Monster Hunter Rise Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Monster Hunter Rise Nedir?

Monster Hunter Rise, Capcom tarafından Nintendo Switch için özel olarak bir oyundur. Oyun, yayıncı tarafından aksiyon ve rol yapma kategorisine dahil edilmekte. Adından kısa süre içinde söz ettirmeyi başaran oyunun ilerleyen dönemlerde PC sürümü de yayınlanmıştır.

Monster Hunter Rise, Monster Hunter serisinin ana oyunudur. Dünya çapında çok sayıda oyuncusu bulunan oyun, tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilmektedir. Oyun kategorileri ise Rol yapma, aksiyon, dövüş, macera ve nişancı olarak belirlenmiştir.

Monster Hunter serisinin yeni oyunu, çeşitli özellikler ve yeni mekanikleri oyunculara sunuyor. Oyun ve savaşlar genel olarak Palamute adı verilen harita üzerinde gerçekleşiyor. Ayrıca oyunda savaşın yanı sıra dünyayı dolaşmak, hayvanlara ve canavarlara binerek serbest dolaşmak mümkün.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise Yapımcısı Kimdir?

2022 Ocak ayında PC için yayınlanan bu oyunun yapımcılığını Capcom şirketi üstlenmektedir. Capcom şirketi oyunun ve serinin hem geliştiricisi hem de yayıncısıdır. Capcom, Monster Hunter serisinin yanı sıra birçok oyun yayınlamıştır. Günümüzün en önemli oyun şirketlerinden biri olmayı başaran Capcom, özellikler oyun motorları ve yayınladığı oyunların mekaniğiyle hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan onay almaktadır. Şirketin en çok satan oyunu ise Monster Hunter Rise’dır.

Monster Hunter Rise Ne Zaman Yayınlandı?

Monster Hunter Rise, en çok satan ve günümüzde en çok oynanan oyunlardan biridir. Büyük bir oyuncu sayısına ulaşan oyun, günümüzden oldukça kısa bir süre önce piyasaya sürülmüştür. Monster Hunter Rise 26 Mart 2021 tarihinde Nintendo Switch için yayınlanmıştır. Oyunun PC versiyonu ise 12 Ocak 2022 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Monster Hunter Rise’ın PC için sadece Microsoft Windows versiyonu bulunmaktadır.

Monster Hunter Rise Kaç GB?

Monster Hunter Rise, tek oyunculu ve çok oyunculu oyunlardan biridir. İyi bir grafiğe, mekaniğe ve motora sahip olan bu oyun cihazlarda çok fazla yer kaplamamaktadır. Oyunu oynamak ve bilgisayarına indirmek isteyen oyuncuların PC’lerinde 36 GB boş alan bulunması gerekmektedir.

Monster Hunter Rise Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun?

Monster Hunter Rise, oyununda herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Oyun genel olarak her yaştan oyuncu tarafından dünya çapında oynanmaktadır. Ancak yaş sınırları ülkeler için değişiklik gösterebilir.

Oyunda destekli diller İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca’dır. Oyunda bu dillerin alt yazı desteği bulunurken seslendirme ise sadece İngilizce’dir. Oyunda hem altyazıda hem de ara yüzde Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

Monster Hunter Rise Konusu Nedir?

Monster Hunter Rise oyunda konu avcılıktır. Oyuncular da oyuna bir avcı olarak başlar ve çeşitli haritalar üzerinde avlanmaya çıkar. Oyunda amaç canavar avlamak, ölmemek ve hayatta kalmaktır.

Oyunda genel olarak Palamute adı verilen harita kullanılmaktadır. Harita üzerinde gezinen oyuncular karşılarına çıkan canavarları öldürmektedir. Oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak oynanabilir. Yani oyunda dilerseniz tek başınıza avcı olabilir veya arkadaşlarınızla avlanmaya çıkabilirsiniz. Oyunda genel olarak oyuncuların avların yanı sıra kuşatma silahlarını kullanarak diğer kuleleri de kuşatması gerekiyor. Ayrıca oyunda avcılar kendilerini canavarlardan korumalı, hayatta kalmalı ve Rampage kulelerini savunmalıdır.

