En İyi Oyun Müzikleri (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Oyun Müzikleri

Oyunlar sadece görüntü kalitesi, hikayesi, konusu ve benzer özellikleriyle değil aynı zamanda başarılı müzikleriyle de oyuncuları etkileyebiliyor. Özellikle geçmiş yıllarda ve günümüzde çıkarılmakta olan oyunlarda sadece konu ve oynanış değil karakterden müziklere kadar birçok nokta yapımcılar tarafından oldukça düşünülerek sunuluyor.

Özellikle oyunun tam anlamıyla etkili olabilmesi ve evrensel bir değer kazanabilmesi açısından oyun içerisinde kullanılan müzikler fazlasıyla önem taşıyor. Bu amaç doğrultusunda birçok oyun sadece konusu ve grafikleriyle değil aynı zamanda müziklerle de oyuncuların akıllarında kalabiliyor.

En iyi oyun müzikleri, en iyi pc oyunlarında bulunur. Ne duruyorsun? Sen de şimdi en uygun fiyatlarla eTail üzerinden PC Oyunları Satın Alabilirsin!

En iyi oyun müzikleri de bu doğrultuda kullanıcılar tarafından seçiliyor. Etkileyici ve akılda kalıcı birçok oyun aynı zamanda iyi oyun müziklerine de sahip. En iyi oyun müzikleri listesi ve oyunları genel olarak şu şekilde;

 

  • The Witcher Wild Hunt
  • DOOM – BFG DIVISION
  • Battlefield Vietnam
  • Assassin’s Creed 2
  • Half-Life 2
  • GTA 4 - Soviet Connection 
  • The Elder Scrolls V: Skyrim – Dovahkiin
  • Need For Speed 2 – Riders on the Storm
  • League of Legends – Warriors
  • Call of Duty 2 – Extraction Point
  • Super Mario Bros

 

Yukarıda listede yer alan oyunlar başta olmak üzere birçok oyun sahip olduğu müziklerle oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Listenin genişlemesi mümkün olduğu gibi her oyunda kullanılan müzikler, hem heyecanın artmasına olanak sağlarken hem de oyunu daha sürükleyici hale getirmektedir.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 son dönemin en beğenilen oyunları arasında yer alıyor. Özellikle açık dünya olması, yüksek grafiklere sahip olması ve karakterleriyle tüm oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran bu sürükleyici oyun aynı zamanda müzikleriyle de oldukça başarılı. Tek bir müzik olarak incelemenin mümkün olmadığı The Witcher 3 oyununda çalan tüm müzikler oyunu daha da eğlenceli bir hale getiriyor. Çok sayıda çalma listesine sahip olan The Witcher 3 müzikleri, her oyuncunun daha sürükleyici bir maceraya yelken açabilmesine olanak tanıyor.

Doom – BFG Division

En iyi oyun müzikleri listemizde Doom oyunuyla hayatımıza giren BFG Division şarkısı da yer alıyor. Özellikle canavar ile gireceğiniz amansız mücadelelerde çalmaya başlayan bu müzik, daha sürükleyici bir atmosfere girmenize olanak tanıyor. Adrenalini arttırmak amacıyla tercih edilen bu müzik, Doom oyunuyla birlikte en iyi oyun müzikleri arasında gösteriliyor. Daha sürükleyici, daha heyecanlı ve daha eğlenceli bir oyun macerası için müzikler de bir hayli önem taşıyor.

Battlefield - Vietnam

Battlefield Vietnam, serinin en sevilen oyunları arasında yer alıyor. Ancak seride çıkmış tüm oyunların müzikleri de oldukça etkileyici. Ancak tüm müzikler içerisinde Vietnam serisinin müziği daha heyecanlı bir atmosfer yaratılmasına olanak tanıyor. En iyi savaş ve birinci şahıs nişancı oyunları arasında yer alan Battlefield Vietnam oyununda yer alan müzik listesi oyuncular tarafından en beğenilenler arasında. War, Surfin Bird ve Hush gibi müziklere sahip ola Battlefield Vietnam oyununda liste oldukça etkileyici müziklerle dolu.

Assassin’s Creed 2

En iyi oyun müzikleri deyince akla gelen ilk oyunlar arasında Assassin’s Creed yer alıyor. Serinin tüm oyunları sadece oyun kalitesiyle değil aynı zamanda etkileyici müzikleriyle de listeye damga vuruyor. Ancak seride müzikleriyle ön plana çıkmayı başaran Assassin’s Creed oluyor. Oyundaki tüm müzikler oldukça etkileyici. Bu da oyuncuların seriye daha fazla bağlanabilmesine olanak tanıyor. Serinin ikinci oyununda Earth, Dream of Venice ve diğer tüm liste oldukça etkileyici müziklere sahip.

