Valorant Detaylı Başlangıç Rehberi - 2023 - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant Başlangıç Rehberi

Valorant uzun süren kapalı beta sürecinden sonra resmi olarak çıkışını 2 Haziran 2020’de yaptı. Çıktığı tarihten bu yana popülerliği sürekli artan, büyük küçük demeden büyük bir kitleye hitap eden ve herkesin severek oynadığı bu FPS oyunu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak isterseniz bu yazımız tam da sizlere göre!


Valorant Nedir?

Öncelikle “Valorant nedir?” sorusuna cevap verecek olursak Valorant, Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan oynaması ücretsiz bir çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı(FPS) video oyunudur.  

  • Valorant her oyun farklı bir ajan seçebildiğimiz bir FPS oyunudur. 5’e 5 takımlar Spike’ı patlatmaya/imha etmeye veya düşmanlarını öldürmeye çalışır.
  • Her ajanın kendine özgü yetenekleri vardır.
  • Valorant’da her yarıda 12 tur oynanır ve düşmandan önce 13 tura ulaşan takım maçı kazanır.
  • Oyuncular her tura 100 canla başlar. Hafif zırh +25, ağır zırh ise +50 can daha verir.
  • Saldıranlar tarafı Spike’ı yerleştirmek için hücum eder, Savunucular ise düşmanı durdurmak veya Spike’ı imha etmekle görevlidir.

Valorant Ajanlar

Valorant Ajanlar

Valorant’da bulunan her ajanın bir rolü vardır ve bu rollere göre birbirinden farklı yeteneklere sahiptirler.

  • Düellocu ajanlar saldırı konusunda kuvvetlidirler.
  • Öncü ajanlar takımlarına yön gösterip, bölgelere girmelerini sağlarlar.
  • Gözcü ajanlar, tutulan veya saldırılan bölgede görüş elde ederek tutulmasını/saldırılmasını kolaylaştırır.
  • Kontrol Uzmanı ajanlar, haritada yapılacak taktikler için takım planlarına destek sağlarlar.

Oyunda güncel olarak 18 tane ajan bulunuyor. Birbirinden farklı özelliklere ve yaşam öykülerine sahip bu ajanların isimlerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • JETT – Düellocu
  • RAZE – Düellocu 
  • BREACH – Öncü
  • OMEN – Kontrol Uzmanı
  • BRIMSTONE – Kontrol Uzmanı
  • PHOENIX – Düellocu
  • SAGE – Gözcü
  • SOVA – Öncü 
  • VIPER – Kontrol Uzmanı
  • CYPHER – Gözcü
  • REYNA – Düellocu 
  • KILLJOY – Gözcü
  • SKYE – Öncü
  • YORU – Düellocu
  • ASTRA – Kontrol Uzmanı
  • KAY/O – Öncü
  • CHAMBER – Gözcü
  • NEON – Düellocu

Valorant Ajan Yetenekleri

Yukarıda her ajanın bir yeteneği olduğundan bahsetmiştik. Bu yetenekler 4 adettir ve hepsinin kullanımı değişmektedir. 
 

  • Signature Yeteneği (Sign) – Her karakter bu yetenek ile ücretsiz olarak oyuna başlar.
  • Ultimate Yeteneği (Ulti) – Düşmanları etkisiz hale getirerek açılır.
  • Birinci Yetenek (First) – Her tur sonrası alınabilir.
  • İkinci Yetenek (Second) – Turlar arası alınabilir.

Valorant Silahlar

Valorant Silahlar

Valorant üzerinde 6 farklı silah çeşidi bulunur.

