En İyi Hikayeli Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Hikayeli Oyunlar Nelerdir?

Hikaye oyunları, oyun piyasasının gelişmesi ile birlikte artık daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Bazı oyuncular ise hikaye oyunlarını filmlere benzetmekte ve bu yüzden ilgi duymamaktadır. Bu tür oyunlara para verilmesinin saçma olduğunu düşünürler. Böyle insanlar genellikle oyunlar içerisinde bir rekabet ararlar. Çok oyunculu oyunlar ilgilerini daha çok çeker. Fakat hikaye oyunları geçekten kullanıcılara oyunun dünyasını ve karakterleri tamamen hissettiren bir yapıda tasarlanır. Kendinizi bir filmin başrolü gibi hissedersiniz. Oyuna ana karakter olarak başlarsınız ve tasarlanan hikayenin içinde eğlencenin doruklarını hissedersiniz. Bazı hikaye oyunlarında birden fazla alt hikaye bulunur. Bu alt hikayeler sizin seçimlerinize göre şekillenir fakat bunlar da önceden belirlenmiştir. Sadece oyuncunun kendi kararları doğrultusunda farklı hikaye seçeneklerinden biri ile oyuna devam etmesini sağlar. Böylece karakterle olan özdeşleşme olayı da daha anlaşılabilir hale gelir.

Hikaye oyunlarında merak duygusu çok büyük bir öneme sahiptir. Bir kitap okurken sonraki sayfada neler olacağını merak etme hissi hikaye oyunlarında da vardır. Sürekli olarak bir sonraki aşamada neler yaşanacağını merak edersiniz. Bazı oyunlar sadece görevler üzerine kurulu hikaye altyapısında tasarlanır. Bu da oyundan daha çabuk sıkılmanızı sağlar. Kendi kararlarınız ile farklı hikayeleri oynayabilmek sürükleyicilik açısından oldukça önemlidir. Her hikaye oyununun kendine ait bir dünyası vardır. Çok ince detaylar dahi düşünülerek hazırlanan bu dünyalar oyuncuları kendisine çekme konusunda çok başarılı olabiliyor. Bazı oyunların dünyaları o oyunun hikayesinin de önüne geçebiliyor. Oyuncular bu yapay dünyaların birer parçası olmak ve içerisinde hikaye bazında ilerlemekten zevk alırlar. Oyun içerisindeki grafiklerin kalitesinin de iyi olması hikaye oyunları için önemlidir. Karakter hatları, ağaç detayları, oyun içerisindeki diğer karakterler ve gerçekliye yakın yapı tasarımları hikaye oyunlarının tercih edilme seviyesini büyük bir oranda etkiler. Çoklu oyuncu yapısında rekabet içeren oyunlar günümüzde çok fazla tercih edilmesine rağmen oyun tarihinin vazgeçilmezi olan türü hikaye oyunlarıdır. Aşağıda en iyi hikaye oyunlarından bazıları listelenmiştir.

  • Need for Speed Most Wanted
  • Tomb Raider
  • Alan Wake
  • Far Cry 3
  • Metro 2033
  • Bioshock: Infinite
  • The Elder Scrolls V Skyrim
  • Red Dead Redemption

Need for Speed Most Wanted

Need for Speed Most Wanted oyununu EA Canada, EA Black Box ve Sensory Sweep Studios şirketleri geliştirmiştir. 11 Kasım 2005 taihinde Electronic Arts firması bu oyunu piyasaya yayınlamıştır. EAGL oyun motoru ile çalışır ve bestecisinin ismi Paul Linford’dur. Nintendo DS, Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox ve Xbox 360 platformları için uygundur. Need for Speed Most Wanter yarış türünde bir oyundur, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Need for Speed serisinin dokuzuncu oyunu olarak bilinir. Temelinde şehirler içerisinde veya farklı yollarda yarışan arabalar vardır. Bu oyunda oyuncular farklı konseptlerde yasadışı sokak yarışlarına katılırlar. Bu yarışlarda kullanılan arabalar çok kalitelidir, parçaları daha iyi hale getirilebilir veya arabaya farklı eklemeler yapılabilir. Polisler de bu yasadışı yarışlara tepki göstermek amacı ile oyuncuları rahatsız ederler. Oyun içerisinde üç farklı mod vardır ve bu modların isimleri Kariyer, Hızlı Yarış ve Challange Serisi’dir.

