Lost Ark Başlangıç Rehberi - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Lost Ark Başlangıç Rehberi

Lost Ark Başlangıç Rehberi

Lost Ark oyunu Tripod Studio ve Smilegate RPG şirketleri tarafından geliştirilmiştir. Daha sonrasında Smilegate, Amazon Games ve My.Games şirketleri tarafından yayınlanmıştır. Lost Ark oyunu Unreal Engine 3 oyun motoru ile çalışır ve bu oyun yalnızca Microsoft Windows platformu için uygundur. Lost Ark’ın piyasaya çıktığı tarih Güney Kore için 4 Aralık 2019, Kuzey Amerika ve Avrupa için ise bu tarih 11 Şubat 2022’dir. Lost Ark 2.5 boyutlu olarak tasarlanmış devasa birçok oyunculu çevrimiçi aksiyon rol yapma oyunudur. MMORPG türündeki bu oyun yayınlandıktan sonraki bir gün içerisinde Steam platformundaki en çok oynanan ikinci oyun olmayı başardı.


god-of-war-figurine

PC Oyunları

Lost Ark’a Giriş

Oyuna giriş yapabilmek için öncelikle bir Steam heabına sahip olmak gerekir. Steam’in Mağaza bölümündeki arama kısmına Lost Ark yazılır ve daha sonra buradan oyun ücretsiz bir şekilde bilgisayara indirilir. İndirilen oyuna giriş yapılır ve açılan sayfadan bir sunucu seçmek gerekir. Sunucu seçme işlemi tamamlandıktan sonra ilk karakteri oluşturulmak için her şey hazır olur. Oyun içerisinde birbirinden farklı 15 tane karakter bulunur. Bu karakterler aşağıda liste halinde verilmiştir.
 

Warrior:

  • Berserker
  • Paladin
  • Gunlancer

Martial Artist:

  • Striker
  • Wardancer
  • Scrapper
  • Soulfist

Gunner:

  • Gunslinger
  • Artillerist
  • Deadeye
  • Sharpshooter

Mage:

  • Bard
  • Sorceress

Assasin:

  • Shadowhunter
  • Deathblade

Karakterlerden biri seçilir ve daha sonra karakter özelleştirmesi bölümüne geçilir. Burada karakterin yüz hatlarını ve saçını değiştirmek mümkündür. İstenilen ayarlar yapıldıktan sonra karakterin kullanıcı adı yazılır ve oyuna giriş yapılır.

İlk Görev

Karakter oluşturma ekranından sonra oyuna bir sahilde başlanır. Porter Maba isimli NPC ile konuşularak ilk görev başlatılmalıdır. Bu konuşma sonrasında NPC oyunculara bir sandık verir ve bu sandığın içerisinden karakterlere özel bir silah çıkar. İlk görev olarak haritada da turuncu 1 sayısı ile gösterilmiş olan yere gidilmesi gerekir. Bu bölgede gösterilen yere sağ tıklanır ve Morpheus’a götürülmek üzere şişeye su doldurulur. Daha sonra ilk görevde ilerleyebilmek için haritada gözüken turuncu işaretli bölgelere gidilir. Bu bölgeleri büyük haritada daha iyi görebilmek için ‘’M’’ tuşu kullanılabilir. Gerka ile konuştuktan sonra ilk savaş görevi ile karşılaşılır. Harita üzerinde ilerleyerek düşmanlar yok edilmelidir. Bütün düşmanlar etkisiz hale getirildiği zaman ilk görev de tamamlanmış olur.

