En iyi EA Games oyunları (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
EA Games’in En İyi Oyunları Nelerdir?

EA Games, merkezi Kaliforniya’da bulunan bir video oyun şirketidir ve dünya çapında severek oynanan pek çok oyunun yayıncılığını üstlenmektedir. EA Games yani Electronic Arts, kar ve piyasa değeri noktasında Avrupa ve Amerika’nın en büyük ikinci oyun şirketidir. Bilgisayar tarihinin ve oyun piyasasının en önemli oyunlarından birçoğu, EA Games tarafından yayınlanmıştır.

EA Games, dünya çapında oyun severler tarafından beğeniyle oynanan pek çok oyunun yayıncısıdır fakat bazı oyunlar bağımsız oyun geliştirme stüdyoları tarafından geliştirilmiştir. 1987’de faaliyete başlayan ve uzun yıllardır oyun yayıncılığı yapan, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hacmini artıran EA Games tarafından yayınlanan en iyi oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Need for Speed: Underground 2
  • Titanfall 2
  • FIFA 2010
  • Battlefield 1942
  • The Sims
  • Mass Effect 2
  • Medal of Honor: Allied Assault
  • Dead Space 2

İndirimli oyunlar için İndirimli Oyunlar kategorisini ziyaret edebilir ve indirimlerden dilediğinizce yararlanabilirsiniz.

Need For Speed Underground 2 Poster

Need for Speed: Underground 2

Need for Speed: Underground 2, Need for Speed serisinin bir parçasıdır. Oyuncular, arabalarını modifiye eder ve araba yarışlarına katılır. Bu yarışlar oyunculara para ya da çeşitli eşyalar kazandırır. Bir önceki oyundan çok daha gelişmiş bir dünya sunan Underground 2, 2 farklı yarış modu ve toplamda 70 milyar kombinasyona olanak sağlayan parçayı oyunculara sunar.

Need for Speed: Underground 2, EA Games tarafından 2004 yılının mayıs ayında piyasaya sürülmüştür. Oyun, ilk yayınlandığında PC, PlayStation 2, Xbox, Nintendo, Game Boy platformlarında oynanabilen bir yarış oyunudur.

Titanfall 2 Poster

Titanfall 2

Titanfall 2, birinci şahıs nişancı video oyunudur ve akıl hocasının öldürülen Frontier Militia’da bulunan bir tüfekçi olan Jack Cooper’ın hikayesini anlatır. Kahramanlar, birlikte bir Militia gezegeni olan Harmony’yi yok etmeye çalışan bir silah saldırısını durdurmak için mücadele ederler.

Titanfall 2, 2014 yılında piyasaya sürülen Titanfall oyununun devamıdır ve 28 Ekim 2016’da EA Games tarafından piyasaya sürülmüştür. Oyun, ilk etapta Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanmıştır. Oyuncuların meekha tarzı iskeletleri olan Titanları ve çeşitli becerilerle donatılmış pilotları kontrol ettiği oyun, tüm dünyada büyük bir beğeni kazanmıştır.

FIFA 2010 Poster

FIFA 2010

FIFA 2010, temelde bir spor oyunudur ve oyunculara hızlı maç, lig, turnuva gibi pek çok seçenek sunar. “How big can football get?” sloganıyla yayınlanan oyun, çevrimdışı ya da çevrimiçi olarak oynanabilir. Serinin bir önceki oyunu olan FIFA 2009’a nazaran çok daha başarılı kabul edilen oyun, yayınlandıktan sonra en hızlı satın yapan spor oyunu unvanını kazanmıştır.

FIFA 2010, EA Games tarafından yayınlanan ve EA Canada tarafından geliştirilmiş bir spor oyunudur. Oyun, Avustralya için 30 Eylül 2009’da, Avrupa için 2 Ekim 2009’da ve Kuzey Amerika için 20 Ekim 2009’da yayın hayatına başlamış, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, Windows, Nintendo DS, Wii ve PlayStation Portable için yayınlanmıştır.

