En İyi Grafikli Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Grafikli Oyunlar

Bir oyunu oynarken birçok noktaya dikkat etmek mümkün. Oynanış, mekanik, hikaye ve benzeri birçok nokta oyunun kalitesi hakkında ipuçları veriyor. Bu noktalar arasında grafikler de yer alıyor. Özellikle son yıllarda oyunların grafiği hem oyuncular hem de oyun üreticileri tarafından fazlasıyla önem kazandı.

En iyi grafikli oyunlar tahmin ettiğin gibi eTail'de! Hemen şimdi PC Oyunları Satın Al ve en iyi grafikli oyunlara sen de sahip ol! 

Bunun sebebi yüksek ve kaliteli grafiklere sahip olan oyunların hem daha fazla gerçeklik yansıtması hem de genellikle daha kaliteli bir oynanış imkanı sağlaması. Özellikle kimi zaman oyunlarda gerçekliğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple oyun grafikleri de her geçen gün gerçek hayata yaklaşıyor. Gerçeğin yanı sıra geçmişten günümüze oyun grafiklerinde gözle görülebilir iyileştirmeler var. Bu da oyun zevkini büyük oranda arttırıyor. 2022 yılının başı itibariyle kaliteli grafiklere sahip çok sayıda oyun var. Sizler için en iyi grafikli oyunları listeledik;

 

  • Forza Horizon 5
  • GTA 5
  • HITMAN 3
  • Resident Evil Village
  • Tom Clancy’s Ghost
  • Call of Duty Modern Warfare Remastered
  • Detroit: Become Human
  • Assassin’s Creed Valhalla
  • RDR 2
  • Control

 

Forza Horizon 5

Forza Horizon 4 oyunu grafikleri ve oyunculara sunduğu diğer özellikleriyle adından pek fazla bahsettirmeyi başarmıştı. Ancak serinin 4. oyunundaki kaliteli grafikler Forza Horizon 5’teki grafikler için de beklentiyi oldukça yükseltti. Forza Horizon 5 tüm bu beklentileri ve hatta daha fazlasını karşılamayı başardı.

Gerçekle arasında neredeyse milimetrik farklar bulunan Forza Horizon 5 günümüzdeki en iyi grafiklere sahip oyunlardan bir tanesi. Hem araçların kaliteli görünümleri hem de çevrenin fazlasıyla gerçekçi olması oyunu da bir hayli etkileyici hale getiriyor. Ancak Forza Horizon 5’i yüksek grafiklerle açabilmek için de yüksek özelliklere sahip bir bilgisayara ihtiyaç var.

Forza Horizon 5

Grand Theft Auto 5

Grafik ve oyun kalitesi denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olan GTA 5 günümüzde bile adından çokça bahsettiriyor. Dünyada ve ülkemizde en çok oynanan oyunlar arasında yer alan GTA 5 hem konsol platformlarında hem de bilgisayarlarda grafiğiyle oyuncuları memnun etmeyi başaran bir yapım.

Karakterler, arabalar ve her şeyden önce çevre de bu oyunda oldukça gerçekçi. Özellikle sürüldüğü dönemde en iyi grafiğe sahip oyun olarak piyasaya sürülen GTA 5, şu anda en iyisi olmasa da hala etkileyici grafiklere sahip oyunlardan biri. Serinin son oyunu olan GTA çeşitli modlar doğrultusunda da daha etkileyici grafiklere sahip olabiliyor.

Grand Theft Auto V

HITMAN 3

Uzun süre önce çıkmış olsa da en etkili grafiklere sahip oyunlar arasında HITMAN 3 de kendine yer buluyor. En iyi grafikli oyunlar listemizde de yer alan HITMAN serisinin son oyunu özellikle silahların gerçekçi olmasıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte güneşin yansımasına kadar detaycı grafiklerin de yer aldığı bu oyun hala en iyi grafiklere sahip oyunlar arasında.

Tüm HITMAN serilerinde olduğu gibi bu oyunda da belirli bir hikaye var. Bu hikaye doğrultusunda görevleri yerine getirebilir ve kendinizi farklı bir maceranın içerisinde bulabilirsiniz. Eğer kaliteli grafiklere sahip iyi bir oyun oynamak istiyorum diyorsanız HITMAN 3 tam size göre.