Oyuna ilk başladığınız zaman kendinizi bir deneme yarışının içinde bulursunuz. Haritada gitmeniz gereken kontrol noktasını görebilirsiniz ve bir kontrol noktasına geldiğiniz zaman haritada yeni bir kontrol noktası belirlenir. Yeni belirlenen kontrol noktasına gitmeniz için de sınırlı süreniz vardır. Kariyer Modu içerisinde arabanızın performansını ve görünümünü değiştirip geliştirebilirsiniz. Polis arabaları ile sadece Challange Serisi Modu’nda özel etkinliklerde ortaya çıkarlar. Polis arabaları aracınıza çarparsa veya farklı engellere çarptığınızda arabanızda ağır hasar oluşur. Ayrıca oyun içerisinde kullanabileceğiniz Nitro Güçlendirici vardır ve aracınızın belirli bir süre için çok hızlı gitmesini sağlar. Nitro Güçlendirici’nin enerjisi bittiği zaman kendi kendine dolabilir ve bunun için normal hızda arabayı kullanmanız yeterlidir. 2021 Temmuz itibarı ile bu oyunun ortama oyuncu sayısı 170.5’dir. Need for Speed Most Wanted oyunu Steam platformu üzerinden indirip oynamak mümkündür ve bu platformdaki fiyatı 129 TL’dir. Aşağıda bu oyunu oynayabilmeniz için gereken minimum sistem gereksinimleri listelenmiştir.

Most Wanted Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows Vista (Service Pack 1) 32-bit
  • İşlemci: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2.4 GHz veya Althon X2 2.7 GHz)
  • Hafıza: 2 GB
  • Sabit Disk: 20 GB
  • Ekran Kartı (AMD): DirectX 10.1 uyumlu 512 MB RAM (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 veya 6000 serisi, ATI Radeon 3870 veya daha iyisi)
  • Ekran Kartı (NVIDIA): DirectX 10.0 uyumlu 512 MB RAM (NVIDIA GeForce 8, 9, 200, 300, 400 veya 500 serisi, NVIDIA GeForce 8800 GT veya daha iyisi)
  • Ses Kartı: DirectX uyumlu

Tomb Raider

Tomb Raider oyunu Aksiyon-Macera türünde bir hikaye oyunudur. Bu oyunu Core Design, Crystal Dynamics, Ubisoft Milan, Square Enix Montreal ve Eidos Montreal sirketleri geliştirmiştir. Android, macOS, Microsoft Windows ve Linux benzeri bütün platformlar için uygun bir oyundur. Eidos Interactive (1996-2009), Microsoft Game Studios (2015) ve Square Enix (2010) şirketleri bu oyunu yayınlamıştır. Oyunun ilk piyasaya çıkma tarihi 25 Ekim 1996’dır ve tek oyunculu oynanabilen hikaye oyunudur. Tomb Raider oyunları dünya çapında 85 milyondan fazla kopya satmıştır ve Aksiyon-Macera türünün öncüleri olarak bilinir. Ayrıca Tomb Raider serisi Guiness Rekorlar Kitabı’nda yer almaktadır. 1996 yılında çıkan ilk Tomb Raider oyunu bilgisayarlar, PlayStation ve Sega için piyasaya sürüldü. Daha sonra Tomb Raider II oyunu Microsoft Windows ve PlayStation için tekrardan piyasaya çıkarıldı. 2021 yılına kadar Tomb Raider serisi için 20 tane oyun piyasaya çıkmıştır. Oyun içerisinde kullandığınız karakterin ismi Lara Croft.

Lara karakteri ile farklı tuzaklardan kaçarak düşmanlar ile savaşırsınız. Bu savaşların dışında oyunun en büyük özelliği farklı bulmacalar çözmenizdir. Bölümleri geçip hikaye moduna devam etmenizi sağlayan bu bulmacalar birden fazla odaya veya alana yayılmış halde olabilir. Ayrıca Lara yeni oyun serilerinde suda yüzebilir. Mısır çok odalı mezarlarından ve Tutankhamun mezarından etkilenerek tasarlanmış oyunlardır. Oyun üçüncü şahıs bakış açısından oynanır. Oyunlar kontrol şemaları ve karakter hareketleri tekrardan düzenlenerek daha akıcı bir yapıya getirildi. Düşmanları sersemletmek ve bir yerleri yıkmak gibi efektler zaman içerisinde yeni oyunlara eklendi. Bulmacaların çoğu karmaşıktır ve oyun içerisinde bulunan fiziğe dayanmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte açık dünyada hareket edebilme, malzemeler için avlanma, ekipmanların ve silahların yükseltilebilmesi gibi yetenekler eklendi. Mezar bölümleri çoğu zaman isteğe bağlıdır ve savaş olaylarından çok bulmacalar içerir. 2013 yılında tekrardan düzenlenen Tomb Raider oyununu 2021 Temmuz itibarı ile ortalama 1,290.3 oyuncu oynamaktadır. Bu tekrardan düzenlenen oyun Steam platformunda bulunmaktadır ve fiyatı 34,99 TL’dir. Tomb Raider serisinin farklı oyunları Steam üzerinden satın almak da mümkündür. Tomb Raider 2013 serisi için gerekli minimum sistem gereksinimleri aşağıda listelenmiştir.

