PlayStation Oyunları Nelerdir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
PlayStation Oyunları Nelerdir?

PlayStation oyunları, tür ve oynanış bakımından birbirinden farklı birçok yapımı içinde barındırmaktadır. Uzun yıllardır oyun sektörüne öncülük etmiş bu firma aslında, Sony Interactive Entertainment (SIE) tarafından kurulmuş bir firmadır. En köklü firmalardan olan Playstation oyun konsolları bir marka olarak da yaşamına devam etmektedir.

PlayStation konsoluna özel olan oyunlar, konsolun piyasaya çıktığı ilk günden itibaren oldukça dikkat çekici oyunlar olmuşlardır. Bunun sebebi, konsola özel olan oyunların sadece oyun satışından değil, konsol satışından da gelir getirme ihtimalidir. Sony'nin oldukça fazla seviyede değer verdiği özel oyunlar ya da exclusive oyunlar, PlayStation konsolunun popülerliğinin artmasına ve buna bağlı olarak şirketin kazançlarının yükselmesine de sebep olmuştur.

En bilinen PlayStation oyunları ise sırasıyla şöyledir; Marvel's Spider-Man, Ghost of Tsushima, God of War, The Last of Us ve Until Dawn. Peki bu oyunlar güzel mi? Yalnızca Playstation’da mı oynanır? PC’de oynanılabilir mi? Bu oyunlar hakkında temel bilgileri edinmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Marvel's Spider-Man  

Daha önce Marvel markasına ait olan farklı oyunları ve popüler oyun Ratchet & Clank'ı geliştiren Insomniac Games'in geliştiriciliğini üstlendiği Marvel's Spider-Man, PlayStation 4 için 7 Eylül 2018 ve PlayStation 5 için 12 Kasım 2020 tarihinde çıkış yapmıştır. Rastgele dövüşler, oldukça akrobatik bir karakter, şehirde (haritada) daha fazla gezinme ve çevre ile daha fazla etkileşim gibi öğeleri içerisinde barındırarak oynanışını üst seviyeye çıkaran Spider-Man, Peter Parker'ın aksiyon dolu ve eşsiz macerasını konu alıyor. Büyük Elma'da, yani New York'da birçok nesne ve karakterle etkileşime geçebilir, düşmanlarınızı ortadan kaldırmak için çevreyi ve öğeleri kullanabilirsiniz. 

Marvel's Spider-man Poster

Peter Parker'ın başrolde olduğu eşsiz ve özgün bir hikâyeye sahip olan Marvel's Spider Man, PlayStation 4 konsolu için 309 TL olarak, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için ortak versiyonda ise 459 TL'den satışa sunulmuş durumda. Ayrıca oyunun, Marvel's Spider-Man Ultimate Edition olarak isimlendirilen ve içerisinde Remastered versiyonu bulunan pakedi ise PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için ortak versiyonda 619 TL'den satışa sunulmuştur. 

god-of-war-figurine

Marvel's Spider-Man Remastered

₺ 1.950,22

 

Horizon Zero Dawn 

Killzone serisinin yaratıcısı olan Guerrilla Games'in geliştiriciliğini üstlendiği ve Sony Interactive Entertainment ortaklığıyla oluşturulan Horizon Zero Dawn, 6 Aralık 2017 tarihinde PlayStation 4 konsoluna özel olarak yayınlandı. Aksiyon türünde bir rol yapma oyunu olan Horizon Zero Dawn, insanoğlunun egemenliğini kaybettiği ve üstünlüğü makinelerin aldığı bir dünyada Aloy ismindeki genç avcının, kaderini keşfetmek için çıktığı yolculuğu konu alıyor. Makineler olarak isimlendirilen bu korkusuz mekanik canavarlar tüm yabani hayatı ele geçirirken, insanlar ise eski dönemlerine geri dönmekte ve ilkel avcı kabilelerinde yaşam savaşı vermeye çabalamaktadır. 

Horizon Zero Dawn Poster

Kabilesi tarafından dışlanan ana karakterimiz Aloy, Rost tarafından evlat ediniliyor ve Rost kendisine, hayatta kalmanın tüm gerekliliklerini aktararak onu hayata hazırlıyor. Fakat tüm bunların yanına Aloy, anne ve babasının kim olduğunu merak ediyor, ayrıca kabilesinin onu neden dışladığı sorusunun yanıtını bulmak istiyordu. Ana karakter Aloy'un yanı sıra Rost, Varl, Avad, Erend, Vanasha ve daha birçok karakter ile oldukça keyifli ve çeşitli bir hikâye sunan, ayrıca birçok yönüyle başarılı bir oynanışa sahip olan oyun, PlayStation Store'da 144 TL'ye satılmaktadır. Ayrıca PlayStation platformu dışında ilk kez farklı bir platforma çıkış yapan Horizon Zero Down, 7 Ağustos 2020 tarihinde Microsoft Windows için yayınlanmıştır ve Steam'de 275 TL'ye satılmaktadır.  

