Oyun Tarihinin En İyi Yan Karakterleri - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Oyun Tarihinin En İyi Yan Karakterleri

Oyun Tarihinin En İyi Yan Karakterleri

Oyunlardaki yan karakterler, hikâyede yer alsalar da ana karakter kadar göz önünde olmazlar ve ana karakter kadar oyunun hikayesini etkilemezler. Fakat bazı yan karakterler, oyuncular tarafından benimsenir ve en az ana karakter kadar sevilebilir.

Yan karakterler, birçok filmde olduğu gibi oyunlar içerisinde de beklendiğinden fazla ilgi görebiliyor. Özellikle Batman film ve oyunlarında Joker karakterinin oyun severler tarafından çok fazla sevildiği biliniyor. Oyun tarihinin en iyi yan karakterlerinden bazıları şu şekilde;

  • Joker – Batman Arkham Serisi
  • 8-Ball – Grand Theft Auto III/LC Stories
  • Ellie – The Last of Us
  • Yoshi – Super Mario World
  • Tails – Sonic Serisi
  • Wheatley – Portal 2
  • Dog – Duck Hunt
  • Cortana – Halo Serisi

Oyunlardaki en iyi karakterlere ve yan karakterlere uygun fiyatla ulaşmak için Dijital Oyun Kodu Satın Al!

Joker – Batman Arkham Serisi

Joker karakteri, üzerine sayfalarca psikolojik ve sosyolojik araştırmalarda bulunulabilecek oldukça derin bir karakter. Sinema dünyasında olduğu kadar oyun sınıfı kapsamında da oldukça iz bırakan bir karakter olan Joker, listemizin ilk sırasında yer alıyor. Batman Arkham serisinde onun ana karakter olan Batman için hazırladığı kötü planlar kadar orijinal kimliği de unutulmaması adına önemli bir unsur oluyor. Birçok kişinin nefret ettiği ve itici bulduğu Joker karakteri, her ne kadar kötü bir karakter konumunda olsa da sayısı kayda değer kişiler tarafından oldukça fazla seviliyor.

Joker - Batman Arkham

8-Ball – Grand Theft Auto III/LC Stories

Oyun tarihinin en iyi yan karakterler listesinin ikinci sırasında, dünyanın en popüler oyunları arasında olan Grand Theft Auto’dan bir isim yer alıyor. CJ karakterine “Brother” olarak hitap eden ve samimi şahsiyetiyle oyun severlerin ilgisini kazanan 8 – Ball, en iyi yan karakterler sınıfına rahatlıkla girebilir. Hikayeye GTA serisinin III. Oyununda dahil olan 8 – Ball, ellerinin kötü halde olması sebebiyle aracı CJ’in sürmesini istemişti. Oyunun ilerleyen örgüsünde bol bol ana karakterimize yardım eden 8 – Ball, birçok oyuncu tarafından hak ettiği değeri görmekte.

8-Ball - Grand Theft Auto III

Ellie – The Last of Us

Sıradaki yan karakter ise The Last of Us oyunundan Ellie. Oyun içerisindeki ana karakter olan Joel, kızı yerine koyduğu Ellie karakteri ile birçok macera yaşadı. Oyun içerisinde bu ikilinin yaşadığı maceralar oyun severlerin hoşuna gitmiş olacak ki serinin ikinci oyunu, doğrudan Ellie çevresinde gelişti. Arkadaşı Riley ile zaman geçirdiği The Last of Us: Left Behind oyunu sayesinde oyuncular açısından hak ettiği değeri gördüğü düşünülüyor.

Ellie - The Last of Us

Yoshi – Super Mario World

Dünyada 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan efsane oyun Super Mario, ana karakterleri kadar yan karakterleri ile de çok sayıda oyuncuda iz bıraktı. Bu yan karakterlerden biri olan Yoshi, Super Mario World oyununda Mario’nun sevimli dinazor kankasıydı. Sevimli halleri ile kalplere girmeyi başaran Yoshi, daha sonrasında Yoshi’s Crafted World gibi kendi oyunlarının baş kahramanı olarak da oyuncularla buluşmuştu.

Yoshi - Super Mario World

Tails – Sonic Serisi

Yine bir efsaneleşmiş oyun olan Sonic’teki Tails karakteri, Sonic’in en yakın arkadaşıdır. Serideki ana karaktere en yakın isim olarak nitelendirilebilen Tails, Sonic’e her macerasında eşlik eder ve ona yardımcı olur. Sonic’in Tails ile nasıl tanıştığı bilinmese de oyuncuların kalbinde bu yan karakterin güçlü bir yeri olduğu da kesindir. Tails ile ilgili bilinen bir hikayede, Tails’in zekası sebebiyle arkadaşları tarafından dışlandığı ve bu nedenle Sonic’e hayran olarak onun gibi olmayı istemesidir. Daha sonra Sonic ile tanışan Tails, Sonic ile süper bir arkadaşlık kurar ve birçok kez onun hayatını kurtarır.

