Blizzard Saldırı Altında - Oyun Haberleri - eTail Blog
Blizzard Saldırı Altında

World of Warcraft, Dota ve Diablo gibi oyun serilerinin öncüsü ve yapımcısı olan Blizzard Entertainment saldırıya uğradı. Geçtiğimiz günlerde Blizzard online server’ları üzerinde bir tuhaflık fark eden oyuncuları, oyunlara bağlantı hataları, yüksek ping durumları ve laglar ile karşılaştılar. Bu durumu Twitter üzerinden ve destek birimleri üzerinden bildiren oyuncular kısa bir süre sonra gelen açılama ile durumu anladılar.

ddos-attack

DDoS saldırısına uğrayan Blizzard durum üzerinde çalıştığını açıklayarak, duruma müdahale etti. Bu müdahaleden bir saat sonra tekrar giriş yapmalarını tavsiye eden Blizzard yönetimi, durumun bir DDoS saldırısından kaynaklandığını açıkladı. Bilmeyenleriniz için DDoS saldırısı demek "Distributed Denial of Service" (Dağıtılmış Hizmet Engelleme) teriminin kısaltmasıdır. Bu tür bir saldırı, bir sunucu, ağ veya hizmetin normal işleyişini durdurmak veya engellemek amacıyla çok sayıda kaynaktan (genellikle botnet adı verilen enfekte bilgisayar ağlarından) büyük miktarda ağ trafiği gönderir. Bu trafik, hedef sistemlerin kaynaklarını tüketerek, hizmetlerinin geçici olarak kullanılamaz hale gelmesine neden olur.

Blizzard Entertainment, özellikle yüksek kaliteli video oyunları ve esporlarla tanınan Amerikalı bir oyun şirketidir ve 1991 yılında Michael Morhaime, Frank Pearce ve Allen Adham tarafından kurulan şirkettir, oyun sektörüne ve dünyasına devrim niteliğinde çalışmalar yapmıştır. Şu anda Activision Blizzard çatısı altında faaliyet gösteren firmanın bu saldırı sonrası iyi bir ders alması da kesinlikle önemli bir durum.

En İyi 12 Rahatlatıcı Oyun: Huzurlu Bir Yolculuk
Büyüleyici hikayeler ve sakinleştirici deneyimler sunarak rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olacak en iyi 12 rahatlatıcı oyunu derledik!...
En İyi Co-Op Survival Oyunları: Hayatta Kalma Mücadelesi İçin Birleşin
Oyuncuları takım çalışması ve hayatta kalma zorluklarının benzersiz bir karışımını sunarak heyecan verici maceralarda birleştiren en iyi co-op surviva...