Planet Zoo Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Planet Zoo Nedir?

Planet Zoo oyunu bir inşaat ve hayvanat bahçesi yönetim simülasyonu oyunudur. Planet Coaster benzeri olan bu oyun, yaratım araçları ve gerçekçi hayvan figürleri ile vahşi yaşamı korumaya verdiği önem sayesinde oldukça fazla övgü aldı. Bu övgülere rağmen bazı oyuncular zorlu yönetim ve bina mekaniği nedeniyle oyunu eleştirdi. Planet Zoo oyunu, piyasaya çıktıktan sonra düzenli güncellemeler ve indirilebilir içerikler çıkartmaya devam ediyor. Altı ay içerisinde bir milyondan fazla kopya satarak ticari bir başarı haline geldi. Metacritic’ten 100 üzerinden 81 puan ve genel olarak olumlu yorumlar aldı. Detaylar, grafikler, incelikle araştırılmış hayvan hareketleri oyunun daha çok beğeni toplamasını sağlamıştır.

Planet Zoo oyunu, oyunculara önceki hayvanat bahçesi oyunlarına göre yaratıcılıkla bağlantılı olmayan bir zooloji parkı tasarlamak için eşsiz bir esneklik sunar. IGN, Planet Zoo oyununu yaygın olarak tatmin edici olarak değerlendirdi. Oyun içerisinde oldukça karmaşık yapılar sıfırdan tasarlanabilir. Oyun Mayıs 2020 zamanlarına kadar bir milyondan fazla kopya satmıştır. Gamescom 2019’da En İyi Simülasyon Oyunu ve 2020 Webby Ödüllerinde En İyi Simülasyon oyunu ödüllerini kazanmıştır. Bunların yanında 16. İngiliz Akademi Oyunları Ödülleri’nde En İyi İngiliz Oyunu Ödülüne aday gösterilmiştir.

Kendi hayvanat bahçeni kurmak ve müşterilerine benzersiz hayvanları tanıtmak için hemen Planet Zoo Satın Al!

Planet Zoo Yapımcısı Kimdir?

Planet Zoo oyununun yapımcısı Frontier Developments şirketi olarak bilinir. Bu şirket 28 Ocak 1994 tarihinde David Braben tarafından kurulmuştur. İngiltere’deki Cambridge Bilim Parkı’nda kurulmuş İngiliz bir video oyun geliştiricisi şirkettir. İkinci stüdyo 2012 Ağustos zamanlarında açıldı ve daha sonra Ocak 2015 zamanlarında kapatılmıştır. Frontier Developments şirketinin ilk oyunu Frontier: Elite II’dir. Bu oyunun başarısı ile birlikte şirketin ikinci oyunu olan Frontier: First Encounters oyunu da büyük bir başarı elde etmiştir. Şirket, 2005 ve 2011 yılları arasında bir aksiyon-macera oyunu olan The Outsider’ı geliştirmiştir. Frontier Developments şirketinin 31 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile 680’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Pek çok farklı platform üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Günümüzde ise hala gelişimini devam ettiren bir şirkettir. Bu şirketin yayınlamış olduğu diğer oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Elite: Dangerous
  • Cat Park Tycoon
  • Jurassic World Evolution
  • RollerCoaster Tycoon 3
  • LostWinds
  • Lemnis Gate
  • Kinectimals
  • Screamride

Frontier Developments oyunlarını görmek ve satın almak için Frontier Developments Oyunları kategorisini ziyaret edebilirsiniz! 

Planet Zoo Oyun İçi Görsel

Planet Zoo Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Planet Zoo oyunu 24 Nisan 2019 tarihinde açıklandı ve 5 Kasım 2019 tarihinde piyasaya sürüldü. Planet Zoo oyunu, Zoo Tycoon serisinin birçok hayranı tarafından merakla bekleniyordu. Oyunun lansmanından sonra günümüze kadar yaklaşık altı ek indirilebilir içerik paketi piyasaya çıktı. Microsoft Windows platformu için uygun olan bu oyunun piyasaya çıkış tarihi 5 Kasım 2019’dur.

Planet Zoo Ücretli Midir?

Planet Zoo oyunu ücretli bir oyundur ve eTail platformundan satın alınabilmektedir. Güncel fiyatları sürekli değişmekte olan Planet Zoo'nun indirimli fiyatları için de sürekli eTail.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz. 

god-of-war-figurine

Planet Zoo

₺ 683,04

₺ 204,91

Planet Zoo Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Planet Zoo oyunu bir inşa ve simülasyon oyunudur. Bu oyun içerisinde herhangi bir şekilde vahşet bulunmamaktadır. Yine de belirli sebeplerden dolayı oyuna yaş sınırlaması getirilmiştir. Planet Zoo oyununu 10 yaş ve üzeri kişiler oynayabilir.

Planet Zoo Nasıl İndirilir?

