Elite Dangerous Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Elite Dangerous Nedir?

Elite Dangerous oyunu bir uzay uçuşu simülasyon oyunudur ve uzay ticaretleri ile uzay savaşları temasını işler. Bu oyun açık uçlu bir oyundur ve oyuncu bu açık dünyada özgürce dolaşabilir. Elite Dangerous oyunu uzun süredir devam etmekte olan Elite oyun serisinin dördüncü oyunudur. Elite Dangerous oyunu Cobra oyun motoru ile geliştirilmiştir. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Microsoft Windows, Xbox One ve Playstation 4 platformları için uygundur.

Frontier Developments 14 Kasım 2014 tarihinde oyunun tek kişilik modunun kaldırıldığını duyurdu. Elite Dangerous oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 80 puan aldı. Yorumcular tarafından genel olarak olumlu yorumlar da almıştır. Eurogamer’dan Dan Whitehead, oyun hakkında şimdiye kadar görülen en ayrıntılı ve sürükleyici uzay oyunu olduğunu söyledi ve 10 üzerinden 8 puan verdi. 14 Kasım 2014’te tek oyunculu modun kaldırılması duyurusu oyuncu kitlesini olumsuz etkiledi. Frontier, bu duruma karşı oyunu alfa veya beta olarak almış kişilere geri ödeme teklif etti. Daha sonra iade işlemlerinin duruma göre değerlendirileceği duyuruldu. 2016 Mayıs sonuna kadar Elite Dangerous oyununun yaklaşık 1,7 milyon kopyası satılmıştır.

Benzersiz bir gemi oluşturmak ve rakiplerine galaksiyi dar etmek için hemen Elite Dangerous Satın Al!

Elite Dangerous Yapımcısı Kimdir?

Elite Dangerous oyununun yapımcısı Frontier Developments şirketidir. Bu şirket 28 Ocak 1994 yılında David Braben tarafından kurulmuştur. İngiltere’deki Cambridge Bilim Parkı’nda kurulmuş İngiliz bir video oyun geliştiricisi şirkettir. İkinci stüdyo 2012 Ağustos zamanlarında açıldı ve Ocak 2015 zamanlarında kapatılmıştır. Frontier Developments şirketinin ilk oyunu Frontier: Elite II’dir. Bu oyunun başarısı ile birlikte şirketin ikinci oyunu olan Frontier: First Encounters oyunu da büyük bir başarı elde etmiştir. Şirket, 2005 ve 2011 yılları arasında bir aksiyon-macera oyunu olan The Outsider’ı geliştirmiştir. Frontier Developments şirketinin 31 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile 680’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Bu şirketin yayınlamış olduğu diğer oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Elite
  • RollerCoaster Tycoon
  • LostWinds
  • Planet Coaster
  • Jurassic World Evolution
  • Planet Zoo

Frontier Developments oyunlarını görmek ve satın almak için Frontier Developments Oyunları kategorisini ziyaret edebilirsiniz! 

Elite Dangerous Oyun İçi Görsel

Elite Dangerous Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Frontier Development şirketi Kasım 2012 zamanlarında Kickstarter projesine başladı. Oyunun yayınlanmadan önce yapılan test sürümleri Aralık 2013 tarihinden itibaren destekçiler tarafından kullanıma sunulmuş durumdaydı. 16 Aralık 2014 tarihinde Elite Dangerous oyunu Microsoft Windows için piyasaya çıkarıldı. Daha sonra Elite Dangerous oyunu 6 Ekim 2015’te Xbox One için ve 27 Haziran 2017 tarihinde ise Playstation 4 için piyasaya çıkmıştır.

Elite Dangerous Ücretli Midir?

Elite Dangerous oyunu ücretli bir oyundur ve eTail platformundan satın alınabilmektedir. Güncel fiyatları sürekli değişmekte olan Elite Dangerous oyununun indirimli fiyatları için de sürekli eTail.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz. 

god-of-war-figurine

Elite Dangerous

₺ 341,36

₺ 102,41

Elite Dangerous Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Elite Dangerous oyunu Samanyolu galaksisinde geçen ve uzay gemisi kullanılan bir çevrimiçi rol yapma oyunudur. Bu oyun içerisinde madencilik, keşif, ticaret ve çeşitli görevler yapılabilir. Xbox One, Playstation 4 ve Microsoft Windows platformları için belirlenmiş bir yaş sınırı bulunmaktadır. Elite Dangerous oyununu 7 yaş ve üzeri kişiler oynayabilir. Oyunun çok oyunculu modu da bulunduğu için 7 yaşından küçük bireylerin oynaması sakıncalıdır.

