Humble Bundle Inc. Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Humble Bundle Inc. Nedir?

Humble Bundle Inc. Nedir?  

   Humble Bundle, alıcı tarafından bir fiyata satın alınan oyunların gelirinin bir olumlu gelmea ve geri alımının oyun geliştiricileri tarafından paylaşıldığı video oyunları ile gösterime verilen isimdir. Humble Bundle Şirketi 24 Nisan 2010 yılında kurulmuştur. Kurucularının isimleri Jeff Rosen ve John Graham'dır. Şirket dünya çapında hizmet vermektedir. 2017 yılında yaratılana göre şirkette 60 tane eser olduğu duyurulmuştur.

   Humble Bundle konsepti 2010 yıllarında Wolfire Games tarafından yönetildi. 2017 yılında şirket farklı bir yan kuruluş olarak yürütülmesine rağmen Ziff Davis tarafından satın alındı. Humble Bundle’a sürülen ilk paketler çoklu platform desteği içeren ve bağımsız olarak geliştirilen oyunların koleksiyonlarıydı. Çok kısa bir süre içerisinde Humble Bundle insanların dikkatini çekmeyi başardı ve birkaç paketin satışları bir milyon doların üzerine çıktı. Böylece paketler daha sık piyasaya sürülmeye başlandı. Android cihazlar için oyunlar, oyun sıkıştırmaları sağlayan paketler, müzikler, kitap ve çizgi romanların dijital kopyalarını içeren paketler de zamanla ortaya çıkmaya başladı. 2014 yılının sonlarına doğru katılımcı şirketler 100 milyon doların üzerinde gelir elde etmeyi başardı. 2021 Eylül itibariyle hesaplanan bağışın miktarı 50 farklı hayır kurumuna 200 milyon dolardan fazla oldu.

Humble Bundle Inc. Oyunları Nelerdir?

   Humble Bundle Inc. uzun zamandır oyunlar yayınlamaktadır. Aşağıdaki listede Humble Bundle Inc. tarafından yayınlanmış oyunları görebilirsiniz;

Humble Bundle Nasıl Kullanılır?

   Humble Bundle sitesinin kullanımı oldukça sade ve basittir. Bu platform kullanıcılar için oyunları, kitapları, yazılımları ve uygulamaları bir paket haline dönüştürür. Hazırlanmış olan bu paketler için ödenecek miktara kullanıcılar karar verir. Humble Bundle’da herhangi bir pakete giriş yapıldığı zaman farklı sayıda ürün için belirlenmiş olan miktar ile karşılaşılır.

   Örnek olarak Lego oyun paketinden yalnızca iki içerik almak isteyen kullanıcıların ₺16.53, beş ürünü satın almak isteyenlerin ₺145.05 veya dokuz ürünü satın almak isteyenlerin ₺165.33 ödeme yapmaları gerekir. Bu paketleri satın almak isteyen kullanıcılar öncelikle Humble Bundle cüzdanına para yüklemesi yapar. Cüzdana yükleme yapmak için sitenin sağ üst bölümünde bulunan ok işaretine tıklanır ve ‘’Wallet’’ seçilir. Humble Bundle sitesine yapılan ödemeler kredi kartı ile alınmaktadır. Kullanıcılar gerekli yükleme tamamlandıktan sonra Humble Bundle bakiyelerini dilediği gibi kullanabilir.

Humble Bundle Hangi Platformlar İçin Uygundur?

   Humble Bundle projesine dahil olan bütün oyunların Windows, Mac ve Linux platformlarında çalışma zorunluluğu vardı. Bundle daha sonrasında sürümünü bir adım ileriye taşıyarak Android üzerinden de oyunlara erişim fırsatı ortaya çıkardı. Bazı oyunlar Origin, Uplay ve Playstation için anahtar sunabilir.

Monster Hunter Rise Nedir?
Monster Hunter Rise, Capcom şirketi tarafından Nintendo Switch için özel olarak geliştirilen bir oyundur. Bu oyun aksiyon ve rol yapma kategorisinde b...
Alternative Software Nedir?  
Alternative Software şirketi 1985 yılında Birleşik Krallık’da kurulmuş İngiliz yazılım geliştiricisi ve yayıncısı olan bir şirkettir....