Tomb Raider Görsel

  • İşlemci: AMD Athlon64 X2 2.1 Ghz (4050+)/Intel Core2 Duo 1.86 Ghz (E6300)
  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD2600XT/nVidia 8600 512 MB Directx 9 destekli
  • Bellek: 1 GB (Win XP), 2 GB (Win Vista/7/8)
  • Boş Disk Alanı: 10 GB
  • Ses Kartı: DiretX 9.0 uyumlu Ses Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows XP Service Pack 3, Windows Vista/7/8 (32bit/64bit)

Alan Wake

Alan Wake oyununun geliştiricisi Remedy Entertainment firmasıdır. Bu oyun 14 Mayıs 2010 tarihinde Microsoft Game Studios tarafından piyasaya sunulmuştur. Yönetmeninin ismi Markus Maki’dir. Xbox 360 ve Microsoft Windows platformları için uygundur. Alan Wake oyunu Aksiyon-Macera türünde bir video oyundur ve tek oyunculu olarak oynanır. Alan Wake oyununu Temmuz 2021 tarihleri itibarı ile ortalama 122.7 kullanıcı oynamaktadır. Sam Lake tarafından yazılan Alan Wake oyununun yaratılması beş yıldan fazla sürmüştür. Alan Wake oyununa Remedy tarafından ‘’psikolojik bir gerilimin zihni’’ veya ‘’sinematik bir aksiyon oyununun bedeni’’ anlamı yüklenmiştir. Oyuncular oyun içerisinde Alan Wake adı verilen karakteri kontrol ederler. Oyun içerisinde bulunan karanlık hayvanları, insanları ve nesneleri ele geçirir. Silahlar, sopalar, bıçak, kürek ve testere gibi farklı aletleri kullanabiliyorsunuz. The Taken adı verilen düşmanlar karanlık kalkan tarafından korunmaktadır. Bu düşmanlara ateşli silahlarla zarar verebilmek için öncelikle karanlık kalkanı ışığa maruz bırakarak yok etmeniz gerekir.

Alan Wake’nin taşıdığı el lambaları güçlendirip daha iyi hale getirilebilir. Güçlendirilmiş el lambaları karanlığı daha hızlı bir şekilde yok edebilir ve ışığın pil seviyesi süresi de daha uzun olur. El lambalarının pilleri bittiği zaman oyuncu yeni piller takar ve yavaş yavaş şarj olmasını bekler. Oyuncu çevresinde bulunan ışık kaynaklarından, parlama tabancalarından, el fişeklerinden ve flaş bombalarından yararlanarak daha rahat bir şekilde karanlık ile başa çıkabilir. Ayrıca sokak lambaları ve diğer ışık alan bölgeler The Taken düşmanlarının giremeyeceği güvenli yerler oluşturabilir. Bu bölgelerde Alan Wake karakterinin sağlığı daha hızlı bir şekilde yenilenir. Oyun içerisinde belirli bir süre hasar almadığınız zaman sağlığınız otomatik olarak yenilenmeye başlar. 2010 yılında video oyunlarındaki başarıları için farklı ödüller almış bir oyundur. Alan Wake Steam platformunda bulunmaktadır ve fiyatı 25 TL’dir. Tek oyunculu oynanabilen bir oyundur. Aşağıda Alan Wake oyununun minimum sistem gereksinimleri listelenmiştir.

