Regions Of Ruin Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Regions Of Ruin Nedir?

Bir cüce kabilesinin liderliğini yaptığımız Regions Of Ruin, Gameclaw Studio tarafından geliştirilen bir rol yapma oyunudur. İki boyutlu piksel grafiklere sahip olan bu oyunun temel amacı, çevredeki malzemeleri toplayarak ve düşmanları öldürerek karakterimizi geliştirmektir.

Ayrıca Regions Of Ruin, oynanış olarak oldukça benzediği Kingdom: Classic isimli popüler oyunun içeriksel ve oynanış olarak daha geliştirilmiş haline benzetilmektedir. Bu sebeple övgüler almasıyla birlikte, eleştirilerin odağı da olmuştur.

Regions Of Ruin Yapımcısı Kimdir?

Regions Of Ruin’in yapımcısı ve yayıncısı, Gameclaw Studios’dur. Bu stüdyonun ayrıca, Justice.exe ve Meeple Station isminde iki farklı oyunu daha bulunmaktadır. Bağımsız bir oyun geliştirme şirketi olan Gameclaw Studios, geçtiğimiz aylarda Regions Of Ruin 2’nin geliştirme aşamasında olduğunu ve 2021 yılı içerisinde yayınlanacağını açıklamıştır. Şimdiye kadar sadece Regions Of Ruin ile Meeple Station isminde iki oyun geliştiren ekip, geliştirme aşamasında olan Regions Of Ruin 2 ile Justice.exe’nin de yayınlanmasıyla birlikte tam olarak dört farklı yapıma imza atmış olacak.

Regions Of Ruin Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Regions Of Ruin, PC’de Windows, Linux ve Mac OS X cihazlarında, konsollarda ise Playstation, Xbox ve Nintendo Switch’de oynanabilmektedir. Regions Of Ruin’in PC versiyonu Steam üzerinden 5 Şubat 2018 tarihinde yayınlanmıştır. Oyunun Playstation versiyonu ise 19 Aralık 2019’da satışa sunulurken, Nintendo Switch için hazırlanan sürümü 23 Aralık 2019’da satışa sunulmuştur. Son olarak Xbox’a uyumlu versiyonu yayınlanan oyun, 8 Ocak 2020 tarihinde Microsoft Store üzerinden satışa sunulmuştur.

Regions of Ruin

Regions Of Ruin 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Günümüze kadar 2 milyondan fazla satarak bağımsız bir stüdyonun elinden çıkan bir oyuna göre oldukça müthiş bir başarı elde eden Regions Of Ruin, şu an için günlük ortalama 120 ve aylık ortalama 5 bin oyuncu tarafından ziyaret edilmektedir. Oyunun zirve yaptığı dönemlerdeki aylık aktif oyuncu sayısı ise 80 binin üzerindedir. Bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilen oyunlara göre, oldukça iyi rakamlara ulaşmayı başarmıştır.

Regions Of Ruin Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Regions Of Ruin, kısmen de olsa şiddet içerdiği için PEGI 7 olarak sınıflandırılmıştır. Bu, Regions Of Ruin’i 7 yaş ve üzeri her oyuncunun oynayabileceği anlamına gelmektedir. Oyun içerisinde şiddet dışında olumsuz öğeler içerebilecek herhangi bir şey bulunmamaktadır. Oyunda yer alan tek olumsuz öğe olan şiddet ise gerçeklikten çok uzaktır.

Yasal zorunluluk PEGI 7 olarak belirlenmesine rağmen, her yaştan oyuncu tarafından beğenilerek oynanmaktadır.

Regions of Ruin

Regions Of Ruin Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Regions Of Ruin’i Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarda oynamak için gerekli minimum sistem gereksinimleri şöyledir;

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ya da üstü bir işletim sistemi

  • İşlemci: Intel Core i5 veya eş değeri ya da üstü bir işlemci

  • RAM: 512 MB ya da üstü bir RAM

  • Ekran Kartı: 512 MB ya da üstü bir ekran kartı

  • Depolama: En az 900 MB kullanılabilir alan

 Diğer cihazlarda oynamak için, standart donanımlar yeterlidir.

Regions Of Ruin Telefonda Oynanır Mı?

Regions of Ruin, telefonda oynanamaz. Regions Of Ruin’in şu an için sadece PC (Windows, Linux, Mac OS X), Playstation, Xbox ve Nintendo Switch versiyonları bulunmaktadır.

Regions Of Ruin’in henüz yayınlanan bir mobil versiyonu olmadığı gibi, bu konu ile alakalı geliştirici ekipten de hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Fakat yine de, Regions Of Ruin’in yeni oyunu olan Regions Of Ruin 2, bir sürpriz ile mobil cihazlara uygun olarak da yayınlanabilir. Şu an için böyle bir şey söz konusu değildir.

Regions of Ruin

Regions Of Ruin Nasıl Oynanır?

Regions Of Ruin’in oynanışı aslında hiç de zor değildir. Temel olarak haritayı dolaşarak devam eden oyun, keşfedilen yerlerdeki yaratıkları öldürerek ve sonrasında ganimeti yağmalayarak (ya da toplayarak) ilerlemektedir. Bu ganimetleri köyümüze geri dönerek kullanabiliyor, kendimize ya da köyümüze yönelik yatırımlar yapabiliyoruz. Bunun ardından tekrar haritayı dolaşıyor, yeni bir yer keşfediyor, yaratıklarla savaşıyor ve ganimetleri topluyoruz.

Oyunun temel oynanışı sürekli olarak bir döngüde gibi gözükse de, oyun içerisinde yapılması gereken birçok farklı şey bulunmaktadır ve tüm bunlar oynanışı ekstra keyifli hale getirmektedir.

Regions Of Ruin Oyununun Konusu Nedir?

Regions Of Ruin’in belirli bir konusu yoktur. Temel olarak başlangıçta belirli bir “köye” yerleştiğimiz ve sonrasında burayı geliştirmeye, büyütmeye çalıştığımız bir oyun yapısına sahip Regions Of Ruin. Köyü ve köylüleri (savaşçıları) geliştiriyor, karakterimizi yükseltiyor, her yeni maceramıza daha güçlü ve hazırlıklı bir şekilde gidiyoruz. Yaratıklarla savaşıyor, eşyalar topluyor ve bunlarla yine gelişmeye ve yükselmeye çalışıyoruz.

Regions Of Ruin Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Regions Of Ruin, direkt olarak Kingdom: Classic’den esinlenilmiştir. Oynanış olarak birçok konudan Kingdom: Classic’e benzeyen Regions Of Ruin, esinlendiği oyunun biraz daha farklılaştırılmış ve geliştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. 

Amazon Nedir?
Amazon, fiziksel ve dijital ürün satan markaları bir araya toplayan kuruluştur. ...
Amazon Hediye Kartı Nedir?
Amazon hediye kartı, Amazon.com kullanıcılarının çeşitli ürünleri herhangi bir kredi kartı veya banka kartı kullanmadan satın alabilmesine olanak sağl...