Cities: Skylines Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Cities Skylines Nedir?

Cities Skylines oyunu Colossal Order şirketi tarafından yayınlanan, türü şehir inşa etme ve yapı yönetimi olan bir tek kişilik oyundur. Cities Skylines oyununda, oyuncular bir bölgenin imarını, yollarını, vergilendirmelerini ve toplu taşımacılığını kontrol edebilirler. Bu sayede şehir planlamasını doğru bir şekilde oluşturabilirler. Oyuncular yaratmış olduğu şehirlerin bütçesini, sağlığını, refah ve kirlilik seviyesini korumaya çalışırlar. Oyun içerisinde farklı oyun modları bulunmaktadır. Daha önceden belirlenmiş senaryolar üzerinde farklı şehir çalışmaları yapılabilir veya sanal alan modunda özgür bir şekilde farklı şehirler yaratılabilir.

Cities Skylines oyunu Microsoft Windows, MacOS, Linux, Xbox One, Playstation 4 ve Nintendo Switch platformları için uygundur. Bu oyundan daha önce piyasaya çıkmış olan Cities in Motion oyunu ulaşım sistemleri tasarlamaya odaklanmıştır. Aynı şekilde Cities Skylines oyunu da Cities in Motion oyununun gelişmiş bir versiyonudur. Cities in Motion oyununun piyasaya çıkış tarihi 23 Şubat 2011 tarihi olarak bilinir. Geliştiricinin Cities Skylines oyunundaki amacı, birbirinden farklı bir milyon insanın günlük rutinlerini simüle edebilen bir oyun motoru geliştirmek ve oyuncularla bunu basit bir şekilde buluşturmaktı. Bu sayede oyuncular yaratmış olduğu şehirlerdeki sorunların kaynaklarını daha rahat bir şekilde anlayabilir. Oyun içerisindeki trafik sıkışıklıkları bu sorunlara örnektir. Oyuncular bu soruna bir çözüm bulabilmek için yol yapılandırmasını doğru bir şekilde yerleştirmelidir.

Cities Skylines oyununun piyasaya çıkmasının ardından farklı DLC paketleri ve genişletmeler de oyunculara sunulmuştur. 24 Eylül 2015 tarihinde After Dark, 18 Şubat 2016 tarihinde Snowfall ve 21 Mayıs 2019 tarihinde ise Campus oyun genişlemeleri piyasaya çıkarılmıştır. Eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar alan oyun, Mart 2019 tarihi itibarı ile bütün platformlarda toplam altı milyondan fazla kopya satmayı başarabilmiştir.

Cities Skylines gibi oyunları seviyorsanız ve indirimli oyunları merak ediyorsanız "İndirimli Oyunlar" kısmına göz atmayı unutmayın!

god-of-war-figurine

Cities: Skylines

₺ 553,92

Ayrıca Paradox Interactive tarafından dağıtımı sağlanan tüm oyunlara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz!

Cities Skylines’ın Yapımcısı Kimdir?

Cities Skylines oyununun yapımcı şirketinin ismi Colossal Order’dır. Bu şirket 2009 yılında Mariina Hallikainen tarafından Finlandiya’nın Tampere şehrinde kurulmuştur. Şirketin CEO’su günümüzde de Mariina Hallikainen’dir. 2015 yılı itibarı ile şirkette çalışan insan sayısı 17 olarak bilinmektedir. Başlangıç zamanlarında yapmış oldukları Cities in Motion iş simülasyonu oyunu için finansman sağlama konusunda oldukça zorluk çektiler. Yatırımcılar bu oyunun fazla miktarda müşteri çekemeyeceğini düşünüyordu. Şirketin gelişimindeki ilk adımları daha çok küçük ve özel yatırımcılar tarafından atıldı. Colossal Order şirketi farklı yayıncıları karşılaştırdı ve daha sonra Paradox Interactive ile yayıncılık sözleşmesi imzaladı. Günümüzde de gelişimine ve çalışmalarına devam eden bir şirkettir. Şirketin en bilinen oyununun ismi Cities Skylines’tır. Bu oyuna daha sonra farklı genişleme paketleri getirilmiştir. Dokuzuncu ve son genişleme paketi olan Sunset Harbor 2020 Mart zamanlarında ortaya çıkmıştır.

Cities: Skylines Oyun İçi Görsel

Cities Skylines Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Cities Skylines oyunu ilk kez Paradox Interactive şirketi tarafından 14 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Gamescom’da duyurulmuştur. Bu duyuruda oyuncuların hayallerindeki şehirleri yaratabileceği de ayrıca belirtilmiştir. Cities Skylines oyunu Windows, MacO S ve Linux platformları için 10 Mart 2015 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Xbox One versiyonu ise 21 Nisan 2017 tarihinde ve Playstation versiyonu 15 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Nintendo Switch için yaratılan Cities Skylines oyununun çıkış tarihi 13 Eylül 2018’dir.

 

Cities Skylines Ücretli Midir?