Alan Wake Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows XP SP2
  • İşlemci: Dual Core 2GHz Intel or 2.8GHz AMD
  • Ram: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: DirectX 10 compatible with 512MB RAM
  • DirectX: 9.0c
  • Boş Disk Alanı: 8GB HD space

Far Cry 3

Far Cry 3 oyununu geliştiren firmanın ismi Ubisoft Montreal’dır. Ayrıca bu oyunu Ubisoft 29 Kasım 2012 tarihinde piyasaya sürmüştür. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Bu oyunun yönetmenlerinin isimleri Patrick Plourde ve Patrik Methe’dir. Far Cry serisinin bir oyunu olarak bilinir ve Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4 ve Xbox One platformları için uygundur. Birinci şahıs nişancı türünde bir hikaye oyunu olarak bilinir. Far Cry 3 oyunu oyuncuların serbest bir şekilde dünyayı keşfedebilecekleri tropikal bir bölgede geçmektedir ve buranın ismi Kale Adaları’dır. Genellikle oyun savaş ve keşif üzerine odaklanmış bir yapıdadır. Bu oyun içinde insan düşmanı olan ve vahşice yaşamı savunan bir topluluğu engellemek amaçlanmıştır. Bu düşmanları yenmek için ise oyun içerisinde farklı silahlar kullanılır. Bir tatil planının ters gitmesi sonucunda arkadaşı düşmanlar tarafından kaçırılmıştır. Arkadaşını bu tropikal bölgeden kurtarmak ve Unhinged sakinlerinden kaçmak amaçlanmıştır.

Oyunun yaklaşık olarak 10 milyon kopyası satılmıştır, yılın oyunu ve en iyi atıcı ödüllerini kazanmış bir oyundur.  Bu Kale Adaları korsanlar ve paralı askerler tarafından kontrol edilmektedir. Oyuncular oyun içerisinde Jason Brody karakterini canlandırırlar. Saldırı tüfekleri, keskin nişancı tüfekleri, roketatarlar ve kara mayınları gibi eşyalar ile düşmanları öldürebilirsiniz. Ayrıca oyuncular düşmanların kendilerini görmelerini engellemek için farklı taktikler kullanırlar. Örneğin düşmanların dikkatini farklı bir noktaya çekmek için kaya fırlatılabilir. Susturuculu silahlar ve savaş bıçakları kullanmak minimum seviyede gürültü oluşmasını sağlar. Böylece sinsi bir şekilde düşmanları öldürerek görevlerinize devam edebilirsiniz. Sessiz bir şekilde ilerlemezseniz düşmanlar sizi fark ettikten sonra destek çağrısı yaparlar ve bu işinizi daha çok zorlaştırır. Beceri ağacındaki yetenekleri geliştirmek için görevlerden ve düşmanlardan tecrübe puanı toplamak gerekmektedir. Farklı ulaşım araçları kullanılarak Kale Adaları özgürce keşfedilebilir. 2021 Temmuz itibarı ile ortama oyuncu sayısı 1,111.4’tür. Far Cry 3 oyunu Steam platformu üzerinden satın alınıp oynanabilen bir oyundur. Bu oyunun fiyatı Steam’de 89 TL’dir. Aşağıda Far Cry 3 için gerekli minimum sistem gereksinimleri listelenmiştir.

Far Cry 3 Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 ya da daha iyisi
  • İşlemci: Intel Core®2 Duo E6700 @ 2.6 GHz veya AMD Athlon64 X2 6000+ @ 3.0Ghz ya da daha iyisi
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: 512 Mb DirectX 9.0 Uyumlu Ekran Kartı veya AMD Radeon Hd 2900
  • Depolama: 15 GB

Metro 2033

Metro 2033 oyununu geliştiren şirketin ismi 4A Games’tir ve bu oyun Metro serisinin bir parçasıdır. Oyunun yönetmeninin ismi Andrew Pronkhorov’dur. 16 Mart 2010 tarihinde THQ ve Deep Silver firmaları tarafından piyasaya çıkarılmıştır. Metro 2033 oyunu 4A Engine oyun motoru ile çalışır ve tek oyunculu bir hikaye oyunudur. Türü hayatta kalma korku ve birinci şahıs nişancı oyunudur. Microsoft Windows, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Linux ve OS X platformları için uygundur. Oyunun hikayesi nükleer savaştan kurtulanların Moskova metro tüneline sığındığı Dmitry Glukhovsky isimli romana dayanmaktadır. Oyuncular Metro 2033 oyununda Artyom isimlii karakteri kontrol ederler. Bu oyun içerisinde farklı silahlar ile öldürülebilecek mutant düşmanlar ve insanlar vardır. Oyun içerisindeki kişiler yeraltında ve yüzeyde yaşayabilmek için gaz maskesi takarlar. Oyunun hikayesinin bazı bölümlerinde yüzeydeki Moskova kalıntılara rastlamak mümkündür.

