Alternative Software Nedir?   - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Alternative Software Nedir?  

Alternative Software Nedir?  

   Alternative Software şirketi 1985 yılında Birleşik Krallık’da kurulmuş İngiliz yazılım geliştiricisi ve yayıncısı olan bir şirkettir. Bu şirketin kurucusunun ismi Roger Hulley’dir. Şirket kurmasından sonra 1990’lı yılların başlarına kadar 8 bit bilgisayar formatları için yüzden fazla oyunu piyasaya sürdü. Kendisine has oyunları piyasaya sürmesinin yanında diğer geliştiricilerin ve yayıncıların yazılımlarını yeniden işleyerek piyasaya sürdü. Şirket, 1988 yılında Piranha Software, Audigoenic, Incentive ve Bubble Bus gibi çeşitli şirketlerin oyunlarını yeniden yayınlama hakkı elde ettiği zaman hızla büyüdü. 1988’in sonlarına doğru ise Gallup pazar payı grafiklerinde 8 grafiğin 7’sinde bir numaralı yazılım evi olarak tanıtıldı. Ayrıca en yakın rakibi olarak bilinen Mastertronic şirketine karşı ortalama %11.2’lik Pazar payını %10.5 ile yakalayabildiğini gösterdi. Alternative Software şirketi 1989 yılında ise popüler çocuk televizyon karakterleri üzerine yoğunlaşmaya başladı ve bu tarzda başlıklar üretti. Böylece Alternative Software şirketi Postman Pat, Count Duckula, Fireman Sam, Sooty ve The Wombles isimli oyunları piyasaya sürdü. Şirketin kurucusu Roger Hulley ile 2015 yılında yapılan bir röportajda ise 1990 yılına kadar bütçe oyunları sektöründe Alternative Software şirketinin %17’lik ibr paya sahip olduğu söylendi. 1990’lı yılların sonlarına doğru Alternative Software şirketi ile birlikte ‘’Paint Studio’’ ve ‘’Print Studio’’ tarzındaki yazılımların gelişmesi çeşitlendirildi. 2018 yılında yapılan araştırmalara göre Alternative Software şirketi hala aktiftir.

Alternative Software Şirketi Hakkında  

   Alternative Software şirketi başlangıçta bilgisayar oyunları yayıncılık şirketi olarak kurulmuştur. Diğer şirketlerden oyunlar için üretim, dağıtım ve satış lisanslarını satın almıştır. Şirket günümüzde çalışmalarına devam etmektedir, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii ve Nintendo DS gibi çeşitli platformlar için içerikler üretmektedir. Ayrıca PC ve Apple gibi cihazlar için de oyunlar yayınlar. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, Hulk, Madagaskar, Shrek, Buz Devri, Wallace ve Gromit, Örümcek Adam ve Transformers gibi büyük film lisanslarına dayanan başarılar elde etti. Alternative Software şirketinin amacı farklı şirketlerin başlıklarını optimize etmeye yardımcı olmak ve maksimum satış potansiyeli oluşturmaktır.

Alternative Software Oyunları

   Alternative Software şirketinin 1985 yılından itibaren kendi başına ve yardımcı olarak çıkartmış olduğu oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

Lunch A Palooza Nedir?

   Lunch A Palooza oyunu Alternative Software şirketinin çıkartmış olduğu en son oyundur. Bu oyunun geliştirici şirketinin ismi Seashell Studio ve yayıncı şirketinin ismi Alternative Software Ltd’dir. Lunch A Palooza oyunu 14 Mayıs 2020 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Oyunun türü basit eğlence ve aksiyon olarak tanımlanmıştır. Tek oyunculu olarak geliştirilmiştir. Öğrenmesi oldukça kolaydır ve oyun hızlı tempolu rastgele eşleşmeler sağlar. Lunch A Palooza oyunu içerisindeki amaç en sona kalan yiyecek olmaktır. Özel saldırılar ve çeşitli yiyecek maddeleri ile rakiplerle mücadele etmek gerekir. Lunch A Palooza oyunu Steam platformu üzerinden satın alınabilir ve indirilebilir. Oyunu satın almak isteyen kullanıcıların 22,00 TL ödeme yapması gerekir. Oyunun sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core i3-2120
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: 7Intel HD 615 veya Radeon HD 6570
  • DirectX: Sürüm 10
  • Depolama: 1 GB Kullanılabilir Alan

Humble Bundle Inc. Nedir?
Humble Bundle, satılan oyunların gelirinin bir kısmının hayır kurumlarına ve kalanının oyun geliştiriciler tarafından paylaşıldığı vitrinin adıdır....
V Rising Rehberi - Başlangıç (2023)
V Rising'e başlarken işinize yarayacak tüm bilgileri sizler için derledik....