Nightmares Nedir?

Little Nightmares oyunu Tarsier Studios tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir bulmaca korku macera oyunudur ve tek kişiliktir. Bu oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile geliştirilmiştir. Little Nightmares oyunu Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve Stadia platformları için uygundur.

Oyun piyasaya ilk çıktığı zaman olumlu eleştiriler almıştır ve eleştirmenler grafikleri, sesleri ve atmosferi fazlasıyla övmüştür. Fakat kontrol noktası sistemini ve oyunun kısa bir uzunluğunun olmasını eleştirdiler.

Little Nightmares oyunu Metacritic’ten genel olarak olumlu yorumlar aldı. Ayrıca Game Revolution’dan ise 5 üzerinden 3 puan aldı. Eurogamer ise Little Nightmares oyununu ‘’2017’nin en iyi 50 oyunu’’ arasında 28. Sırada listeledi. Ayrıca oyun IGN’nin 2017’nin en iyileri ödüllerinde en iyi platformer ve en iyi yönetmen ödüllerine aday gösterildi.
 
Oyunun piyasaya çıkarıldığı ilk hafta İngiltere’de all-format satış listesinde dördüncü sırada başladı. Japonya’daki ilk haftasında 12,817 kopya sattı. Ağustos 2018 zamanları itibarı ile oyun bütün platformlarda toplam bir milyondan fazla sattı. Nisan 2019 zamanlarında Very Little Nightmares isimli bir mobil uygulama piyasaya duyuruldu ve Mayıs 2019 tarihlerinde ios’ta piyasaya çıkarıldı. Little Nightmares oyunu 2016 yılında Gamescom 2016’da Indie Award kazandı. Metacritic puanları PC için 81/100, Playstation 4 için 78/100, Xbox One için 83/100 ve Nintendo Switch için 79/100’dür.

Little Nightmares Yapımcısı Kimdir?

Little Nightmares oyununun yapımcısı Tarsier Studios şirketidir. Bu şirket 2004 yılında İsveç’in Malmö şehrinde kurulmuştur. 2004 yılında ismi Team Tarsier olan ekip 2009 yılında ilk projelerini yayınladıkları sırada isimlerini Tarsier Studios olarak değiştirdi. 2010 yılı sıralarında Sony Interactive Entertainment ve Microsoft Windows ile habersiz bir proje üzerinde yayıncılık anlaşması imzaladılar. Tarsier Studios şirketi yaklaşık 70 çalışandan oluşmaktadır.
 
Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için Little Nightmares oyunu üzerinde çalıştılar. Bu şirketin kilit ismi Andreas Johansson olarak bilinir ve şirketin sahibi Embracer Group’tur. 2008 yılında LittleBigPlanet DLC’sini, 2009 yılında Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic’i, 2013 yılında DC Comics Premium Level Pack’i, 2014 yılında LittleBigPlanet 3’ü, 2017 yılında Little Nightmares’ı ve 2021 yılında Little Nightmares II ürünlerini piyasaya çıkardılar.

Little Nightmares

Little Nightmares Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Little Nightmares oyunu ilk kez Mayıs 2014 yılında Tarsier Studios tarafından Hunger ismi ile duyuruldu. Daha sonra Şubat 2015’teki bir teaser fragmanından sonra Ağustos 2016 tarihlerine kadar oyun hakkında başka bilgi verilmedi. Bandai Namco Entertainment Tarsier ile dünya çapında bir yayıncılık anlaşması imzaladı ve Little Nightmares olarak tekrardan isimlendirildi. Little Nightmares oyunu Microsoft Windows, Playstation 4 ve Xbox One için 28 Nisan 2017 tarihinde piyasaya çıktı. Nindento Switch için 18 Mayıs 2018 tarihinde ve Stadia için 1 Haziran 2020 tarihinde piyasaya sürüldü.

Little Nightmares Amacı Ne?

Little Nightmares’de amacımız Six adındaki bir kız çocuğu olan ana karakterimizi bir deniz tesisinden kaçmasını sağlamak. Bu uzun yolculukta birçok canavar bulunsa da onlarla savaşmanız mümkün değil. Yapmanız gereken tek şey sadece kaçmak.

Little Nightmares Paralı Mı?

Evet, Tarsier Studios tarafından geliştirilen Little Nightmares ücretli bir yapım, lakin indirim dönemlerini yakalayarak uygun fiyatlarla bu oyuna sahip olmanız mümkün.

Little nightmares Kaç GB?

Little Nightmares yapımcının aktardığına göre bilgisayarınızda sadece 10 GB alana ihtiyaç duymakta.

Little Nightmares Ne Kadar Sattı?

Oyun hakkında güncel bir satış verisi yayınlanmadı. Lakin 2021 yılında yayınlanan verilere göre oyun beş milyon adet kopya satmayı başardı.

