Valorant FPS Arttırma - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant FPS Arttırma

Valorantda başarıya ulaşmak için gerekli olan yöntemlerden biri de FPS artırmaktır. FPS arttırmanın sizleri başarıya götürmesinin sebebi, anlık verilen tepkilerde daha net bir görüntü sayesinde rakiplerinize karşı üstünlük kurmanızdır. FPS düşüklüğü ise oyunun seyrini bozmakta, oyuncuyu oyundan kolayca soğutmaktadır. Çoğu oyunun başarısız olma sebebi olarak gösterilen ve "optimizasyon" sorunu olarak da bilinen bu durum FPS'den kaynaklanmaktadır. Her zaman optimizasyondan değildir, düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda da bu sorunla sıkça karşılaşılmaktadır.

FPS Nedir?

FPS (Frame Per Second) saniye başına kare sayısı demektir. FPS'niz ne kadar yüksek ise oyunun akıcılığı ve alacağınız etkileşim o kadar kaliteli olur. Ayrıca yüksek fps değerine sahip oyuncuların daha başarılı oldukları da bilinen bir gerçektir, bunun sebebi ise yukarıda bahsettiğimiz gibi ekrana gelen kare sayısından dolayı daha akıcı ve net bir görüntü ile anlık tepkileri daha hızlı verebilmedir. Oyun sırasında "ilk önce ben ateş etmiştim! Nasıl beni öldürdü?" demenizin sebebi bu fps düşüklüğüdür. 

FPS Neden Düşer Valorant'ta?

Valorant oyununda FPS düşmesinin en büyük sebeplerinden birisi arka planda çalışan uygulamalar olabilir. Bunun yanı sıra oyunun yüksek kalite ayarı, sistemin düzgün çalışmaması, sistem içerisinde temizlik yapılmaması ya da sistemde birleştirme yapılmaması (Defrag) FPS düşüklüğüne yol açacaktır.

Bu makalede Valorant oyununda daha yüksek fps almanı sağlayacak yöntemler bulacaksın. Peki bunlar neler? Hep birlikte bakalım. 

Oyununun Grafik Ayarlarını Değiştir

Valorant oyununun görsel özellikleri olabildiğince güzel ve hoş durmasına rağmen, bu durum sistemi yavaşlatmaktadır. Ekran kartı ve RAM'inizin bir kısmını işgal eden grafik ayarlarını değiştirmek, FPS'nizi artıracaktır. Grafik ayarlarını düşürmek oyundaki görüntü kalitesini kötüleştirebilir ve istemediğiniz bir kaliteye gelebilir fakat FPS'nize etkisi büyük olur. Profesyonel esporcuların grafik ayarlarını olabildiğince düşürdüğünü de unutmayın!

Oyun Önceliğiniz Olsun

Oyun oynadığınız sırada bilgisayarda hiçbir şey ön planda çalışmasa bile arka planda çalışan onlarca işlem olacaktır. İlk önce bunları sırası ile kapatın. "Görev Yöneticisi" panelini açın. Çalışmakta olan ve işinize yaramayan programları teker teker sonlandırın. RAM'inizde ve işlemcinizde az da olsa rahatlama olacaktır. Bu oyununuza 2-3 FPS artışı da sağlayacaktır. Daha sonra Valorant oyununu seçip sağ tuşa tıklayın ve "Benzeşmeyi Ayarla" seçeneğinden "CPU 0" kısmında tiki kaldırın. Bu sistem üzerinde Valorant'a öncelik verecektir.

Oynamadan Önce Masaüstü Tertemiz Olmalı

Masaüstündeki dosyalar ve kısayollar, RAM içerisindeki belirli bir alanı daima kullanır. RAM'i rahatlatmak için masaüstü olabildiğince temiz ve düzenli durmalıdır. Profesyonel oyuncuların yayınlarında masaüstlerinin dağınık olmadığını görebilirsiniz.

Donanımınız Güncel Olmalı

Valorant oynamadan önce sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Grafik kartınızın sürümü güncel değilse oyununuzda FPS düşüklüğü meydana gelebilir. Grafik kartlarındaki güncellemeler genellikle oyunları hızlandırmak ve sorunları gidermek için yapılmaktadır. Güncel sürümdeki herhangi bir grafik kartının, diğerlerine göre daha fazla performans verdiği bilinen bir gerçektir. 

Valorant VP satın almak için tıklayınız.

Valorant Points hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Valorant Karakterleri
Valorant nişancılığa dayanan bir oyundur. Valorant oyununda birbirinden farklı on beş farklı karakter bulunmaktadır....
Metro Exodus Nedir?
Metro Exodus, nükleer savaşın yaşandığı bir dünyada hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu alıyor....