Çin ve Yasaklar - Oyun Haberleri - eTail Blog
Çin ve Yasaklar

Çin, 18 yaşın altındaki kişiler için çevrimiçi oyunlara kısıtlamalar getiriyor. Ulusal Basın ve Yayın İdaresi'nden yapılan bir duyuruya göre, 1 Eylül'den itibaren reşit olmayanların günde yalnızca bir saat çevrimiçi oyun oynamasına izin verilecek. 

Bu izinler ise her cuma, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde olacak. Saatler ise sabah 8:00 ila 9:00 arası olarak belirlenecek.

Oyuncular ayrıca kurallar gereği gerçek isimleriyle kayıt yaptırmak zorunda olacaklar. Oyun şirketleri ise sahte hesap ile kayıt olan kullanıcılara herhangi bir hizmet vermeyecek. Ayrıca tüm çevrimiçi oyunlar "Ulusal Basın ve Yayın İdaresi" 'nin doğrulama sisteminden geçecek. İdare, kayıt sistemleri ile kişilerin gerçek bilgilerini kontrol edecek. Bu kontrollerin düzgün yapılabilmesi için de denetimleri her geçen gün daha da artıracak.

Çin bu kararla birlikte, oyunlar ve oyuncular için dünyadaki en kısıtlayıcı düzenlemelerden birini getirmiş oldu. Xinhua raporuna göre bu kısıtlamanın asıl sebebi; gençler arasındaki oyun bağımlılığı ile mücadele etmek.

Tencent Games

Tencent Destek Veriyor!

Bu konuya destek veren şirketlerden birisi olan Tencent, temmuz ayında yaptığı açıklamada, yüz tanıma sistemlerini oyunlarına ekleyeceklerini belirtti. Akşam saat 22'den sonra oyunu oynamaya çalışan her oyuncu kimliği ile birlikte yüzünü taratmak zorunda kalacak. 

Daha önceleri de belirli kısıtlamalar uygulayan Tencent, küçük yaştaki oyuncularına günde 90 dakikaya kadar izin verirken bunu haftada 60 dakikaya düşürmüştü.  Hafta sonları ve tatillerde ise üç saat yerine iki saate indirmişti. Tencent bunun haricinde 12 yaş altındaki bütün oyuncularını sistemden silmişti.

Tencent, Çin hükümetine karşı iyi niyetli davrandığını göstermek için böyle bir girişimde bulunduğu düşünülüyor fakat finansal açıdan büyük bir hata yaptığı da anlaşılıyor. Tencent'in kısıtlamalar sonrası hisse fiyatları 98 dolardan 60 dolara düştü. Çin'in baskıcı politikaları ve oyun lisanslarındaki yaptırımları sonucunda ise Tencent şirketi 190 milyar dolar kaybetti. 

Çin, bu düzenlemelerin yalnızca çevrimiçi oyunlar için geçerli olacağını da belirtti ve diğer oyunların sürelerine ise ebeveynlerinin karar vereceğini açıkladı. Ancak görünen o ki bu kısıtlamalar, hem ücretsiz çevrimiçi oyunları sağlayan şirketlerin zarar etmesine hem de e-sporun yaygın olduğu Çin pazarında işleri zor sokacak. 

 
Friday the 13th: The Game Nedir?
Friday the 13th: The Game, IllFonic tarafından geliştirilen bir hayatta kalma/korku video oyunudur. Aynı adı taşıyan film serisine dayanmaktadır....
Little Nightmares Nedir?
Little Nightmares oyunu Tarsier Studios tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir bulmaca/korku/macera oyunudur....