Lost Ark Harita

Hikâyede İlerleme ve Gelişme

İlk Görev tamamlandıktan sonra NPC tarafından oyuncular yetenek gücü ve para olarak ödüllendirilir. Daha sonra hikayeye devam etmek ve seviye atlamak için görev tamamlamaya devam edilmelidir. Oyun tanıtım aşaması bittikten sonra oyuncular açık dünyaya başlarlar. Prideholme isimli şehir ilk başlangıç şehri olarak bilinir. Buraya giriş yapıldıktan sonra haritada turuncu, sarı ve mor renkli görevler bulunur. Bu görevler birbirinden farklı altyapılardadır. Turuncu renkli olan görevler ana görev olarak ve sarı olan görevler ise yan görev olarak tanımlanabilir. Mor renkli olan görevler ise karakterin Rooster seviyesini yükseltmek için tamamlanması gereken görevlerdir. Prideholm isimli bölgeye giriş yapıldığı zaman bir NPC oyunculara at hediye eder. Oyuncular atlarını ekranın orta alt kısmında bulunan sekmelere koyabilirler. Bu sayede herhangi bir durumda atı çağırmak daha kolay hale gelir. Karakteri geliştirmenin ve seviye atlatmanın en kolay yolu görevlere devam etmektir. Yeni başlayanlar için oyun içerisindeki ilk amaç 50. Seviyeye ulaşmaktır. Harita oldukça büyüktür ve genellikle büyük kara parçalarından oluşmaktadır. Seviye atladıkça farklı kara parçalarında veya adalarda yeni görevler ortaya çıkar. Bu farklı adalara ulaşım sağlamak için gemiler kullanılır. Görev tamamlayıp 50. Seviyeye ulaşıldığı zaman yeni açılan karakter 50. Seviyeden başlatılabilir. Farklı karakterler oluşmak daha kolay para kazanma yöntemlerinden biri olarak bilinir. Aşağıda Lost Ark ile ilgili bazı özet bilgiler liste halinde verilmiştir.
 

  • Karakter oluşturulmadan önce bütün sınıflar denenmelidir. İlk oluşturulan karakter pek de fazla önemli değildir. İlk karakterin beğenilmemesi durumunda başka bir sınıf oluşturularak daha eğlenceli deneyimler elde edilebilir. Oyuncular genellikle kendilerine uygun gördüğü sınıfları oynamayı tercih ederler.
     
  • Rooster bonusları unutulmamalıdır. Rooster bonusları yalnızca o karaktere özgü ödüllerden oluşur. Bu nedenle karaktere tam olarak karar verilmeden Rooster görevlerinin yapılması tavsiye edilmez.
     
  • Farklı seyahat yöntemlerinden yararlanmak oldukça önemlidir. Oyun içerisinde en hızlı seyahat yöntemi bir noktadan daha önce keşfedilmiş bir noktaya ışınlanmaktır. Bu ışınlanma işlemini gerçekleştirebilmek için ışınlanmak istenilen bölge ile aynı kıtada bulunmak gerekir. Ayrıca bu ışınlanma için değişken miktarda gümüş ödemek gerekir fakat bu ücret zaman açısından oyunculara çok fazla fayda sağlar.
     
  • Beceri puanlarını yanlış becerileri yükseltmek bir sorun oluşturmaz. Çünkü beceri ağacı ücretsiz bir şekilde sıfırlanabilir. Bu sayede farklı yetenekleri deneyip değişik yetenek setleri oluşturmak mümkün olur.
     
  • Oyuncuların öldükleri zaman iki tane seçeneği olur. Birincisi en yakın yerleşim yerinde dirilmek ve ikincisi de bir Anka Kuşu Tüyü kullanarak ölüm noktasında tekrar canlanmaktır. Bu sayede ölmüş olunan noktaya kadar tekrar yürümek gerekmez. Anka Kuşu Tüyleri bu sebeple korunmalıdır. Tüyleri zindanlarda veya bir patronu öldürmek için kullanmak en doğru yöntemdir.

 

Pubg New State Sistem Özellikler
Pubg New State, Krafton oyun şirketinin geliştirip yayımladığı, Battlegrounds serisinden devam eden ve Battle Royale tarzındaki bir video nişancı oyun...
Lost Ark Karakter Seçim Rehberi
Lost Ark oyunu içerisinde birbirinden benzersiz farklı karakterler vardır. Bu karakterler kendi aralarında 5 farklı ana sınıfa ayrılmıştır. Bu ana sın...