Oyun genel olarak fantastik bir evrende geçiyor. Fantastik evrende kullanacağınız karakteri kendiniz seçiyor ve daha sonrasında karakteri geliştiriyorsunuz. Oyunda yanınızdaki hayvanları da kişiselleştirebiliyor ve onlarla bir maceraya çıkarak canavar avlıyorsunuz.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise Nasıl İndirilir?

Monster Hunter Rise indirmek için ilk olarak oyunu satın almalısınız. Çünkü oyun mağazalarda ücretli bir şekilde satılıyor. Oyunu Nintendo Switch konsoluna indirmek için konsol içerisinde yer alan online mağazaya giderek oyunu kolaylıkla konsolunuza indirebilirsiniz. Monster Hunter Rise PC indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

1.     İlk olarak Steam uygulamasını bilgisayarınızda açın.

2.     Ardından Steam hesabınıza giriş yapın ve oturumunuzu açın.

3.     Steam uygulamasında arama sekmesine gelin ve ‘’Monster Hunter Rise’’ yazın.

4.     Ardından arama sonuçlarında oyunu bulun ve tıklayın.

5.     Oyun satın alın, ödeme işlemlerini gerçekleştirin ve kütüphanenize ekleyin.

6.     Bir sonraki adımda kütüphane sekmenize tıklayın.

7.     Oyunu bulun ve yükle seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Steam mağazası üzerinden Monster Hunter Rise oyununu kolaylıkla indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Monster Hunter Rise Sistem Özellikleri Nelerdir?

Monster Hunter Rise oyunu, çeşitli grafiklere ve özelliklere sahip oyunlardan biridir. Bu oyunu bilgisayarınızda kasma, donma ve ping gibi problemlerle karşılaşmadan oynayabilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir.

god-of-war-figurine

Monster Hunter Rise: Sunbreak

₺ 1.390,78

Monster Hunter Rise minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir;

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i3-4130 veya Core i5-3470 veya AMD FX -6100
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 1030 veya AMD Radeon RX 550
  • 36 GB Kullanılabilir Alan

Monster Hunter Rise önerilen sistem gereksinimleri ise şu şekilde;

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i5-4460 veya AMD FX - 8300
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (VRAM 3GB) veya AMD Radeon RX 570 (VRAM 4GB)
  • Depolama: 36 GB kullanılabilir alan

Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise Nasıl Oynanır?

Monster Hunter Rise oynanış açısından oldukça başarılı bir oyundur. Motoru ve mekanikleri iyi olan bu oyun günümüzde en çok oynanan ve oldukça sevilen bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Monster Hunter serisinin tamamında olduğu gibi bu oyunda da ilk olarak fantastik bir evrene giriş yapıyorsunuz. Ardından karakteri seçip onu kişiselleşiyorsunuz. Daha sonrasında da macera boyunca yanınızda olacak iki hayvanı seçip onları düzenliyorsunuz. Bu hayvanlar kedi ve köpek olabilir veya diğer seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Oyunda karakter seçimini ve kişiselleştirmeyi tamamladıktan sonra hızlı bir öğretici mod açılıyor. Bu mod sayesinde oyuna yeni başlıyorsanız yapmanız gerekenleri tek tek öğrenebilirsiniz.

Oyunda Rampage adlı bir olay konusu var. Bu felaketi de siz durdurmanız isteniyor. Siz de tasarımınızı geliştiriyor ve bu hazırlıklara başlıyorsunuz. Oyunda tam bir açık yok ama büyük bir şanstan sonra büyük ölçüde ince ince düzeyde. Oyunda temel olan nokta bitirmek. Rampage felaketini önlemenin tek yolu oyundaki silahları kullanarak karşınıza çıkan ürün satıcıları. Oyunda bir sorun yaşamamak ve teslim tarihi hakkında bilgi almak için dikkat edin. Daha sonra da geliştirin ve canavarları yok edin.

Neon White Nedir?
Neon White oyununu diğer birinci şahıs nişancı oyunlarından ayıran özellik oyunun yüksek tempoya sahip olmasıdır. Yüksek tempolu bir şekilde oynanan b...
Humble Bundle Inc. Nedir?
Humble Bundle, satılan oyunların gelirinin bir kısmının hayır kurumlarına ve kalanının oyun geliştiriciler tarafından paylaşıldığı vitrinin adıdır....