Ayrıca Horizon'ın devam oyunu olacak olan Horizon Forbidden West'in PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için 18 Şubat 2022'de yayınlanacağı açıklanmıştır ve bu seriyi de ilk oyunu geliştiren Guerrilla Games'in Sony Interactive Entertainment ortaklığıyla geliştireceği duyurulmuştur. Decima isimli oyun motoruyla geliştirilecek olan oyun, oyuncular tarafından büyük bir merakla beklenmektedir ve oyuna olan yoğun ilgi her geçen gün artmaktadır. 

 

god-of-war-figurine

Horizon Zero Dawn™ Complete Edition

₺ 1.625,13

God of War 

Daha önceleri birçok popüler yapım ile adını duyuran Santa Monica Studios'un başını çektiği ve Ready at Dawn Studios ile Javaground ortaklığıyla geliştirilen God of War, Sony markasının ve PlayStation platformunun en sevilen serilerinden birisi olarak bilinmektedir. Serinin ilk oyunu 2005 yılında yayınlandı ve o zamanların ünlü konsolu PlayStation 2 için özel bir yapım olarak duyurulmuştu. Aradan geçen yıllarda seri, devam oyunları, farklı platformlara özel oyunlar ve yeniden yapım oyunlar dahil olmak üzere toplamda 12 oyunluk büyük bir yapıma dönüştü ve oyuncuların en beğendiği oyunlar arasında yerini almayı başardı. 

God of War Serisi Posteri

Son olarak God of War ismiyle 20 Nisan 2018 tarihinde PlayStation 4 konsoluna özel olarak yayınlanan ve Türkçe dil desteğine sahip olan oyun, Kratos'un ve oğlu Atreus'un İskandinav topraklarında çıktığı acımasız yolculuğu konu alıyor. Görevleri yerine getirerek, yaratıkları öldürerek, yetenek ağacını geliştirerek ve silahlarımızı yükselterek ilerleme kaydettiğimiz God of War, PlayStation Store'da PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için 179 TL'den, oyunun Digital Deluxe Edition versiyonu ise 259 TL'den satışa sunulmuştur. 

Sony Interactive Entertainment, serinin PlayStation 5'e özel geliştirilen God of War: Ragnarok isimli oyununun çıkış yılını erteleyerek, oyunun 2022 yılında yayınlanacağını duyurmuştur. Bu duyurunun ardından Sony, Horizon Zero Dawn'ın ardından bir oyununu daha Microsoft Windows platformunda yayınlamaya karar vermiştir ve oyunun 14 Ocak 2022 tarihinde PC için yayınlanacağını açıklamıştır.  

The Last of Us 

PlayStation platformuna ait olan oyunlar arasında God of War ile birlikte en popüler olan ve en çok satılan oyun The Last of Us, henüz başlangıçta 14 Haziran 2013 tarihinde PlayStation 3 konsolu için yayınlanmıştır. 2013 yılında ortaya çıkan zombi virüsü tarzı bir virüsün salgın haline dönüşerek tüm dünyayı etkisi altına almasından ve tüm medeniyetin yok olmasından 20 yıl sonrasını, yani 2033 yılını konu alan The Last of Us, gruplar halinde yaşayan insanların hayatta kalabilmek için birbirleriyle ve hastalıkla mücadelelerinden bahsetmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen oyun, erkek karakter Joel ile hastalığa karşı bağışıklığı olan genç kız Ellie'yi başrole oturtmaktadır ve bu ikilinin başından geçenleri aktarmaktadır. Joel karakteri oyuncu tarafından kontrol edilirken, Ellie ise bağımsız bir karakterdir ve oyuncular tarafından yönlendiremez fakat yine de bu karakter, oyunun akışından dışarıya çıkacak bir tercihte bulunamaz. 

