Iceberg Interactive Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Iceberg Interactive Nedir?

Iceberg Interactive, Hollanda merkezli video oyun içeriği üreten bir şirkettir. Bağımsız oyun geliştiricilerin oyunlarını yayınlamasıyla bilinen şirket, bünyesinde 60’tan fazla oyunu piyasaya sürmüştür. Son dönemde pazarlama stratejisini dijital dağıtıma doğru yönlendiren şirketin merkezi Hollanda- Haarlem ’de bulunur. 2009 yılında kurulan şirket, halkla ilişkiler, dağıtım, çeviri ve pazarlama gibi hizmetler sunarak oyun geliştirme stüdyolarını destekler. Uluslararası arenada faaliyet gösteren bir oyun geliştirme topluluğuyla beraber çalışan Iceberg Interactive hem PC hem de konsol için oyun üretir.

Iceberg Interactive Tarihi Nedir?

Iceberg Interactive, 2009 yılında oyun endüstrisi alanında kıdemli bir topluluk tarafından kurulmuştur. Merkezi Amsterdam’a yakın olan şirketin amacı, oyun sektöründeki geleneksel perakendeyi reddetmeden video oyunlarını küresel dijital pazara sürmektir. Kuruluş tarihinden itibaren uluslararası düzeyde ses getiren pek çok oyunu piyasa sunan şirketin CEO’su Erik Schreuder’ dir. Satış direktörü pozisyonunda Howard Newmark, iş geliştirme direktörü pozisyonunda Raymond Snippe yer alır. Oyunların sanatsal yönleri ise sanat direktörü Michael van Zijl tarafından geliştirilir.

Iceberg Interactive Nedir?

Iceberg Interactive Oyunları Nelerdir?

Iceberg Interactive, birden fazla platform için oyun geliştiren bir şirkettir. 2009 yılından beri oyun endüstrisinde etkinlik gösteren şirketin çıkardığı oyunların bazıları ise şu şekildedir:

Oyunların isimlerinin üzerine tıklayarak eTail.com.tr adresinden oyunları satın alabilirsiniz.

Iceberg Interactive En Bilinen Oyunu Nedir?

2009 yılında kurulan ve o tarihten itibaren 60’ı aşkın oyunu piyasaya süren Iceberg Interactive şirketinin en popüler oyunu Blazing Sails olarak kabul edilebilir. Get Up Games tarafından geliştirilen ve Iceberg Interactive tarafından yayınlanan oyunun piyasa çıkış tarihi 5 Kasım 2020’dir. Oyun, bir korsan hayatını konu edinir ve amaç hayatta kalmak için savaşmaktır. Oyuncular, kendi korsan karakterlerini ve gemilerini yaratarak oyuna başlar ve gemilerini yönetmek için başka oyuncularla birlik olabilir. Oyun, gelişmiş teknolojisiyle kullanıcılara kara ve deniz savaşlarında farklı modlar, haritalar, gemi türleri, silahlar ve daha pek çok özellik sunar.

Iceberg Interactive Nedir?

Iceberg Interactive Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Iceberg Interactive, yayın hayatına PC oyunları ile başlamış olsa da günümüzde pek çok farklı platform için oyun yayıncılığı yapar. Iceberg Interactive tarafından piyasaya sürülmüş oyunların platformları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • The Lost Crown: A Ghost- Hunting Adventure

PC: 2008

  • Killing Floor

PC, macOS, Linux: 2009

  • Family Farm

PC, macOS, Linux: 2011

  • Oil Rush

PC, macOS, Linux: 25 Ocak 2012

  • Endless Space

PC, macOS: 4 Temmuz 2012

  • Stardrive

PC: 26 Nisan 2013

  • Killing Floor 2

PC, Playstation 4, Xbox One: 18 Kasım 2016

  • Antigraviator

PC, Playstation 4, Xbox One: 6 Haziran 2018

  • Still There

macOS, Nintendo Switch: 20 Kasım 2019,

  • Blazing Sails

PC: 9 Eylül 2020

All In! Games Nedir?
All In! Games, Polonya’da kurulan bir video oyunu yayın şirketidir. Uluslararası alanda oyun yayıncılığı yapan şirket, tüm oyunculara yönelik oyun çık...
Quantic Dream S.A. Nedir?
Quantic Dream S.A. Şirketi Paris’te kurulmuş bir Fransız video oyunu geliştiricisi ve yayıncısıdır. 2 Mayıs 1997 tarihinde David Cage tarafından kurul...