En İyi Futbol Oyunları 2020-2023 - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Futbol Oyunları 2020-2023

En İyi Futbol Oyunları 2020-2023

Futbol, dünyanın en popüler sporlarından biri. Dünyanın her bir yerinde yüzlerce futbol ligi, binlerce takım ve on binlerce futbolcu var. Böylesine yüksek sayılarda oyuncusu bulunan bir sporun da haliyle de birçok taraftarı bulunuyor.

Mobil oyun endüstrisinin bu taraftarları telefonları başına kitleyecek birçok futbol oyunu bulunuyor. Kimisinde sevdiğiniz futbolcuları sahada yöneteceğiniz kimisinde ise oyunu simüle şekilde görüp takımın teknik direktörü olacağınız en iyi futbol oyunlarını sizler için listeledik. İyi eğlenceler!

FIFA 2021 Görsel

FIFA 21

Futbol oyunu denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisidir. Belki de dünyanın en çok oynanan futbol oyunu olabilir. FIFA 21, Electronic Arts tarafından geliştirilen ve aynı şirketinin yayımcılığını yaptığı spor simülasyon video oyunudur. FIFA’dan ilk kez oyun için lisans alan EA, FIFA oyun serisine 1994 yılında başladı. 27 yıllık koca bir serüven… 27 sene önce sadece kuş bakışı bir görünüme sahipken bugün formalardaki kıvrımlardan tutun da deyim yerindeyse oyuncunun alnından akan ter damlasını bile görebilmekteyiz.

 

Yapımcı: Electronic Arts

Çıkış Tarihi: 5 Ekim 2020

Platform: PlayStation 4, Xbox X ve S Serisi, Xbox One, PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Stadia

eFootball PES 2021 Season Update Görsel

eFootball PES 2021 Season Update

eFootball PES 2021 Season Update, Pro Evolution Soccer serisinin bir futbol simülasyon video oyunudur.

2001 yılından beri her yıl düzenli olarak PES serisi, bu yıl da karşımıza eFootball PES 2021 Season Update olarak çıkıyor. Serinin kapak fotoğraflarında 2019 oyununda Philippe Coutinho, 2020 ve 2021 oyununda Lionel Messi oyununda bulunuyor. Güzel grafikleriyle ön plana çıkan oyun, oyuncular tarafından oldukça beğenilen mekanikleri sayesinde de en iyi futbol oyunları listesinde yer alan efsane olarak nitelendirilebilecek oyunlardan bir tanesi olmaya hak kazanıyor.

 

Yapımcı: PES Productions, Konami Digital Entertainment

Çıkış Tarihi: 15 Eylül 2020

Platform: PlayStation 4, Microsoft Windows

Football Manager 2021 Görsel

Football Manager 2021

Football Manager adıyla 2005 yılından beri hayatımızda olan oyun “Ben oynamam, yönetirim!” diyen oyuncuların özellikle tercih ettiği bir oyundur. Sports Interactive tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanan oyun adeta bağımlılık yaratacak türden.

Oyun bir takımı tüm alanlarıyla yönetmenize dayanıyor. Futbolcuların antrenmanlarından basın toplantılarına, transferlerden bütçe yönetimine kadar birçok alanda etkin oluyorsunuz. Normal hayatta maç izlerken “Ben daha iyi yönetirim bu takımı” diyenlere aslında bir fırsat tanıyor.

 

Yapımcı: Sports Interactive

Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2020

Platform: Android, MacOS, Xbox One, Xbox X ve S Serisi, iOS, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Klasik Mac OS

Soccer Manager 2021 Görsel

Soccer Manager 2021

Türkçe arayüze sahip olan bu oyunu birden çok platformda oynayabilirsiniz. Steam’de ücretsiz olarak yayınlanıyor. Bunun dışında Google Play ve App Store’dan yine ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Oyunda bir yandan maçları yönetirken diğer yandan da tesislerinizi geliştiriyorsunuz.

2015 yılından beri devam eden Soccer Manager serisi ücretsiz olmasına rağmen aynı zamanda uygulama içi satın alma seçeneklerine de sahip.

 

Yapımcı: Soccer Manager

Çıkış Tarihi: 16 Aralık 2020

Platform: Android, Microsoft Windows

Kopanito All-Stars Soccer Görsel

Kopanito All-Stars Soccer

En iyi futbol oyunları arasında aslında oldukça dikkat çeken bir oyun. Diğer oyunlardan farklı olarak bizlere Atari zamanlarımızı hatırlaıyor.

2D formatında olan oyun Türkçe arayüze de sahip. Oyun 90’lı yılların sonunda Atari’de birçok genci etkisine alan Goal 3 oyununa çok benziyor. Oldukça komik ve eğlenceli.

