Quantic Dream S.A. Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Quantic Dream S.A. Nedir?

Quantic Dream S.A. Nedir?

Quantic Dream S.A. Şirketi Paris’te kurulmuş bir Fransız video oyunu geliştiricisi ve yayıncısıdır. 2 Mayıs 1997 tarihinde David Cage tarafından kurulmuştur. 2018 yılı itibarı ile hesaplanan çalışan sayısı 180’den fazladır. Stüdyo, insanlara farklı bir anlatı bakış açısı sunar ve en iyi kalitede video oyunları geliştirir. Quantic Dream şirketinin hedefleri, kendi teknolojik çözümlerini geliştiren bu şirketin yenilikçi yapısını yansıtır. 2019 yılında Quantic Dream büyük bir karar vererek hem oyun geliştiricisi hem de oyun yayıncısı oldu. Ocak 2021 zamanlarında Montreal’de yeni bir stüdyonun kurulması ile birlikte şirket farklı bir dönüm noktasına ulaşmış oldu. Quantic Dream bu sayede gelişimlerini hızlandıran bir şirket haline gelmiştir ve günümüzde de gelişmeye devam etmektedir. Quantic Dream şirketi, uzmanlığını yirmi yıldan fazla süredir olan iş birliğinden ve deneyimli takım arkadaşlarından almaktadır. Amaçları oyun geliştirme konusunda insanlara rakipsiz destek sunmak ve ürünleri dünyanın her yerindeki oyunculara ulaştırmaktır. Hayal edilen video oyunlarını tam olarak gerçekleştirebilmek için ekipleri ile gündelik destekler sunmaktadır.

Hikâye bazlı macera oyunlarını seviyor musun? Ne duruyorsun? Quantic Dream Oyunları Satın Al ve hikayeler içerisinde kaybol!

 

Quantic Dream S.A.’in Tarihi Nedir?

David Cage on beş yılı aşkın süredir besteci olarak çalışmıştır. Daha sonra 1994 yılında The Nomad Soul’un hikayesini ve konseptini yazmaya başladı. Senaryoyu farklı kişilere gönderdi fakat bunun teknik olarak mümkün olmadığını belirttiler. Bu kişilerin yanıldıklarını kanıtlayabilmek için Cage bir arkadaş ekibi tuttu ve bir oyun motoru oluşturmak için ses kabininden ofis yaptı. Daha sonra David Cage, Londra’ya gitmesi ile birlikte Eidos Interactive ile bir araya geldi ve proje finanse edildi. Cage 2 Mayıs 1997 yılında Quantic Dream şirketini kurdu.

Şirketin ismi kuantum fiziğinden gelmektedir. Oyun Kasım 1999 zamanlarına kadar 600,000’den fazla kopya sattı. 2005 yılında Quantic Dream şirketi, Playstation 3 platformunda nelerin başarılabileceğini gösteren The Casting’i çıkarttı. Heavy Rain 2010 yılında eleştirmenlerden beğeni topladı. İngiliz Akademi Oyunları Ödülleri’nde üç adet ödül kazandı ve toplamda 5,3 milyondan fazla kopya sattı. 2011 yılının sonlarına doğru Sony şirketi ile farklı bir anlaşma yaptı.

Detroit: Become Human oyunu şirketin Sony tarafından yayınlanan üçüncü oyunudur. Quantic Dream şirketinin o zamanlardaki en başarılı lansmanı olarak bilindi ve 3,2 milyondan fazla kopya sattı. Bu sıralarda şirket 180 çalışasını istihdam etti. Ocak 2019 zamanlarında Çinli bir internet şirketi olan NetEase, Quantic Dream’e bilinmeyen bir miktarda yatırım yaptı. Şirket Şubat 2021’de Yohan Cazaus tarafından yönetilecek olan Quantic Dream Montreal’ı açtı. 

Quantic Dream S.A. Nedir?

Quantic Dream'in Video Oyunları Nelerdir?

Quantic Dream S.A şirketi pek çok projeye ismini atmış bir şirkettir. Bu şirketin kendi başına veya başka şirketler ile piyasaya sunmuş olduğu oyunlardan bazıları aşağıda liste halindedir.

