En İyi Video Oyunları Nelerdir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Video Oyunları Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişi zamanını keyifli hale getirmek için video oyunlarını tercih eder. Bu sebeple de video oyun piyasasında her yaşa ve her ilgi alanına göre bir oyun bulmak mümkündür. Bu oyunlardan bazıları başarılı görsel efektleri ile dikkat çekerken, bazıları zekice kurguları bazıları ise oyunculara sunduğu geniş imkanlar ile dikkat çeker.

Oyunların başarılı olma oranı, ne kadar fazla kullanıcıya hitap ettiği, ne kadar yüksek kalitede görsel tasarıma sahip olduğu ve konusunun ne kadar ilgi çekici olduğu ile doğrudan ilişkilidir. Video oyunları aksiyon, spor, yarış gibi konulara sahip olabilir. Sürekli farklı türleri geliştirilen video oyunları, tek kişilik olabileceği gibi çoklu bir ortam şeklinde de tasarlanabilir. Oyunlardan bazıları çevrimiçi oynanabilirken, bazıları da internet bağlantısı olmadan da oynanabilir.

Dünya çapında büyük bir popülarite kazanmış, yıllardan beri oynanmaya devam eden ve onlarca dilde oynanabilen birçok oyun bulunur. Bunların arasında ise en iyi video oyunları listesi şu şekilde oluşturulabilir:

 

  1. Minecraft
  2. Legend of Zelda: Breath of the Wild
  3. Dark Souls
  4. Half-Life 2
  5. The Witcher 3: Wild Hunt
  6. Grand Theft Auto V
  7. Halo: Combat Evolved
  8. Portal 2

eTail.com.tr'de mevcut tüm oyunları incelemek için PC Oyunları kategorisini ziyaret edebilirsiniz. 

Minecraft

Minecraft, her yaştan oyuncunun ilgisini çeken, 3 boyutlu ve çeşitli renklerdeki küplerle tasarım yapılmasını amaçlayan bir oyundur. Oyun ilk olarak Markus Notch Persson tarafından geliştirilmiştir ve günümüzde de halen Persson tarafından kurulan Mojang şirketi bünyesinde geliştirilmeye devam etmektedir.

İlk sürümü 13 Haziran 2009 tarihinde piyasaya sürülmüş olan oyun, Windows, Linux, OS X, iOS, Android, Windows Phone gibi pek çok platform üzerinden kullanıcılarla buluşur.

Minecraft Poster

Legend of Zelda: Breath of the Wild

  • Geliştirici: Nintendo Entertainment
  • YayıncıNintendo
  • Yayınlanma Tarihi: 3 Mart, 2017

2017 yılında Nintendo tarafından geliştirilen Legend of Zelda: Breath of the Wild, The Legend of Zelda serisiin 19. Oyunudur. Oyun, Hyrule isimli bir ülkede geçer ve Link isimli karakterin Prenses Zelda’yı düşmanının elinden kurtarmasını, bu mücadelede de Triforce denilen bir nesnenin sekiz parçasını toplamasını konu edinir.

Serinin bu oyunu 3 Mart 2017 tarihinde, Wii U ve Nintendo Switch için piyasaya sürülmüştür.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Poster

Dark Souls

  • Geliştirici: From Software
  • YayıncıFrom Software
  • Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül, 2011

Dark Souls, oyuncunun bir namevt karakterini yönettiği ve hacca çıktığı Lordran krallığını konu edinir. Oyunun hikayesi minimaldir ve oyun büyük çoğunlukla oyuncunun yolculuk sırasında karşılaştıklarına ve karşıdaki oyuncunun yaptığı hamlelere bağlıdır. Oyunun zorluk seviyesinde değişiklik yapılamaz.

Japon firması From Software tarafından geliştirilen ve 22 Eylül 2011 tarihinden beri Dünya genelinde severek oynanan Dark Souls, PlayStation 3, Xbox 360 ve Microsoft Windows üzerinden yayındadır.

Dark Souls Poster

Half- Life 2

  • Geliştirici: Valve
  • YayıncıValve
  • Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran, 2004

Half- Life 2, video oyun camisında büyük bir beğeniyle karşılanmış Half- Life serisinin 2. Oyunudur. Oyun, nişancı- bilimkurgu video oyunu kategorisinde incelenir ve ilk oyunun devamını konu edinir. Oyunda, Black Mesa kazasından 20 yıl sonrası konu edinir ve oyunun baş karakteri Gordon Freeman’ın maceraları üzerinden oyun ilerler.