Oyunda kazandığınız özellikler ile rakiplerinize farklı şekillerde gol atabiliyor ya da rakiplerinizden yine farklı şekillerde top çalabiliyorsunuz. Oyunda faul, ofsayt gibi kurallar yok. Dolayısıyla oyunu eğlenceli kılan da bu özelliği olmuş

 

Yapımcı: Merixgames

Çıkış Tarihi: 16 Kasım 2016

Platform: Microsoft Windows, Linux, MacOS

Football, Tactics & Glory Görsel

Football, Tactics & Glory

Football, Tactics & Glory 2018 yılında Creoteam tarafından geliştirilen futbol konulu bir video oyunudur. Oyunda Amatör Küme maçlarından Süper Lig’e uzanan bir yolculuğa girebilirsiniz. Bu kadar uzun bir yolculuk bana göre değil diyorsanız arkadaşlarınızla birebir maçlar da yapabilirsiniz.

Oyunda oyuncularınızın istatiksel değerleri oldukça önemli. Yani pas yeteneği düşük bir oyuncudan çok iyi paslar atmasını bekleyemezsiniz. Ayrıca, bir forvet oyuncusundan muhteşem defans yapmasını bekleyemezsiniz. Oyunu oynadıkça oyuncularınızın bu değerlerini geliştirebilirsiniz.

 

Yapımcı: Creoteam, Raylight Games

Çıkış Tarihi: 1 Haziran 2018

Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One

Captain Tsubasa: Rise of New Champions Görsel

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Captain Tsubasa: Rise of New Champions, Tamsoft tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan futbol konulu bir video oyunudur.

Oyunda iki farklı mod bulunuyor. Birincisi sonunda Tsubasa olarak oynayıp onun hikayesine dahil olmamızı sağlıyor. İkincisi ise “Tsubasa da kimmiş? Ben daha iyi oynarım!” diyenler için kendi oyuncunuzu yaratabildiğiniz bir hikaye modu. 

Eğer ikinci modu seçecek olursanız, yani kendi karakterinizi yaratıp devam etmek istiyorsanız Episode: New Hero modu karşınıza çıkıyor. Üç farklı okul arasından kendinize uygun olanı seçiyor ve hikayeye başlıyorsunuz. Kaplan vuruşu, şahin vuruşu gibi özellikleri burada da kullanabiliyorsunuz.

Captain Tsubasa: New Kick Off adı altında Avrupa'da piyasaya sürülen 2010 yapımı Nintendo DS oyunu olan Captain Tsubasa: Gekito no Kiseki'den bu yana özellikle oyun platformları için piyasaya sürülen Captain Tsubasa serisine dayanan ilk oyun olarak biliniyor.

 

Yapımcı: Tamsoft

Çıkış Tarihi: 29 Eylül 2020

Platform: PlayStation 4, Nintendo Switch, Microsoft Windows

Kafa Topu 2 Görsel

Kafa Topu 2

Masomo stüdyolarının geliştirdiği ve mobil cihazların en popüler futbol oyunlarından biri haline gelmiş Kafa Topu’nun ikinci oyunu olan Kafa Topu 2, oldukça eğlenceli bir rekabetçi futbol oyunudur. Arkadaşlarınıza ya da tamamen rastgele kişilere karşı maç yaptığınız bu oyunda, topa sadece zıplayarak kafanızla veya yerden ayağınızla vurabiliyorsunuz. İçeriğinde yer alan ve diğer birçok futbol oyununda görülmemiş olan ara yüz tasarımı, görselleri, ses efektleri ve seslendirmeleriyle öne çıkan Kafa Topu 2, birçok oyun içi özelleştirmeye de sahip.

 

Yapımcı: Masomo

Çıkış Tarihi: 21 Eylül 2018

Platform: Android, iOS

Score Hero Görsel

Score Hero

Sanal futbol sahasında bir kahraman olmak için Score Hero'yu deneyebilirsiniz. Birçok oyuncu için en iyi mobil futbol oyunu olan Score Hero, mobil futbol oyunlarında en çok tavsiye edilen oyunlardan biri. Oynaması kolay ancak ustalaşması zor olan Score Hero’da katılabileceğiniz çok sayıda heyecan verici turnuva var. Tatmin edici grafikleri ve ses efektleri olan Score Hero’da, 500’den fazla seviye bulunuyor.

 

Yapımcı: First Touch Games

Çıkış Tarihi: 2015

Platform: Android, iOS

Football Strike Görsel

Football Strike

Mobil cihazlarda oynanabilen çok oyunculu bir futbol oyunu olan Football Strike’ı, arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz. FC Barselona, Liverpool FC, Tottenham Hotspur FC ve Borussia Dortmund gibi ünlü takımlarla oynayabildiğiniz Football Strike oyununda oyuncularınızı ve ekipmanlarınızı yükseltme seçeneğine de sahipsiniz. 

 

Yapımcı: Miniclip

Çıkış Tarihi: 14 Eylül 2017

Platform: Android, iOS

 
En İyi Yarış Oyunları PC 2020 - 2023
Kimisinde sevdiğiniz yarışçıları sahada yöneteceğiniz kimisinde ise oyunu simüle şekilde görüp yarışların direktörü olacağınız en iyi yarış oyunlarını...
Pubg New State Dengesiz Bağlantı Sorunu Çözümü
Pubg New State Dengesiz Bağlantı Sorunu Çözümü için hazırladığımız detaylı bir rehber....