Tabanca, saldırı tüfeği ve av tüfeği gibi silahların yanında Metro 2033 oyununun içerisinde pneumatic crossbow ve daha birçok teknolojik silah da bulunmaktadır. Mutant düşmanlar oyun içerisindeki oyuncuları ısırmaya çalışırlar. Atma bıçağı kullanılarak düşmanlar sessiz bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Belirli bir süre hasar almamış oyuncuların canları otomatik olarak yenilenmeye başlar veya oyuncular kendilerini daha hızlı bir şekilde iyileştirmek için ilk yardım kitleri kullanabilirler. Oyuncular sürekli olarak mühimmatlarını kontrol etmeli ve eğer azalmış ise bunları yeniden doldurması gerekir. Metro 2033 bir hayatta kalma- korku oyunu olduğu için genelde oyuncuların mühimmatları çok az olur. Mühimmat toplayabilmek için önbellek bulmaları veya cesetleri araştırıp onların üzerlerindeki mühimmatları almalılar. 5.45x39mm mühimmatı oyun içerisinde ana para birimi olarak kullanılır. Bu mühimmat sayesinde oyuncular farklı yükseltmeler yapabilirler. Bulundukları tüneller genellikle hiç ışık içermez. Bu nedenle oyuncuların el feneri kullanması gerekir. El fenerinin belirli aralıklarla pil sarj cihazı ile sarj edilmesi gerekir. 2021 Mart itibarı ile ortalama 1,572.8 kullanıcı bu oyunu oynamaktadır. Aşağıda Metro 2033 için gerekli minimum sistem gereksinimleri verilmiştir.

Metro 2033 Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows 7, 8.1, 10 64 Bit
  • İşlemci: Çift Çekirdek 2.2 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: GeForce 8800 GT 512 MB, GeForce GTS 250, HD 4850
  • VRAM: 512 MB
  • Depolama: Minimum 10 GB (Metro 2033 Redux Boyutu)

Bioshock: Infinite

Bioshock: Infinite oyununu geliştiren firmanın ismi Irrational Games’tir. Bu oyun 26 Mart 2013 tarihinde 2K Games şirketi tarafından piyasaya sunulmuştur. Yönetmeninin ismi Ken Levine’dır. Bioshock: Infinite oyunu Bioshock serisinin bir oyunu olarak bilinir ve tek oyunculu bir oyundur. Oyun türü birinci şahıs nişancıdır ve bir hikaye oyunudur. Unreal Engine 3 oyun motoru iler çalışır. Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One, OS X, Linux, Nintendo Switch platformları için uygundur. Infinite oyunu Bioshock serisinin üçüncü oyunudur ve benzer oyun konseptinde yaratılmıştır. Oyunun geçtiği tarih 1912 yılıdır ve hayatının büyük bir kısmında havada duran Columbia şehrinde esir tutulan Elizabeth adındaki bir kadını bulmak amaçlanmıştır. Oyuncular bu oyunda pinkerton ajanı Booker Dewitt’i yönlendirirler. Daha sonra yapay zeka olarak oyuncuların yanlarında Elizabeth de savaşır. Oyuncular farklı kombinasyonlardaki silahlara, dişli ismi verilen kıyafetlere ve enerji ile kullanılan psikokinetik güçlere sahiplerdir. Ayrıca Elizabeth’in güçleri de düşmanlar ile çatışmak için kullanılır. Önceki Bioshock oyunlarındaki sınırlı alanların aksine bu oyundaki Columbia şehrinin genişletilmiş ortamı daha zorlu savaşlar ortaya çıkarır. Oyuncular üzerlerinde sadece iki adet silah taşıyabilirler.

