Metro Exodus Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Metro Exodus Nedir?

Metro Exodus, nükleer savaşın yaşandığı bir dünyada hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu alıyor. 2020’lerde yaşanan nükleer savaşın üzerinden çeyrek asır geçti ve artık yıl 2036. Moskova’daki metro tünellerinde hayatta kalma savaşı veren insanlar, mutantlaşan yaratıklara ve doğa üstü korkularla da savaşmak zorunda kaldılar. Metro Exodus’un asıl amacı; ana karakter olan Artyom’u yönetmek, metrodan kaçmak ve Doğu’da yeni bir yaşam aramak. Bahar, yaz ve sohbahar ile nükleer kışı en ince ayrıntısına kadar yaşatan Metro Exodus, tüm yılı ve buna bağlı olarak tüm mevsimleri içeren bir olay örgüsüne sahip. Buna ek olarak oyunda, dinamik hava durumu ile gece ve gündüz döngüleri de yer alıyor.

Metro Exodus Yapımcısı Kimdir?

Metro Exodus’un yapımcısı 4A Games Limited ve dağıtımcısı ise Deep Silver’dır. İlk başlarda THQ’ya bağlı olarak çalışan bir stüdyo olan 4A Games Limited, THQ’nun batması sonrasında Metro’nun yapım hakları ile birlikte Deep Silver’a satılmıştır. Metro Exodus, 4A Games Limited ile Deep Silver ortaklığının ardından ortaya çıkmıştır. 4A Games’in bilinen diğer tüm oyunları Metro oyunlarıdır. Bunlara Metro 2033, Metro: Last Light, Metro 2033 Redux, Metro: Last Light Redux ve Metro Exodus örnek verilebilir.

Metro Exodus Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Metro Exodus, PC’de Windows, Linux ve Mac OS X cihazlarında yer almaktadır. PC’nin haricinde Xbox ve Playstation konsollarında da yer alan oyun, tüm platformlara 15 Şubat 2019’da çıkmıştır. Oyunun şu an için yayınlanmış ya da yayınlanması düşünülen bir mobil versiyonu yoktur. Metro Exodus’un yapımcısı 4A Games, çeşitli güncellemelerle oyun içerisindeki küçük hataları giderirken, aynı zamanda yeni ek paketler ile oyunun hikayesini ve oynanışı geliştirmeyi de sürdürüyor. The Two Colonels ile Sam’s Story isminde iki farklı ek pakete sahip olan Metro Exodus, her iki ek pakette de oldukça keyifli bir deneyim sunmayı başarıyor.

Metro Exodus Nedir?

Metro Exodus 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Metro Exodus, sadece Steam üzerinden yaklaşık olarak 2 milyon oyuncu tarafından satın alınmıştır. Bu sayıya konsollardaki satış rakamları eklendiğinde tahmin edilen satışın 5 milyondan fazla olduğu düşünülmektedir. Metro Exodus, en çok aylık aktif oyuncuya yeni çıktığı günlerde erişmiştir. İlk çıktığı aylarda aylık ortalama 400 bin kişi tarafından oynanan oyun, şu an için aylık ortalama 50 bin kişi tarafından oynanmaktadır.

Metro Exodus Ücretli Midir?

Metro Exodus, oynaması ücretli bir oyundur. Şu an için PC’de Steam’de ve Epic Games Store’da satışta olan oyun; her iki platformda da 187 TL’ye satılmaktadır. Oyunun konsol versiyonları ise yeni nesil konsollara uyarlanarak güncellenmiştir. Playstation 4 ve 5 için Metro Exodus’un Standart Edition versiyonu 349 TL iken, bu fiyat Xbox One ve Xbox Series X-S için 180 TL’dir. Ayrıca Metro Exodus’un Gold Edition versiyonu Playstation 4 ve 5 için 469 TL iken, bu fiyat Xbox One ve Xbox Series X-S için 280 TL’dir. Metro oyunlarının her biri ücretli olduğu için, satin almadan oynanmasını yasal olarak mümkün değildir.

