Diablo Immortal Nasıl Oynanır? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Diablo Immortal Nasıl Oynanır?

Diablo Immortal Başlangıç Rehberi

Diablo Immortal oyunu Blizzard Entertainment tarafından 2 Haziran 2022 tarihinde piyasaya sürülmüş çok oyunculu aksiyon rol yapma oyunu olarak bilinir. İlk başlarda mobil cihazlarda oynanmak üzere tasarlanmıştır fakat daha sonar bilgisayar versiyonunun da geliştirmeleri tamamlanmıştır. Diablo Immortal oyununa girildikten sonra ilk olarak yapılması gereken şey bir server seçmektir. Oyun içerisinde serverler arası aktarma sorunu olduğu için server seçimi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Serverların altında bulunan ‘’Latency’’ değeri az olduğu zaman lag sorunu yaşanma ihtimali düşer. Server seçimi tamamlandıktan sonra oyuncuların sınıf seçimi yapması gerekir. Diablo Immortal içerisinde bulunan 6 sınıf içerisinden seçim yapılabilir. Her sınıfın kendine has özellikleri vardır. Seçim yapmadan önce oyuncuların sınıflar hakkında araştırma yapması daha doğru olur. Karakter oluşturma sırasında cinsiyet seçimi de yapılabilir ve sunucuların içerisinde bir hesapta en fazla 5 tane karakter oluşturulabilir. Karakter oluşturma sonunda bir kullanıcı adı belirlenir ve oyuna giriş yapılır.

Diablo Immortal Profil

Diablo Immortal Başlangıç

Karakter seçim aşamasından sonra oyun bir kayığın içerisinde ilerlerken başlar. Kayıkçı Wortham Köyü’ne geldiklerini ve bu bölgenin oldukça tehlikeli olduğunu söyler. Fakat oyuncuların kontrol ettiği karakter, Inna isimli kişinin kendisini bu yola koyduğunu ve tereddüt etmeden devam edeceğini belirtir. Kayıkçı, yolun takip edilmesinin ardından köye ulaşıldığını ve bu yol üzerinde gezginlere bazı şeylerin olduğunu ekler. Daha sonra oyuncuların için yolculuk başlar.

Telefon ekranının sol alt kısmında bulunan ok yönleri ile karakter istenilen yöne hareket ettirilebilir. Düşmanlara saldırmak için ise ekranın sağ alt kısmında bulunan yumruk işareti kullanılır. Başlangıçta oyun içerisinde ilerleyebilmek için yol üzerindeki ayak izleri takip edilmeli ve yoldaki lanetlenmiş köylüler öldürülmelidir. Belli bir ilerleme sağlandıktan sonra ekranın sağ alt kısmında normal saldırının yanında iki adet yetenek belirir. Bu yetenekler sayesinde toplu düşman gruplarını öldürmek daha kolay olur. Oyuncular yol üzerinde ilerleme devam ederken bir büyücü ile karşılaşır ve bu büyücü Putrid Desecrator isimli bir mini patron canlandırır. Yetenekler ile farklı combolar yapılarak mini bossu alt etmek daha kolay olur. Mini boss öldüğü zaman içerisinden eşya ve tecrübe küreleri düşer. Bunları toplamak için oyuncuların eşyaların üzerine giderek ekranın sağ alt kısmında çıkan el işaretine basmaları gerekir. Seviye atlandığı zaman yeni yetenekler aktif olur ve ekranın sağ üst kısmında beliren sekmeden yeni yeteneklere ulaşılabilir. Ayrıca düşen eşyaları görebilmek için de sağ üst kısımda bulunan çanta işareti kullanılır. 

Bir eşyayı giyebilmek için üzerine tıklanmalı ve daha sonra ‘’equip’’ seçeneğine basılmalıdır. Wortham’a giden yola devam edildikten sonra oyuncuların karşısına Wortham Koruması çıkar. Koruma, şehre tarikatçıların saldırdığını ve köyün insanlarını mağaralara sürüklediklerini söyler. Oyuncuların yeni görevi Vile Refuge’u bulmaktır. Oyun içerisindeki ayak izleri takip edilir ve yol üzerindeki düşmanlar öldürülür. Gerekli bölgeye ulaşıldıktan sonra asılmış olan köylüleri serbest bırakmak için Acolyte of Damnation isimli canavarın öldürülmesi gerekir. Oyuncular canavarı öldükten sonra Demirci Korrin ile karşılaşır. Demirci Korrin mağaradan kurtulmak için bir portal oluşturur ve bu portala tıklanarak Wortham köyüne gidilir. Demirci teşekkür etmek için eşya geliştirme teklif eder. İstenilen bir eşyanın üzerine tıklanarak geliştirme tamamlanır. Elde edilen yeni zırh parçaları envantere girip giyilebilir. Daha sonra görev yolu tekrardan takip edilir ve köy içerisindeki düşmanlar alt edilir. İlk bölümün sonuna ulaşabilmek için Eskara isimli patronun öldürülmesi gerekir. Çeşitli yetenek comboları ve can iksirleri kullanılarak patron alt edilir ve böylece 10. seviyeye ulaşılır. Daha sonra Worldstone Shard isimli nesneye tıklanır ve ortaya çıkan portal sayesinde Worham Köyü’ne dönüş yapılır. Böylece ilk bölüm tamamlanmış olur ve oyunun açık dünya bölümüne giriş yapılır.