The Last of Us Poster

The Last of Us'ın, hem büyük bir başarı elde etmesiyle, hem de PlayStation 4 konsolunun ortaya çıkmasıyla birlikte 29 Temmuz'da Kuzey Amerika, 30 Temmuz'da Avrupa ve 1 Ağustos'ta Birleşik Krallık'ta olmak üzere 2014 yılının yaz aylarında PlayStation 4'e uyarlanan versiyonu yayınlanmıştır. Özellikle Uncharted serisiyle tanıdığımız Naughty Dog stüdyosu tarafından geliştirilen The Last of Us'ın ikinci oyunu olan The Last of Us Part 2, 19 Haziran 2020 tarihinde PlayStation 4 konsoluna özel olarak yayınlanmıştır. İlk oyun kadar başarılı yorumlar alamasa da yine de çok beğenilen ve oyuncuları kendisine hayran bırakan seri, şu an hala popülerliğini korumaktadır. The Last of Us'ın PlayStation 4 ve PlayStation 5 için yayınlanan versiyonu olan The Last of Us Remastered, PlayStation Store'da 84 TL'ye satılırken, serinin ikinci oyunu olan The Last of Us Part 2 ise PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için 349 TL'ye satılmaktadır. 
 

Detroit: Become Human 

Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi eski fakat popüler PlayStation oyunlarını geliştiren Quantic Dream tarafından geliştirilen Detroit: Become Human, PlayStation 4 için 25 Mayıs 2018'de yayınlanmıştır. Oyunun kısa süre içerisinde büyük bir popülarite yakalamasıyla geliştirici ekibin en çok satan oyunu haline gelen Detroit: Become Human, Sony'nin özel oyunlarını Microsoft Windows platformuna uyarlama çabalarına dahil olmuş ve 12 Aralık 2019 tarihinde PC platformu için yayınlanmıştır. PlayStation Store'da PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için hazırlanmış versiyonları Standart Edition olarak 259 TL'ye ve Digital Deluxe Edition olarak ise 349 TL'ye satılmaktadır. Bunun yanı sıra Detroit: Become Human'ın PC platformu için yayınlanan versiyonu Steam'de ve Epic Games Store'da 142 TL'ye satılmaktadır. 

Detroit: Become Human Poster

Oldukça kaliteli, detaylı ve yoğun bir hikâyeye sahip olan Detroit: Become Human, Kara, Connor ve Markus ismindeki üç farklı androidin hikayesine odaklanmaktadır. Ev işlerini yapması için üretilen Kara, hasta bakıcı Markus ve polis departmanı ile birlikte çalışması için zekasına başvurulan Connor, hikâyenin her aşamasında oyuncular tarafından kontrol edilmektedir ve her karakter, yaşadığı farklı olaylar karşısında çeşitli kararlar vermek zorunda bırakılmaktadır. Bu kararlar, oyuncular tarafından verilmektedir ve verilen tüm kararlar, oyunun tüm hikayesini etkilediği gibi, ileride yaşanacak olan olaylara da yön vermektedir. Ayrıca her bölüm tamamlandıkça oyunculara sunulan ilerleme ekranıyla oyuncular, tamamladıkları bölümlerde neleri kaçırdıklarını ya da neleri yaşadıklarını görebilmekte, istedikleri zaman bölümü baştan oynayarak kararlarını değiştirebilmektedir.  

Amerika Birleşik Devletleri'nin Detroit şehrinde geçen Detroit: Become Human, üç farklı karakterin belirli bir aşamanın ardından bilinçli hale gelmesini, topluma karışmasını, insanların ve androidlerin savaşının ortasında kalmasını işlemektedir. Her karakter zincirlerini kırmakta, buna bağlı olarak kendi hikayesini kendisi yazmaya çalışmaktadır. Fakat tüm bunlar yaşanırken şehir, bilinçlenmiş androidleri arayan polisler ve çeşitli yetkililerle doludur. Oyuncular, oldukça karmaşık bir olay örgüsüne sahip olan hikâyeyi kendi kararları ile şekillendirmeye ve çeşitlendirmeye, buna bağlı olarak karakterlerin tüm yaşamlarını ya da bir yaşamları olup olmayacağına karar vermektedir. 

god-of-war-figurine

Detroit: Become Human

₺ 1.039,97

Playstation Hediye Kartı Satın Al

 

Elite Dangerous Nedir? (2023)
Elite Dangerous oyunu bir uzay uçuşu simülasyon oyunudur ve uzay ticaretleri ile uzay savaşları temasını işler....
Valorant En İyi Crosshair Ayarları (2023)
Valorant en iyi crosshair ayarlarının anlatıldığı detaylı bir rehber. Bu rehber sayesinde en iyi crosshair ayarını yapabileceksiniz....