god-of-war-figurine

BioShock Infinite

₺ 1.046,70

Şehrin farklı yerlerinden veya düşman cesetlerinden farklı silahlar elde etmek de mümkündür. Ayrıca Booker Dewitt karakteri zırh ile kuşatılmıştır. Hasar aldığı zaman öncelikle bu zırhın canı azalır daha sonra karakterin asıl sağlığı azalmaya başlar. Karakterin sahip olduğu kalkan zaman içerisinde kendi kendine yenilenir fakat sağlık göstergesi sadece etrafta bulunan yiyeceklerle veya sağlık kitleri ile doldurulabilir. Eğer Booker ölürse oyuncu yakın bir noktada güvenli bir şekilde tekrardan canlanır. Bu canlanmanın bedeli olarak belirli miktarda para ödemesi gerekir. Oyunun hikayesinin belirli noktalarında oyunculardan seçim yapmaları istenir. Bu seçimler oyunun hikayesinin gidişatında küçük değişikliklere sebep olur. Oyun içerisinde Sky-Line adı verilen ray tabanlı bir roller coaster sistemi bulunmaktadır. Oyuncular yürüyerek veya bu raylı sistemi kullanarak harita içerisinde hareket edebilirler. Elizabeth bulunduğu zaman oyuncular onunla birlikte bu Columbia şehrinden kaçmaya çalışır. Bu oyunun 2021 Ocak itibarı ile ortalama oyuncu sayısı 565.1’dir. Bioshock: Infinite oyunu Steam platformu üzerinden satın alınabilir. Steam platformu üzerindeki fiyatı 49 TL’dir. Bioshock: Infinite oyununun gerektirdiği minimum sistem gereksinimleri aşağıda verilmiştir.

Bioshock Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows Vista Service Pack 2 32-bit
  • İşlemci: İntel Core 2 DUO 2.4 GHz / AMD Athlon X2 2.7 GHz
  • Hafıza: 2GB
  • Depolama: 20 GB
  • Ekran Kartı: DirectX10 Uyumlu ATI Radeon HD 3870 / NVIDIA 8800 GT / Intel HD 3000 Dahili Grafik
  • Ekran Kartı Hafızası: 512 MB

The Elder Scrolls V Skyrim

The Elder Scrolls V Skyrim oyununu Bethesda Game Studios şirketi geliştirmiştir. Skyrim oyunu 11 Kasım 2011 tarihinde Bethesda Softworks tarafından piyasaya sunulmuştur. Bu oyunun yapımcısının ismi Todd Howard’dır. The Elder Scrolls serisisin bir oyunudur ve Creation Engine oyun motoru ile çalışır. Microsoft Windows, Playstation, Xbox 360, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için uygundur. Aksiyon- Rol yapma türünde bir hikaye oyunudur ve tek oyunculu olarak oynanır. Dünyayı yok etmek için kehanette bulunan ismi Alduin olan ejderhayı yenmeye çalışan Dragonborn karakterinin etrafında dönen bir oyundur. Oyun Tamriel’ın en kuzey eyaleti olan Skyrim’de geçmektedir. Oyuncular oyunun hikayesi boyunca çeşitli görevleri tamamlayarak Dragonborn karakterinin yeteneklerini geliştirirler. Oyun içerisindeki görevler görmezden gelinerek süresiz bir şekilde dünyada özgürce gezilebilir. Skyrim birinci veya üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanabilir ve oyun içerisinde rol yapma oyunlarının özelliklerine sıklıkla yer verilmiştir.

Oyuncular çeşitli atlara binerek, şehirlerde bulunan ahırlara ödeme yaparak veya daha önceden gitmiş olduğu yerlere seyahat sistemini kullanarak haritada farklı bölgelere gidebilirler. Ayrıca oyuncu olmayan karakterler ile farklı konuşmalar yapılabilir, evlenilebilir, ölümcül veya ölümcül olmayan savaşlara girilebilir. Önceki serilerde de olduğu gibi bazı NPC’leri öldürmek görevleri ulaşılamaz hale getirebilir. Oyunun başlangıcında oyuncular insanlar, orklar, elfler, kedi veya kertenkeleye benzeyen ırklardan birini seçerek karakterlerini oluştururlar. Ayrıca oyuncuların envanterlerindeki eşyalar üç boyutlu olarak görüntülenebilir ve bu özellik zindanlardaki farklı bulmacaların çözülmesine yardımcı olur. Bazı kılıçlar iki el ile birlikte kullanılabilirken, bazı kılıçların iki tanesi de farklı ellerde aynı anda kullanılabilmektedir. Kalkanlar savaş sırasında ortaya çıkan hasarın azaltılmasını sağlarlar. Vahşi doğada bulunan yaratıklar çoğunlukla oyunculara karşı düşmanca bir tavır sergiler. Bazı ejderhalar yakın oldukları konumdaki şehirlere ve kasabalara saldırabilirler. Ejderha Çığlığı adı verilen güçlü büyüler kullanılarak bu ejderhaların ruhları emilebilir. The Elder Scrolls V Skyrim oyunu Steam platformu üzerinden oynanmaktadır ve fiyatı 31 TL’dir. Bu oyunun 2021 Ocak itibarı ile ortalama oyuncu sayısı 6,282.8’dir. Skyrim’in gerektirdiği minimum sistem gereksinimleri aşağıda sıralanmıştır.

