Meeple Station Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Meeple Station Nedir?

Meeple Station, kendi uzay istasyonumuzu inşa ettiğimiz ve onu sürekli bir büyüme ile geliştirmeye çalıştığımız bağımsız bir strateji oyunudur. İçerisinde simülasyon öğeleri de bulunan Meeple Station’da asıl amaç, uzay istasyonumuzu büyütmektir. Bu büyümeyi sağlamak için ekibimizi yönetmeye, yeni yapılar inşa etmeye ve en önemlisi, ihtiyacımız olan eşyaları bulmaya çalışıyoruz. Eksikliklerimizi gidermek için ihtiyaç duyduğumuz eşyaları ise takas yöntemi ile elde edebiliyoruz. Yani, elimizdeki bir başka eşyaya karşılık, ihtiyacımız olan bir eşyayı diğer uzay istasyonlarından alabiliyoruz.

Meeple Station Yapımcısı Kimdir?

Meeple Station’ın hem geliştiricisi hem de dağıtımcısı, Gameclaw Studios isimli bir oyun stüdyosudur. Gameclaw Studios’un en bilinen yapımı, Regions Of Ruin isimli rol yapma oyunudur. Bağımsız bir oyun stüdyosu olan Gameclaw, popüler oyunları Regions Of Ruin’in devam oyunu olan Regions Of Ruin 2’yi geliştirdiklerini açıklamıştır. Stüdyo şimdiye kadar, Meeple Station ve Regions Of Ruin olmak üzere iki oyun yayınlamıştır. Geliştirme aşamasında olan Regions Of Ruin 2 ile Justice.exe’nin çıkış tarihleri ise henüz belirli değildir.

Meeple Station Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Meeple Station, PC’de Windows, Linux ve Mac OS X cihazlarında yer almaktadır. PC için 10 Nisan 2020 tarihinde çıkış yapan oyunun konsollara ya da mobil cihazlara özel bir versiyonu bulunmamaktadır. Meeple Station’ın hedeflediği başarıyı tam anlamıyla yakalayamamış olması, oyunun farklı versiyonlarının çıkmasındaki en büyük engel olmuştur. Oyun, düzenli aralıklarla güncellenerek yenilenmektedir. Şu an için 1.0.6 sürümünde olan Meeple Station, en son 11 Mart 2021 tarihinde güncellenmiştir. Bu güncellemeler ile oyunda birçok değişiklik yapılmakta ve oyundaki eksiklikler giderilmektedir.

Meeple Station

Meeple Station 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Meeple Station, sadece Steam üzerinden yaklaşık olarak 50 bin oyuncu tarafından satın alınmıştır. Geliştirici stüdyonun hedeflerinin oldukça gerisinde kalan bu rakamlar, oyundaki aktif oyuncu sayısını da etkilemiştir. Meeple Station, şu an için günlük ortalama 15 ve aylık ortalama 500 oyuncu tarafından ziyaret edilmektedir. Oyunun zirve yaptığı dönemlerdeki aylık aktif oyuncu sayısı ise 5 binin üzerindedir. Yine de, geliştirici ekibin beklediği rakamların çok gerisindedir.

Meeple Station Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Meeple Station, bir strateji ve simülasyon oyunudur. Bu nedenle ana odağı “yönetim” olan oyun, hiçbir olumsuz öğe içermemektedir. Meeple Station, hiçbir olumsuz öğe içermediği için PEGI 3 olarak sınıflandırılmıştır. Bu, Meeple Station’ı 3 yaş ve üzeri her oyuncunun oynayabileceği anlamına gelmektedir. Her ne kadar oyunu oynamak için belirlenen yaş sınırı sembolik olsa da, Meeple Station’ın içerdiği simülasyon ve yönetim öğeleri nedeniyle bu türe aşina olmayan oyuncular için zorlu bir öğrenme süreci yaşanabilir. Oyunun zorluğu dışında, her yaştan oyuncu için uygun olan bir oyundur.

Meeple Station

Meeple Station Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Meeple Station’ı Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarda oynamak için gerekli minimum sistem gereksinimleri şöyledir;

  • İşletim Sistemi: Windows 8 ya da üstü bir işletim sistemi

  • İşlemci: 1.2 GHz veya eş değeri ya da üstü bir işlemci

  • RAM: 1 GB ya da üstü bir RAM

  • Ekran Kartı: 256 MB ya da üstü bir ekran kartı

  • Depolama: En az 1 GB kullanılabilir alan

Meeple Station Telefonda Oynanır Mı?

Meeple Station’in şu an için sadece PC, yani Windows, Linux ve Mac OS X versiyonları bulunmaktadır. Oyunun henüz yayınlanan bir mobil versiyonu bulunmamaktadır. Ayrıca Meeple Station’ın konsol ya da mobil versiyonları için yapılmıştır bir açıklama da mevcut değildir. Meeple Station’ın farklı versiyonlarının olmamasındaki en büyük sebep, oyunun beklenen seviyede başarı gösterememiş olmasıdır.

Meeple Station

Meeple Station Nasıl Oynanır?

Dışarıdan oldukça basit görünse de, çok olmasa da kısmen karmaşık bir oynanışa sahiptir Meeple Station. Temel olarak kendimize ait bir uzay istasyonu kurduğumuz, birkaç yapı inşa ederek istasyonu genişlettiğimiz ve sonrasında da ekibimize özel geliştirmeler yaptığımız bir strateji oyunu olan Meeple Station, içerisinde oyun içi ekonomi yerine takas sistemi barındırıyor.

Bu takas sistemi sayesinde ihtiyacımız olmayan eşyaları bir başka uzay istasyonuna verebiliyor ve karşılığında ihtiyaç duyduğumuz birçok eşyaya sahip olabiliyoruz.

Meeple Station Oyununun Konusu Nedir?

Belirli bir konusu ve hikayesi olmayan Meeple Station, başlangıçta bir uzay istasyonu inşa ettiğimiz ve sonrasında burayı geliştirmeye, büyütmeye çalıştığımız bir oyun yapısına sahiptir.

Uzay istasyonumuzu yeni yapılar inşa ederek büyütüyor, uzay istasyonumuzdaki çalışanları geliştiriyor, takas sistemini kullanarak ihtiyaç duyduğumuz eşyaları elde ediyor ve gelişimimizi sürdürmeye çalışıyoruz.

Meeple Station Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Meeple Station; oynanış olarak;

  • Fallout Shelter,
  • RimWorld,
  • Oxygen Not Included
  • Factorio

gibi oyunlara benzese de, tema olarak diğer oyunlardan farklıdır. Bu sebeple, doğrudan benzer bir oyuna sahip değildir.

Amazon Hediye Kartı Nedir?
Amazon hediye kartı, Amazon.com kullanıcılarının çeşitli ürünleri herhangi bir kredi kartı veya banka kartı kullanmadan satın alabilmesine olanak sağl...
The Elder Scrolls V: Skyrim Nedir?
Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmiş, Bethesda Softworks şirketi tarafından da yayınlanmış bir açık dünya rol yapma oyunudur....