Abzu Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Abzu Nedir?

Abzu, uçsuz bucaksız bir okyanusu konu alan ve bu sayede fazlasıyla oyuncuların ilgisini çeken oyunlardan biridir. Giant Squid tarafından geliştirilmiş olan Abzu geçmişten günümüze belki de okyanusu bu denli yüksek grafiklerle bizlere göstermiş olan ilk oyun olabilir.

Okyanusun derinliklerinde yaşayan canlılar, balıklar ve çok daha fazlasını bu oyun içerisinde görebilmemiz ve deneyimleyebilmemiz mümkün. Tıpkı okyanuslar gibi ucu açık bir hikayeye sahip olan Abzu, çeşitli ipuçlarıyla bizi görevlere yönlendiriyor.

Grafikleri ve müzikleriyle kaliteli oyunlar arasında yer almayı başaran bu oyunda önemli olan görevleri yerine getirebilmek ve ilerlemeye devam etmek. 2016 yılında satışa sunulan bu oyunda sadece tek oyunculu mod yer alıyor. Ayrıca Abzu macera ve aksiyon türünün en güzel örneklerinden biri. Bununla birlikte ne olduğu kestirilemeyen bir kahramana da oyunda yer veriliyor ve oyuncular Abzu adında bu karakteri yönetiyor.

Abzu Oynanış

Abzu Yapımcısı Kimdir?  

Abzu Giant Squid Studios tarafından geliştirilmiş ve 505 Games tarafından yayınlanmıştır. Oyunun yapımcılığını üstlenen bu iki şirket, oyunu birçok platform için ortak olarak satışa sunmuştur. Yayınlandığı tarihten itibaren uzun bir süre geçmiş olan Abzu, günümüzde hala oynanmakta ve oyuncular tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda okyanusların derinliklerine inen bu oyun birçok dalda ödüllere aday gösterilmiştir. Milano merkezli bir şirket olan 505 Games aynı zamanda Digital Brosu’un bir yan kuruluşu olarak kurulmuştur. Şirket Abzu dışında da birçok oyunun yayıncılığını üstlenmiştir.

Abzu Ne Zaman Yayınlandı?

Abzu oyunu ilk olarak 2016 yılında çıkarılmıştır. Macera ve aksiyon türünde olan bu oyun PS4, XBOX, Nintendo Switch ve PC için 2 Ağustos 2016 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Abzu piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren oyuncuların ilgisini çekmeyi başarmış, beklenen satış rakamlarına kısa süre içerisinde ulaşmıştır.

Abzu Kaç GB?

Abzu, oldukça düşük bir depolama isteyen oyun. Grafiklerinin ve kalitesinin yüksek olmasının yanı sıra oyunu bilgisayara indirebilmek için çok geniş bir hafıza yeterliliğine ihtiyaç yok. Oyunu cihaza indirebilmek için yaklaşık 6 GB kullanılabilir alana ihtiyaç var. Bu da oyunun hemen hemen her cihaza kolaylıkla indirilebilmesine olanak sağlıyor.

Abzu Kaç Saat Sürüyor?

Abzu oyununu bitirmek isteyen oyuncuların bu oyunu oldukça kısa süre içerisinde bitirebilmeleri mümkün. Çünkü oyunu tamamlamak için gerekli olan süre 2 ila 3 saat. Ancak bu tamamen oynanışa göre yani oyuncudan oyuncuya değişiklik gösterebilir. Ancak Abzu oyununu genel olarak 2 ila 3 saat arasında bitirebilmek mümkün.

Abzu Oynanış

Abzu Fiyatı Ne Kadar?

Abzu oyununu bilgisayarına indirmek ve oynamak isteyen oyuncuların öncelik olarak oyunu satın alması gerekiyor. Oyun ücretli bir şekilde çeşitli platformlarda satışa sunuluyor. eTail üzerinden Abzu Satın Alabilirsiniz.

Abzu Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun?

