Planet Coaster Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Planet Coaster Nedir?

Planet Coaster Nedir?

god-of-war-figurine

Planet Coaster

₺ 683,04

₺ 204,91

Planet Coaster oyunu inşaat ve yönetim simülasyonu olan bir oyundur ve tek oyunculudur. Bu oyun Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 5 ve macOS platformları için uygundur. Bu oyunun yapımcı şirketi geçmiş zamanlarda RollerCoaster Tycoon 3 ve Thrillville gibi farklı lunapark inşaatı oyunları türünde çalıştı. Oyun içerisinde dört farklı mod bulunmaktadır. Bu modların isimleri Sandbox, Challenge, Kariyer ve Senaryo Editörü’dür. Planet Coaster oyunundaki Kariyer modunda, oyuncular bir tema parkı yöneticisi rolünde olurlar. Farklı kişileri işe almak ve bitmemiş lunapark projelerini bitirmek için çalışırlar.

Oyuncular Sandbox oyun modunda boş bir arazi üzerinde dilediği gibi bir lunapark inşa etmek için görevlendirilirler. İlk başlarda Coaster Park Tycoon olarak isimlendirilen bu oyun 29 Ocak 2015 tarihinde ortaya çıktı ve daha sonra 2015 yılında yapılan E3 etkinliğinde yeniden adlandırıldı. Elite Dangerous oyunundan sonra Frontier şirketinin yayınlamış olduğu ikinci franchise olarak bilinir. Oyunun piyasaya çıkmasının ardından ücretli ve ücretsiz indirilebilir içeriklerle oyun geliştirilmeye devam etmiştir.

Eleştirmenler Planet Coaster’ın sanal alan modunu ve bir şeyler oluşturma araçlarını oldukça fazlasıyla övmüştür. Ocak 2020 civarları itibarı ile oyunun yaklaşık olarak 2,5 milyondan fazla kopyasının satıldığı bilinmektedir. Metacritic’ten 100 üzerinden 83 puan almıştır. Planet Coaster oyunu, piyasaya çıkmasdan sonra Steam platformunun ‘’en çok satanlar’’ listesinde zirveye çıkmayı başarmıştır ve birinci ay içerisinde oyunun toplam 400,000’den fazla kopyası satılmıştır.

Kendi lunaparkını inşa etmek ve müşterilerine ömürlerinde yaşamadıkları bir deneyim sunmak için Planet Coaster Satın Al

Planet Coaster’ın Yapımcısı Kimdir?

Planet Coaster oyununun yapımcı şirketinin ismi Frontier Developments’tır. BU şirket David Braben tarafından 28 Ocak 1994 yılında Cambridge Science Park’ta kurulmuştur. David Braben şirketin CEO’sudur ve David Gammon ise Chairman’dir. 31 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile şirkette çalışan 680’den fazla kişi bulunmaktadır. Frontier Developments şirketinin ilk oyunu olan Frontier: Elite II büyük ölçüde başarılı olmuştur. Daha sonra Frontier: First Encounters oyunu Elite’in ikinci devam oyunu haline gelmiştir. Şirket 2005 ve 2011 yılları arasında The Outsider oyununu geliştirmiştir. Günümüzde ise Frontier Development şirketi çalışmalarına devam etmektedir. Planet Coaster oyunu dışında Elite, LostWinds, RollerCoaster Tycoon ve Planet Zoo gibi oyunları da geliştirmişlerdir.

Planet Coaster Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Planet Coaster oyunu ilk olarak dünya çapına Microsoft Windows platformu için 17 Kasım 2016 tarihinde çıkmıştır. Daha sonra Playstation 4, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarına 10 Kasım 2020 tarihinde çıkmıştır. Playstation 5 platformunda ise Kuzey Amerika için 12 Kasım 2020, Avustralya için 12 Kasım 2020 ve Avrupa için ise 19 Kasım 2020 tarihlerinde piyasaya çıkmıştır. Planet Coaster oyununun macOS platformu için uygun olması 17 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşmiştir.

Planet Coaster Ana Menü

Planet Coaster Ücretli Midir?

Planet Coaster oyunu eTail platformu üzerinden de satın alınabilen ücretli bir oyundur. Oynamak isteyen herkes eTail üzerinden oyunu satın alıp oynayabilir.

Planet Coaster Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Planet Coaster oyunu bir inşa oyunu olduğu için oldukça zararsızdır. Bu oyun içerisinde savaş ve kan efektleri bulunmamaktadır. Planet Coaster oyununu 7 yaş ve üzeri kişilerin oynanması uzmanlar tarafından belirlenmiştir. Oyunun içeriği ve gidişatı tamamen eğlence üzerine kurulmuştur. 7 yaş ve üzeri bireylerin ebeveynleri doğrultusunda bu oyunu oynamaları gelişimlerine katkı sağlayabilir.