Half- Life 2, Valve Corparation tarafından yaratılmış bir video oyunudur. 22 Haziran 2004 tarihinde piyasaya sürülmüş olan oyun, 40’tan fazla yılın oyunu ödülü almıştır ve PC Windows, Xbox, Xbox 360, PlayStation 3, Android platformları üzerinden yayındadır.

Half Life 2 Poster

The Witcher 3: Wild Hunt

  • Geliştirici: CD Projekt RED
  • YayıncıCD Projekt RED
  • Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs, 2015

The Witcher 3: Wild Hunt, üçüncü şahıs nişancı türünde bir video oyunudur ve The Witcher serisinin tüm oyunlarında olduğu gibi dünya çapında büyük bir popülariteye sahip olmuştur. Geralt of Rivia’nın maceralarını konu eden oyun, ikinci oyunun sonundan 6 ay sonrasını konu edinir. Geralt’ın hafızası geri gelmiştir ve eski aşkı Yennefer’i arayacaktır.

The Witcher 3: Wild Hunt, CD Project RED tarafından geliştirilmiş ve Warner Bros. Interactive Entertainment’ın Kuzey Amerika’da, Namco Bandai Games’in de Avrupa’da yayıncılığını yaptığı bir video oyunudur. 19 Mayıs 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan oyun, Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S ve Nintendo Switch platformları üzerinden yayındadır.

The Witcher 3: Wild Hunt Poster

Grand Theft Auto V

  • Geliştirici: Rockstar Games North
  • YayıncıTake-Two Interactive
  • Yayınlanma Tarihi: 17 Eylül, 2013

Grand Theft Auto V, Michael De Santa, Franklin Clinton ve Trevor Philips’in, devlet kurumu ve suçluların baskısı altında yapmaya çalıştıkları soygunu konu alır. GTA serisinin 5. Oyunu olan oyun, tüm dünyada büyük bir popülariteye sahip olmuştur.

Oyun, Rockstar North tarafından geliştirilmiştir ve 17 Eylül 2013 tarihinde Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmüştür. Günümüzde pek çok platform üzerinden oynanabilir.

Grand Theft Auto V Poster

Halo: Combat Evolved

  • Geliştirici: Bungie Inc.
  • YayıncıMicrosoft Game Studios
  • Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım, 2001

Bir birinci şahıs nişancı video oyunu olan Halo: Combat Evolved, sibernetik olarak geliştirilmiş Spartan süper askeri Master Chef karakterini oyuncuya sunar. Oyuncuya bir de Cortana adında yapay zekâ eşlik edecektir. Oyuncular, pek çok yaratıkla mücadele eder ve halka şeklindeki yapının gizemlerini meydana çıkarmaya çalışırlar.

Halo: Combat Evolved, Halo serisinin ilk oyunudur ve 15 Kasım 2001’de piyasaya sürülmüştür. İlk olarak Xbox için üretilen ve konsolun en popüler oyunu olarak düşünülen Hola, daha sonra pek çok platform üzerinden oyuncularla buluşmuştur.

Halo: Combat Evolved Poster

Portal 2

  • Geliştirici: Valve
  • YayıncıValve
  • Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan, 2011

Portal 2, birinci şahıs nişancı türünde bir bulmaca video oyunudur. Oyuncu, kendisine verilen Aperture Science Handheld Portal Device’ı kullanarak geçitler açar ve bu geçitlerdeki bulmacaları çözmeye çalışır. Bulmacalar çözüldükçe oyuncuların bir pasta ile ödüllendirileceği de bildirilir.

Portal 2, Valve Corporation tarafından geliştirilmiş ve yine aynı isimli şirket tarafından yayınlanmıştır. Birinci şahıs nişancı türündeki bu oyun, Portal oyunun devamı olarak nitelendirilir. Portal 2, ilk olarak 19 Nisan 2011 tarihinde Microsoft Windows, Mac Os X, Linux, Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmüştür.

Halo: Portal 2 Poster

Mutlaka Oynanması Gereken Oyunlar (2023)
Sizler için "mutlaka oynanması gereken oyunlar" olarak nitelendirilebilecek bazı yapımları derledik!...
En İyi XBOX Oyunları (2023)
En iyi XBOX oyunları nelerdir?, XBOX birçok oyunu içerisinde barındıran mağazalara konsolunda yer veriyor. En iyi XBOX oyunlarını sizler için sıraladı...