Battlefield 1942 Poster

Battlefield 1942

Battlefield 1942, birinci şahıs nişancı oyunudur ve hem tek oyuncu hem de çok oyuncu seçeneğini oyunculara sunar. Oyun, II. Dünya Savaşı esnasında Müttefik ve Mihver güçleri arasında geçen mücadeleleri konu eder. Oyunda, teknoloji gibi faktörler yer alır ve amaç ait olunun takımdaki askerlerle beraber düşman askerlerle savaşmak ve zafer kazanmaktır.

Battlefield 1942, Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş ve EA Games tarafından yayınlanmış bir video oyunudur. Oyun, 10 Ekim 2002 tarihinde Microsoft Windows ve Linux için yayınlanmıştır.

Sims Poster

The Sims

The Sims, dünya genelinde çok büyük beğeniyle karşılaşmış bir stratejik yaşam simülasyonu video oyunudur. Oyunda sim adı verilen sanal insanlar bulunur ve bu insanlar kurgusal bir mahalle içerisinde yer alır. Oyuncu, bu simlerin günlük yaşam aktivitelerini kontrol eder, kariyerlerini yönlendirir, yaşadıkları alanı dizayn eder ve diğer simlerle ilişki kurmasını sağlar.

The Sims, Maxis tarafından geliştirilmiş ve EA Games tarafından yayınlanmış bir video oyunudur. Serinin ilk oyunu olan The Sims, ilk olarak 12 Ocak 2000 tarihinde Windows platformu için piyasaya sürülmüştür.

Mass Effect 2 Poster

Mass Effect 2

Mass Effect 2, Mass Effect üçlemesinin ikinci oyunudur ve ilk oyunda alınan kararlar bu oyun üzerinde etkilidir. İlk oyunda geçen olayların akabinde, Normandy bir yıldız gemisinin saldırısına uğramıştır ve oyun bu aşamadan sonra gelişen maceraları, fantastik bir düzlemde ele alır.

Mass Effect 2, BioWare firması tarafından geliştirilmiş ve EA Games tarafından 26 Ocak 2010 tarihinde yayınlanmıştır. İlk olarak PC, Xbox 360 için yayınlanan oyun, 18 Ocak 2011 tarihinde PlayStation 3 için de oynanabilir hale gelmiştir.

Medal of Honor: Allied Assault Poster

Medal of Honor: Allied Assault

Medal of Honor: Allied Assault, bir II. Dünya Savaşı oyunudur ve birinci şahıs nişancı türündedir. Oyun, 27 yaşında ve Amerikan Stratejik Servisler Ofisi’nde çalışan Teğmen Mike Powell’ı konu edinir. Oyunda toplam 6 görev ve 30 alt görev mevcuttur. Bu görevlerde bazı belgeler ele geçirilecek ve düşman araçları yok edilecektir.

Medal of Honor: Allied Assault, 22 Ocak 2002 tarihinde, Microsoft Windows, Linux, Mac OS X platformları için yayınlanmıştır. Oyunun 2015 firması tarafından geliştirilmiş ve EA Games tarafından yayınlanmıştır.

Dead Space 2 Poster

Dead Space 2

Dead Space 2, üçüncü şahıs nişancı hayatta kalma ve korku oyunudur. Oyun, Satürn’ün en büyük uydusu Titan’ın etrafını çevreleyen bir uzay istasyonunda, Isaac Clarke’nin nekromorf saldırısıyla mücadelesini konu edinir. İlk oyundan farkı, Sprawl isimli uzay istasyonunda karakterlerin nekromorflarla savaşabileceği birçok oyunculu moda sahip olmasıdır.

Dead Space 2, Visceral Games tarafından geliştirilmiş ve 25 Ocak 2011’de EA Games tarafından yayınlanmıştır. Oyun ilk olarak Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 platformları için yayınlanmıştır. 

 

Planet Coaster Nedir?
Planet Coaster oyunu inşaat ve yönetim simülasyonu olan bir oyundur ve tek oyunculudur....
Mutlaka Oynanması Gereken Oyunlar (2023)
Sizler için "mutlaka oynanması gereken oyunlar" olarak nitelendirilebilecek bazı yapımları derledik!...