  • Yan Silah(Pistol), tabanca olarak adlandırılan silahlardır.
  • Hafif Makinalılar(SMG), daha hızlı atış hızına sahiptirler ve yakın mesafe de oyunculara tam bir biçilmiş kaftan görevi görürler.
  • Tüfekler(Rifle), kısa ve uzun mesafede etkilidirler. Düşmanı alt etmek için ana silah kategorisinde yer alırlar. Oyunda en çok kullanılan ve genel kullanımda en etkili olduğu kabul görülen silahlardır.
  • Keskin Nişancı(Sniper) silahları zamanlama konusunda kendine güvenen oyuncular için oldukça etkilidirler. Uzun mesafeli çatışmalarda rakibe ciddi derecede korkutan silahlardır.
  • Makinalı Tüfekler(Machine Guns), yüksek ateş gücüne sahiptirler.
  • Pompalılar(Shotgun), yakın mesafe çarpışmalarda çok etkilidirler. Fakat aynısı uzak mesafe için söylenemez.

Valorant Haritalar

Oyunda 7 farklı harita yer almaktadır. Bu haritaları ve kendine özgü hikayelerini aşağıda bulabilirsiniz:
 

FRACTURE

Çok gizli bir araştırma tesisi, başarısızlıkla sonuçlanan bir radyanit deneyinden sonra ikiye ayrıldı. Haritadaki farklı habitatlar sayesinde iki farklı seçime sahip olan savunanlar, saldıranları kendi bölgelerinde karşılayabilir ya da saldırıyla başa çıkabilmek için hazırlık yapabilir.
 

BREEZE

Tropik bir cennet, tarihi yıkıntıları ve deniz kenarındaki mağaralarıyla tam bir görsel şölen. Ama arkanızı kollayacak ajanlara ihtiyacınız var. Açık alanlarda ve uzun menzilli çatışmalarda buna ihtiyacınız olacak. Dikkati elden bırakmadığınız sürece Breeze'de su akar, yolunu bulur.
 

ICEBOX

Kutup soğuğunun hüküm sürdüğü gizli bir Kingdom kazı alanı. 2 Spike yerleştirme bölgesi de kar yığınları ve metal parçalarıyla korunduğu için keskin nişancılık hünerlerinin önemini vurguluyor. Çelik halatları kendi lehinize kullanarak bir anda düşmanların üstüne çökebilirsiniz.
 

BIND

İki bölge var. Ortası yok. İki tarafta da saldıranların kullanabileceği yollar ve rakipleri arkadan vurmaya yardımcı olacak tek yönlü ışınlayıcılar bulunuyor.
 

HAVEN

Terk edilmiş bir manastırın avlusunda kapışan ajanlar üç bölgeyi de kontrol altına alabilmek için birbiriyle mücadele ediyor. Kontrol altına alınacak çok bölge var, fakat savunucuların ele geçireceği fazladan bina daha saldırgan şekilde püskürtme yapabilmeleri için faydalı olabilir.
 

SPLIT

Uzağa kaçmak istiyorsan yukarı gitmen lazım. Birkaç farklı bölgenin tam ortasında yükselen merkez noktası, iki tane yükseltici halat yardımıyla hızlı bir şekilde hareket etme imkânı tanıyor. Her bir bölgede kontrolü sağlayabilmek için hayati öneme sahip iki dev kule bulunuyor. Gözün göklerden gelebilecek tehlikelerde olsun.
 

ASCENT

Ascent, sahip olduğu iki bölge nedeniyle küçük çatışmalara ve sürtüşmelere sahne olan açık bir oyun alanı gibi. İki bölgede de güçlendirilmiş, tekrar açılamayan bomba kapıları bulunuyor. Bu kapılar bir kere kapandı mı geçmek için ya kapıları yok etmeli ya da başka bir yol bulmalısın. Mümkün olduğunca az alan kaybetmeye çalış.

Valorant Haritalar

Valorant Oyun Modları

Valorant oyun modları Derecesiz, Rekabete Dayalı, Spike’a Hücum, Ölüm Kalım Savaşı ve Özel Oyun olarak ayrılır. Ayrıca bazı yama notları ile gelen oyun modları da vardır; Kartopu Savaşı, Tırmanış, Kopya gibi.

