En İyi Korku Oyunları (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Korku Oyunları

Korku oyunları, video oyun piyasasında çok önemli yere sahip olan bir oyun türüdür. Farklı konulara sahip pek çok korku oyunu, oyun severlerin beğenisine sunulmuştur. Dünyanın hemen her yerinde korku konulu oyunları seven kişiler bu oyunlara kolaylıkla ulaşabilir. Bilgisayar üzerinden oynanabilen korku oyunları olduğu gibi, mobil olarak ya da oyun konsolları üzerinden oynanabilen korku oyunları da mevcuttur.

En İyi Korku Oyunları etail.com.tr'de! Hemen PC Oyunları sekmemize göz at ve en uygun korku oyunlarını kaçırma!

Korku Oyunu Türleri Nelerdir?

Korku oyunu, her ne kadar video oyun piyasası içerisindeki bir tür olsa da, kendi içinde de farklı sınıflandırmalara tabi tutulabilir. Örneğin, canavarlarla dolu bir korku oyunu olabileceği gibi, metafizik öğelerin yer aldığı ve oyuncuların tüylerini ürperten korku oyunları da mevcuttur. Bunların yanı sıra, kan ve şiddet içeren oyunlar da korku oyunu sınıfına dahil edilebilir. Oyun piyasası içerisinde en çok talep gören oyun türlerinden biri de bu şiddet içerikli oyunlardır. Hem tekli hem de çoklu oyun seçenekleri de yine bu oyunların bir çoğunda mevcuttur. Oyuncular, kendi ilgi ve talepleri doğrultusunda tercih ettikleri oyun çeşidini kolayca indirebilir ve ister tek başına ister arkadaşlarıyla beraber oynayabilir.

En İyi Korku Oyunları Neler?

Korku oyunları, türlerine, oynanma şekillerine göre çok farklı dallara ayrılabilir. Tüm bu ayrımlar arasında bazı oyunlar korku öğeleri ve oyuncu beğenilerine göre popüler hale gelir. Dünya üzerinde en çok oynanan ve en iyi korku oyunları kabul edilen oyunlar şu şekilde sıralanabilir.

Layers of Fear Afiş

Layers of Fear

Layers of Fear, Viktorya dönem gotik sanat çizgisi doğrultusunda ortaya çıkmış bir oyun. 2016 yılında çıkan ve çıktığı yıl en iyi korku ödülü ödülünü kazanmış olan oyun, psikedelik korku temasıyla birincil şahıs kamera açısını harmanlayarak korku dolu bir evren yaratıyor. Oyunun karakteri ise resimlerini tamamlamaya çalışan garip bir ressam. Bloober Team SA tarafından yayınlanmış olan oyun, 5 GB büyüklüğünde.

Korkunun katmanlarında dolaşmak için ne bekliyorsun? Hemen Layers of Fear Satın Al

Resident Evil 7 Biohazard Afiş

Resident Evil 7

Biohazard: Yüksek teknoloji ve grafik tasarım kullanılarak tasarlanan Resident Evil 7: Biohazard, serinin 5. ve 6. oyunundan farklı olarak birincil kamera açısına geçmiştir. Korku oyunlarının vazgeçilmez tekniklerinden olan Jump Scare de yine bu oyun içerisinde yer alır. Zombi temalı korku oyunlarının içerisinde farklı bir yerde duran oyun, CAMCOM firması tarafından yayınlanmış.

Hiçbir şeyin beklediğin gibi çıkmayacağı ve sürekli diken üzerinde olacağın bir gerilime hazır mısın? O halde hemen Resident Evil 7 Biohazard Satın Al

Amnesia: The Dark Descent Afiş

Amnesia: The Dark Descent

Oyuncuları karanlık ve oldukça büyük bir rahatsızlık hissettiren korku dolu bir evrene götüren Amnesia: The Dark Descent, yüksek dozda heyecanı da bünyesinde barındırıyor. Oyundaki karakterin akli dengesini bozma noktasına getirecek doğaüstü varlıklara yer veren oyun, günümüzde de pek çok korku oyununun ilham kaynağı olarak kabul edilebilir. Frictional Games tarafından tasarlanan oyun, PlayStation 4, MacOS, Linux, Microsoft Windows, Xbox One, Nintendo Switch, Mac OS platformları üzerinden yayınlanıyor.

Dead Space 2 Afiş

Dead Space 2

Dead Space 2, Visceral Games tarafından geliştirilmiş ve 2008 yılında Electronic Arts tarafından piyasaya sürülmüş bir oyun. Dead Space serisinin 2. oyunu olan Dead Space 2, korkunç öğelerin bulunduğu bir uzay boşluğunda geçiyor. Necromorphs adı verilen yaratıkların dirilmesini anlatan oyun, kozmik öğelere de yer veriyor.

