En İyi Indie Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi İndie Oyunlar

Indie oyunlar genellikle finansal anlamda bir geliştiriciye veya yayıncıya bağlı olmadan yayınlanan oyunlardır. Dünya genelinde özellikle son dönemde oyunların arkasında çok sayıda büyük yayıncı ve geliştirici şirketler bulunmaktadır. Hepimizin aşina olduğu Rockstar Games, Valve, EA ve çok sayıda yayıncı vardır. Bu yayıncıların hayatımıza kattığı büyük prodüksiyonlu oyunların yanı sıra bağımsız oyun geliştiricileri tarafından üretilen ve çeşitli platformlarda yayınlanmakta olan oyunlar da bulunmaktadır.

Onlarca indie ve indirimli oyun sadece eTail'de! Hemen şimdi PC Oyunları Satın Al ve bu keyiften mahrum kalma! 

Kısaca arkasında herhangi bir finansal kuruluş veya şirket olmadan bağımsız üreticiler tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyunlara Indie oyun adı verilmektedir. Herhangi bir finansal kuruluş olmadan yayınlanan Indie oyunların kimisi oldukça kalitelidir. Hatta bu oyunlar bazı zamanlarda çok sayıda oyuncuya ulaşmakta ve geniş bir kitleye ulaşmayı başarır. Geçmişten günümüze yayınlanan en iyi İndie oyunlar genel olarak şu şekildedir;

  1. Among Us
  2. Hades
  3. Minecraft
  4. Braid
  5. Super Meat Boy
  6. Cave Story
  7. To The Moon
  8. Gone Home
  9. Legend of Grimrock
  10. Unruly Heroes

 

Among Us

Indie oyunlar deyince akla gelen ilk isimler arasında Among Us yer alıyor. Among Us iki boyutlu olmasının yanı sıra hem eğlencesi hem gizemi hem de çevrimiçi olması sebebiyle adını duyurmayı kısa süre içerisinde başardı. Birçok açıdan fazlasıyla başarılı olan bu oyun, son dönemin en çok tutan indie oyunları arasında bulunuyor. Koca bir şirket yerine tek bir kişi tarafından geliştirilen Among Us iki boyutlu bir evrende eğlenceli maceralarla oyun zevkini üst düzeye çıkarıyor.

Among Us

Hades

Hades en iyi indie oyunlar arasında. Bunu da geçtiğimiz yıllarda aldığı 5 ayrı ödülle kanıtlıyor. Bir rol yapma oyunu olan Hades, hikayesinde bulundurduğu aksiyon sebebiyle macera aksiyon ve rol yapma oyunlarını seven oyuncular tarafından çıktığı ilk günden itibaren tercih ediliyor. Indie oyunlar arasında üst düzey bir kaliteye sahip olan ve en iyi indie oyunlar listesine giren Hades, 2018 yılında bilgisayar platformlarında yayınlanmıştı. Oyun yayınlandıktan sonra Bafta ve 4 farklı ödüle layık görüldü.

Hades

Minecraft

Indie oyunlar hayatımızda uzun süredir var olan oyunlar. Özellikle bağımsız oyun geliştiricilerinin artmasıyla bu tip oyunlar da daha fazla yayınlanıyor. Indie oyunlar arasında ilk başarıyı yakalayan oyun ise hepimizin yakından bildiği ve belki de oynadığı Minecraft. En iyi indie oyun olmasının yanı sıra en iyi oyunlar arasında da sayılabilecek Minecraft bu alanda ilk başarıyı yakaladı. Oyuncuların farklı bir dünya yaratmasına olanak sağlayan bu oyun her yaştan oyuncuyu kendine bağlamayı başardı. Bu nedenle Minecraft en iyi indie oyunlar listemizde yer alıyor.

Minecraft

god-of-war-figurine

Minecraft Java & Bedrock

₺ 650,00

₺ 617,50

Braid

Platform oyunlarından biri olan Braid, yayınlandığı günden itibaren pek çok oyuncunun ilgisini çekmeyi başardı. Zaman akışının değiştirildiği ve kimi zaman kontrol edilebildiği bu oyun, oyuncuların eğlenceli bir şekilde vakit geçirmesine olanak sağlıyor.

Braid

Super Meat Boy

Meat Boy adında bir karakteri kontrol ettiğimiz bu oyun da bağımsız bir şekilde üretilen oyunlar arasında yer alıyor. En iyi indie oyunlar listemizde yer alan Super Meat Boy oyununda küçük bir maceraya ortak oluyoruz. Karakterlerin küp şeklinde olduğu Meat Boy fazlasıyla eğlenceli.

Super Meat Boy

Cave Story

Yine iki boyutlu bir platform oyunu olan Cave Story, eğlenceli hikayesiyle oyuncuları kendisine çekmeyi başarıyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde oynanabilen bu oyun eğlenceli müzikleri ve dikkat çekici karakterleriyle herkesin kolaylıkla oynayabileceği oyunlardan biri. Cave Story de en iyi indie oyunlar listemizde.

Cave Story

To The Moon

İndie oyun denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olmayı başaran To The Moon oyununda bir doktoru kontrol ediyoruz. Doktorları kontrol ederek hastaların zihnine giriyor, anılarını okuyor ve son isteklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Oldukça eğlenceli olan bu oyun, hikayesiyle de oyuncuları etkilemeyi başarıyor. To The Moon en iyi indie oyunlar listesinde yer alıyor.

To The Moon

Gone Home

Macera kategorisinde kendine yer bulan ve bağımsız bir şekilde geliştirilen Gone Home, hem bulmaca hem de aksiyon tadında bir yolculuğa çıkmanıza olanak sağlıyor. Katie karakterini kontrol ettiğimiz bu oyun da hem eğlencesi hem de aksiyonuyla en iyi indie oyunlar listemizde yer alıyor.

Gone Home

Legend of Grimrock

Grimrock dağındaki hapsi mekan olarak alan bu oyunda hapis yatan 4 karakteri yönetiyoruz. Bir platform oyunu da sayılabilen Legend of Grimrock eski tip RPG oyunlarından biri. Özellikle RPG seven oyuncuların tercih edebileceği Legend of Grimrock da en iyi indie oyunlar listesinde.

Legend of Grimrock

Unruly Heroes

Uzak doğu yani Çin yapımı olan bu oyunda maymun, domuz, keşiş ve rahibi yönetiyoruz. Karakterler arasında anlık olarak geçiş yapabildiğimiz bu oyunda karakterlerin oynanış tarzı birbirinden farklı olabiliyor. Bu noktada hangi karakter ile yola devam edeceğimize kendimiz karar veriyoruz. Her karakterin etkili olabileceği çeşitli bölümler de oyunda yer alıyor. Yine bir platform oyunu olarak karşımıza çıkan Unruly Heroes de en iyi indie oyunlar arasında yer alıyor.

Unruly Heroes

 

En İyi Oyun Müzikleri (2023)
Etkileyici ve akılda kalıcı birçok oyunun aynı zamanda en iyi müziklerini de sizler için listeledik!...
Tatilde Oynanabilecek 10 Oyun
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli, heyecanlı ve kaliteli olmasına özen gösterdiğimiz oyunları sizler için listeledik!...