The Elder Scrolls V: Skyrim Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
The Elder Scrolls V: Skyrim Nedir?

The Elder Scrolls V: Skyrim oyununun geliştiricisi Bethesda Game Studios şirketi ve yayınlayıcısı Bethesda Softworks firmasıdır. The Elder Scrolls serisinin bir oyunu olarak bilinir ve oyun tek kişiliktir. Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformlarında oynanabilir. The Elder Scrolls V: Skyrim’in türü ise aksiyon rol yapmadır. Bu oyun Creation Engine oyun motoru ile geliştirilmiş özgün bir yapımdır. Bu oyun motoru yeniden özel olarak oluşturulan bir oyun motorudur. Eleştirmenler ve yorumcular karakter gelişimi ve ortamı vurgulayarak Skyrim oyununun tüm zamanların en büyük video oyunlarından biri olduğunu söyler. Fakat çoğunlukla yakın dövüş olması ve bazı teknik sorunlar nedeniyle belli eleştiriler almıştır. Piyasaya çıkarılmasından bir hafta sonraya kadar oyunun yaklaşık yedi milyon kopyasının oyun dağıtıcılarına gönderildiği biliniyor. Kasım 2016 tarihi itibarı ile bütün platformlarda yaklaşık 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı ve böylece tarihin en fazla satan video oyunlarından biri olduğu söylenir.

The Elder Scrolls V: Skyrim Yapımcısı Kimdir? 

The Elder Scrolls V: Skyrim oyununun yapımcı şirketi Bethesda Game Studios’tur. Bu şirket bir Amerikan video yapım şirketi olarak başlaya serüven 2001 yılında Rockville, Maryland’de tarafından başlamıştır. Başlangıçta Bethesda Softworks’ün geliştirme bölümünün bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Stüdyo yapımcısının adı Todd Howard ve stüdyo yönetmeninin adı Ashley Cheng’dir. Ayrıca şirket güzel bir büyüme göstererek, 2021 yılı itibarı ile 420’den fazla çalışanın olduğu bilinmektedir. 2001 yılında ZeniMax Media ve Bethesda Softworks şirketlerindeki geliştirme ve yayıncılık birimlerinin ayrılması gerektiğine karar verildi. Bethesda Softworks yayıncılık biriminde devam ettiği sırada geliştirme personeli Bethesda Game Studios şirketine aktarıldı ve başlangıçta bu şirket 40 kişiden oluşmaktaydı. 2008 yılında Elder Scrolls ve Fallout 3 oyunları ile birlikte Bethesda Game Studios şirketi sektörün en iyi geliştirici firmalarından biri olarak öne sürüldü. Büyük ve açık bir dünyada tek oyunculu oyunlar geliştirmek için uzun zaman harcadılar. ZeniMax Media Microsoft tarafından 2021 Mart’ta 7,5 milyar dolara satın alındı ve böylece Xbox Game Studios’un bir parçası haline geldi.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

11 Aralık 2010 tarihinde Spike Video Oyun Ödülleri’nde Skyrim ilk kez açıklandı. Bu etkinlikte oyunun hikayesini tanıtan bir fragman ile birlikte Skyrim’in ‘’11-11-11’’ tarihinde piyasaya sürüleceği duyuruldu. Ekim 2011 zamanında oyun kılavuzu ile ilgili bilgiler sızdırılmaya başlandı. Bunun ardından giriş kısmından görüntüler ve farklı ayrıntılar da ortaya çıktı. 1 Kasım 2011 tarihinde ise Xbox 360 sürümünün bir kopyası sızdırıldı ve Xbox 360’a sahip olan kişilerin 10 gün önceden oyuna erişebilmesi sağlandı. Daha sonra Skyrim oyunu 11 Kasım 2011 tarihinde Windows, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için piyasaya çıkarıldı. 28 Ekim 2016 tarihinde ise Playstation 4 ve Xbox One için piyasaya çıktığı duyuruldu. Daha sonra 17 Kasım 2017’de Nintendo Switch için ve 11 Kasım 2021’de ise Playstation 5, Xbox Series X/S platformları için uygun hale geldi. Oyuna getirilen en son güncelleme 13 Temmuz 2021 tarihinde yapılmıştır. Bu güncelleme ile oyuna yeni etkinlik görevleri eklenmiştir. Sigil Dükkanı’nın ağustos ayına kadar kalacağı duyurulmuştur. Android için SFX Portalı’nın oynatılamaması düzeltildi ve Dremora, fırtına Atronacları, örümcek sürüleri geliştirildi.

The Elder Scrolls V: Skyrim Ücretli Midir?

The Elder Scrolls V: Skyrim oyunu ücretli bir tek oyunculu oyundur ve Steam platformunda satılmaktadır. Skyrim oyununun Steam platformu üzerindeki güncel fiyatı 114,99 TL’dir. Bu oyunu satın almak için bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Oyun Steam üzerinden direkt olarak satın alınabildiği gibi Skyrim CD Key’leri farklı internet siteleri üzerinden satın almak da mümkündür. Satın alınan Skyrim CD Key’ler Steam’de kullanıldıktan sonra oyun Kütüphane kısmında görülebilir.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

The Elder Scrolls V: Skyrim oyunu bir rol yapma aksiyon oyunudur. Bu oyun içerisinde kılıç kalkan gibi farklı eşyalar ile savaşılır. Bu savaşlar bütünüyle şiddet içerdiği için oyuna bir yaş kısıtlaması getirilmiştir. Skyrim oyunu 15 yaş ve üzeri kişiler için uygundur. Rol yapma oyunları insanların bazı konularda gelişmesine yardımcı olur ve bunlardan bazıları aşağıda liste halindedir.

