Ölmeden Önce Oynamanız Gereken 10 Oyun (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Ölmeden Önce Oynamanız Gereken 10 Oyun

Ölmeden önce oynamanız gereken birçok oyun var. Ancak bunlardan en iyisini sizler için seçmeye çalıştık. Ölüm ve ölmek kelimeleri konuya her ne kadar abes kaçsa da buradaki asıl amaç; eğer video oyunu tutkunu iseniz bu oyunları da mutlaka deneyin demek.

Ölmeden Önce Oynamanız Gereken 10 Oyunun listesini okuduktan sonra eTail oyunlarına da göz atmak ister misin? O halde hemen şimdi PC Oyunları Satın Al ve eTail oyunlarının keyfini çıkar! 

Oyunlar, boş zamanlarını daha eğlenceli bir şekilde geçirmek isteyen bireylerin hayatında büyük bir rol oynuyor. Bununla birlikte geçmişten günümüze çok sayıda oyun, hayatımıza girdi denendi ve çoktan raflara kalktı bile. Ancak hem geçmişten hem de günümüzden mutlaka bir kez dahi olsa oynanması gereken pek çok oyun olduğunu düşünüyoruz. İşte ölmeden önce oynamanız gereken 10 oyun listesi;

 

  1. Half-Life
  2. Call Of Duty
  3. The Witcher 3
  4. GTA San Andreas
  5. Resident Evil
  6. Mafia 
  7. Red Dead Redemption 2
  8. God of War
  9. Counter-Strike
  10. Need For Speed

 

Half-Life 2

Half Life serisi geçmiş dönemin en iyi oyunlarından biri. Oyun o kadar kaliteli ki hala günümüzde çok sayıda oyuncu tarafından tercih ediliyor ve sık sık oynanıyor. Valve şirketi tarafından geliştirilen bu oyun oyuncuları harika bir maceraya götürüyor. Sahip olduğu kurgu hikayeleri, konusu ve diğer özellikleriyle her oyuncuya hitap etmeyi başarın Half Life 2 aynı zamanda çok sayıda ödüle de sahip. Oldukça uzun süre yılın oyunu ödülünü de almayı başaran Half Life 2 hayatınızda bir kez de olsa oynamanız gereken oyunlar arasında kendine yer buluyor.

Half Life 2

Call of Duty

Tüm zamanların en iyi birinci şahıs nişancı oyunlarından biri olan Call of Duty de ölmeden önce oynamanız gereken en iyi oyunlar arasında yer alıyor. Çok sayıda oyunu bulunan bu seri, her oyununda sizleri farklı bir maceraya götürüyor. Oyun mekaniği, grafikleri ve zorlu mücadeleleri ile oyuncuları fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. Tüm bunlarla birlikte tek oyunculu modu veya çok oyunculu modu seçerek dilediğiniz gibi oyunu oynayabilmeniz de mümkün. 2. Dünya savaşı başta olmak üzere çok sayıda savaş dönemini konu edinen Call of Duty serisini de mutlaka ölmeden önce oynamalısınız.

Call of Duty

The Witcher 3

Açık dünya denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olan ve The Witcher kitabından esinlenen bu oyun, bir Witcher’ın yani Rivyalı Geralt’ın hikayesini konu ediniyor. Cintra’lı Cirilla ve başarılı Witcher’lardan biri olan Geralt’ın kaderinin bir araya gelişinin konu edildiği bu oyunda, oyuncuların vereceği kararlar oyuna direkt olarak etki edebiliyor. Üçüncü şahıs bir rol yapma oyunu olan ve son dönemde çıkan en iyi oyunlar arasında gösterilen Withcer 3 ölmeden önce oynamanız gereken oyunlar arasında.

The Witcher 3: Wild Hunt

GTA San Andreas

GTA geçmişin ve günümüzün en iyi oyunları arasında yer alıyor. GTA Vice City ile insanların hayatına giren bu seri Gta San Andreas, Gta 4 ve GTA 5 gibi oyunlarla tüm oyuncuların ilgisini çekiyor. Çıktığı ilk günden itibaren çok sayıda oyuncu tarafından oynanan, satış rekorları kıran ve günümüzde hala tercih edilen GTA San Andreas oyununu hayatınızda bir kez dahi olsa denemelisiniz. Bununla birlikte GTA 5 ve GTA 4 de ölmeden önce oynamanız gereken en iyi oyunlar arasında yer alıyor. GTA serisi genel olarak mafia, araba hırsızlığı ve diğer suç ilişkilerini barındırıyor. Oyun içerisinde yer alan görevler de oyundan sıkılmadan uzun süre vakit geçirebilmenize olanak tanıyor. Tüm bu görevlerin aksine serbest bir şekilde takılmaya da olanak sağlayan GTA serisi tüm zamanların en iyi oyunları arasında.

