Graveyard Keeper Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Graveyard Keeper Nedir?

Graveyard Keeper, bir mezarlık yönetim oyunudur. Oyun, Stardew Valley’den ilham almış ve Harvest Moon’a kadar dayanır. Oyunun başında oyuncu, bir zamanlar küçük bir kasabaya ait olan bir araziye sahip olur ve bu arazinin üzerinde de bir mezarlık vardır. Mezarlık başta harap haldedir, oyuncu burayı temizlemek ve kilise için gelir elde etmek üzere bu alanı temizlemeye ve yönetmeye başlar.

Oyunun amacı, karakterin eski dünyasına ulaşmasını sağlayacak bir portal bulmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için çeşitli NPC’lerin de yardımı gerekir. Oyuncu, her zaman aynı saatte getirilen cesetler üzerinde otopsi yapma, bu cesetlerden kan, et gibi şeyleri alıp takaslarda kullanma, cesetlere mezar açma ve gömme ve mezarları süsleme gibi görevlere sahiptir. Cesetler gömülmediğinde ise çürümeye başlayacaktır.

Kendi mezarlığını yönetmek ve içinde sıkışıp kaldığın geçmişten kurtulmak istiyorsan hemen Graveyard Keeper Satın Al!

god-of-war-figurine

Graveyard Keeper

₺ 0,00

Graveyard Keeper Yapımcısı Kimdir?

Graveyard Keeper, bağımsız Rus oyun stüdyosu Lazy Bear Games tarafından geliştirilmiştir. Oyunun yayıncılığını ise, pek çok başarılı oyunun yayıncılığını da üstlenen TinyBuild yapmaktadır. Hello Neighbor, Secret Neighbor, Black Skylands gibi oyun severler tarafından beğeniyle oynanan oyunların yayıncılığını üstlenen tinyBuild, Alex Nichiporchik ve Tom Brien tarafından 2011 yılında kurulmuş bir oyun yayıncı şirketidir.

Graveyard Keeper gibi onlarca TinyBuild oyununa ulaşmak için TinyBuild LLC Oyunları bölümünü ziyaret edebilirsiniz. 

Graveyard Keeper Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Graveyard Keeper, dünya çapında beğeniyle oynanan mezarlık temalı bir yönetim oyunudur. Oyunun, beta sürümünün piyasaya çıkış tarihi Mayıs 2018’dir ve bu sürüm Microsoft Windows için uygundur. Windows ve Xbox One için düzenli sürümün yayınlanması 1 sene sonra gerçekleşti. Nintendo Switch ve PlayStation 4 için uygun olan sürümlerin yayın hayatına başlaması ise 27 Haziran 2019’u buldu. Daha sonra da 6 Şubat 2020 tarihinde Graveyard Keeper Japonya sürümü yayın hayatına başladı. Günümüzde, Graveyard Keeper Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS, Android platformları üzerinde yayınlanır.

Graveyard Keeper Ceset Torbası

Graveyard Keeper Ücretli Midir?

Oyunu oynayabilmek için oyun için belirlenmiş olan ücreti ödemek gerekir. Bu işlemi eTail.com.tr üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. Graveyard Keeper, eTail üzerinden satışa sunulan oyunlardan biridir. Site üzerinden oyunun sayfasına giriş yaparak oyunu kolayca satın alabilirsiniz. 

Güncel Graveyard Keeper fiyatını öğrenmek için eTail.com.tr'yi sürekli ziyaret etmeyi unutmayın.

Graveyard Keeper Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Graveyard Keeper, üzerinde mezarlık da bulunan bir araziye sahip olmuş olan bir karakteri konu edinir. Karakter, gelen cesetleri inceler, gömer, mezar süslemesi yapar. Oyunun genel teması korku olmasa da oyunun konusu korku öğelerini barındırır. Cesetler, mezarlık gibi görsellerden oluşan oyunun, belirli bir yaş altındaki kişiler tarafından oynanması uygun olmayacaktır. 12 yaş ve altı çocukların bu oyunu oynaması tavsiye edilmez. Oyun için belirtilen yaş sınırı 12 olsa da 12 yaşından büyük olmasına rağmen oyunun temasından etkilenebilecek kişiler de oyunu oynamamalıdır. Çocuk yaştakiler için de oyun muhakkak ebeveyn gözetim ve denetiminde oynanmalıdır.

Graveyard Keeper Nasıl İndirilir?

Graveyard Keeper oyununu indirmek oldukça basittir. Bu oyunu bilgisayara indirebilmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Oyunu indirmek için aşağıdaki yönergeler izlenmelidir;

- eTail.com.tr üzerinden Graveyard Keeper oyunu satın alınır.

- Steam hesabına giriş yapılır ve kütüphane açılır.