The Evil Within Afiş

The Evil Within

Tango Gameworks tarafından tasarlanmış olan The EvilWithin, Uzak Doğu temalı bir korku oyunu olarak oyun sektöründe yerini almış durumda. Hayalle gerçeğin birbirinin içerisine girdiği ve korkunun yüksek seviyelere çıktığı oyun, psikedelik bir temaya sahip.

Alien: Isolation

Alien: Isolation

Kozmik uzay korku temasını benimsemiş olan Alien: İsolation, korku serisinin hem bilgisayar hem de oyun konsollarında oynanabilmesini sağlıyor. Klostrofobik bir ortamda geçen ve Xenomorph adı verilen yaratıkların oyuncuları kovaladığı oyun, Crative Assambly, Feral Interactive tarafından geliştirilmiş.

Korku Oyunları Nasıl İndirilir?

Korku oyunları, günümüz oyun piyasasında çok büyük yere sahip, yediden yetmişe pek çok kişinin ilgi duyduğu ve severek oynadığı bir oyun türüdür. Bu sebeple, pek çok platform korku temalı oyunlar üretmekte ve bu oyunları oyun severlerle buluşturmaktadır. Her bir platform için, korku oyunların indirilişi de farklıdır. Bilgisayar oyunları için farklı, mobil oyunlar için farklı bir indirme süreci izlenir. Oyun konsolları için de direkt olarak oyunu satın almak mümkündür.

Mobil cihazlara korku oyunu indirmek için, telefon içerisinde yer alan uygulama marketleri tercih edilebilir. Böylece uygulamalar cihaza zarar veremeyecektir. Android için Play Store’a, Iphone için AppStore’a giriş yapılarak oyunun cihaz için uygun olup olmadığı saptanabilir. Eğer oyun cihaz için uygunsa, market üzerinde yer alan indirme butonuna tıklayarak kolayca oyunu telefona ya da tablete indirmek mümkün olacaktır.

Korku oyunlarını bilgisayara indirirken ise Steam platformundan yararlanılır. Steam’e mevcut üyeliği kullanarak ya da yeni üyelik açarak giriş yaptıktan sonra, arzu edilen oyunun ismi aranır. Oyunun satın alma ve sistem gereksinimleri incelenir ve eğer uygunsa oyun kütüphaneye eklenir. Steam platformu üzerinde yer alan kütüphaneye giriş yapılarak oyunun bilgisayara indirme süreci başlatılabilir. Ayrıca aklında belirli bir oyun bulunmayan ama korku türünde bir oyun indirmek isteyen kullanıcılar, direkt kategori taraması yaparak severek oynayabileceği bir oyun bulabilir.

Korku Oyunu Oynanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Korku oyunları, içerisinde kan, vahşet gibi rahatsız edici öğelere yer verebilir. Ya da oyun içerisinde yer alan efektler, bu konuda hassas olan kimselere zarar verebilir. Bu sebeple korku oyunu oynanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bunların içerisinde en önemlisi ise yaş sınırıdır. Her oyunun hitap ettiği kitle farklıdır. Kimi oyunlar, çocuk yaştaki oyun severlere hitap ederken, bazıları çocuklar için uygun değildir. Bu sebeple, oyunlar indirilmeden önce yaş ibaresine muhakkak dikkat edilmelidir. Bir oyun için yaşı tutmayan bir kimse, o oyunu hiçbir şekilde oynamamalı ya da izlememelidir.

Bunun dışında, oyun severlerin korku öğelerine karşı hassasiyet durumları da önemlidir. Yaşı tuttuğu halde sahip olduğu hassasiyetten dolayı bir korku oyununu oynamaması gereken kişiler olabilir. Bu noktada ebeveynler oyunların içeriğini dikkatli bir şekilde araştırmalı ve bu doğrultuda çocuklarının oynamasına izin vermelidir.

Heyecan, korku, stres gibi durumlarda tetikleyebilecek bir rahatsızlığı olan kişiler de korku oyunları konusunda oldukça dikkatli olmalıdır. Aniden ortaya çıkabilen ya da gerilim yaratan korku öğeleri, bazı hastalıkları tetikleyebilir. Ya da hamileler için bir sorun yaratabilir. Bu sebeple bu tarz oyunları oynamadan önce yapılan açıklamalar iyi okunmalı ve oyun hakkında yeterli bilgi sahibi olunmalıdır.

En Sevilen Oyun Karakterleri (2023)
Günümüze kadar geliştirilmiş kült oyunlardaki en sevilen karakterleri işlediğimiz geniş bir rehber!...
İki Kişilik Oyunlar (Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar) | 2023
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en keyifli oyunları sizin için derlemeye çalıştık....