 

  • Omikron: The Nomad Soul (1999)
  • Fahrenheit (2005)
  • Heavy Rain (2010)
  • Beyond: Two Souls (2013)
  • Detroit: Become Human (2018)
  • Sea of Solitude (2019)
  • Dustborn (2021)

 

Quantic Dream S.A.’in En Bilinen Oyunu Nedir?

Quantic Dream S.A. Şirketinin en bilinen oyunu Beyond: Two Souls’dur. Bu oyun Quantic Dream tarafından geliştirilmiş ve Sony Computer Entertainment tarafından yayınlanmıştır. Bu oyunu yapan şirketin CEO’sunun ismi David Cage’ dir. Beyond: Two Souls oyunu Playstation 3, Playstation 4 ve Microsoft Windows platformları için uygundur. Oyunun türü interaktif drama ve aksiyon-macera olarak bilinir. Oyunda iki oyuncu karakterinden biri olan Jodie Holmes bulunmaktadır. Diğer karakterin ismi ise Aiden’dır ve bedensiz bir varlıktır. Doğumdan beri Jodie ile bağlantılı olan bir ruh olarak da bilinmektedir. Elliot Page tarafından canlandırılan Jodie, Aiden isimli ruh ile olan bağlantısı sayesinde doğaüstü güçlere sahiptir. Aiden ile birlikte geçirdiği zaman ilerledikçe Jodie bu güçleri kontrol etmeyi öğrenir. Oyuncuların oyun içerisinde ilerleyebilmesi için, karakteri oyuncu olmayan karakterler ile etkileşime geçirmesi ve yönlendirmesi gerekmektedir. Oyuncular hem Jodie’yi hem de Aiden’ı kontrol edebilirler. Aiden noclip modunda tavanlardan, duvarlardan ve diğer engellerden geçebilir. Jodie’nin etrafındaki belirli bir yarıçap içerisinde hareket edebilmektedir.

Quantic Dream’in kurucusu olan David Cage, Electronic Entertainment Expo 2012 sırasında Beyond: Two Souls’u duyurdu. İnsanlara oyun içi grafikleri içeren bir tanıtım fragmanı gösterildi. Quantic Dream’in önceki oyunlarından farklı olarak Beyond: Two Souls oyunu Playstation Move uyumlu olmadı. Oyunun senaryosu yaklaşık olarak 2,000 sayfa uzunluğundadır. 5 Eylül 2013’te Beyond: Two Souls oyununun demosunun yayınlanacağı duyuruldu. Oyunun bütün versiyonu 8 Ekim 2013’te Kuzey Amerika’da, 9 Ekim 2013’te Avrupa’da ve 11 Ekim 2013 tarihinde ise İngiltere’de yayınlandı. Metacritic’ten 100 üzerinden 74 puan alan oyun ‘’karışık’’ olarak değerlendirildi. Eleştirmenler oyunun animasyonları ve grafikleri konusunda övgüde bulundular. Ayrıca ayrıntılı hareket yakalama, oyuncu olmayanlara hitap etme yeteneği ve etkileşimli hikâye anlatım mekaniği ile fazlasıyla övgü topladı.

Quantic Dream S.A. Nedir?

 

Quantic Dream S.A. Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır? 

Quantic Dream S.A’in yayınladığı oyunlar ve sistemler aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Omikron: The Normad Soul

31 Ekim 1999 Microsoft Windows

22 Haziran 2000 Dreamcast

  • Fahrenheit

16 Eylül 2005 Microsoft Windows, Playstation 2, Xbox

29 Ocak 2015 Android, iOS, Linux, macOS

9 Ağustos 2016 Playstation 4

  • Heavy Rain

23 Şubat 2010 Playstation 3, Playstation 4, Microsoft Windows

  • Detroit: Become Human

25 Mayıs 2018 Playstation 4

12 Aralık 2019 Microsoft Windows

  • The Nomad Soul

31 Ekim 1999 Microsoft Windows

22 Haziran 2000 Dreamcast

 

 

Iceberg Interactive Nedir?
Iceberg Interactive, Hollanda merkezli video oyun içeriği üreten bir şirkettir. Bağımsız oyun geliştiricilerin oyunlarını yayınlamasıyla bilinen şirke...
eTail; Tiny Build, Shiro Games ve All in Games'in Yetkili Satıcısı
Iceberg Interactive ve Alawar Games'in ardından, Tiny Build, Shiro Games ve All in Games ile de anlaşmamızı imzalamış bulunmaktayız....