Abzu oyununda herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Bu durum ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak oyun içerisinde şiddet ve benzeri ögeler yer almadığı için her yaştan oyuncunun bu oyunu kolaylıkla oynayabilmesi mümkün. Bu sebeple Abzu oyununu herke satın alabilir, indirebilir ve oynayabilir.

Abzu Konusu Nedir?

Abzu oyununda net bir hikaye bulunmuyor. Bu nedenle konu olarak da belirleyici bir etki yaratmıyor. Ancak oyun hem mekan olarak hem de konu olarak okyanusu baz alıyor. Bu nedenle oyuncuların ilgisini çekmeyi başarıyor. Okyanuslar büyük ve gizemli sulardır. Abzu oyunundaki konu ve amaç da bu gizemleri çözebilmek. Oyunda bir dalgıcı kontrol ediyor ve okyanusun gizli dünyasını keşfetmeye çıkıyoruz.

Abzu Nasıl İndirilir?

Abzu oyununu bilgisayarınızda oynamak istiyorsanız öncelik olarak bu oyunu satışa sunulduğu mağazalardan indirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde oyunu oynayabilmeniz mümkün değil. Abzu indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. eTail'i açın ve hesabınıza giriş yapın,
  2. Ardından sitede yer alan mağaza sekmesini tıklayın,
  3. Sonrasında arama butonuna tıklayarak Abzu yazın ve aratın,
  4. Çıkan sayfada Abzu oyununu seçin,
  5. Ardından oyunu satın alın ve size verilen kodu Steam kütüphanenizde aktifleştirin.
  6. Aktifleştirme işleminin ardından kütüphane sekmesine tıklayın.
  7. Abzu oyununu kütüphanenizde bulun ve indirmeye başlayın.

Yukarıdaki adımları takip ederek Abzu oyununu kolaylıkla bilgisayarınıza indirebilirsiniz ve oynayabilirsiniz.

Abzu Oynanış

Abzu Sistem Gereksinimleri Nedir?

Abzu oyununu bilgisayarda kasma veya donma olmadan oynayabilmek için bilgisayarın belirli sistem özelliklerine sahip olması gerekir. Aksi durumda kasmalar, donmalar ve çeşitli problemler meydana gelebilir. Tüm bunlarla birlikte cihazlar oyunu açarken de zorlanabilir. Abzu sistem gereksinimlerini iki ayrı başlıkta minimum ve önerilen olarak inceleyebilmemiz mümkündür.

Abzu minimum sistem gereksinimleri;

  • İşletim Sistemi: Windows 7, 64-bit
  • İşlemci: 3.0GHz CPU Dual Core
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Geforce GTX 750 / Radeon R7 260X
  • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

Abzu önerilen sistem gereksinimleri;

  • İşletim Sistemi: Windows 7, 64-bit
  • İşlemci: 2.4GHz CPU Quad Core
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: Geforce GTX 780 / Radeon R9 290X
  • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

Yukarıdaki özelliklere veya daha fazla özelliklere sahip olan bilgisayarlarda Abzu oyunu herhangi bir problem olmadan açabilmek ve oynayabilmek mümkündür.

Abzu Nasıl Oynanır?

Abzu oyununu oynamak oldukça basittir. Oyunun oynanışı her yaştan oyuncu için kolay ve eğlencelidir. Oyunda yapmanız gereken tek şey bir sonraki görevi bulmak ve görevde sizlere verilen ipuçlarını takip etmek. Ayrıca görevleri yerine getirirken dilerseniz okyanusu da keşfedebilir ve esrarengiz bir dünyada fazlasıyla eğlenebilirsiniz. 2 ile 3 saat arası süren bu oyunda yapmanız gereken görevleri yerine getirmek ve oyunu bitirmek.

Death Stranding Başlangıç Rehberi
Death Stranding oyununa yeni başlamış kişiler için detaylı bir başlangıç rehberi....
En İyi Oyun Modları
Bu zamana kadar geliştirilmiş ve beğenilmiş en iyi oyun modlarını sizler için derledik. Bu oyun modları sayesinde oyunlarınız daha da eğlenceli hale g...