Half-Life 2

Dark Energy, Requiem for Ravenholm, CP Violation gibi müzik listelerine sahip olan Half Life 2 en iyi oyunlar arasında yer alıyor. Hikayesiyle oyuncuları kendisine çekmeyi başaran oyun aynı zamanda müzikleriyle de dikkatleri çekiyor. Etkileyici müzik listesi sayesinde oyuncuların daha aksiyonlu bir maceraya atılmasına olanak sağlayan oyun, 2004 yılında çıkmış olmasına rağmen hala en iyi müziklere sahip olan oyunlar arasında.

GTA 4 – Soviet Connection 

GTA müzikleri her zaman ilgi çekici bulunmuştur. Rockstar Games’in sadece oyun mekaniğinde değil aynı zamanda oyun içerisindeki tüm bölümlerde başarılı adımlar attığını hepimiz biliyoruz. GTA serisinin en sevilen oyunlarından biri olan GTA 4 Soviet Connection müziğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Oyuncuların sıkılmadan ve daha eğlenceli bir şekilde oyun oynayabilmesine olanak tanıyan bu müzik en iyi oyun müzikleri arasında kendine yer buluyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim – Dovahkiin

Skyrim son dönemlerin en iyi oyunlarından biri. Ancak oyunu ön plana çıkarmayı başaran ve bu denli sevilmesini sağlayan özellikler arasında listesindeki harika müzikler de yer alıyor. Üst düzey kaliteye sahip olan bu müzikler sayesinde oyun daha da heyecanlı ve aksiyonlu bir hale geliyor. Bu da oyuncuların hiç sıkılmadan The Elder Scrools V: Skyrim oynayabilmesine olanak sağlıyor. Oyundaki en iyi müzik ise genel olarak Dovahkiin.

Need For Speed 2 – Riders on the Storm

Need for Speed müzikleri her zaman oyuncuları memnun etmeyi başarmıştır. Bir yarış oyunu serisi olan NFS ve serisinin ikinci oyunu müzik listesiyle oldukça başarılı. Riders on the Storm başta olmak üzere oyun menüsünde ve yarış sırasında çalan diğer müzikler oyuncuları kendisine epey bir çekmeyi başarıyor. En iyi oyun müzikleri arasında NFS 2 Riders on the Storm da yer alıyor.

League of Legends – Warriors

Dünyanın en çok sevilen oyunu olan League of Legens yani Lol müzikleri de en iyi oyun müzikleri arasında kendine yer buluyor. Geniş bir müzik listesine sahip olan Lol oyununda en ilgi çeken müzik ise Warriors. En iyi oyun müziklerinden biri olan Warriors oyuncuların amansız bir maceraya atılmasına ve daha sürükleyici bir şekilde oyun oynamasına olanak tanıyor.

Call of Duty 2 – Extraction Point

Oyun müzikleri denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olan Call of Duty serisi, her oyundaki etkileyici müzik listesiyle en iyiler arasında yer almayı başarıyor. Serinin ikinci oyununda yer alan Extraction Point isimli müzik de oldukça başarılı ve oyuncular tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Bu da şarkının en iyi oyun müzikleri listesinde yer almasına olanak tanıyor. Ayrıca Call of Duty 2 diğer müzikleriyle yani müzik listesinin tamamıyla oldukça başarılı bir repertuara sahip.

Super Mario Bros

En iyi oyun müzikleri denilince akla gelen ilk isim belki de Super Mario Bros. Geçmişten günümüze en çok oynanan oyunlardan biri olan Super Mario müziği duyulduğu anda herkese oyunu hatırlatmayı başarıyor. Menü ekranında çalmaya başlayan bu efsane müzik oyun sırasında da oyunculara eşlik ediyor. En iyi oyun müzikleri listesinde Super Mario Bros da yer alıyor.

 

 

Ölmeden Önce Oynamanız Gereken 10 Oyun (2023)
Bu oyunları oynamadan ölmeyin! Sizin için ölmeden önce oynamanız gereken 10 oyunu listeledik!...
En İyi Indie Oyunlar (2023)
Geçmişten günümüze yayınlanan en iyi Indie oyunları sizler için derledik!...