Minecraft En İyi Büyüler Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Minecraft'ta En İyi Büyüler

200 Milyon kopyadan daha fazla satarak dünya tarihinin en çok satan oyunu. Yaş fark etmeksizin 7’den 70’e herkesin severek oynadığı, dillerden düşmeyen ve internet çağı kuşaklarının gençliğinde en az 1 kere oynadığı 2011 yılında Mojang Studios tarafından yayınlanan 3 boyutlu voxel grafiklere dayalı blok tabanlı bir sandbox oyunu. Evet, onu biliyorsunuz: Minecraft. Özellikle büyüme çağında olan çocukların hayal gücünü eğlenerek geliştirmesi açısından oldukça dikkat çekmekle beraber, radyo televizyonculuğunun dilinden düşürmediği, eleştirmekten bıkamadığı bir oyun. Her ne olursa olsun Minecraft bir şaheserdir ve bu oyun tarzının da öncüsüdür. 

Bugünkü yazımızda sizler için Minecarft’ta bulunan en iyi büyüleri derledik. Zırhlardan silah büyülerine, aletlerden nether büyülerine kadar en ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz bu rehber büyüler konusunda sizlere adeta biçilmiş bir kaftan görevi görecek. Keyifli seyirler!

god-of-war-figurine

Minecraft Minecoin Pack 3500 Coins

₺ 692,51

En İyi Genel Büyüler

Bu büyüler tüm aletlere, silahlara ve zırhlara uygulanabilir. Bu nedenle ve uygulandığında çok kullanışlı oldukları için onları oyundaki en iyi büyüler olarak seçtik.

  • Mending (Tamir): Ekipmanınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, Menging büyüsünü eklediğinizden emin olun. Asıl amacı, her çeteden düşen DP'yi emerek teçhizatınızın dayanıklılığını yenilemektir. Bu, teçhizatınızı sabitlediği için onu oyunun en iyi büyülerinden biri yapar. Bu büyüye sahipseniz ve yarı otomatik bir mob öğütücüde kullanırsanız, ekipmanınızın dayanıklılığı asla tükenmez.​
  • Unbreaking (Kırılmaz): Bu sihir en iyi Mending ile birlikte kullanılır, ancak kendi başına da sağlam bir seçenektir. Unbreaking, kullandığınızda (veya zırha uygulandığında: hasar aldığınızda) teçhizatınızın dayanıklılığını kaybetmemesini sağlar. Bu büyü, size değerli kaynaklardan tasarruf sağladığı için hem erken oyun hem de oyun sonu için mükemmeldir.​

En İyi Zırh Büyüleri

  • Protection (Koruma): Bu, sahip olduğunuz her zırh parçası için bir zorunluluktur, çünkü büyülediğiniz her parça için size dört ek zırh puanı verir. Koruma IV, çoğu kaynaktan aldığınız hasar miktarını büyük ölçüde azaltır (zehir ve durum etkileri hariç). Hem savaşta hem de savaş dışında korunduğunuzdan emin olmak için giydiğiniz dört zırh parçasının hepsinde bulundurmak en iyisidir.​
  • Thorns (Dikenler): Thorns III, bir PVP sunucusunda olası herhangi bir saldırgan için bir diken olacaktır. Tek başına bir Minecraft dünyasında pek bir amaca hizmet etmez, ancak bir PVP sunucusundaki başka bir oyuncu, sahip olduğunuzu öğrendiğinde, size saldırmak için iki kez düşünürler. Bu büyü, size yakın muharebe saldırısı ile saldıran herkese ciddi hasar verir.​

Kask

Kendinizi çok fazla suda bulduğunuzda doğru kaskı kullanmak son derece uygun olabilir. Bunun dışında pek bir amaca hizmet etmezler, bu nedenle aşağıdaki büyülerden hiçbirini alamıyorsanız, kaskınızı büyülemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

  • Respiration (Solunum): Bu büyü, su altında uzun süre nefesinizi tutmanıza yardımcı olur. Mercan hasadı yapıyorsanız veya okyanusları keşfediyorsanız çok faydalıdır.
  • Aqua Affinity (Su Yakınlığı): Aqua Affinity, kaynaklar ve Okyanus Anıtları için derin deniz dalışına gitmesi gereken oyuncular için çok önemlidir. Sualtı madenciliği için madencilik hızınızın cezasını kaldırır.

