En İyi Yarış Oyunları PC 2020 - 2023 - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Yarış Oyunları PC 2020 - 2023

En İyi Yarış Oyunları PC 2020 - 2023

Yarış oyunları, dünyanın dört bir yanından oyuncuları kendine çeken en popüler oyun türlerinden biri. Dünyanın her bir yerinde yüzlerce yarış ligi, binlerce takım ve on binlerce yarışçı var. Böylesine yüksek sayılarda oyuncusu bulunan bir sporun da haliyle de birçok taraftarı bulunuyor.

Kimisinde sevdiğiniz yarışçıları sahada yöneteceğiniz kimisinde ise oyunu simüle şekilde görüp yarışların direktörü olacağınız en iyi yarış oyunlarını sizler için listeledik. İyi eğlenceler!

En iyi ve en güzel yarış oyunlarına erişmek için PC Oyunları Satın Al!

Forza Horizon 5 Görsel

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5, Playground Games tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir yarış oyunudur. Forza serisindeki beşinci Forza Horizon oyunu ve on ikinci Forza oyunu olacaktır. Oyun, Meksika'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir.

Oyunda klasik araçlar, süper otomobiller, günümüzde sokakta görebileceğiniz araçlardan tutun özel olarak modifiye edilmiş drift arabalarına kadar inanılmaz bir katalog var. Katalogda yer alan bütün araçlar hem iç kokpit dizaynı hem de genel hatları ile üst düzey bir detay seviyesine sahip. Aldığınız araçları motor bileşenleri, lastik ve yürüyen aksan dahil detaylıca modifiye etme ve ince ayar yapabilme kapasitesiyle geliyor.

Oyunun sizi yönlendirdiği senaryo görevlerini takip edebilirsiniz. Ana akış içinde yan görevler, haritanın farklı yerine dağılmış XP tabelaları, çeşitli akrobatik görev serileri ile birlikte uzun bir serüvenin sadece başında yer alıyorsunuz.

Bütün bunlar olup biterken Horizon Festivali ile özel görevleri tamamlamak, şans çarkından para ve özel eşyaları, arabaları toplamak, harita üzerine dağılmış unutulmuş arabaları garajınıza eklemek ve müzayede salonunda ucuza araba almak gibi yarış dışında da sizi oyalayacak oldukça fazla içerik mevcut. Game Pass ile ücretsiz olarak da elde edebileceğiniz yapımı isterseniz farklı araç paketleri sunan özel paketleri ile de satın alabiliyorsunuz.

F1 2021 Görsel

F1 2021

F1 2021, Codemasters tarafından geliştirilen ve EA Sports tarafından yayınlanan 2021 Formula 1 ve Formula 2 Şampiyonalarının resmi video oyunudur. Codemasters tarafından geliştirilen ve EA Sports tarafından yayınlanan serinin ilkidir.

Oyunda çoğu klasik mod korunuyor, fakat yeni olacak bir hikaye modu mevcut. F1 2021’de Frenleme Noktası anlamına gelen Braking Point adlı yeni bir mod yer alıyor. Frenleme Noktası modu, Aiden Jackson adlı genç bir sürücüyü Formula 2’deki son yarışları ve Formula 1’deki ilk sezonu boyunca takip ediyor. Jackson’ın katıldığı takımı beş orta sıra ve grid arkası takımından oluşan bir listeden seçiyorsunuz: Alfa Romeo, Alpha Tauri, Aston Martin, Haas ve Williams. İşte macera da tam olarak burada başlıyor… 

Oyun içerisinde bulunan kariyer modunda da kendi F1 takımınızı oluşturmak, bir motor tedarikçisi seçmek, arabanızı yükseltmek ve ardından Jenson Button veya Nico Rosberg’i emeklilikten alıp yanınızda yarışmak için getirmek inkar edilemez benzersiz ve ilginç bir deneyim.

F1 2020 Görsel

F1 2020

F1 2020 2020 Formula 1 ve Formula 2’nin Codemasters tarafından geliştirilen ve yayınlanan resmi video oyunudur. Oyun, Codemasters Stüdyo tarafından geliştirilen 13. oyundur ve “Michael Schumacher” Sürümü ön siparişleri için 7 Temmuz 2020'de, 70. Yıl Sürümü için Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve ilk kez Stadia için 10 Temmuz 2020 'de piyasaya sürülmüştür. Oyunda 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasında bulunan 22 pist, 23 ve 10 takım bulunmaktadır.