DERECESİZ

Valorant’ta iki takımın 25 tur boyunca standart spike kur/imha et modudur. 13 raundu ilk kazanan zaferi ilan eder. Skor çizgisi 12-12'ye ulaşırsa, maç kazananı belirlemek için bir Ani Ölüm turuna gider.

REKABETE DAYALI

Rekabetçi mod, diğer oyunculara karşı oynadığınız derecesiz maçlara benzer ancak bu sefer, beş oyun oynadıktan sonra size bir derece (Demir'den Radyant'a) veren, kazanmaya dayalı bir sıralama sistemi kullanılır. Rekabete Dayalı modda oynamak için en az 10 kere derecesiz maç kazanmanız gerekir.
 

SPIKE’A HÜCUM

Saldıran tarafındaki tüm oyuncuların spike taşıdığı eğlenceli, 5v5 modudur. Ancak, tur başına yalnızca bir spike etkinleştirilebilir. Oyuncular, aynı rastgele silahı kullanarak oyuna tam olarak şarj edilmiş yeteneklerle (ulti yetenekleri hariç) başlar. Dört raund kazanan ilk takım maçı kazanır. Orb’lar harita boyunca rastgele ortaya çıkar. Spike’a Hücum modu ortalama 8-12 dakika sürer.  
 

ÖLÜM KALIM SAVAŞI

Bu mod, oyuncuların kendilerini geliştirmelerine, silah oyun mekaniğini keskinleştirmelerine, yeni haritalar ve yetenekler öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Toplamda 12 oyuncunun yer aldığı ölüm maçında 9 dakika içerisinde 40 öldürmeye ulaşan ilk kişi galip olur. 40 öldürme tamamlanmadan süre biterse, sayıya en yakın olan oyuncu turun kazananı sayılır. Ölüm maçı, oyunu tamamlamak için 900 XP verir, ancak görevleri tamamlamak için kullanılamaz.
 

KOPYA

Kopya, bir takımdaki tüm oyuncuların aynı ajan olarak oynadığı 5v5 oynana bir oyun modudur. Oyuncular oynamak istedikleri bir temsilciye oy verir ve oyun daha sonra seçeneklerden birini rastgele seçer. Valorant Kopya modu, 10-15 dakikalık bir tahmini oyun süresine sahiptir ve Derecesiz ile aynı miktarda XP verir (tur başına 100 XP artı kazanılan her tur için 200 XP). Kopya Modu, güncellenen yama notları ile gelen bir moddur.
 

TIRMANIŞ

Tırmanış modu, oyuncuların farklı silahlar ve yetenekler döngüsü boyunca düşman takımı öldürüp yarıştığı ve seviyeleri boyunca bir takım olarak birlikte ilerlediği bir 5v5 takım ölüm maçı modudur. 12. seviyeyi ilk bitiren veya 10 dakika içinde en fazla seviyeye gelen takım oyunu kazanır. Her seviye, oyuncunun donatıldığı belirli bir silaha veya yeteneğe sahiptir. Düşmanları öldürmek, takıma seviye atlamasına yardımcı olan puanlar verir. Valorant Tırmanış modu yaklaşık 7-9 dakika sürer ve oyunu tamamlamak için 800 XP artı kazanan takım için 200 XP verir. Tırmanış Modu, güncellenen yama notları ile gelen bir moddur.

KARTOPU ÇATIŞMASI

Kartopu Çatışması, 50 öldürmeye ilk ulaşan takımın kazandığı bir 5v5 takım ölüm maçı modudur. Tüm oyuncuların yalnızca ölümcül mermi tabanlı kartopu ateşleyen bir Kartopu Başlatıcıya erişimi vardır. Oyuncu için geçici güçlendirmeler içeren hediyeler de haritada görünür. Bunlar, fırlatıcının atış hızını artırabilir, kartopu boyutunu artırabilir, kartoplarının sekmesine izin verebilir veya oyuncunun hareket hızını ve maksimum zıplama yüksekliğini artırabilir. Valorant Kartopu modu, tamamlanan her oyun için 750 XP ve kazanan takım için 150 bonus XP verir. Kartopu Çatışması Modu, güncellenen yama notları ile gelen bir moddur.

