En İyi 12 Rahatlatıcı Oyun: Huzurlu Bir Yolculuk - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Arka plan da 4 oyun (Rime, Journey, Stardew Valley ve Celeste) ve önde Best Cozy Games başlığı

Hızlı ve tempolu oyun dünyasında geri adım atıp kendinizi rahatlatıcı ve sakin bir deneyime kaptırmak ister misiniz? Rahatlatıcı oyunlar gerçeklikten uzaklaşarak, büyüleyici hikayeler, estetik ve stressiz şekilde oynanabilen deneyimler sunar. Bu makalede, PC, Nintendo Switch, Steam, PlayStation ve Xbox dahil olmak üzere çeşitli platformlarda mevcut en iyi 12 rahatlatıcı oyunu tanıtacağız.

Animal Crossing: New Horizons (Switch)

Çizgi karakterler bir adada kamp kuruyor.

Animal Crossing: New Horizons, oyuncuları sakin bir adaya götüren sevimli bir yaşam simülasyonudur. Hayalinizdeki çiftliği tasarlayın, sevimli komşularla arkadaş olun ve maceranıza eşlik eden yumuşak melodilerle huzurlu bir deneyim yaşayın.

Stardew Valley (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Pixel sanat tarzında yaratılmış bir çiftlik.

Kırsal yaşamın basit sevinçlerini yaşayabileceğiniz ve kasaba halkıyla kalıcı bağlar kurarak sıkı bir topluluk yaratabileceğiniz Stardew Valley'de ihmal edilmiş bir çiftliğe hayat verin.

Spiritfarer (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Kırmızı renge bürünen suyun üzerinde yüzen bir kayık.

Yaratıcı bir deneyim sunan sandbox oyunu Spiritfarer, öteki dünyaya ruhları yönlendiren duygusal bir yolculuğu konu alır. Spiritfarer, siz büyülü deniz manzaralarından geçerken ve ölümsüz yolcularınızla içten bağlantılar kurarken samimi ve rahatlatıcı bir deneyim sunar.

Slime Rancher (PC, Steam, PlayStation, Xbox)

Arka planda slime karakterler ve ön planda Slime Rancher başlığı

İçindeki çiftçiyi benimseyin ve Slime Rancher'ın canlı, renkli dünyasında süslü ve sevimli sümüklü böcekleri toplayın. Yeni sümüklü böcek türlerini keşfetmenin ve kendi hareketli çiftliğinizi yaratmanın keyfini çıkartırken oyunun neşeli atmosferinde kaybolabilirsiniz.

A Short Hike (PC, Switch, Steam)

Ormanda ateşin başında oturan iki kişi

A Short Hike, oyuncuları doğa ile iç içe bir dünyada neşeli ve görsel bir yolculuğa davet eder. Büyülü ormanları, heybetli zirveleri keşfedin ve bu rahat, doğa dolu macerada yer alan saklı hazineleri ortaya çıkarın.

Celeste (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Pembe ağacın altında bekleyen pixel karakter.

Zorlu platform unsurlarına rağmen Celeste, sakin görselleriyle ilham verici bir hikaye anlatır. Huzurlu bir müzik eşliğinde engelleri aşarak ve yürek ısıtan hikayeyi deneyim ederek huzur bulacaksınız.

Yonder: The Cloud Catcher Chronicles (PC, Switch, Steam, PlayStation)

Şemsiye ile havada süzülen bir çocuk

Yonder: The Cloud Catcher Chronicles, oyuncuları Gemea adındaki büyüleyici bir adaya götürür. Bu açık dünyaad yemyeşil manzaralar ve sevimli yaratıklarla dolu, sakin bir atmosferde adanın gizemlerini çözün ve kendinizi bu neşeli maceranın nazik kollarına bırakın.

My Time at Portia (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Üç karakter mutlu bir şekilde kameraya bakıyor

My Time at Portia, renkli ve büyüleyici bir post-apokaliptik dünyada zanaat, çiftçilik ve keşif unsurlarını bir araya getirir. Portia'nın tuhaf sakinleriyle anlamlı ilişkiler kurarak ve büyüleyici hikayelere dalarak bu rahat oyun deneyiminin keyfini çıkartın.

god-of-war-figurine

My Time at Portia

₺ 89,00

Untitled Goose Game (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Bir çöplüğün üzerinde duran kazlar

Bir kaz rolünde hile ve karmaşa peşinde koşmaya ne dersiniz? Untitled Goose Game, oyunculara neşeli ve esprili bir deneyim sunar. Basit mekanikleri ve eğlenceli konsepti sayesinde oyuncular huzurlu bir köyde yıkımlar meydana getirerek neşe dolan bir kazın hikayesini deneyimleyecekler.

Eastshade (PC, Steam, PlayStation, Xbox)

Ormanın içerisinde terk edilmiş bir yapı.

Eastshade oyuncuları seyahat eden bir ressamın rolüne sokarak büyüleyici bir açık dünya keşfi sunar. Dünyanın sakinleriyle etkileşim kurarak, büyüleyici manzaraları boyayarak ve Eastshade'in huzurlu ortamında saklı güzellikleri keşfederek rahatlatıcı bir oyun deneyimi yaşayın.

Rime (PC, Switch, Steam, PlayStation, Xbox)

Arka planda bir kule ve önde uçurumda bekleyen bir erkek karakter.

Rime, gizemli ve mistik bir adada bulmacalar ve büyüleyici manzaralarla dolu büyüleyici bir yolculuğa çıkarır. Etkileyici görselleri ve dokunaklı hikayesiyle Rime, sakin ve unutulmaz bir oyun deneyimi sunar.

Journey (PC, PlayStation, Steam)

Pelerinli karakter çölde manzaraya doğru bakıyor.

Journey, merak ve keşif duygusunu yakalayan çığır açıcı ve görsel olarak çarpıcı bir macera oyunudur. Hüzünlü güzel bir müzik eşliğinde, kum ve antik kalıntılarla dolu nefes kesici bir dünyada süzülün. Journey, dünyanın gizemli sırlarını çözerken kalbinizde kalıcı bir iz bırakacak.

god-of-war-figurine

Journey

₺ 268,06

₺ 134,03

Sonuç

Rahatlatıcı oyunlar, oyun dünyasının yüksek oktanlı atmosferine hoş bir mola sunarak, oyuncuların yavaşlamalarına, rahatlamalarına ve büyüleyici hikayeler ve yatıştırıcı ortamlarla dolu oyunlara dalmalarına olanak tanır. PC, Nintendo Switch, Steam, PlayStation veya Xbox sahibi olsanız da bu en iyi 12 rahatlatıcı oyun mükemmel bir kaçış sağlar ve sizi konfor ve huzur dolu bir dünyaya götürür.

İlgili: En İyi Hikayeli Oyunlar

En İyi Stellaris DLC'leri: Galaktik Maceranızı Genişletin
Galaktik maceranıza en iyi Stellaris DLC'leri ile yeni bir soluk katın. Sizler için en iyilerden bazılarını bir araya getirdik!...
Blizzard Saldırı Altında
World of Warcraft, Dota ve Diablo gibi oyun serilerinin öncüsü ve yapımcısı olan Blizzard Entertainment saldırıya uğradı. ...