İki Kişilik Oyunlar (Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar) | 2023 - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
İki Kişilik Oyunlar

Günümüzde boş vakitlerin değerlendirilmesi noktasında bilgisayar oyunları büyük bir yere sahiptir. Bu oyunlar arasında da çevrimiçi video oyunları en popüler olan oyun türüdür. Arkadaşlarıyla ya da sosyal çevresiyle video oyun oynamak isteyen kişiler için de pek çok iki kişilik oyun çeşidi mevcuttur. Hemen her türlü konu ve konseptte çeşidi bulunan iki kişilik oyunlar, oyun piyasası içerisinde oldukça popüler bir konuma sahiptir.

Bilgisayar üzerinden oynanabilen iki kişilik oyunlar mevcut olduğu gibi, telefonla oynanabilen mobil iki kişilik oyunlar da oyun severlerin beğenisine sunulmuş durumdadır. Ayrıca oyun konsolları da iki kişilik oyunları oyun severlerin beğenisine sunmaktadır. Oyunların performansının artması ve teknolojinin de gelişmesiyle birlikte, oyuncular pek çok farklı platform üzerinden iki kişilik oyunlara giriş yapabilir, ailesi, arkadaşı ya da sevdikleriyle beraber oyun oynayabilir.

En güzel ve en iyi iki kişilik oyunlar için eTail.com.tr! Hemen şimdi PC Oyunları Satın Al!

En İyi İki Kişilik Oyunlar

İki kişilik oyunlar, oyun sektörü içerisinde en çok tercih edilen oyun çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Bu oyunlar, çevrimiçi oynanabileceği gibi, çevrimdışı oynanabilen iki kişilik oyunlar da mevcuttur. Kullanıcılar, istedikleri ya da ilgi duydukları herhangi bir konu ya da oyun türü içerisinde kolayca iki kişi oynanabilen bir oyun bulabilir. Oyun piyasası içerisinde en iyi iki kişilik oyunlar ise şu şekildedir:

Crossy Road Afiş

Crossy Road

Crossy Road, bağımlılık yapacak kadar eğlenceli ve sürükleyici bir oyundur. Oyunun temel amacı, rakipten daha hızlı ilerlemek ve hedefe daha hızlı bir şekilde varmaktır. İki kişilik modu da bulunan oyun, eski bir şaka olan “Tavuk neden karşıya geçti?” mizahına dayanır. Crossy Road, Android, iOS, Windows Phone VE TvOS platformları üzerinden yayınlanmaktadır.

Overcooked Afiş

Overcooked

Overcood, Steam üzerinden kolayca edinilebilecek ve 1 ila 4 kişi arasında oynanabilecek bir bilgisayar oyunudur. Bir yemek simülasyonu olan oyun, şef arkadaşlarıyla beraber yemek yapmaya çalışan bir ekibi konu edinir. İngiliz Oyunu Dalında BAFTA Oyun Ödülü ve Aile ve Sosyal Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü ödüllerini almış olan oyun, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox X ve S Serisi ve Microsoft Windows üzerinden oynanabilir.

Watchmen Afiş

Watchmen

Son Night: Watchmen: Son Night, konusunu çizgi romandan alan bir video oyunudur. Watchman serisine ait olan bu oyun, oldukça sürükleyici ve heyecan verici bir konsepte sahiptir. Bilgisayar üzerinde bulunan ekran bölme özelliği ile 2 kişi kolayca oynanabilecek oyun için, bir video oyun kolu ve bir klavye yeterli olacaktır. Böylece hem arkadaşınızla beraber oynayarak keyifli vakit geçirecek hem de oyunun heyecan verici dünyasını beraber deneyimlemiş olacaksınız. Oyunu Steam platformu üzerinden kolayca edinmek mümkündür.

Party Panic Afiş

Party Panic

Party Panic, hemen her yayıncının oynadığı ve tüm dünyada sevilerek oynanan çok kişili oyunlardan biridir. Oyunda, her bir oyuncu farklı renkte bir karakterin yönetimini üstlenir. Oyunun amacı ise, bu yönetilen karakterlerin çeşitli harita ve modlarda başarılı olmasını sağlamaktır. Böylece, puan sıralamasında üstlere çıkarak zafere ulaşılabilir. Steam üzerinden indirilebilecek Party Panic, PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Linux, Klasik Mac OS ve Mac OS platformları üzerinden oynanabilir.