Minecraft'ta Bulunan En İyi Büyüler

Ayakkabılar

  • Depth Strider (Derinlik Yolu): Depth Strider'lı Botlar en iyi Aqua Affinity, Respiration veya her ikisine sahip bir kask ile kullanılır. Depth Strider, su altında yüzmek için hız cezasını kaldırır ve karakterinize yüzerken çok daha fazla manevra kabiliyeti verir.
  • Frost Walker (Buz Yürüteci): Bu, su üzerinde yürüdüğünüzde bir buz bloğu oluşturur. Bir ada haritasındaysanız veya Minecraft'ta su altında olmayı sevmiyorsanız, bu büyüye sahip olmak sizler için iyi bir seçenektir. 
  • Feather Falling (Düşen Tüy): Minecraft sürüm 1.17 (Mağaralar ve Uçurumlar) güncellemesinde yapılan son değişikliklerle, Feather Falling genel olarak önemli bir büyü olacak. Daha dik ve daha sık uçurumlar ve derin ve tehditkar düşmek için birçok fırsat görmeyi bekleyebiliriz. Feather Falling ile bu komplikasyonları hafifletebilirsiniz, bu da aldığınız herhangi bir düşme hasarının büyük ölçüde azalmasını sağlar. Feather Falling IV ile maksimum dünya yüksekliğinden düşebilir ve yine de ölmeyebilirsiniz!

Kalkan

Kalkanlara uygulayabileceğiniz birkaç iyi büyü vardır. Curse Of Vanishing büyüsünü uygulayabilirsiniz, ancak bu yalnızca ölürseniz diğer oyuncuların kalkanı almasını engeller. Yukarıda bahsedilen Onarıcı ve Kırılmayan büyüler, sahip olduğunuz en iyi seçenekler olacaktır.

En İyi Silah Büyüleri

Silahlarda iyi bir büyü kullanmak yapacağınız dövüşlerde sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok öne geçirecektir. Sizler için en iyi silah büyülerini derledik.

Kılıçlar

  • Sharpness/Smite (Keskinlik/Vur): Sharpness V veya Smite V ile yakın dövüş hasarınız büyük ölçüde artar. Sharpness I ve Smite I çok az yardım sağlar, bu yüzden sadece en iyi seviyeyi kullanabiliyorsanız bu büyüyü aramanızı öneririz. Sharpness V ile bir yaşayan yaratıkları çoğunu bir yakın dövüş saldırısı ile öldürebilirsiniz. Smite V ile Zombiler ve İskeletler gibi çoğu ölmesi zor yaratıkları tek vuruşta vurabilirsiniz.
  • Looting (Yağma): Yağma III, oyun sonu öğeleri ve kaynakları için çok önemlidir. Sadece bu nadir öğelerin düşme oranını (mafya kafaları gibi) artırmakla kalmaz, aynı zamanda düşen öğelerin miktarını da artırır. Yağma III, sadece kılıçlara uygulanmasaydı, genel olarak en iyi büyüler listemizde kolayca ilk sıraya yerleşirdi.
  • Fire Aspect (Yangın Yönü): Fire Aspect, PVP sunucuları için kesinlikle çok önemlidir. Bununla, onlara vurduğunuzda düşmanlarınız ateşe verilir. Fire Aspect I hiç yoktan iyidir, ancak Fire Aspect II, rakiplerinizi terletecek ve değerli zamanlarını kendilerini söndürmek için kullanacaktır. Düşmanların yangın hasarından koruyan iksirlere sahip değilse, zaten savaş daha başlamadan bitmiştir.

Yaylar

  • Power (Güç): Bu sihir, Power IV veya Power V almadığınız sürece pek yardımcı olmaz. Ancak, bir kez yaptığınızda, savaş sürenizi esasen yarı yarıya azaltabilirsiniz. Bu sahip olabileceğiniz en önemli büyüdür. Diğer tüm büyüler kullanmak için daha fazla strateji gerektirse de, Güç, sahip olduğunuz okçuluk becerisine aşırı hasar verir.
  • Punch (Yumruk): Punch, hem saldırı hem de savunma için kullanılabilir ve sahip olunması gereken çok yönlü bir büyüdür. Punch II'yi kullanırsanız, onlara vurduğunuzda rakiplerinizi normalden çok daha geriye savurur. Onları uçurumdan aşağı atabilir ya da sadece aranızda mesafe yaratabilirsiniz. Doğru becerilere sahipseniz, Elytra ile kendinizi havada tutmak için bunu kendi üzerinizde de kullanabilirsiniz.
  • Fire (Alev): Alev aslında Yaylar için sadece ateş unsurudur. Yayınınız onunla büyülendiğinde, ateş ettiğiniz tüm oklar ateşli olacaktır. Eğer onunla bir rakibe vurursanız, hemen alev alırlar.
  • Infinity (Sonsuzluk): Infinity, envanterinizde tek bir ok olması, sonsuz ok atmanıza izin verir. Bu, sık sık oklarınız biterse, son derece yararlı bir büyüdür. 