Planet Zoo oyununu Steam platformu üzerinden indirmek oldukça basittir. Bu oyunu indirebilmek için Steam hesabına sahip olunması gerekir. Aşağıdaki yönergeleri takip ederek Planet Zoo oyunu indirilebilir.

  • eTail platformundaki arama kısmına ‘’Planet Zoo’’ yazılır.
  • Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır.
  • Satın alınan oyunun dijital oyun kodu steam uygulamasındaki kütüphane kısmına girilir.
  • Kütüphane kısmından eklenen Planet Zoo oyunu bulunur ve daha sonra buradaki ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır.
  • Böylece oyun bilgisayara otomatik olarak indirilir ve kurulur.

Planet Zoo Oyun İçi Görsel

Planet Zoo İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Planet Zoo oyununu oynayabilmek için gereken minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda verilmiştir.

Planet Zoo Kaç GB?

Planet Zoo yüklemeniz için bilgisayarınızda bulunması gereken boş alan geliştirici tarafından 16 GB olarak belirtilmiş.

Planet Zoo Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (SP1+) /8.1/10 64bit
  • İşlemci: Intel i5-2500 / AMD FX-6350
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 (2GB) / AMD Radeon R9 270X (2GB)
  • Depolama: 16 GB kullanılabilir alan

Planet Zoo Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64bit
  • İşlemci: Intel i7-4770k / AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 (8GB) veya AMD Radeon RX 580 (8GB)
  • Depolama: 16 GB kullanılabilir alan

Planet Zoo Nasıl Oynanır?

Planet Zoo’nun temel oyununda 73 tane farklı hayvan türü ve yedi tane indirilebilir içerik bulunur. Deluxe Edition sayesinde oyuna 43 tane yeni tür eklenir. Oyuncuların Planet Zoo oyunundaki amacı bir hayvanat bahçesi kurmaktır. Oyun içerisinde bulunan hayvanlar yapay zekâ tarafından kontrol edilirler. Bu yapay zekâ oldukça iyi bir şekilde tasarlanmıştır. Böylece oyun içerisinde bulunan hayvanlar gerçek hayattaki hallerine benzer şekilde davranışlar gösterirler. Her türün kendine özel sergi ortamı, gereksinimleri ve ihtiyaçları vardır. Oyun içerisinde bulunan yırtıcılar diğer hayvanlara saldırabilirler ve saldırılarının sonucunda hayvanı öldürebilirler. Zoo Tycoon oyunundan farklı olarak hayvanlar ziyaretçilere saldıramaz. Her hayvanın kendine özel genomu vardır.

Oyun içerisindeki akraba evliliği gibi unsurlar yavrular üzerinde olumsuz sonuçlara yol açabilir. Oyuncular, oyunda hayvanların refahını korumalı ve parkı bir kurum olarak yönetmelidir. Personel alımı yapmak, misafir konaklama alanlarının inşa edilmesi, farklı araştırmalar yapılması ve nesli tükenen hayvanları korumaya almak gibi çeşitli eylemler Planet Zoo oyunu içerisinde gerçekleştirilebilir. Banklar, aydınlatma objeleri, ağaçlar, cam ve kaya benzeri pek çok eşya oyunculara sunulmaktadır. Oyuncular bu eşyaların birbirine kenetlenme veya kenetlenmeme durumunu yönlendirerek ayrıntılı yapıtlar ortaya çıkartabilirler. Steam Atölyesi sayesinde oluşturulan yapılan diğer kullanıcılar ile ücretsiz olarak paylaşılabilir. Planet Zoo oyununun içerisinde dinamik gece-gündüz döngüsü de bulunmaktadır.

Planet Zoo Oyun İçi Görsel

Planet Zoo Oyununun Konusu Nedir?

Planet Zoo oyununun konusu gerçekçi bir hayvanat bahçesini sanal ortamda yaratmak üstüne kurulmuştur. Bu hayvanat bahçesi içerisinde bulunan çeşitli hayvanların refah seviyelerini kontrol etmek de Planet Zoo oyununun temelindedir. Parkı ziyaret etmeye gelen ziyaretçilerin durumları da kontrol edilmelidir. Ziyaretçilerin konaklamaları için belirli yerler yapılmalıdır. Planet Zoo’nun konusu hayvanlar üzerinden devam etmektedir.

Planet Zoo Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Planet Zoo oyunu bir inşa ve simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Cat Park Tycoon
  • Zoo Tycoon 2
  • Zoo Tycoon
  • Parkitect
  • Zoo 2
  • Planet Coaster

 

LoL Sezon Ne Zaman Bitiyor?
LoL sezonları üzerine detaylı bir rehber. Bu rehber sayesinde LoL sezonları hakkında detaylı bir bilgiye sahip olacaksınız....
LostWinds Nedir? (2023)
LostWinds, Toku adında bir karakterin yönetildiği metroidvania türünde bir platform oyunudur....