Little Nightmares Ücretli Midir?

Little Nightmares oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 31,00 TL’dir. Little Nightmares Complete Edition’un güncel fiyatı ise 49,00 TL’dir. Bu oyunun Steam CD Key’lerini internet sitelerinden daha ucuza satın almak mümkün olabilir. Satın alınan CD Key’ler steam platformuna sorunsuz bir şekilde eklenir.

Little Nightmares

Little Nightmares Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Little Nightmares oyunu biraz korku içeren bir oyundur. Bu oyunu 13 yaşındakiler ve daha büyük kişiler oynayabilir. Daha küçük yaştaki çocukları kötü yönde etkileyebilir ve onlarda kalıcı travmalara sebebiyet verebilir. Bu nedenle belirlenmiş olan yaş aralığına dikkat edilerek bu oyunun oynanması tavsiye edilir.
 

Little Nightmares Nasıl İndirilir?

Little Nightmares oyununu indirmek Steam platformunda bulunur. Bu oyunu bilgisayara indirebilmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Steam hesabına giriş yapıldıktan sonra Mağaza kısmındaki arama bölümüne ‘Little Nightmares’’ yazılır.
 
Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır ve satın alma işleminden sonra oyun Steam’deki Kütüphane bölümüne gelir. Kütüphane bölümünden Little Nightmares oyununa tıklanır ve açılan bölümde ‘’İNDİR’’ seçeneğine tıklanır. Bu işlemlerden sonra oyun otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

Little Nightmares

Little Nightmares İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

 
Little Nightmares oyunu için minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.
 
Minimum Sistem Gereksinimleri:
  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi:  Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci:  Intel Core i3 / AMD FX Series
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 460 / AMD Radeon R5 230
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
 

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi:  Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci:  Intel core i7 / AMD Ryzen 5
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı:  NVIDIA GPU GeForce GTX 660
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
 

Little Nightmares Nasıl Oynanır?

Little Nightmares oyunu 2.5 boyutlu bir evrende geçer. Oyuncunun bazı durumlarda çözmesi gereken bulmacalar olur. Karakterin herhangi bir savaş yeteneği yoktur. Bu nedenle çevresinde olan olaylara karşı çaresiz kalır. Sadece çeşitli düşmanlardan saklanabilir. Oyun içerisinde sadece birkaç bölümde oyuncuya savaşmasına yardımcı olan eşyalar verilir. Bu oyunda W, A, S ve D tuşları ile karakter hareket ettirilir ve ‘’CTRL’’ tuşu ile karakterin çömelmesi sağlanır. ‘’Shift’’ tuşu hızlı koşmayı ve ‘’E’’ tuşu el fenerini veya uzaktan kumandayı kontrol etmeyi sağlar. Yön ok tuşları ile oyun içerisindeki bakış değiştirilir. ‘’Space’’ tuşu atlamayı, atmayı ve saldırı yapmayı sağlar. Bir şeyi almak için farenin sol tuşu ve bir şeyi aramak için ise ‘’Q’’ tuşu kullanılır.

Little Nightmares

Little Nightmares Oyununun Konusu Nedir?

Sarı bir yağmurluk giyen dokuz yaşındaki küçük kız, kimono giyen ve Noh maskesi takan bir kadının rüyasından uyanır. Çok daha büyük kişiler için tasarlanmış devasa bir su altı gemisi olan Maw’ın içine gizlice giriyor. Küçük kız Maw’ın içerisinde ilerlerken ondan kaçan küçük ürkek yaratıklarla karşılaşır. Bu hapishanede etobur Sülüklerden ve taşa çevirme yeteneğine sahip olan yapay gözlerden kaçmak gerekir.
 
Altı kişi de aralıklarla açlık nöbetleri yaşar. Hapsedilen bir çocuğun verdiği ekmekten sonra uzun kollu Kapıcı onu bir miktar etle birlikte kafese atar. Kaçarken ayakkabı yığınlarıyla dolu bir odaya düşer. Hademe Altı’yı köşeye sıkıştırmayı başarır ve daha sonra kollarını keser. Hikayenin farklı varyasyonları internette dolaşmaktadır.
 

Little Nightmares Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Little Nightmares benzeri bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.
 
  • Limbo
  • Black the Fall
  • Stela
  • Ori and the Blind Forest
  • FAR: Lone Sails
  • GRIS
  • Journey
  • Monochroma
 
Çin ve Yasaklar
Çin, 18 yaşın altındaki kişiler için çevrimiçi oyunlara kısıtlamalar getiriyor....
Rage 2 Nedir?
Rage 2, Avalanche Studios ve ID Software şirketi tarafından geliştirilmiş birinci şahıs nişancı oyunudur....