Skyrim Görsel

  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4400 ya da benzeri AMD
  • RAM: 2 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7/Vista/XP PC (32 veya 64 bit)
  • Ekran Kartı: AMD Radeon X1950 Pro
  • Ses Kartı: Evet
  • Gereken Hafıza: 6 GB

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 oyununu Rockstar Studios isimli firma geliştirmiştir. Bu oyun 26 Ekim 2018 tarihinde Rockstar Games şirketi tarafından piyasaya sunulmuştur. Yapımcısının ismi Rob Nelson’dır. Red Dead serisinin devamı olarak bilinen bu oyun RAGE oyun motoru ile çalışmaktadır. Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows ve Stadia platformları için uygundur. Aksiyon-Macera türünde olan bu hikaye oyunu tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Oyunda hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs bakış açısı mevcuttur. Açık dünya olarak oynanan bu oyunda serbeste dolaşmak mümkündür. Oyuncular çatışma, soygun, avlanma, ata binme, oyuncu olmayan karakterle iletişim kurma gibi eylemleri rahatlıkla gerçekleştirebilir. Ayrıca Red Dead Redemption 2 oyunu Batı temalı bir hikaye oyunudur. Oyuncu Van der Linde isimli çetenin bir üyesi olan Arthur Morgan’ı kontrol eder. Buna ek olarak oyuncular yakın dövüş silahları, ateşli silahlar ve patlayıcılar kullanarak düşman ile savaşır.

Red Dead Redemption 2 oyununda çiftlik, kasaba ve şehirler gibi farklı yerleşim bölgeleri bulunmakta. Atlar oyunda yaygın olarak kullanılan ulaşım biçimidir ve her bir atın farklı özelliği vardır. Oyuncular atları yönlendirerek, okşayarak, temizleyerek ve besleyerek geliştirebilirler. Gelişmiş atlar oyunculara farklı avantajlar sağlar. Oyuncular trenler içindeki karakterleri tehdit ederek treni ele geçirebilirler ve bu da tercih edilen başka bir ulaşım yoludur. Ayrıca trenin içindeki yolcuları soymak da mümkündür. NPC’leri öldürüp yağmalamak da oyunculara farklı eşyalar kazandırır. Ahlaki açıdan olumlu seçimler, yasalara uyarak ilerlemek ve düello sırasında rakipleri korumak gibi eylemler oyuncunun karakterinin onurunu arttırır. Hırsızlık yapmak veya masum insanlara zarar vermek gibi hareketler ise oyuncuların onurlarını kötü yönde etkiler. Oyun içerisindeki diyalog ve sonuçlar oyuncuların onurlarından etkilenmektedir. Düşük onur seviyesine sahip oyuncular yağmaladıkları cesetlerden daha fazla sayıda eşya elde ederler. Öte yandan onur seviyesi yüksek olan oyuncular özel kıyafetler ile ödüllendirilirler veya mağazalarda büyük indirimlere sahip olurlar. Red Dead Redemption 2 oyununu 2021 Temmuz itibarı ile ortalama 17,004.4 oyuncu oynamaktadır. Bu oyun Steam platformu üzerinden oynanır ve fiyatı 159 TL’dir. Aşağıda Red Dead Redemption 2 oyunun oynamak için gerekli minimum sistem gereksinimleri verilmiştir.

Red Dead Redemption Görsel

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64 Bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 2500K 3.3 GHz/ AMD FX-6300
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 280/ NVIDIA GeForce GTX 770
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 150 GB depolama alanı
Savaş Oyunları Nedir?
İçerisinde savaşı konu alan, heyecana ve adrenaline yer veren oyunlara savaş oyunları denir....
En İyi Bilim Kurgu Oyunları Nelerdir?
Gerçekleşmesi mümkün olmayan, farklı bir dünyaya sahip olan ve gerçek olmayan yerlerde geçen oyunlara bilim kurgu oyunları denir. ...