En İyi Oyun Modları - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Oyun Modları

En İyi Oyun Modları

Oynanan oyunun heyecanını ve keyfini daha üst seviyelere çıkaran oyun modları, sevilen yapımlara yeni içerikler katıyor. Oyunları bambaşka hale büründürebilen bu modlar ile oynanış süresi de kimi zaman büyük oranda artabiliyor. Bu sayede bir oyunun ömrünü uzatmak adına hem oyuncular için hem de oyunun devamlılığı için doğru bir adım atılmış oluyor.

Oyunların içeriğine göre yeni haritalar, görevler, eşyalar ya da yeni karakterlerin oyuna eklenebilmesi, oyunları daha başka bir boyuta büründürüyor. Ek olarak oynanışın yanı sıra grafikleri de düzenleyebilen oyun modları ile oyunun unutulması veya eskimesi de önlenmiş oluyor. Peki en popüler ve en iyi oyun modları neler?

Oyun modlarının ne olduğunu öğrendin! Peki bu oyunlar sen de var mı? Yüzlerce oyun eTail'de seni bekliyor! En uygun fiyatlarla PC Oyunları Satın Al!

 

Minecraft NoCubes Modu

Dünyanın en sevilen ve en popüler oyunları arasında olan Minecraft, küp ve piksel dokulardan oluşan bir evren sunuyor. Oyuncunun kendi yaratıcılığına bağlı olarak istediği her şeyi inşa edebildiği ve yaşam mücadelesi verebildiği bu oyunda bloklardan oluşan bir tarz hakim. Peki Minecraft oyununda hiçbir şeyin köşeli ve küplü olmadığı, yüzeylerin bloksuz olduğu bir mod hayal edebiliyor musunuz? Minecraft’ın NoCubes modu ile oyunu baştan sona bloksuz şekilde oynayabilirsiniz. Bu modu Forge mod kurucusu aracılığı ile oyuna yükleyebilir ve farklı bir Minecraft deneyimi yaşayabilirsiniz.

Minecraft NoCubes

Minecraft Just Enough Items (JEL) Modu

Listedeki bir diğer Minecraft modu ise Just Enough Items (JEL) modudur. Bu mod içerisinde tarifler ve mevcut ögeler hızlı bir şekilde görüntülenebiliyor. Buna bağlı olarak da demleme, işçilik, eritme ve pişirme işlemlerini daha kolay hale getirerek yaşam kalitesini arttırabiliyorsunuz. Oyun içi günlük işlerine en az zamanı ayırarak en hızlı şekilde halletmeyi isteyen Minecraft oyuncuları için bu mod oldukça ideal. Bu mod kapsamındaki bir diğer kolaylaştırıcı araç, ögelerin hızlı bir şekilde bulunabilmesi için arama çubuğunun yer almasıdır. Bu gibi birçok gelişmiş özellikleri kullanarak Minecraft serüveninizi daha basit ve daha hızlı ilerleyen bir hale getirebilirsiniz. JEL modu, bu bağlamda en çok kullanılan ve fayda sağlayan modlar arasındadır.

Minecraft Just Enough Items

GTA V Redux Modu

GTA V Redux modu, oyunun en yüksek boyutlu ve popüler modlarından birisi. Oyunu çok daha farklı bir boyuta taşıyan bu mod, GTA 5’in grafiklerini sanki bu yıl çıkmışçasına yeniliyor. Yeni hava efektlerinin yer aldığı, 4K çözünürlükte dokuların bulunduğu bu mod, oyuna yeni bir soluk getiriyor. Ek olarak araçların ve yapay zeka bölümlerinin de yenilendiği mod kapsamında oyundaki aranma sistemi de daha gerçekçi hale getiriliyor.

Gta V - Redux Mod

Third Age: Total War (Medieval II: Total War - Kingdoms)

Medieval II: Total War, strateji oyunlarının en sevilen parçalarından biri konumunda yerini alıyor. Oyuncuların orta çağdaki krallıklarını yönetmesi, ordular oluşturması ve diplomatik ilişkilerden başarıyla çıkmasını gerektiren bu oyuna Total War modu, bambaşka bir boyut kazandırıyor. Mekanik olarak Yüzüklerin Efendisi evreninin özelliklerini taşıyan mod içerisinde yüzlerce saati aşan bir oynanış süresi bulunuyor. Bu mod ile Yüzüklerin Efendisi heyecanını tekrar yaşayabilir, yüzük savaşına devam edebilir ve Sauron’un yerini siz alabilirsiniz.

Third Age: Total War

Cyberpunk 2077 TPP MOD WIP third-person Modu

Uzun süredir oyuncuların meraklı beklediği Cyberpunk 2077, piyasaya çıktığında bugları ve bazı hataları ile bir şok yaratmıştı. Bir kriz ortamının yaşandığı Cyberpunk 2077 oyununda modların devreye girmesiyle sorun çözüldü. Oyunun piyasaya çıkmasından itibaren toplamda 5 milyon mod indirmesi yapıldı. Bu modlar arasında oldukça sevilen bir mod olan TPP MOD WIP third-person modu, oyunculara üçüncü şahıs kamera açısı sağlıyor. Özellikle oluşturduğu karakteri görmek isteyenler için oldukça uygun olan bu mod, Cyberpunk 2077’nin en iyi modları arasında yer alıyor.

