Death to Spies Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Death to Spies Nedir?

Death to Spies, 16 Ekim 2007'de Haggard Games tarafından II. Dünya Savaşındaki Sovyet-Alman gerginliği göze alınarak Üçüncü Şahıs Nişancı (TPS) olarak piyasaya sürülmüştür.

Death to Spies tarzı oyunlar için tek adres eTail! Hemen PC Oyunları Satın Al ve eğlenceden mahrum kalma!

Death to Spies Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Death to Spies, Haggard Games firması tarafından geliştirilmiştir. Haggard Games, 2005 yılında kurulan ve Rusya'da bulunan küçük, bağımsız bir oyun geliştirme ve dış kaynak kullanımı şirketidir. Haggard Games firmasının yaptığı diğer oyunlar şu şekildedir:

  • Death to Spies: Moment of
  • Truth
  • Alekhine’s Gun

Death to Spies Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Oyun 16 Ekim 2007 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Yalnızca PC platformu için yayınlanmıştır.

Death to Spies Görseli

Death to Spies Ücretli Midir?

Bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Steam Mağazası üzerinden erişilebilen bu oyunun güncel satış fiyatı kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Death to Spies Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Death to Spies video oyunu içerisinde barındırdığı olaylar ve konulardan dolayı yaş sınırı +16 olarak belirlenmiştir. 16 yaşını geçmiş her bir bireyin oyunu oynamasında bir sakınca görülmemiştir.  

Death to Spies Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayar üzerinde Death to Spies oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Death to Spies için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/8.1/10 
  • İşlemci: Intel Pentium 4 1.7 GHz ya da AMD Athlon 1.8 GHz
  • RAM: 1 GB 
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 5200/ATI Radeon 9500 ile 128 MB RAM veya üzeri
  • DirectX: Versiyon 9+
  • Depolama: 3 GB 

Death to Spies Görseli

Death to Spies Nasıl Oynanır?

Oyunda 11 adet bölüm bulunmaktadır: Training kısmı istenilirse oynanabilir, oyunu tanımak için idealdir, istenilirse Cannibal'ı seçip oyunun asıl bölümüne geçilebilmektedir.

Training(Hazırlık) Bölümü

Bu bölüm hazırlık bölümüdür, oyunun nasıl oynanacağı hakkında birçok bilgi vermektedir.

Cannibal(Yamyam) Bölümü

Oyunun asıl ilk bölümüdür, buradaki asıl amaç büyük üsse varıp sessizce alman komutanı bayıltıp kamyona yüklemek ve belirtilen noktaya götürmektedir.

Winter Cold(Kış Soğuğu) Bölümü

Oyunun 2. bölümüdür, asıl amaç sessizce gösterilen yolcuyu serbest bırakmaktır.

Stronghold(Kale) Bölümü

Oyunun 3. ve zorlaştığını belli eden bölümüdür, amaç daha önceden alman kuvvetlerce kaçırılan ve bir kaleye hapsedilen kaptanı kurtarmak, en alt kattaki hapishane bölünde tutulmaktadır, o bulunup harita gösterilen çıkış bölüne götürülmelidir.

Hotel Bölümü

Bölüm bir hotelde geçmektedir, sivil alman birimleri kütüphanede buluşma gerçekleştirecektir, gösterilen kişinin kimle buluşacağını öğrenip silahları nereye sakladığı öğrenilmelidir. Buradan sonraki bölümler kısmen de olsa daha zordur.

Dost veya zararsız birimler gri renkle gösterilmektedir. Kırmızı ve yeşil ise düşman birlikleridir. Yeşil görünüyorsa dikkatini çekecek hareketler (sürünme, hoplama, susturuculu silah çıkarma, silah doğrultma, ateş etme) yapılmadıkça zarar vermez. Kırmızı ise kesinlikle ona görünülmemelidir aksi takdirde düşman birimi olunduğunu anlar. Eğer bir düşman biriminin karşında olunursa göz işareti ekranın yukarı tarafında belirir. O işaret varken çok dikkatli olunmalıdır. Düşman kıyafeti giyilmemişse göz yerine ünlem işareti ekranın üst tarafında belirir. Bu düşman kıyafeti giyilmediğinde ya da dikkat çekici hareket yapıldığında uyarı niteliği taşır.

Eğer yeterince sessiz olunmamışsa ve düşman birimleri ajan olunduğunu tespit etmişlerse arkadan hareketli bir müzik çalar ve haritadaki bütün askerler kırmızı renkte görünür ve yanıp söner. Bu birimler hemen temizlenmelidir. Eğer üzerinizde düşman kıyafeti yoksa veya haritadaki kırmızılıklar çoksa bir üst rütbeli birimin sessizce arkasına geçilerek "2" tuşuna basılmalı ve morfin veya boğma ipi ile öldürülmelidir ve kıyafeti giyilmelidir. Eğer düşman biriminin üzerine bıçak fırlatılıp öldürülürse veya susturucu silah ile öldürülse kıyafeti giyilemez.

Death to Spies Oyununun Konusu Nedir?

Oyun II. Dünya Savaşını konu alıyor, 1940-45'lar arasında geçiyor, karakter Sovyet kuvvetlerinde görev yapıyor, Almanlara karşı casusluk yaparak istihbarat toplamaya çalışmak için göreve başlıyor. Oyunda çok sessiz olunmalı çok fazla dikkat çekilmemeli. Aksi takdirde çok büyük bir ateş altında kalınabiliyor. Oyunda hemen her bölümde gizlice bir yerde Alman askerinin kıyafetini giyerek daha kolay bölüm geçmek mümkündür. Ne kadar üst rütbeli asker kıyafeti giyilirse ajan olunduğunuzu anlayan birimler azalır.

Death to Spies Görseli

Death to Spies Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

  • Sniper Elite 4
  • Hitman 2
  • Batman: Arkham Knight
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Tom Clancy’s Ghost Recon

 

En İyi Aksiyon Oyunları PC 2020 - 2023
2020 ile 2023 Tarihleri Arasında Çıkan En İyi Aksiyon Oyunlarına Dair Detaylı Bir Rehber!...
James Bond 007: Blood Stone Nedir?
Bizarre Creations tarafından geliştirilen ve Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 3 ve Xbox 360 için Activision tarafından yayınlanan üçüncü şa...