En Sevilen Oyun Karakterleri (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En Sevilen Oyun Karakterleri

Geçmişten günümüze kadar milyonlarca oyun geliştirildi ve oyuncular tarafından oynandı. İçlerinden bazıları sevildi. Bazılarının ise yüzüne bakılmadı. Ancak kimi zaman öyle oyunlar çıktı ki piyasaya, oyunlardan çok oyunun kahramanları ya da karakterleri sevildi. Kimi oyuncu onları bağrına bastı kimisi de dövmesini yaptırdı.

Biz de sizler için gelmiş geçmiş en çok sevilen oyun karakterlerinin bir listesini çıkardık. Aşağıdaki listeden karakterleri görebilir ve onları tanıyabilirsiniz.  

 

  • Geralt Of Rivia
  • Ezio Auditore da Firenze 
  • Kratos
  • Gordon Freeman
  • Nathan Drake
  • Max Payne
  • Agent 47
  • Duke Nukem
  • Commander Shepard
  • Captain Price
  • Ghost
  • Arthur Morgan
  • Dante / Vergil

Geralt of Rivia Görseli

Geralt Of Rivia

Geralt of Rivia namıdiğer "Witcher" , 2007 yılında Witcher isimli oyunla hayata gözlerini açtı. İlk çıkan oyunun mekanikleri ve görselliği pek fazla beğenilmese hatta zaman zaman yerden yere vurulsa da Geralt of Rivia oldukça sevildi. Oyuncular oyunun kendisini bırakıp Geralt'ın hayat hikayesini merak etmeye başladı. Witcher 2 ve son olarak Witcher 3 Wild Hunt ile Geralt, gencinden yaşlısına her kuşağın kalbini çalmayı başardı. 

Ezio Auditore da Firenze Görseli

Ezio Auditore da Firenze 

Yine bir 2007 yılında Assassin's Creed adlı bir oyun piyasayı yakıp kavurmaya başlamıştı. Oyundaki baş karakterimiz Altair ibn la Ahad'ı hepimiz çok sevdik. Ancak Ubisoft, Assassin's Creed II oyununu çıkarınca oklar başka bir karaktere döndü. Ezio Auditore da Firenze! İkinci oyunun yayılması ve sevilmesi ile birlikte Ezio da oyun kadar sevildi sayıldı. Hatta oyuncular sadece bu karakterin devam ettiği bir seriyi talep etti. Ubisoft da oyuncularını kırmayarak Ezio'nun başrolde olduğu iki adet oyun daha yayınladı. 

Kratos Görseli

Kratos

2005 yıllarında hack and slash tarzı oyunlar oldukça revaçtaydı. Prince of Persia The Two Thrones, Devil May Cry 3, Dungeon Siege II, Castlevania: Curse of Darkness gibi oyunlar hack and slash temasında oyuncuları coşturuyordu. Tam bu sırada bir oyun daha çıktı. God of War adlı yapım hack and slash'ın içine bir güneş gibi doğdu. Yüzbinlerce hack and slash seven oyuncu God of War'a ısınmakta sorun yaşasalar da Kratos'a oldukça sevgi beslediler. God of War bir seri olarak devam edince, oyuncular yeni bir God of War'ı ve Kratos'u bekler hale geldi.   

Kratos'un maceralarına katılmak istemez misin? Hemen şimdi God of War Satın Al!

god-of-war-figurine

God of War

₺ 1.626,34

Gordon Freeman Görseli

Gordon Freeman

Tüm tarihin en iyi fpslerinden ve oyunlarından biri olarak kabul edilen oyun Half-Life'ın baş karakteri, kötülerin düşmanı, Xen'in fatihi, zaman ve evren yolculuğunun kralı Gordon Freeman'ı hepiniz biliyorsunuzdur. 1998 yılında Sierra Studios Half-Life adlı bir oyun çıkardığı zaman herkes ilk başta diğer fps oyunlarından birini bekliyordu. Pek fazla da ümitlenmeme çalışıyorlardı. Fakat Half Life oyunu çıkınca, oyunculara mükemmel bir hikaye ve gizem de sunmuş oldu. Çoklu oyuncu modunun genişlemesi ve oyun içerisine yapılan yüzlerce yeni mod ile oyun oldukça sevildi. Ancak Gordon Freeman'ın gizemli hayatı herkesi daha da içine çekti. Half Life 3 halen çıkmadı ve hepimiz Gordon'u çok özledik. 

Nathan Drake Görseli

Nathan Drake

Tarihler 2007 yılını gösterdiğinde Playstation 3'e bir oyun çıktı. Uncharted: Drake's Fortune! Oyunun adından da anlaşılacağı üzere Drake isimli ya da soy isimli birini yöneteceklerini bütün oyuncular anlamıştı. Fakat oyuncular, oyunun nasıl bir şey olacağını PlayStation sunumunda anlayamamıştı.Kimileri Tomb Raider'ın erkek versiyonu olarak görmüştü oyunu. Kimi de Nathan Drake'i genç Indiana Jones olarak kabul etmişti. Ancak Uncharted bütün fikirleri boşa çıkartarak Nathan'ı çok sevdirdi. 

god-of-war-figurine

UNCHARTED™: Legacy of Thieves Collection

₺ 1.626,34

Max Payne Görseli

Max Payne

Bullet time yani mermi zamanı olarak adlandırılan bir hareket tarzı vardı oyunlarda. Bunu ilk işleyen şirket Interplay şirketi olmuştu ve 1997 yılında yayınlandığı MDK adlı oyununda bu özelliği kullanmıştı. Ancak ne MDK ne de ondan sonra çıkan diğer oyunlar bu özellik ile kendilerinden bahsettiremediler. Bu yöntemi en iyi işleyen oyun 2001 yılında yayınlanan Max Payne olmuştu. Oyuncular karakterin savaşmasını, bullet time kullanarak zamanı yavaşlatmasını ve oyunun buhranlı ortamını oldukça sevmişti. Kısa sürede bir kitle bile kazanmıştı oyun. Fakat oyunun içerisindeki gerçekçi hikaye ve depresif müzikleri oyuncuları o kadar içine çekmişti ki bu özelliklerin harmanlandığı Max Payne karakteri oyuncular için vazgeçilmez bir figür oluvermişti. Her ne kadar Max Payne 2 ve Max Payne 3 oyunları çıkmış olsa da, Max Payne'in ilk oyunundaki Max daima çok sevildi ve çok saygı gördü. 