Diablo Immortal Eşya Toplama

Otomatik Eşya Toplama Nasıl Açılır?

Diablo Immortal oyunu içerisinde canavarlardan düşen eşyaları tek tek toplamak oldukça uğraştırıcı olabilir. Bu nedenle oyun içerisinde otomatik eşya toplama özelliği vardır. Bu özelliği açabilmek için öncelikle oyun içerisinde ‘’Settings’’ bölümüne girilir. ‘’General’’ bölümü içerisinde aşağı inildiği zaman ‘’Auto Pick Up’’ seçeneği bulunur. Buradaki seçeneklerin bütün hepsi açıldığı zaman canavarlardan düşen eşyaların bütün hepsi otomatik olarak oyuncunun envanterine gider.

Eşya Seviyeleri

Diablo Immortal oyunu içerisinde eşyaların 4 farklı enderlik seviyesi vardır; Genel(beyaz), Sihirli(Mavi), Nadir(Sarı) ve Efsanevi(Turuncu). Efsanevi eşyaları diğer eşyalardan ayıran kısım, eşyaların üzerine gelindiği zaman görülebilen ‘’Legendary’’ ek özellik kısmıdır. Bu efsanevi özellikler karakterin yeteneklerini de etkileyebilir. Eşyaların enderlik seviyesi yükseldiği zaman güçleri de artar.

Diablo Immortal Eşyalar

Eşya Kurtarma ve Yükseltme

Diablo Immortal oyunu içerisinde eşya kurtarma (salvage) ve yükseltme (Upgrade) işlemleri Blacksmith’den yapılır. Oyuncular, envanterlerindeki gereksiz eşyaları Blacksmith’deki salvage kısmında parçalar. Böylece eşyaların değerine göre farklı materyaller kazanırlar. Upgrade kısmında ise eşyalar seçilerek para ve materyal karşılığında yükseltilebilir. Yükseltilen eşyaların özellikleri güçlenir.

Karakteri Otomatik Yönlendirme

Otomatik yönlendirme eylemi Diablo Immortal tarzındaki oyunlarda oldukça işe yarayan bir özelliktir. Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle harita açılır. Daha sonra gitmek istenilen bölgeye tıklanır ve ‘’Navigate’’ seçeneğine basılır. Böylece karakter otomatik olarak istenilen alana doğru ilerlemeye başlar.

Diablo Immortal Harita

Günlük Görevler

Diablo Immortal oyununda gelişmek ve çeşitli hediyeler kazanmak için yapılması gereken günlük görevler vardır. Westmarch bölgesinde bu görevlere ulaşılabilecek bölge görselde kırmızı alanda işaretlenmiştir. Challange Rift ve Elder Rift isimli yapılardan alınan günlük görevler sayesinde altın ve eşya kazanmak mümkündür. Riftlerin arka kısmında bulunan Bounty Board yerinden de günlük olarak görev alınabilir.

Diablo Immortal Battle Pass

Empowered Battle Pass ve Battle Pass

Diablo Immortal oyununda iki türde Battle Pass vardır. Normal Battel Pass bütün oyunculara ücretsiz olarak verilir. Battle Pass sayesinde çeşitli ödüller ve para kazanmak mümkündür. Daha fazla ödül kazanmak isteyen oyuncular ise Emprowed Battle Pass’i satın alırlar. Battle Pass satın almak işlemi 20. seviyeden önce yapılamaz. Emprowed Battle Pass satın almak isteyen oyuncuların 84,99 ₺ ve Collector’s Emprowed Battle Pass satın almak isteyenlerin ise 249,99 ₺ ödeme yapması gerekir.

Battle Pass Nedir?
Battle Pass oyunlarda sıklıkla kullanılan bir abonelik türüne verilen isimdir. Oyuncular Battle Pass satın aldıktan sonra çeşitli ödüllerin ve yeni iç...
League of Legends Nilah
Riot Games'in tespitlerine göre League of Legends içerisinde kırbaç kullanan şampiyon yoktu. Nilah karakteri böyle doğdu....