Cyberpunk 2077 TPP MOD WIP third-person

Sims 4 True Happiness Modu

Uzun yıllardır popüler olan Sims oyunun 4. Serisi, mod araştırması en çok yapılan oyunlar arasında yer alıyor. Sims 4 kapsamında dekorasyon ve karakterlere dayalı pek çok mod bulunabiliyor. Sims’in sınırlılıklarını en aza indirmek, daha dekoratif evlere veya araçlara sahip olmak için kullanılan bu modlardan True Happiness modu, en çok indirilenler arasında yer alıyor. Bu mod kapsamında Sims’iniz çoğu zaman mutlu ve iyi durumda olacak. Oyunda tanıştığınız yeni partnerler, yediğiniz iyi yemekler, karakterinizin mutluluğunu ekstra arttıracak ve oyunu daha eğlenceli bir hale getirecektir.

Sims 4 True Happiness

Mount Blade 2 Bannerlord Tweaks Modu

Mount Blade, Orta Çağ temalı açık dünya, aksiyon rol yapma oyunudur. Stratejiye ve eski dönemlere ait savaş mekaniklerine ilgi duyan kişilerin sevdiği bu oyunda birçok farklı mod da bulunuyor. Bannerlord Tweaks modunda savaşlardan alınan şöhret miktarında ve turnuvalardan kazanılan ödüllerde artış, işçiliğin dayanıklılık sınırına bir artış ve bir beceri deneyimi çarpanı ve bir bonus ekleyen kullanışlı bir iyileştirme yer alıyor. Bu mod kapsamında liderliğinize ve hizmetkar becerinize odaklı birçok çeşitli ayar da bulunuyor. Örnek olarak yerleşim yerlerinizin neresi olacağını, kuşatmaların nasıl düzenleneceğini ayarlayabiliyorsunuz.

Mount Blade 2 Bannerlord Tweaks

The Witcher 3 Fast Travel from Anywhere Modu

The Witcher 3 oyunundaki modlar, genellikle oyun deneyimini iyileştirmek adına yapılmakta. Toplamda 85.540 kez mod araması yapılan bu oyunda Geralt’ın yüzünü değiştirmek gibi özellikler de bulunan modları indirebilirsiniz. Oyunun listemizdeki modu ise Fast Travel from Anywhere modu. Witcher evreninde hızlı seyahat edebilmek için yeterli tabela olsa da bazı durumlarda tabeladan uzakta olabiliyorsunuz. Roach’ı çağırmak ve sonrasında Nefer ile Garkolan’ların saldırısından kaçmak gibi uğraşlar ile zaman kaybetmek istemeyenler için bu mod oldukça idealdir. Hızlı seyahat anlamındaki bu mod ile tıpkı Skyrim’deki gibi istenilen yere herhangi bir yerden tabelalara ışınlanabilirsiniz.

The Witcher 3 Fast Travel from Anywhere

Dragon Age: Origins Qwinn's Ultimate DAO Fixpack v3.4 Modu

BioWare tarafından geliştirilen Dragon Age: Origins oyunundaki bu mod, listenin en ilginç modları arasında yer alıyor. Bunun sebebi ise hayranlar tarafından oluşturulan bu modda oyuna ait 790 hatanın düzeltilmesidir. Aylık ortalama 16.260 mod aramasının yapıldığı oyunda, bu mod ile oyunun kalitesi daha da arttırılmış oluyor. Oyundaki Qwinn's Ultimate DAO Fixpack v3.4 isimli bu modu ile birçok hatayı düzelten yapımcılar, bununla da yetinmeyerek hikaye seçimlerinden diyaloglara ve eşyalara kadar pek çok geliştirme fırsatını oyunculara sunuyor. İlk olarak 2017 senesinde ortaya çıkarılan bu mod için ara sıra güncellemeler de çıkarılıyor.

Dragon Age: Origins Qwinn's Ultimate DAO

Stardew Valley Diverse Modu

Stardew Valley oyunu; haritadaki NPC’leri göstermek tarzında yeni özellikler bulunduran, çiftlerin daha yavaş çürümesi gibi temel mekanikleri değiştiren ya da yaşadığınız evi bir hobbit evine çevirmek gibi kozmetik birtakım değişimler yapabilmenize olanak sağlayan modlara sahip. Nexus Mods yapımcıları tarafından tasarlanan Diverse modu ise Pelikan Kasabası köylülerine kültürel, etnik cinsiyet kimlikleri ve vücut şekilleri imkanı veriyor. Bu mod ile kasaba sakinlerinin normalden daha geniş bir karakter yelpazesi olacak ve daha farklı bir tarzda yaşama devam edebilecekler.

Stardew Valley Diverse Mod

Deus Ex The Nameless Modu

Bu listenin en geniş çaplı modları arasında olan The Nameless modu, Deus Ex oyununun 7 yıllık bir geliştirme süreci sonrası ortaya çıkarılmıştır. 2009 yılında çıkış yapan bu mod ile Deus Ex’e iki adet ana senaryo eklenmiştir. Ayrıca Nameless modu, 15 saatten fazla oynanış süresine de sahip. Oyunu daha kaliteli bir hale getiren bu mod, oyuncuların çoğunluğunu memnun etmeyi başarmıştı.

Deus Ex The Nameless

Abzu Nedir?
Abzu oyunu ile ilgili detaylı bir rehber. Bu rehber sayesinde Abzu oyunu hakkında her şeyi bilebileceksiniz....
Rise of Industry
Rise of Industry oyunu ile ilgili bütün merak ettiklerinizi sizler için hazırladık. Bu yazı sayesinde Rise of Industry oyunu hakkında her şeyi bilecek...