Elite Dangerous Nasıl İndirilir?

Elite Dangerous oyununu indirmek oldukça kolaydır. Bu oyunu indirebilmek için Steam hesabına sahip olunması gerekir. Aşağıdaki yönergeleri takip ederek Elite Dangerous oyunu indirilebilir.

  • eTail platformundaki arama kısmına ‘’Elite Dangerous’ yazılır.
  • Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır.
  • Satın alınan oyunun dijital oyun kodu steam uygulamasındaki kütüphane kısmına girilir.
  • Kütüphane kısmından eklenen Elite Dangerous oyunu bulunur ve daha sonra buradaki ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır.
  • Böylece oyun bilgisayara otomatik olarak indirilir ve kurulur.

Elite Dangerous Oyun İçi Görsel

Elite Dangerous İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Elite Dangerous oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Elite Dangerous Kaç GB?

Elite Dangerous oynamak için gereken boş alan miktarı oyunun yapımcısı tarafından 7 GB olarak belirtilmiş, lakin bu sayı gelecek güncellemeler ile artabilir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Quad Core CPU (4 x 2 Ghz)
  • Bellek: 4 GB
  • Gerekli boş disk alanı: 7 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 260 / ATI 4870 HD
  • DirectX: DirectX 11

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8
  • İşlemci: Intel Core i7-3770K Quad Core / AMD FX 4350 Quad Core
  • Bellek: 8 GB
  • Gerekli boş disk alanı: 7 GB
  • Ekran kartı: Nvidia GTX 770 / AMD Radeon R9 280X
  • DirectX: DirectX 11

Elite Dangerous Nasıl Oynanır?

Elite Dangerous oyunu Frontier: First Encounters oyunundan yaklaşık 45 yıl sonrasında geçmektedir. Oyun içerisindeki oyuncular açık bir galakside özgür bir şekilde dolaşabilirler. Oyuna bir uzay gemisi ve az miktarda para ile başlanır. Daha fazla para elde etmek için görevleri yerine getirmek gibi çeşitli eylemler yerine getirilir. Bu faaliyetler arasında madencilik, ticaret, keşif, yolcu taşıma, korsanlık ve suikast gibi olaylar da vardır.

Elite Dangerous oyununun hem çok oyunculu kalıcı dünya içerek bir modu hem de tek oyunculu modu bulunmaktadır. Çok oyunculu modda, oyuncular diğer oyuncularla etkileşime girerek ve farklı görevleri yerine getirerek daha iyi bir uzay gemisi elde etmeye çalışırlar. Tek oyunculu modda ise oyun belirli bir hikâye üzerinden devam eder. Oyun boyunca kazanılan para, gemileri yükseltme veya yenilerini alma gibi farklı eylemler için kullanılır. Sanal galakside bulunan dinamik gündüz-gece döngüleri içerisinde yaklaşık 400 milyar farklı yıldız sistemini keşfedilebilir. Oyunun yıldız sistemlerinin yaklaşık 150,000’i gerçek astronomik verilerden alınmaktadır. Bazı sistemler tamamen kurgusal olarak oyuna dahil edilmiştir. Oyun içerisinde gruplaşmayı sağlayan Factions faktörü de vardır. Oyuncular çeşitli Factions’lardan birine katılarak gruplar halinde savaşmayı sağlayabilirler.

Elite Dangerous Oyun İçi Görsel

Elite Dangerous Oyununun Konusu Nedir?

Elite Dangeros oyununun hikayesi büyük imparatorun hastalanması ve onun yerini almak isteyen altı farklı rakibin mücadelesini içerir. Tahtı kimin ele geçireceği ve daha sonra neler olacağı tamamen oyuncuların eylemleri tarafından belirlenir. 

Elite Dangerous Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Elite Dagneros oyunu uzay ticareti ve savaşı üzerine kurulmuş bir oyundur. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Bu oyuna benzeyen bazı diğer oyunlar aşağıda liste halindedir.

  • Star Citizen
  • No Man’s Sky
  • Eve Online
  • Astroneer
  • Space Engineers

 

LostWinds Nedir? (2023)
LostWinds, Toku adında bir karakterin yönetildiği metroidvania türünde bir platform oyunudur....
PlayStation Oyunları Nelerdir?
Çeşitli Playstation Oyunları ve bu oyunlarla ilgili detaylı bir rehber....