Tails - Sonic

Wheatley – Portal 2

Wheatley karakteri, ilk olarak 2011 yılında ortaya çıkan Portal 2 oyununda oyuncular ile buluştu. Portal serisindeki kurgusal bir yapay zeka olan Wheatley, bu serinin başarılı olmasındaki en büyük pay sahiplerinden biridir. İngiliz komedyen ve yazar Stephen Merchant tarafından tam isabet seslendirilen bu tatlı karakter, Portal oyuncularının oldukça ilgi duyduğu bir varlık olmayı başarmıştır. Wheatley ile ne zaman karşılaşılırsa karşılaşılsın o her zaman sizi güldürecek bir şey söylemeyi başarırdı ve oyunu daha da eğlenceli hale getirirdi. Tüm bu sebepler neticesinde sevimli robot Wheatley, oyun tarihinin en iyi yan karakterleri listesinde kesinlikle yer almaktadır.

Wheatley - Portal 2

Dog – Duck Hunt

1984 yapımı hafif silah nişancı ve video oyunu olan Duck Hunt, oyun tarihinin saygıyı hak eden en çok hak eden yapımları arasında gösterilebilir. Atari döneminin vazgeçilmez oyunları arasında olan bu oyundaki Dog karakteri, sizin havada uçan ördekleri vurmanızı beklerdi ve vurulanları yakalayarak getirirdi. Oyuncu ile bir takım duygusu hissettiren bu karakter, aynı zamanda ekranda çıkan ördekleri vuramadığınızda da gülerek sizi sinir edebiliyordu. Fakat yine de birçok oyuncunun hatırladıkça yüzünü gülümseten ve güzel anılarını aklına getiren Dog karakteri, listemizin en iyi yan karakterleri arasında yerini alıyor.

Dog - Duck Hunt

Cortana – Halo Serisi

Halo oyun serisi içerisindeki kurgusal yapay zeka karakteri olan Cortana, beklenildiğinden çok fazla ilgi gördü ve yan karakter olmaktan çıkıp bir ikon haline geldi. Hatta bu oyun ile sınırlı kalmadı ve ünü o kadar yayıldı ki Microsoft, Windows 10 işletim sistemindeki sanal asistana onun adını verdi. Halo serisinin başarılı olmasındaki en büyük pay sahiplerinden olan Cortana karakteri, hem güzelliği ile hem de bize faydalı bilgileri iletmesi ile oyuncuların kalbinde yer etmeyi fazlasıyla başardı.

Cortana - Halo

Lance Vance – Grand Theft Auto Vice City

Grand Theft Auto serisinin en sevilen oyunlarından biri olan Vice City’de ana karakter olan Tommy Vercetti kadar bazı yan karakterler de iz bırakmıştı. Kuşkusuz bu yan karakterler arasında olan Lance Vance de oyunun en heyecanlı bölümlerinde bizlerle birlikteydi. Ana karakterimiz Tommy ile birlikte kardeşinin intikamını alabilmek için yola çıkan Lance Vance, ilk başlarda Tommy ile birlikte olsa da daha sonrasında ona ihanet eder ve Tommy tarafından öldürülür. Bu ikilinin birlikteliği kötü bitse de Lance’nin akıllarda kalıcılığı, bu listedeki yerini oluşturuyor.

Lance Vance - Grand Theft Auto Vice City

Ghost – Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty evrenine Modern Warfare 2 ile katılan Ghost karakteri, oyunun belki de en karizmatik karakteriydi. Yüzünden hiç çıkarmadığı kuru kafa maskesi ve güneş gözlükleri ile oyuncuları etkilemeyi başaran Ghost, İngiliz Task Force 141 takımının en güçlü askerlerinden birisiydi. Fakat oyunculara göre erken bir şekilde ölen Ghost, daha sonrasında gerçek anlamda bir hayalete dönüştürülerek tekrardan oyun evreninde olmaya devam etti. Oyun tarihinin en iyi yan karakterleri listesine rahatlıkla alınılabilecek Ghost, daha sonrasında bir çizgi roman serisine de konu olmuştur.

Ghost - Call of Duty: Modern Warfare 2

Lifebox Nedir?
Türkcell şirketi tarafından sunulan online hizmetlerden biri olan Lifebox, çok sayıda verinin güvenilir bir şekilde saklanmasına ve korunmasına yardım...
League of Legends Tüm Ligler (2023)
League of Legends'ta bulunan tüm ligler kendi içlerinde ayrılıyor. Sizler için tüm League of Legends liglerini derledik....