Crossbows

  • Quick Charge (Hızlı Hücum): Bu sihir esasen arbaletinizin yeniden yükleme süresini kısaltır. Hızlı Hücum V, arbaletinizin okunu anında ateşlemesini sağlar, bu da onu diğer oyuncular da dahil olmak üzere tüm çetelere karşı son derece güçlü bir silah yapar. Bunu Multishot veya Piercing ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz. 
  • Multishot veya Piercing: Arbaletinizde bu büyülerden yalnızca birine sahip olabilirsiniz ve hangisini seçeceğiniz büyük ölçüde oyunu nasıl oynadığınıza bağlıdır. Genellikle açıkta ve yüzeyde iseniz, Multishot patladığı için tam size göre. 1 koni içinde 3 ok. Genellikle mağaralarda veya dar alanlarda iseniz, o zaman Delme sizin için çünkü okları rakiplerinin içinden ve arkalarında ne varsa ona doğru fırlatır.

Minecraft'ta Bulunan En İyi Büyüler

Trident

  • Impaling (Kazığa Oturtmak): Bir Okyanus Anıtı'na baskın yapmayı planlıyorsanız, bu Üç Dişli Mızrak'ınız için harika bir sihirdir. Tek dezavantajı, yalnızca suda yaşayan çetelere ekstra hasar vermesi ve karadaki çetelerin hasar çarpanı üzerinde hiçbir etkisi olmamasıdır. 
  • Loyalty (Sadakat): Sadakat, Üç Dişli Mızrak'ı çok güçlü bir silah yapan özel bir büyüdür. Üç Dişli Mızraklar yakın dövüş silahı olabilir veya menzilli bir silah olarak fırlatılabilir. Sadakat, Üç Dişli Mızrak'ın kısa bir süre sonra envanterinize geri dönmesiyle sonuçlanır. Trident'inizdeki Sadakat düzeyi, size daha hızlı geri döner.
  • Channeling (Yönlendirme): Yönlendirme, oyundaki en ilginç büyülerden biridir, çünkü fırlatıldığında çarptığı çetelere bir ışık çarpmasına zorlayabilir. Bu sadece bir Fırtına sırasında geçerlidir ve kalabalığın çalışması için açık gökyüzüne maruz kalması gerekir. Doğru koşullar karşılandığında, bir ışık çarpması çarptığında çetelerin her biri aşağıdakilere dönüşür:
    • Creeper - Hücüm Creeper
    • Köylü - Cadı
    • Domuzlar - Zombileştirilmiş Piglinler
    • Mooshrooms - Zıt renk Mooshroom
  • Riptide (Dalgalanma): Riptide, belirli koşullar altında oyuncu için hızlı ulaşım sağlar. Oyuncu suda, yağmurda veya karda duruyorsa, Riptide Büyülü Üç Dişli Mızrak'ı Üç Dişli Mızrak'ın indiği yere ışınlanması için fırlatabilir. Bu, bu öğeyi Survival'daki en hızlı ulaşım yöntemlerinden biri yapar.

En İyi Alet Büyüleri

Balta, Kılıç, Kürek, Çapa ve Kazma

  • Fortune (Servet): Fortune, en popüler Büyülerden biri olarak kabul edilir, çünkü belirli blok türlerini (en önemlisi: elmaslar) kazdığınızda düşen kaynak miktarını artırmak için kullanılır. Minecraft 1.17'deki Cevher bloklarında yapılan değişiklikler nedeniyle, bu sihir en az bir Elmas Kazma üzerinde olması gereken bir sihir olacak. Gelecek sürümde, tüm Demir, Altın ve Bakır Cevheri Blokları, Cevher Blokları (etkilenmeyen) yerine Ham Cevheri (Fal büyüsünden etkilenen) bırakacaktır.
  • Efficiency (Verimlilik): Verimlilik, aletinizin blokları kazma hızını artırır. Aceleniz varsa herhangi bir hız artışı yardımcı olabilir, ancak bu büyü genellikle yalnızca Efficiency IV veya Efficiency V olarak buna değer. Bunu Kırılma ile kullanmanızı tavsiye ederiz, aksi takdirde aletleriniz siz farkına bile varmadan kaybolabilir.
  • Silk Touch (İpeksi Dokunuş): Silk Touch, madenciliğini yaptığınız blokların blokları daha çok hammadde olarak düşürmesini sağlar. Bunun bir örneği, bir Elmas Cevher Bloğu üzerinde İpek Dokunuş kullanmanın, kazıldığında genellikle olduğu gibi bir Elmas yerine bir Elmas Cevher Bloğu düşürmesini sağlaması olabilir. Bu son derece yararlı bir büyü, ancak birçok oyuncu Fortune III büyüsüne sahip olmak için bir araç karşılığında bundan vazgeçiyor. Bu iki büyünün ikisi birden aynı araca uygulanamaz.