Gta: San Andreas

 

Resident Evil

Resident Evil her dönemin en iyi korku oyunları arasında yer alıyor. Tek bir oyundan ziyade çok sayıda oyunla karşımıza çıkan bu seri, hemen hemen her döneme damga vurmayı da başarıyor. Serinin geçmişten günümüze tam 26 adet oyunu çıkmıştır. Ancak 10 oyunu diğerlerine göre ön plandadır. Korku oyunlarından ve gerilim atmosferlerinden etkilenen oyuncuların mutlaka oynaması gereken oyunlar arasında Resident Evil yer almaktadır. Ölmeden önce mutlaka denemeniz gereken 10 oyun arasında Resident Evil de bulunuyor.

Resident Evil

god-of-war-figurine

Resident Evil 0

₺ 698,47

god-of-war-figurine

RESIDENT EVIL 2 / BIOHAZARD RE:2 Deluxe Edition

₺ 1.746,70

god-of-war-figurine

RESIDENT EVIL 3

₺ 1.397,29

 

Mafia

Bir suç örgütünü ve karakterlerini konu alan Mafia oyunu, en iyi oyunlar arasında yer almaktadır. Görüntü kalitesi, kurgusu ve karakterleriyle oyuncuların ilgisini çekmeyi başaran bu oyun, her dönemin en iyileri arasında gösteriliyor. Serinin toplamda 3 oyunu buluyor ve 3 oyun da farklı hikayeleri konu ediniyor. Üçüncü şahıs rol yapma oyunlarından biri olan Mafia serisini, rol yapma oyunlarının seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Mafia

 

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 yani diğer bir adıyla RDR 2 açık dünya oyunlarını seven kişilerin vazgeçemeyeceği oyunlardan biri. Üst düzey bir görüntü kalitesine sahip olan RDR 2 sahip olduğu aksiyon ve macera konularıyla herkesi memnun etmeyi başarıyor. Aksiyon macera türünde olan bu oyun çok sayıda ödülüyle de her zaman dikkatleri üzerine topluyor. Bu sebeple bu oyunu da ölmeden önce mutlaka denemeyi unutmayınız.

Red Dead Redemption 2

God of War

Oyundaki karakterlerden biri olan Kratos’un görünümüyle akıllarda kalmayı başaran bu oyun hikayesi ve kurgusuyla tüm oyuncuların dikkatini çekmeyi başarıyor. En iyi oyunlar listesinde de yer alan God of War farklı bir evrende geçen ve farklı yaratıklarla olan mücadeleyi konu ediniyor. Hayatta kalma, aksiyon ve macera türüne de dahil olan God of War, kaliteli ve iyi bir oyun oynamak istiyorum diyen oyuncuların mutlaka ölmeden önce denemesi gereken oyunlar arasında.

God of War

god-of-war-figurine

God of War

₺ 1.632,22

Counter-Strike

Ülkemizde oyun ve silah oyunu denilince akla ilk gelen isim Counter Strike’dır. Türkiye’deki oyun tarihinde önemli bir yere sahip olan CS, çok sayıda oyunuyla belirli dönemlerde oyuncuların beklentisini karşılamayı hep başardı. CS 1.6, CS Zero gibi eski oyunların yanı sıra son dönemlerde yayınlanan ve çok sayıda oyuncu tarafından beğenilerek oynanan CS:GO beklentiyi en üstlere taşıdı. Silah, savaş ve nişancı oyunlarından zevk alıyorsanız mutlaka CS:GO oyununu da denemelisiniz. Bu oyun sayesinde online olarak arkadaşlarınızla çok oyunculu mücadelelere girebilir ve daha fazla eğlenebilirsiniz.

CS:GO

Need For Speed

Araba yarışı denilince akla gelen ilk oyun olan Need For Speed sadece tek bir oyundan değil çok sayıda oyunun yer aldığı bir seriden oluşuyor. NFS 2 Underground oyunu ise serinin en öne çıkan oyunlarından biri. Çeşitli yarış mücadelelerinin yer aldığı bu seride araba sürmenin tutkusunu sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Özellikle arabalara ve yarış oyunlarına ilgi duyuyorsanız hayatınızda bir kez dahi olsa oynayabilirsiniz.

 

Need for Speed

Değeri Bilinmeyen Oyunlar (2023)
Değeri bilinmemiş, ilgi görmemiş ve çok az oynanmış oyunlara dair detaylı bir rehber. Bu oyunları kaçırmayın!...
En İyi Oyun Müzikleri (2023)
Etkileyici ve akılda kalıcı birçok oyunun aynı zamanda en iyi müziklerini de sizler için listeledik!...