Dirt 5 Görsel

Dirt 5

Dirt 5, Codemasters tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir simcade yarış video oyunudur. Oyun, Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için 6 Kasım 2020'de, Xbox Series X/S için 10 Kasım'da, PlayStation 5 için 12 Kasım ve 19 Kasım'da ve Stadia için 24 Mart 2021'de piyasaya sürülmüştür.

Dirt 5, arazi yarışlarına odaklanan bir yarış oyunudur. Oyuncular Arizona, Brezilya, Çin, Yunanistan, İtalya, Fas, Nepal, New York City, Norveç ve Güney Afrika dahil olmak üzere çok çeşitli yerlerdeki etkinliklerde yarışabiliyorlar. Oyunda dinamik bir hava sistemi ve yarışları etkileyen mevsimler bulunuyor. Örneğin, oyuncu sadece kış aylarında New York'taki buz yarışı etkinliklerinde yarışabilir. Ayrıca oyuna dört oyunculu bölünmüş ekran sistemi de eklendi.

Dirt 5 ayrıca, oyuncu karakterini bir dizi şampiyonada Bruno Durand adlı rakip bir sürücüyle karşı karşıya getiren anlatı odaklı bir kariyer moduna sahiptir. Oyuncunun ayrıca kariyerleri boyunca onlara rehberlik eden Alex “AJ” Janiček adında bir akıl hocası var.

Project Cars 3 Görsel

Project Cars 3

Project CARS 3, Codemasters yan kuruluşu Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir yarış video oyunudur. İlk olarak 28 Ağustos 2020'de Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürülmüştür.

Project CARS 3, 140'tan fazla küresel pistte yarışmak için özelleştirilebilir arabalar sunuyor. Oyun ayrıca 24 saatlik döngüler, çeşitli mevsimler ve hava efektleri içeriyor. Kariyer modu, yapay zeka geliştirilerek yeniden oluşturulmuş bulunmakta. Oyun ayrıca PC'de VR'yi de destekliyor. Slightly Mad Studios CEO'su oIan Bell'e göre oyun, yine Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen Need for Speed: Shift serisinin manevi devamı niteliğinde. 

Önceki oyunların aksine, bu oyunda lastik aşınması veya yakıtı bitmiyor ve bu nedenle pit stop yok. Bu durum serinin hayranları tarafından ağır eleştiriler almış bulunmakta.

Art of Rally Görsel

Art of Rally

Art of Rally, minimalist görsellerinin ve geri çekilmiş kamerasının önerebileceklerine rağmen gerçek bir ralli oyunudur. Biraz sevimli ve gösterişli görünebilir, ancak buradaki arabalar neredeyse Dirt Rally 2.0, WRC 10 ve diğer ralli oyunlarında olduğu kadar sürüş becerisi gerektiriyor.

Kariyer modu, Art of Rally'nin ana etkinliğidir ve oyuncuları Grup 2'de başlayıp rallileri tamamlayarak yükselmeye zorlar. Her ulusun tamamlaması gereken birden fazla şampiyona vardır ve başlangıçta yalnızca birkaç aşamadan oluşan bir ralliyi tamamlamanızı görevlendirirken, ilerledikçe daha zorlayıcı hale gelirler. Sonuç olarak, her biri altı etaplı ve ters varyantlı altı ralliden çekilebilirler.

Kariyer modunun dışında, mümkün olan en iyi zamanları göndermeye çalışabileceğiniz zaman saldırısı ve kendi etkinliklerinizi ayarlamanıza izin veren zorunlu özel ralli seçeneği vardır. Ayrıca skor tabloları ile günlük ve haftalık mücadeleler şeklinde çevrimiçi etkinlikler de vardır. Belki de en ilginç olanı, altı ortamı boş zamanlarınızda keşfetmenize izin veren serbest dolaşımdır ve elbette, içinde bulabileceğiniz koleksiyonlar da bulunmakta.

 

 

 

 

En İyi Dövüş Oyunları 2020-2022
Dövüş oyunları, yıllardır biz oyuncuların, hatta büyükten küçüğe herkesin severek oynadığı ve ilgi duyduğu bir kategori olmuştur. Bugün sizler için 20...
En İyi Futbol Oyunları 2020-2023
Kimisinde sevdiğiniz futbolcuları sahada yöneteceğiniz kimisinde ise oyunu simüle şekilde görüp takımın teknik direktörü olacağınız en iyi futbol oyun...