Olta

  • Lure (Cazibe): Bu, balık tutmayı birincil besin kaynağı olarak kullanan oyuncular için en popüler büyüdür. Lure, balık avından bir şey yakalamak için bekleme süresini seviye başına beş saniye azaltır. Lure III, her birkaç saniyede bir balık yakalayacağınız için balık tutmayı oyunda yiyecek bulmanın en hızlı yolu haline getirebilir.
  • Luck of the Sea (Deniz Şansı): Bu büyü, balık tutarken nadir bulunan hazine bulma şansını arttırır ve çöp bulma şansını azaltır. Diğer büyüler kadar oyunun kurallarını değiştirmiyor (Onarım veya ekstra hasar veren büyüler gibi), ancak kesinlikle sahip olunması gereken bir büyü.

Elytra

Şu an itibariyle sadece Elytra için geçerli olan hiçbir büyü yok. Curse of Vanishing ve Curse of Binding uygulanabilir, ancak bunları kullanan oyuncuya doğrudan faydalı olan hiçbir şey sağlamazlar. Elytra'yı korumak için kullanılan kaynak miktarını azaltmak için Onarım veya Kırılmaz kullanmanızı öneririz.
 

god-of-war-figurine

Minecraft Minecoin Pack 1720 Coins

₺ 346,08

En İyi Nether Büyüleri

Nether'e gitmek istiyorsanız, özellikle de bir dövüş bekliyorsanız, bu büyüler çok önemlidir!
 

  • Fire Protection (Yangından Korunma): Yangından Korunma, tüm ısı kaynaklarından (özellikle yangın ve lav) aldığınız hasarı azaltır. Nether her yerde lav ve ateşe sahip olduğundan, korunmak için bu gerekli bir büyü.
  • Soul Speed (Ruh Hızı): Bu büyüyü sadece botlarınıza koyabilirsiniz. Uygulandığında, Soul Sand'de yürüme hızınızı arttırır. Ancak, Soul Speed ile büyülenmiş botlarla Soul Sand'de koştuğunuzda, botların dayanıklılığını azaltır. Soul Speed ile büyülenmiş Botlarda Tamir veya Kırılmaz kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.
  • Feather Falling (Düşen Tüy): Feather Falling, Çizmeler için en iyi büyülerden biri olarak yukarıda belirtilmişti ve özellikle Nether için geçerlidir. 1.16'da piyasaya sürülen daha yeni Nether Biome'ların bazılarında birçok sarp kayalık ve derin uçurum var. Bu, Feather Falling'i Nether için önemli bir büyü yapar, çünkü yanlışlıkla düşerseniz sizi aşırı hasar almaktan korur.
  • Knockback (Geri İtme): Nether'in daha tehlikeli kısımlarını, özellikle de Kaleleri keşfetmeyi planlıyorsanız, geri tepme çok önemlidir. Bu, bir araçtan çok önleyici bir önlemdir. Herhangi bir çeteyle aranıza mesafe koymanıza yardımcı olur ve çeteleri savuştururken kendinizi düşük sağlıkla bulursanız hayat kurtarıcı olabilir!

 

Minecraft oyunundaki yeni özelliklere erişmek için hemen şimdi eTail.com.tr üzerinden Minecraft Minecoin Satın Al ve Minecraft dünyasından geri kalma!

Garena Free Fire Taktikleri
Garena Free Taktikleri isimli bu yazımız hem oyuna yeni başlayanların zorlanmadan oyuna adapte olabilmelerini sağlayacak....
Valorant Detaylı Başlangıç Rehberi - 2023
Çıktığı tarihten bu yana popülerliği sürekli artan ve herkesin severek oynadığı VALORANT hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak isterseniz bu yazımız...