- Kütüphanenin en altında bulunan "Oyun Ekleme" bölümüne tıklanır.

- eTail.com.tr'den satın alınan key buraya girilir.

- Oyun kütüphaneye eklenmiş olur. 

- Eklenen oyunun "Yükle" butonuna basarak oyun indirilir.

Graveyard Keeper Skill Ağacı

Graveyard Keeper Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bir mezarlık yönetim simülasyonu olan ve 2018 yılından beri oyun severler tarafından beğeniyle oynanan Graveyard Keeper’ın, tasarlandığı şekilde oynanabilmesi için, oynandığı bilgisayarın bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklere sahip olmayan bilgisayarlar oyunu gerektiği şekilde çalıştırmayacak, efektler ve seslerin kalitesi düşecek, ya da oyun hiç açılmayacaktır.

Graveyard Keeper’ı Windows üzerinden oynamak için ihtiyaç duyulan minimum sistem gereksinimleri şu şekilde sıralanabilir:

İşletim Sistemi: Windows 7

İşlemci: Intel core i5, 1.5 GHz ve yukarısı

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: 1 Gb dedicated video card, shader model 3.0+

DirectX: Sürüm 10

Depolama: 1 GB kullanılabilir alan

Oyunu macOS üzerinden oynamak için ihtiyaç duyulan minimum sistem gereksinimleri de şu şekildedir:

İşletim Sistemi: Lion (10.7)

İşlemci: Intel core i5, 1.5 GHz ve yukarısı

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: 1 Gb dedicated video card, shader model 3.0+

Depolama: 1 GB kullanılabilir alan

Graveyard Keeper’ı SteamOS ve Linux üzerinden oynayabilmek için ise ihtiyaç duyulan minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir:

İşletim Sistemi: Ubuntu 12.04

İşlemci: Intel core i5, 1.5 GHz ve yukarısı

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: 1 Gb dedicated video card, shader model 3.0+

Depolama: 1 GB kullanılabilir alan

Graveyard Keeper Nasıl Oynanır?

Graveyard Keeper, mezarlık yönetimi simülasyonudur. Oyunun amacı bir mezarlık inşa etmek ve bu inşa edilen mezarlığı büyütmek ve işletmek. Bu amaç doğrultusunda maliyeti azaltmanın yolları aranır, toplumun ilgisini mezarlığa çekmek için çeşitli festivaller düzenlenir. Aynı zamanda kiliseye giden halk korkutularak çeşitli eğlenceler düzenlenir.

Oyunun karakterinin evine aynı saatte olmak üzere farklı cesetler getirilir. Karakter ise, o cesetler üzerinde otopsi yapabilir, daha sonra takas edebilmek üzere cesetlerden bazı parçalar alabilir. Oyuncu, cesetler için mezar kazma ve bu mezarları süsleme işinden de sorumludur.

Graveyard Keeper Ev İnşası

Graveyard Keeper Konusu Nedir?

Graveyard Keeper, karısının ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere markete giden bir adamla başlar. İhtiyaçları alıp marketten eve dönerken eşinden gelen telefonu açan adamın dikkati dağılır ve bir arabanın altında kalır. Daha sonra bir aksakallı dede ile karşılaşır ve tüm bunlardan kurtulabilmesinin tek yolunun bir mezarlık koruyucusu olması olduğunu öğrenir. Mezarlık ise viran olmuş ve dağınık haldedir.

Karakterin tek öğrendiği ipucu, Gary isimli birinin ona yardım edeceğidir. Karakter bu mezarlığı işleterek kiliseye para kazandırmaya çalışır, mezarlığı büyütür ve geliştirir. Kararların oyuncuya ait olduğu bu oyunda oyuncu istediği yöntemi tercih ederek ve mezarlığı bir işletme gibi düşünerek kar getirecek yöntemler benimsemelidir. Bu dünyadan kurtulmak için bir portal bulması gerektiğini öğrenen karakter, çevresindeki insanlardan yardım almak durumunda kalır.

Graveyard Keeper Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Graveyard Keeper, tinyBuild şirketi tarafından yayınlanmış ve 2018 yılından beri dünya genelinde severek oynanan bir mezarlık yönetimi video oyunudur. Bu oyuna benzer diğer oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Stardew Valley
  • Project Zomboid
  • Factorio
  • Terraria
  • Going Medieval
  • Satisfactory

 

 

Guts and Glory Nedir?
Guts and Glory, bir baba ve onun oğlunun engelleri ölüm parkurlarında bisiklet sürmesini konu eden bir video oyunudur. ...
LoL Ping Gösterme ve FPS Gösterme Nasıl Yapılır? (2023)
LoL ping gösterme ve fps gösterme komutu. LoL'de pinginizi göstermek için yapmanız gereken işlemler sayfamız içerisinde yer almaktadır....