Planet Coaster Nasıl İndirilir?

Planet Coaster oyununu indirmek oldukça basittir. Bu oyunu indirebilmek için aşağıdaki yönergeleri takip etmek yeterlidir.

  • Steam hesabı yok ise açılır. Steam hesabı mevcutsa giriş yapılır.
  • eTail.com.tr hesabı tarayıcıdan açılır ve arama kısmına "Planet Coaster" yazılır.
  • Planet Coaster oyunun sayfası açılır ve oyun satın alınır.
  • eTail tarafından gönderilen kod kopyalanır.
  • Alınan kod steam hesabına girilir ve kütüphaneye eklenen oyun indirilerek oynanır.

Planet Coaster Oynanış

Planet Coaster İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Planet Coaster oyununu oynayabilmek için gerekli olan minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5-2300 2.8GHz ya da AMD FX-4300
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 560 ya da AMD Radeon HD 7850
  • Ram: 8 GB
  • İşletim Sistemi: Win 7 64 bit
  • Directx: DX 11
  • Boş Disk alanı: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i7-4770 4-Core 3.4GHz ya da AMD FX-8350
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 980 4GB ya da AMD Radeon R9 380
  • Ram: 12 GB
  • İşletim Sistemi: Win 7 64 bit
  • Directx: DX 11
  • Boş Disk alanı: 8 GB

Planet Coaster Nasıl Oynanır?

Planet Coaster oyunu bir inşaat simülasyonu oyunudur. Bu oyun, oyuncuların farklı zevklere göre rollercoasterlar üretmesine izin verir. Oyuncular tarafından üretilen bu yapıtlar ‘’global village’’ seçeneği ile diğer oyuncular ile paylaşılabilir. Oyuna başlanmadan önce oyun içerisinde görülecek olan avatarı oluşturmak gerekmektedir. Daha sonra dört adet farklı oyun modu arasından seçim yapılır. Sandbox oyun Modu’nda, oyun içerisinde bulunan bütün özellikler ve sürüşler açılır. Challange Modu’nda ise oyuncuların sınırlı sayıda malzemeleri olur ve bu zorluklarla birlikte boş bir arazide eğlence parkı inşa etmeye çalışırlar.

Bir meydan okuma görevi bittiği zaman oyuncuya park puanı artışı ve para gibi farklı ödüller verilir. Oyuncu Kariyer Modu’nda roller coaster inşa etmek ve farklı kişileri işe almak gibi görevleri yerine getirmektedir. Kariyer Modu oyuncuların değişik zorluklar içerek senaryoları tamamlayarak ilerlemesine izin verir. Oyunun içerisinde parka gelen ziyaretçilere çarpmaya izin veren bir mod olan ‘’Çarpışma Modu’’ da bulunmaktadır. W, A, S, D ve ok tuşları kameranın açısını değiştirmek için kullanılır. Oyun içerisinde kullanılan tuşlar oldukça basittir ve Planet Coaster oyunu kolaylıkla herkesin oynayabileceği bir oyundur.

Planet Coaster Oynanış

Planet Coaster Oyununun Konusu Nedir?

Planet Coaster oyununun konusu sanal bir ortamda farklı lunapark temaları inşa etmektir. Oyun içerisinde yaratılan lunaparklardan gelir elde edilebilir. Bu oyunun konusu tamamen eğlence üzerine kurulmuştur. Bireylerin inşa yeteneklerini ve yaratıcı düşünce becerilerini geliştirmek için oldukça uygun bir oyundur.

Planet Coaster Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Planet Coaster oyunu bir inşa simülasyonu oyunudur. Bu oyuna benzeyen oyunların bazıları aşağıda liste halindedir.

 

 

 

  • Planet Zoo
  • RollerCoaster Tycoon 3
  • Parkitect
  • Jurassic World Evolution
  • Cities: Skylines
  • Theme Park
  • Two Point Hospital
  • Tropico 6
  • Thrillville
LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır? (2023)
LoL ping gösterme ve fps gösterme komutu. LoL'de pinginizi göstermek için yapmanız gereken işlemler sayfamız içerisinde yer almaktadır....
En iyi EA Games oyunları (2023)
EA Games, merkezi Kaliforniya’da bulunan bir video oyun şirketidir ve dünya çapında severek oynanan pek çok oyunun yayıncılığını yapmıştır....