Portal 1 ile 2 Afiş

Portal 1 - Portal 2

Portal 1 ve Portal 2, bulmaca konsepti taşıyan bilgisayar oyunlarıdır. Oyunların her ikisi de aynı evren ve aynı konseptte geçer. Oyunların konusu, çeşitli yerlere portallar açarak ışınlanmak ve bulmacaları çözmektir. Bunu 2 kişi olarak da yapmak mümkündür. Oyun içerisinde 2 farklı robot karakter kontrol edilir ve finale kadar çeşitli zorluklarla mücadele edilir. Steam üzerinden satın alınabilecek oyunlar, PlayStation 3, Xbox 360, MacOS, Microsoft Windows, Linux ve Mac OS platformları üzerinde yayındadır.

İki Kişilik Oyunlar Nasıl Oynanır?

İki kişilik oyunlar, günümüz oyun ve eğlence sektöründe oldukça büyük bir yere sahiptir. Boş vakitlerini oyun oynayarak geçiren oyun severler, oyunları aile, arkadaş ya da sevdikleriyle oynamak ister. Hemen her oyun türünde mevcut olan iki kişilik oyunların nasıl oynandığı ise oyundan oyuna göre farklılık gösterir. Örneğin bilgisayardan oynanan oyunlar farklı, oyun konsollarından oynananlar farklı olacaktır.

Mobil üzerinden oynanan iki kişilik oyunlar, aynı oyunun her iki telefona da indirilmesi ile kolayca oynanabilir. Mobil oyunların pek çoğunda bulunan bu uygulama sayesinde oyuncular hem istedikleri oyuna girer hem de sevdikleriyle zaman geçirmişolur.

Bilgisayar üzerinden oynanan iki kişilik oyunların oynanışı, her iki oyuncunun aynı bilgisayarı kullanıp kullanmadığına göre değişiklik gösterir. Oyuncular farklı bilgisayardan aynı oyuna giriş yapacaksa, tıpkı mobilde olduğu gibi aynı anda oyuna girebilir ve senkronize bir şekilde oyun oynayabilirler.

Eğer her iki oyuncu aynı anda aynı bilgisayar üzerinden oyuna girecekse, bilgisayar üzerinde ekran bölme adı verilen uygulama kullanılabilir. Böylece oyuna 2 farklı oyuncu olarak giriş yapabilirler. Ya da klavye ile oynanan bir oyunda, ekstra bir oyun kolu edinilerek de oyuncuların aynı anda oyuna giriş yapmaları sağlanabilir. Oyun konsollarında ise, ekstra oyun konsolu edinilerek kolayca 2 kişilik oyunlara giriş yapılabilir.

İki Kişilik Oyunlar Nasıl İndirilir?

İki kişilik oyunlar, pek çok farklı çeşide sahiptir. Hemen hemen her platform da oyuncuların severek oynadığı iki kişilik oyunları piyasaya sürmüştür. İki kişilik oyunların nasıl indirileceği, oyunun hangi platform üzerinden sunulduğuna göre değişiklik gösterir. Örneğin cep telefonu üzerinden oynanan bir mobil oyun için farklı, bilgisayar üzerinden oynanan bir oyun için farklı bir indirme süreci izlenir.

İki kişilik oyunlar arasında en popüler olanlar, mobil ve bilgisayar oyunlarıdır. Mobil oyunları indirebilmek için, cep telefonunda yer alan uygulama mağazasına giriş yapmak gerekir. Farklı bir yerden indirilecek oyunlar, cep telefonlarına zarar verebilecektir. Örneğin Android telefonlar için Google Play Store, Iphone telefonlar için de AppStore kullanılabilir. Bu mağazalar üzerinden dilenen iki kişilik oyun seçilerek indirme işlemi gerçekleştirilebilecektir.

Bilgisayar oyunlarında ise, eTail ve Steam platformu üzerinden kolayca indirme işlemi gerçekleştirilebilir. Steam platformuna üye girişi yaparak ya da yeni bir üyelik açarak talep edilen oyun bulunmalıdır. Daha sonra oyunun satın alma ekranına geçiş yapılarak oyun kütüphaneye eklenebilir ve bilgisayara indirme işlemi bu şekilde başlatılabilir. İki kişilik oyunlar eğer mobil üzerinden ya da farklı bilgisayarlar arasında oynanacaksa, her iki cihaz için de satın alma işleminin gerçekleştirilmesi ve oyunun bilgisayara kurulması gerekir.

En İyi Korku Oyunları (2023)
Farklı konulara sahip bir çok korku oyunu bulunuyor, aralarında en keyifli ve eğlenceli olanları sizler için derledik!...
Discord Sunucu Kuralları (2023)
Saygılı ve keyifli bir ortam sağlamak için Discord sunucu kurallarını nasıl oluşturacağınızı ve yöneteceğinizi öğrenin. Topluluğunuz içinde düzeni ve ...