Metro Exodus Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Metro Exodus, temel olarak bir savaş ve hayatta kalma temasına sahiptir. Bu nedenle oyun içerisinde birçok kez şiddet öğeleri ve zor hayat şartları dolayısıyla kaba dil yer almaktadır. Bu şiddet öğeleri küçük yaştaki oyuncuları etkileyebileceği gibi, kaba dilde yer alan küfürler de aynı şekilde olumsuz etkiler yaratabilir. Metro Exodus, tüm platformlarda PEGI 18 olarak derecelendirilmiştir. Bu, Metro Exodus’un sadece 18 ve üzeri yaştaki oyunculara uygun olduğu anlamına gelmektedir. 18 yaşın altındaki oyuncular için Metro Exodus’u oynamak oldukça zararlıdır.

Metro Exodus Nedir?

Metro Exodus Nasıl İndirilir?

Metro Exodus’ı indirmek için öncelikle oyunu kendinize uygun olan platformdan satın almanız gerekmektedir. Eğer PC kullanıcısıysanız Steam ve Epic Games Store, eğer konsol kullanıcısıysanız Playstation Store ve Microsoft Store’u ziyaret etmelisiniz. Satın alım işleminin ardından hesap kütüphanenize gidebilir ve oyunu indirmeyi başlatabilirsiniz. Unutmayın, Metro Exodus ücretli bir oyundur ve belirtilen platformlardan satın alınması gerekmektedir.

Metro Exodus Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Metro Exodus’u Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarda oynamak için gerekli minimum sistem gereksinimleri şöyledir;

İşletim Sistemi: Windows 7 ya da üstü bir işletim sistemi

İşlemci: Intel Core i5-4440 veya eş değeri ya da üstü bir işlemci

RAM: 8 GB ya da üstü bir RAM

Ekran Kartı: NIVIDA GeForce GTX 670 veya AMD Radeon HD 7870 ya da üstü bir ekran kartı

Depolama: En az 59 GB kullanılabilir alan

Metro Exodus Telefonda Oynanır Mı?

Metro Exodus’un şu an için sadece PC, yani Windows, Linux ve Mac OS X versiyonları ile Playstation ve Xbox versiyonları bulunmaktadır. Oyunun henüz yayınlanan bir mobil versiyonu bulunmamaktadır. Ayrıca Metro Exodus’un mobil versiyonları için yapılmıştır bir açıklama da mevcut değildir.

Metro Exodus Nedir?

Metro Exodus Nasıl Oynanır?

Metro Exodus oyunu, FPS bakış açısına sahip bir oyundur ve silahlar ön planda tutulmaktadır.

Oyunda onlarca farklı türde silahlar, bombalar, patlayıcılar, bıçaklar, maskeler ve birçok şeyi toplayarak ilerlemeli ve hikayesini tamamlamalısınız.

Hayatta kalma temalı bir oyun olması sebebiyle, toplanılan mühimmatları birleştirerek güçlendirmelisiniz. Böylelikle, sorunsuz bir şekilde yeni seviyeleri geçebilirsiniz. Oyunun başında elde ettiğiniz eşyalar, ilerleyen seviyelerde zorlanabilirsiniz.

Hikaye ve atmosphere bağımlı olan oyuncuların severek oynayacağı bir oyun olan Metro Exodus, ilginç detaylara sahip olan bir FPS oyunudur.

Hikayeyi tamamlamak için mücadele ederken, tanıdığınız karakterlerle bağ kurabilir ve oyunu daha keyifli bir şekilde oynayabilirsiniz.

Metro Exodus Oyununun Konusu Nedir?

Metro Exodus, dünyada yaşanan nükleer bir savaşın ardından geçen çeyrek asırda, metro tünellerinde hayatta kalmaya çalışan insanları konu alıyor.

Nükleer savaş insanların hayatlarını zorlaştırırken, bunun üzerine bir de nükleer savaşın sebep oldukları eklendi. Zehirli elementler, mutantlaşmış yaratıklar ve doğa üstü korkular, tüm insanların en büyük problemi oldu.

Fakat Metro Exodus’da ana karakterimizin asıl amacı metro tünellerinde hayatta kalmaya çalışmak değil, metro tünellerinden kaçmak ve bunu yaparken hayatta kalmaya çalışmaktır.

Ana karakterimiz Artyom, bir tarafından Doğu’da yepyeni bir yaşam bölgesi ararken, aynı zamanda bir grup Spartalı koruyucuya da öncülük etmelidir.

Valorant FPS Arttırma
Valorant oyununda başarıya ulaşmak için gerekli olan yöntemlerden biri de FPS artırmaktır....
Silkroad Online Nedir?
Silkroad Online oyunu Joymax şirketi tarafından geliştirilen ve yayınlanan devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur....