Marvel's Spider-Man Remastered Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Marvel's Spider-Man Remastered Nedir?

Marvel's Spider-Man Remastered Nedir?

   Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu Insomniac Games şirketi tarafından geliştirilmiş ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanmıştır. Spider-Man Remastered tek oyunculu olarak oynanabilen aksiyon macera türündeki bir video oyundur. Bu oyun Playstation 4, Playstation 5 ve Microsoft Windows platformları için uygundur. Spider-Man Remastered’ın Playstation 4 için piyasaya çıkış tarihi 7 Eylül 2018 ve Playstation 5 için 12 Kasım 2020’dir. Oyunun Microsoft Windows versiyonunun piyasaya sürülme tarihi 12 Ağustos 2022 olarak planlanmıştır. Fakat Spider-Man Remastered oyunu için Steam platformu üzerinden ön sipariş verilebilir.

   Marvel’s Spider-Man Remastered, Playstation 4 için piyasaya sürüldüğünde oyunun anlatısı, karakter yapısı ve dövüş mekanikleri oldukça övgü aldı. Fakat bazı yenilik dışı açık dünya tasarımları yüzünden eleştirildi. Yılın en çok satan oyunlarından ve yılın en çok satan Playstation 4 oyunlarından biri olmayı başardı. Piyasaya çıkartıldıktan üç gün sonra 3,5 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Sony tarihindeki en hızlı satılan birinci parti oyun sürümü oldu. Spider-Man Remastered’ın satışları 2018 kasım ayında 9 milyonun üzerine yükseldi. 2019 ağustos zamanlarında ise bu rakam 13.5 milyona kadar çıktı. Oyunun 2022 mayıs ayına kadar toplam 35 milyondan fazla kopyası satıldı. Metacritic’ten genel olarak olumlu yorumlar alan oyun 100 üzerinden 87 puan almayı başardı.

"AKSSPDRMN" kodu ile %10 indirim fırsatını kaçırma!

Marvel's Spider-Man Remastered Konusu

   Marvel’s Spider-Man Remastered oyununun konusu uzun süredir devam eden çizgi roman mitolojisinden esinlenerek yaratılmıştır. Oyunun hikayesi New York’un suçlu yeraltı dünyasının kontrolünün suçlar lordu olarak bilinen Mister Negative tarafından ele geçirilmek istenmesi ile başlıyor. Mister Negative ölümcül bir virüsü ortaya çıkartmak için çalışmalar yapıyor. Süper kahraman kıyafetinde sekiz yıl geçirdikten sonra Peter Parker bir suçla mücadele ustasına dönüşmüştür. Spider-Man rolündeki Peter Parker’ın kişisel sorunlarıyla uğraşırken aynı zamanda New York şehrini de koruması gerekiyor.

Marvel's Spider-Man Remastered

Marvel's Spider-Man Remastered Nasıl Oynanır?

   Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu Manhattan bölgesinde geçer. Oyun üçüncü şahıs bakış açısında oynanır. Oyuncular Peter Parker isimli kişiyi Spider-Man kostümü içerisinde yönlendirirler. Spider-Man binalara örümcek ağı atarak ve zıplayarak şehirde ilerleyebilir. Aynı zamanda bina duvarlarına da bir örümcek gibi tırmanış yapabilir. Oyuncular kendi istedikleri herhangi bir bölgeyi seçerek örümcek ağlarını tam olarak hedefleyebilir. Ağ atarak ilerlemek için salınım momentumu kullanılmalıdır. Böylece momentum sayesinde karakter daha hızlı ilerleyebilir. Savaş hareketleri üç farklı buton kullanılarak gerçekleştirilir. Bir tanesi saldırılardan kaçmak, diğeri fiziksel saldırılar ve sonuncusu ise örümcek ağı tabanlı hasarlar için kullanılır. Örümcek ağları düşmanları etkisiz hale getirmek ve onları nesnelere yapıştırmak için kullanılabilir. Ayrıca oyuncular rögar kapakları ve el bombaları gibi çevrede olan nesneleri savaşmak veya hareket etmek için kullanabilir.

   Spider-Man Remastered oyunu içerisinde yapılan combo saldırılar iyileştirme sağlayabilir. Oyun içerisinde ‘’Focus’’ ismi verilen enerji dolduğu zaman özel bitirici saldırılar yapılabilir. Spider-Man karakteri bazı saldırılardan kaçmak için örümcek hislerini kullanır. Örümcek hisleri özelliğinin kullanıldığı sırada karakterin kafasında beyaz işaretler çıkar ve bu sayede riskli durumlardan kaçınabilir. Oyun içerisindeki düşmanlar da farklı özelliklere sahiptir. Yakın dövüş silahları kullanan düşmanların havaya uçurulması ve korumaya sahip olanlara arkadan saldırı yapılması daha etkili olur. Oyunda ağır zırhlı ajanlar veya jetpack giyen birimler gibi farklı türde düşmanlar vardır ve her birine uygulanması gereken taktik çeşitlilik gösterir. Oyunun bazı bölümlerinde Spider-Man karakteri yerine Peter Parker, Miles Morales ve Mary Jane Watson olarak oynanır.  Peter Parker bölümleri genel olarak savaş odaklı yaratılmıştır. Miles ve Mary Jane bölümlerinde ise genellikle amaç düşmanlardan kaçmak ve saklanmak üzerine kuruludur. Aşağıda Spider-Man Remastered oyununda yapılması tavsiye edilen bazı maddeler listelenmiştir.

  • Şehirde gezinirken gözetleme kulelerini tamir ettiğinizden emin olun. Bu sayede tamir edilen gözetleme kulelerinin yakınlarında olan challenge ve suçları haritada görebilirsiniz.
  • Harita üzerinde farklı karakterler tarafından verilen yan görevler bulunur. Bu görevleri tamamlamak fazla miktarda ekstra deneyim puanı kazandırır.
  • Suit ve Suit modlarının kilidini açmak için jetonları kullanın. Suit ve Suit modları karakterin savaşa yaklaşma tarzını değiştirir ve güçlendirir.
  • Savaşları kolaylaştırmak için Gadget’ları ve yetenekleri kullanmayı unutmayın.
  • Bazı görevler uzun mesafeler katetmek gerektirebilir. Böyle durumlar için şehir içerisinde bulunan metro kullanılabilir.
  • Çeşitli becerilerin kilidini açabilmek için seviye atlamak gerekir. Üç türe ayrılan beceriler geliştirilerek oyunculara hitap eden yeni becerilerin kilitleri açılabilir.

Marvel's Spider-Man Remastered

Marvel's Spider-Man Remastered Benzeri Oyunlar

   Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu tek oyunculu olarak oynanabilen bir aksiyon-macera oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Sunset Overdrive
  • Batman: Arkham City
  • Prototype 2
  • Just Cause 3
  • Lego Marvel Super Heroes
  • Assassin’s Creed Syndicate
  • Devil May Cry 5

 

Marvel's Spider-Man Remastered Sistem Gereksinimleri için lütfen tıklayınız.

League Of Legends Üst Koridor Rehberi
Üst koridor en zorlu koridorlardan biridir. Çünkü koridor oldukça uzundur ve üst koridor oynayan kişi tek başına savaşır. League of Legends oyununda b...
Marvel's Spider-Man Remastered Sistem Özellikleri
Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu Insomniac Games şirketi tarafından geliştirilmiş ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanmıştır. Oyu...