Agent 47 Görseli

Agent 47

Tetikçilik ve suikast denilince akla gelen ilk isimlerden birisidir Agent 47. 2000 Yılında Eidos Interactive Hitman: Codename 47 oyununu yayınladığı zaman oyuncular ne ile karşılaştıklarını başta anlamamışlardı. Oyunun son bölümlerine kadar karakterimizi öylesine bir tetkçi zannediyorlardı. Ancak ilk oyunun sonlarında karakterimizin klon çıkması, yetimhanede kendisi ile birlikte yüzlerce suikastçi yetiştirilmiş olması, bütün 

Duke Nukem Görseli

Duke Nukem

90’lı yılların ortalarında ve özellikle Wolfenstein 3D’nin çıkması ile oyunlarda FPS dönemi başladı. Öyle bir dönemdi ki bu FPS altın çağlarını yaşıyordu. Doom, Quake, Hexen gibi oyunlar çıkıyordu ve hepsi birer birer meşhur oluyordu. Tabii aralarında bir oyun daha vardı ki yıllarca ismi hatırlanacaktı. Duke Nukem 3D 1996 yılında piyasaya çıktığı zaman çok sevildi. Oyunun dinamikleri ve mekanikleri ilgi çekiyordu fakat baş karakter Duke Nukem oyunu daha da güzel yapıyordu. Duke Nukem Forever ile özlemimiz az biraz dindirilmiş olsa bile yine de Duke’u sevmekten vazgeçmedik!

Commander Shepard Görseli

Commander Shepard

Korkusuz, kural tanımaz ve aldığı işi sonuna kadar götüren bir adam düşünün. Bu adam ki hem karizmatik hem lider hem de bütün uzaylılara kafa tutabilecek biri. İşte o adam Commander Shepard! (ya da kadın) Mass Effect 2007 yılında piyasaya çıktığında hiç beklemediği bir ilgiyi gördü. Oyunun sinematik grafikleri, geçişleri ve oynanışı ayrı bir lezzetliydi. Ama bu oyuna tat katan şey oynadığımız baş karakterimizdi. Commander Shepard oyun tarihinin en karizmatik ve en sevilen karakterlerinden biridir. Joker ile arasındaki unutulmaz repliği de hatırlatalım;

“message coming in patching it through!”

Captain Price Görseli

Captain Price

Sıradaki karakterimiz teröristlerin korkulu rüyası Captain Price. İlk Call of Duty oyununda dedesi ile tanıştığımız Captain Price, bizlere Modern Warfare oyunu ile merhaba demişti ve o günden itibaren hayatımızın bir parçası olarak kalmaya karar vermişti.  Soap ile olan dostluğu, Makarov’la olan çekişmeleri ve askerlerine yaptığı babalıklar ile tanınan Captain price daima gönlümüzün baş köşesinde yer alacak.

Ghost Görseli

Ghost

COD karakterlerinden biri olan Ghost’a sıra geldi. Ghost hepimizin sevdiği ve özellikle bol bol ağladığı karakterlerden biridir.  Tam adı Simon "Ghost" Riley olan kahramanımız Modern Warfare 2 ile hayatımıza girmişti. Shepherd’ın kendisine yaptığı hainlik ile vatanı için canını vermişti.  Ölmedin kalbimizdesin Ghost! Çok sevdik seni!

Dante ve Vergil Görseli

Dante / Vergil

Devil May Cry’ın iki başrolü ve ikiz kardeşi olan Dante ile Vergil’deyiz. Devil May Cry hack and slash temasının yoğunlaştığı bir dönemde ortaya çıkmış ancak hack and slash döneminin bitmesine rağmen seri başka oyunlarla devam etmiştir. Dante oyundaki baş karakterimizdir ve Şeytan Kral Sparta’nın oğludur. Vergil de öyledir. Ayrıca bu ikisi de ikizdir. Tek fark birisi dünyayı çok severken (Dante) diğeri yalnızca güç peşindedir. (Vergil) Bütün bir seri boyunca dünyayı yok edecek kıvama getirmiş olsalar bile ikisini de çok sevdik. Dante’nin çocuksuluğu Vergil’in karizmatik hareketleri DMC’yi her zaman gözümüzde başka bir boyuta taşıdı.

Dante ve Vergil'in çekişmelerine tanık olmak için hemen şimdi Devil May Cry Satın Al!

god-of-war-figurine

Devil May Cry HD Collection

₺ 1.046,70

god-of-war-figurine

Devil May Cry 5 Standard Edition

₺ 872,19

Minecraft Köylü Meslekleri (2023 Tam Rehber)
Minecraft'taki Köylülerin Meslekleri ve Onların Mesleklerini Nasıl Yerine Getirdikleri İle İlgili Geniş Bir Rehber!...
En İyi Korku Oyunları (2023)
Farklı konulara sahip bir çok korku oyunu bulunuyor, aralarında en keyifli ve eğlenceli olanları sizler için derledik!...