FPS Arttırma - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
FPS Arttırma

FPS Arttırma ile ilgili var olan bütün seçenekleri bu yazıda anlatacağız. FPS arttırma yöntemleri ile ilgili merak ettiğiniz, düşük seviye sistemlerde de işe yarayacak birçok yöntemi sizlere anlatmaya çalıştık.

FPS oyunlardaki en önemli etmenlerden birisidir. Frame Per Second yani Saniye Başına Kare anlamına gelen FPS, ne kadar yüksek olursa oyundaki akıcılık ve oyun zevki de o kadar yüksek olur. Peki FPS arttırma yöntemleri nedir?  Yazının devamında bütün detaylar mevcut! 

FPS Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

FPS arttırmanın birden çok yöntemi vardır. Bu yöntemler oyun içi, oyun dışı ya da ek programlarla yapılır. Aşağıda yöntemler listelemiştir. Bu yöntemler:

  • Bilgisayarınızın Sürücülerini Güncelleyin
  • Oyun Ayarlarınızı Yapılandırın
  • Overclock Yöntemini Deneyin
  • Uygulamaları İnceleyin

Bilgisayarınızın Sürücülerini Güncelleyin

Oyunlar bilindiği üzere donanımsal desteklerle çalışırlar. Görsel özelliklerini grafik kartlardan, hızlarını işlemcilerden, akışkanlıklarını RAM'lerden, başlangıç ve yükleme hızını ise hard disklerden alır. Oyunlardan tam performans almak için donanımızın versiyonlarının güncel olduğuna emin olun. 

Bilgisayarınızdaki sürücüleri güncellerken birden çok yöntem kullanabilirsiniz ancak en sağlıklı yöntemlerden biri "Aygıt Yöneticisi" kısmından sürücülerinizi seçerek güncellemektir. Fakat bu işlem uzun süreceği için ek programlar kullanmanız daha mantıklı olur. Driver Booster gibi programlar sürücüleri sizin yerinize günceller. 

Oyun Ayarlarınızı Yapılandırın

Birçok oyun kurulurken ya da kurulduktan sonra sizden ayarları seçmenizi ister. Bazen de oyunlar kendi ayarları ile başlarlar.  Bu ayarların bir kısmı sisteminiz ile örtüşmeyebilir ve oyununuzun zevki ile akışkanlığını bozabilir. 

Oyun ayarlarında yapılması gereken şeylerden ilki ayarların ne kadar yüksek olduğunu bilmek. Oyunun görsel ayarlarına girdiğiniz zaman bütün seçenekler yüksek olarak seçilmişse bunları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde kendinizce en iyi ayarı bularak da FPS'nizi yükseltebilirsiniz.

Overclock Yöntemini Deneyin

Bilgisayar içerisindeki donanımlar daima tam hızda ve performansta çalışmaz. Bunun sebebi ömürlerinin uzun tutulmaya çalışılmasıdır. Ayrıca donanımların da kolayca bozulmasına engel olmaktır. Donanımları hızlandırmaya, tam performansta çalıştırmaya ise "Overclock" denir. Ancak her donanım overclock desteği ile gelmez. Overclock yapmaya çalıştığınız donanım bunu kabul etmeyebilir ve çökmeler, donmalar meydana gelebilir.

Overclock desteği ile gelen donanımlar satın alınan yerlerde "O.C" olarak belirtilir. Üreticiler bu kısımda oyunculara "bu kartlara overclock yapılabiliyor!" demek istemektedirler.  Sizde de eğer O.C uzantılı donanımlar mevcutsa bu donanımları hızlandırabilirsiniz.

Yalnız dikkat edin! Overclock tehlikeli bir uğraştır. Sizin gibi daha önce overclock yapmış olan oyuncuların ayarlarını kontrol etmelisiniz. O ayarların dışına çıkmak donanımınızı bozabilir. Bütün sürücülerinizin ömrünü bir anda tüketebilir.

Uygulamaları İnceleyin

Bilgisayarınızda fark etmeseniz bile onlarca program arka planda çalışmaktadır. Arka planda çalışan uygulamalar ise hem RAM'inizi hem de işlemcinizi zorlamaktadır. Arka plan işlemcilerinin hangisinin gereksiz olduğunu araştırarak bunları kapatabilirsiniz. 

Üçüncü parti programlardan da destek alabilirsiniz. Oyununuzu oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatan bir programla FPS hızınızı yükseltebilirsiniz. Daha önce bahsetmiş olduğumuz Driver Booster gibi bir programla ek olarak gelen Game Booster programı bu konuda size yardımcı olacaktır. 

FPS hızınızı arttırmanın yollarınızı sizin için derledik. Umarım yardımcı olmuştur. 

Sitemizde yüksek FPS gereksinimine ihtiyaç duymayan oyunları satın almak için tıklayınız.

Sitemizdeki oyunlar için kullanabileceğiniz dijital oyun parası satın almak için tıklayınız.

 

Oyun Oynayarak Para Kazanma Rehberi (2023)
Bir yandan oyun oynayarak eğlenmek ve aynı zamanda bu eğlence karşılığında para kazanmak hakkında detaylı bir rehber....
All In! Games Nedir?
All In! Games, Polonya’da kurulan bir video oyunu yayın şirketidir. Uluslararası alanda oyun yayıncılığı yapan şirket, tüm oyunculara yönelik oyun çık...