Hitman III

Resident Evil Village

2011 yılında çıkarılan Resident Evil Village neredeyse 10 sene gibi bir süre geçmiş olsa da hala en iyi grafiklere sahip oyunlar arasında kendine yer buluyor. Korku dolu bir hikayenin var olduğu bu oyunun daha gerçekçi ve korkutucu olması adına iyi bir grafiğe sahip olmaması düşünülemezdi.

Bu nedenle oyun çıktığı ilk günden itibaren ne kadar kaliteli grafiklere sahip olduğunu bizlere gösterdi. Üst düzey bir grafik kalitesine sahip olan Resident Evil Village en iyi grafikli oyunlar listemizde de kendine yer buluyor.

Resident Evil Village

Tom Clancy’s Ghost Recon

2017 yılında çıkan Tom Clancy’s Ghost Recon oyunu, yayınlanma tarihinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen hala iyi grafiklere sahip oyunlardan biri. Bolivya’daki uyuşturucu çetesine karşı mücadele ettiğimiz bu oyun etkileyici grafikleri sayesinde oyuncuları kendisine bağlamayı başarıyor. Günümüzde hala oldukça başarılı grafiklere sahip olan Tom Clancy’s Ghost Recon oyunu en iyi grafikli oyunlar listemizde de yer alıyor.

Tom Clancy’s Ghost Recon

Call of Duty Modern Warfare Remastered

2017 yılında Remastered versiyonuyla tekrar çıkarılan bu oyun, bu sefer oldukça etkileyici grafiklerle mağazalarda yerini almıştı. Yüksek kaliteli grafiklerin, iyi bir hikayenin ve aksiyonun birleştiği COD: MW, 2017’den bu yana hala en sevilen oyunlardan biri. Call of Duty serisinin tüm oyunları büyük oranda başarıya ulaşmış kaliteli oyunlar olsa da Modern Warfare Remastered oyuncuların kalbinde ayrı bir öneme sahip. Bu nedenle bu oyun da en iyi grafikli oyunlar listemizde.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Detroit Become Human

Detroit Become Human oyunu da en iyi grafikli oyunlar listemizde kendine yer bulmayı başarıyor. Fazlasıyla başarılı bir hikayeye ve etkileyici grafiklere sahip olan bu oyun oyuncular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. PS4 özel oyunu olarak çıkış yapan ve daha sonrasında diğer platformlar için de yayınlanan Detroit Become Human karakterler, hava şartları ve çevre gibi oyun içerisinde yer alan her türlü ögeyi yüksek grafik kalitesiyle bizlere yansıtıyor.

Detroit Become Human

Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft tarafından yapılan hemen hemen her oyun, oyuncular tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Şirketin grafik alanında da başarısı malum ve bu da oldukça konuşuluyor. Hemen hemen her oyunda etkileyici grafiklerle kendisine hayran bırakan şirket Assassin’s Creed Valhalla oyununda da aynı şeyi yapıyor. Bu oyun da en iyi grafikli oyunlar listemizde kendine yer buluyor.

Assassin’s Creed Valhalla

Red Dead Redemption 2

Yüksek ve kaliteli grafik denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olan RDR 2, açık dünyaya sahip olmasının yanı sıra hikayesi ve diğer özellikleriyle ön plana çıkarken aynı zamanda grafiklerle de oyuncuları etkilemeyi başarıyor. Yine Rockstar Games şirketinin başarılı oyunlarından biri olan RDR 2, 2019 yılında çıkmasına rağmen hala en iyi grafiklere sahip. Hatta grafikleri sebebiyle bu oyunu tercih eden ve oynamaktan zevk alan çok sayıda oyuncu var.

Red Dead Redemption 2

Control

En iyi macera oyunlarından biri olan Control sadece hikayesi ve oynanışıyla değil aynı zamanda üst düzey grafik kalitesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Çok sayıda ödüle sahip olan Control, grafikleriyle oyuncuları etkilemeyi başarıyor.

 Control

Tatilde Oynanabilecek 10 Oyun
Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli, heyecanlı ve kaliteli olmasına özen gösterdiğimiz oyunları sizler için listeledik!...
Elden Ring Başlangıç Rehberi
Elden Ring'e başlamak için detaylı bir rehber gereklidir çoğu zaman. Burada sizler için hazırladığımız Elden Ring Başlangıç rehberine göz atabilirsini...