Cities Skylines oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 49,00 TL’dir. Cities Skylines Deluxe Edition satın almak isteyen kişilerin 59,00 TL ödemeleri gerekir. Cities Skylines – New Player Bundle paketinin fiyatı da 108 TL’dir. Cities Skylines Collection satın alacak olan kişiler 393,00 TL ödeyerek oyunun farklı genişletmelerini bir arada satın alabilir.

 

Cities Skylines Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Cities Skylines oyunu herhangi bir şekilde şiddet veya kan içermez. Bu oyun tamamen yaratıcılık üzerine kurulmuş ve eğlence için yaratılmış bir oyundur. Bu nedenle bu oyuna herhangi bir yaş sınırlaması getirilmemiştir. Cities Skylines oyununu üç yaş ve üzeri kişilerin oynaması önerilir.

 

Cities Skylines Nasıl İndirilir?

Cities Skylines oyununu indirmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Steam hesabına giriş yapıldıktan sonra mağaza kısmında bulunan arama bölümüne ‘’Cities Skyline’’ yazılır ve açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun daha sonrasında Steam kütüphanesine gider. Steam kütüphanesinden Cities Skylines oyunu seçilir ve daha sonra ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır. Bu işlemlerin ardından oyun otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

Cities: Skylines Oyun İçi Görsel

Cities Skylines İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Cities Skylines oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo, 3.0GHz veya AMD Athlon 64 X2 6400+, 3.2GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: nVIDIA GeForce GTX 260, 512 MB veya ATI Radeon HD 5670, 512 MB
  • DirectX: Sürüm 9.0c
  • Depolama: 4 GB kullanılabilir alan

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7/8 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470, 3.20GHz or AMD FX-6300, 3.5Ghz
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: nVIDIA GeForce GTX 660, 2 GB veya AMD Radeon HD 7870, 2 GB
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 4 GB kullanılabilir alan

Cities: Skylines Kaç GB?

Cities: Skylines'ı bilgisayarınıza yüklemek için gereken boş alan miktarı geliştirici tarafından 4 GB olarak belirlenmiştir. Lakin oyunun ek paketleri işin içine girdiğinde bu sayı artacaktır.

Cities: Skylines Oyun İçi Görsel

Cities Skylines Nasıl Oynanır?

Cities Skylines oyununa başlangıçta 2 kilometre karelik bir alanda başlanır. Bir miktar para ile birlikte arsaya yakın bir otoyol kavşak çıkışı oyunculara sunulur. Oyuncunun başlangıçtaki amacı otoyoldaki sakinleri kendi arsasına taşınmaya ve onlara iş imkanı sağlamaya çalışmaktır. Bunu başarabilmek için arsaya konutlar, yollar, sanayi ve ticaret bölgeleri inşa etmelidir. Elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel hizmetler de oldukça önemlidir. Oluşturulmuş olan şehir belirli bir kapasiteye ulaşınca, oyuncu polis karakolları ve sağlık tesisleri gibi farklı şehir iyileştirme öğelerinin kilidini açar. Oyuncu bu aşamadan sonra şehrin belirli bölümlerini ilçe olarak belirlemeye başlayabilir. Yollarda oluşan trafik sıkışıklıklarını önlemek için toplu taşıma ücretleri konusunda farklı değişiklikler yapılabilir. Konutlar bulundukları bölgelerin refah seviyesini arttırabilir. Örneğin eğitim seviyesi yüksek olan bir bölgede bulunan mağazanın da seviyesi otomatik olarak yükselir. Bu sayede mağaza daha fazla çalışan satın alarak gelişimini hızlandırabilir. Oyuncular yeteri kadar para biriktirdiğinde ve konut yaptığında yakınlarında bulunan komşu arazileri satın alabilirler. Oyunun oynanış biçimi gelişim ve farklı taktiklerle daha fazla şekil almaya başlar.

 

Cities Skylines Oyununun Konusu Nedir?

Cities Skylines oyununun konuş, küçük yerleşim yerlerinden mega kentlere ulaşmak üzerine kurulmuştur. Oluşturulan yapıların düzeni ve refah seviyeleri mega kentler yaratmak için oldukça önemlidir. Yapılan yollar ve tesisler şehir içerisinde yaşayan insanlar için büyük bir öneme sahiptir. Oyunun konusu gerçekçi bir şehir yapılaşması yaratmaktır.

 

Cities Skylines Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Cities Skylines oyunu şehir oluşturma ve yapı yönetimi oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • SimCity 4
  • SimCity Buildlt
  • Tropico 6
  • Stellaris
  • Anno 1800
  • Surviving Mars
  • Highrise City
  • Frostpunk
  • Cities in Motion

 

 

Microsoft Flight Simulator Nedir?
Microsoft Flight Simulator oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen amatör bir uçuş simülasyon oyunudur....
Assassin’s Creed Nedir? (2023)
Assassin’s Creed, aksiyon ve macera oyunları kategorisinde yer alan ve içerisinde birçok oyunun bulunduğu bir seridir. ...