  • Rol yapma oyunu oynayan kişiler kendi dünyalarında yaşayarak eğlenmeyi öğrenirler. Bu da insanlara bir bağımsızlık hissi verir.
  • Bu tarz oyunlar hikaye anlatma becerisini oldukça geliştirir. Oyun içerisindeki karakter gibi davranmak hikaye anlatmanın temellerini oyuncuya aşılar.
  • Rol yapma oyunları taklit içerdiği için temel yaşam becerilerini geliştirir.
  • Bu tarz oyunlar doğru veya yanlış durumlarda nasıl davranılacağını oyunculara öğretebilir. Bu da insanları daha akıllı bir hale getirir.

The Elder Scrolls V: Skyrim Nasıl İndirilir?

The Elder Scrolls V: Skyrim oyununu indirmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Steam platformundan oyunu satın aldıktan sonra oyun ‘’Kütüphane’’ kısmına gelecektir. Kütüphane’de oyunun üzerine tıklandığı zaman çıkan sayfada ‘’ Yükle’’ seçeneğine tıklamak bilgisayara oyunu indirmek için yeterli olur.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

The Elder Scrolls V: Skyrim gelişmiş bir oyundur ve bu oyunu oynamak için gereken sistem gereksinimlerinin önerileni ve minimumu aşağıda liste halindedir.

The Elder Scrolls V: Skyrim Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel i5 2400 veya AMD FX-8320
  • RAM: 8 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 64-bit
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 780 3GB veya AMD R9 290 4GB
  • Gereken Hafıza: 12 GB kullanılabilir alan

The Elder Scrolls V: Skyrim Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel i5 750/ AMD Phenom II X4-945
  • RAM: 8 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 64-bit
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 470 1GB veya AMD HD 7870 2GB
  • Gereken Hafıza: 12 GB kullanılabilir alan

The Elder Scrolls V: Skyrim Nasıl Oynanır?

The Elder Scrolls V: Skyrim üçüncü şahıs bakış açısından oynanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Oyuncu zindanlar, mağaralar, kasabalar, vahşi alanlar, şehirler ve kalelerden oluşan Skyrim’in açık dünya topraklarında özgürce dolaşabilir. Oyuncular atlara binerek şehirler arası seyahatleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirirler. Oyunda insanlar, orklar, elfler, kediler ve kertenkeleler benzeri yaratıklar vardır. Başlangıçta bu ırklardan biri seçilerek karakter oluşturulur. Çeşitli görevler tamamlanarak karakterin gelişimi sağlanır. Oyun içerisinde farklı büyüler de bulunmaktadır. Bu büyüler kullanılarak yaratıklar ile başa çıkmak kolaylaşır. Kılıç, kalkan ve yay kullanarak yaratıklar öldürülür ve böylece karakterin eşyaları geliştirilebilir. Ayrıca karakterin zırhı da geliştirilerek daha güçlü bir hale getirilebilir. Oyuncular ‘’ejderha çığlıkları’’ ismi verilen güçlü büyüleri kullanarak ejderhaların ruhlarını emebilirler. Görevler tamamlanarak oyunun hikayesi bitirilmeye çalışılır. 

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim Oyununun Konusu Nedir?

Skyrim Tamriel kıtasının kuzeyinde bulunan soğuk ve dağlık bir bölgedir. İskandinav insan ırkı Skyrim oyununda baskın ırk olarak bilinse de bölge İmparatorluğun bir eyaletidir. İmparatorlukta kısa süre önce elf Konfederasyonu olarak bilinen Aldmeri hakimiyeti ile İskandivalar arasında bir savaş olmuştur. Bu savaş büyük savaş olarak bilinir ve bu savaştan sonra Beyaz Altın Konkordato adı verilen bir barış imzalanması yapılmıştır. Ejderha ırkı uzun zaman önce neredeyse tamamen tükenmiş durumdaydı. Ejderhaların sonuncusu olan Adaçayı Paarthunax’ın hayatta kalması sadece keşişler tarafından bilinmekteydi. Bir ejderhanın ruhunu emebilen ve ‘’bağırışlar’’ ismi verilen draconik büyüleri kullanan insanlara ‘’Dragonborn’’ diye hitap edilirdi. Bu insanlar geçmişte Tamriel’in geniş alanlarına hükmetmiş olan hegemonyaları bitirdiler. Dragonborn mirası ejderhalardan uzun yıllar sonra bile devam etti. Eski İskandinav kehaneti olarak bilinen Alduin dünyaya geri geldiğinde bir ‘’ Son Ejderha Doğanı ‘’ kişisinin onunla savaşıp onu yeneceğini ortaya çıkardı.

The Elder Scrolls V: Skyrim Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

The Elder Scrolls V: Skyrim oyununa benzer oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Thief
  • Dark Souls
  • Horizon Zero Dawn
  • Middle-earth: Shadow of Mordor
  • BloodBorne
  • Guild Wars 2
  • The Legends of Zelda: Breath of the wild
  • Dishonored
  • The Witcher 3: Wild Hunt
Meeple Station Nedir?
Meeple Station, kendi uzay istasyonumuzu inşa ettiğimiz ve onu sürekli bir büyüme ile geliştirmeye çalıştığımız bağımsız bir strateji oyunudur. ...
2023'in En İyi Mobil Oyunları Nelerdir?
Her gün birbirinden farklı ve güzel mobil oyunlar piyasaya çıkıyor. Özellikle evde daha çok vakit geçirdiğimiz şu günlerde, canınızın sıkılmasını önle...