Valorant Alıştırma Modları

Alıştırma modları, yapay zeka botlarına karşı çeşitli zorluk derecelerinde oynayabileceğiniz bir dizi oyun modudur. Bu modlar Valorant oyununun nasıl oynanacağıı hakkında size yardımcı olur.
 

  • Atış Testi: Poligonda bulunduğunuz ve silah becerilerinizi çeşitli atış zorluklarıyla test ettiğiniz bir moddur.
  • Spike Kurma: Yapay zeka botlarına karşı alanın kontrolünü elinize almaya çalıştığınız, Spike'ı yerleştirip ve patlamaya kadar savunduğunuz bir oyun modudur.
  • Spike İmha Etme: Zaman dolmadan düşmalarını devirip Spike'ı etkisiz hale getirmeye çalıştığınız bir oyun modudur.

Valorant’ın Derecesiz, Rekabete Dayalı, Spike’a Hücum ve Ölüm Kalım Savaşı sabit oyun modlarıdır, Kopya, Tırmanış ve Kartopu Savaşı, gelen yamaların bir parçası olarak ortaya çıkan modlardır, ancak daha fazla yeni modun eklenmesi mümkün.

Valorant VP Nedir?

Valorant VP veya diğer adıyla Valorant Points, Riot Games tarafından Valorant oyununa eklenen ve oyun içi mağazadan alışveriş yapılmasını sağlayan bir para birimidir. Valorant oyuncuları bu VP’ler ile yeni silah kaplamaları gibi kozmetik eşyaya sahip olabilmektedirler.

Bunların haricinde VP ile oyun içerisinde oyuncuya üstünlük sağlayacak, karakterinizi güçlendirecek, verdiğiniz hasarı artıracak veya aldığınız hasarı azaltacak bir eşya satın alınamamaktadır. Oyun içi mağaza tamamen kozmetik odaklıdır ve satın alacağınız eşyalar, sadece kozmetik olarak kullanılmaktadır. Yani “Pay to Win” gibi bir olay söz konusu değildir.
 

god-of-war-figurine

Valorant 600 VP VPoints

₺ 130,00

₺ 123,57

Valorant VP Nasıl Alınır?

VP satın almak için iki ayrı yol bulunmaktadır. Birincisi, Valorant’ın oyun içerisindeki mağazadan direkt olarak üzerinden VP Satın Al butonuna tıklamak. Bu ekranda çeşitli ödeme yöntemlerini seçerek VP satın alabilir ve hızlıca ödeme yapabilirsiniz.

İkincisi, VP’lerinizi sitemiz üzerinden kod olarak VP satın alabilirsiniz. Bu kodu etkinleştirmek için yine Valorant’a giriş yapmalı, önce Mağaza ve sonrasında VP Satın Al butonuna tıklamalısınız. Son olarak ise Riot PIN ve Kodlar yazan kutuya tıklamalı ve açılacak olan kutuya satın almış olduğunuz VP kodunu yazarak onaylamalısınız.

Oyundaki yeni özelliklere erişmek ve oyun zevkini geliştirmek için hemen şimdi eTail.com.tr üzerinden Valorant VP Satın Al ve FPS dünyasından geri kalma!.

Minecraft En İyi Büyüler Rehberi (2023)
Zırhlardan silah büyülerine, aletlerden nether büyülerine kadar en ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz bu rehber büyüler konusunda sizlere adeta biçil...
En İyi Minecraft 1.16 Seedleri
Minecraft 1.16 sürümü çok sevildiğinden hala bu sürümü oynayan birçok oyuncu bulunmakta. Elimizde yeni survival dünyanızda denemeniz için bir sürü har...